n n
n
n
▷ Masini de cusut Singer. Analiza comparativa

Cea mai buna masina de cusut Singer

Am modificat articolul ultima data pe: 22.11.19

 

Cum aleg cele mai bune masini de cusut Singer

 

Ghidul cumparatorului

Nu exista persoana care a cochetat cu croitoria sau cu designul vestimentar care se nu fi auzit de Singer. Pana nu demult, sa fi spus “Singer” era ca si cum ai fi mentionat “masina de cusut”, pentru ca acest producator s-a lansat pe piata inca din 1851 si a adus multiple inovatii in structura dispozitivelor mecanizate de cusut. I se atribuie lansarea primei masini de cusut pentru uz casnic, pe baza patentului cu 8294 din 1851, pentru modelul inventat de Elias Howe.

Daca esti convins ca si in prezent ai nevoie de un model propus de aceasta corporatie, iti explicam cateva criterii de selectie si iti aratam unde gasesc masina de cusut Singer la un pret bun ceilalti utilizatori.

Tipologia aparatelor permite separarea in: masini de cusut electromecanice(motorizate cu pedala), modele electronice(computerizate), dispozitve pentru cusut si brodat si aparate pentru cusut si surfilat. Pentru un utilizator casnic cu posibilitati materiale restranse, modele electromecanice cum ar fi Fashion Mate 3333, Start 1304, Talent 3323 sau Tradition 2259 sunt recomandate.

Daca te intereseaza o mai mare adaptabilitate in functie de conditiile de lucru si pornirea la simpla apasare a unui buton, atunci vei cheltui mai mult pe un dispozitv computerizat, ca de exemplu Futura 4060, Confidence 7640, Legacy C440, Professional 9100 sau One Plus.

Pentru specializare pe brodat se recomanda optiuni ca Superb EM200, Studio S10, Futura Quintet sau Legacy SE340. Nu in ultimul rand, specializate pe functiile de surfilare si finisaje, masini ca Heavy Duty 14HD854, Professional 14T968DC, Finishing Touch 14SH654 si Stylist 14SH764 sau 14CG745 sunt recomandate.

Tipologia suveicii iti impune sa faci distinctia intre modelele verticale si cele orizontale. Cine a lucrat cu o varianta mecanica veche stie ca era destul de dificil sa lucrezi cu o suveica verticala, ce necesita multa dexteritate la inserare. Aceste griji pot fi evitate acum, caci Singer ofera modele a caror suveica este orizonatla(Simple 3337, Schiolastic 5523, Heavy Duty 4452 etc). Aceasta optiune apare mentionata si ca “Top Drop-In Bobbin” in manualele de utilizare in limbile straine.

Numarul de programe, tipurile de cusaturi executate si restul functiilor iti arata pentru se se preteaza mai mult dispozitivul. Pentur incepatori recomandam modele cat mai simple, cu circa 20 de cusaturi de baza si preturi de achziitie limitate.

Cei care vor sa invete diverse procedee se vor orienta catre modele care asigura in jur de 10-20 de programe de coasere si ofera piciorus de surfilare. In intreprinderile mici si mijlocii axate pe productie de articole vestimentare, multe pareri despre cele mai bune masini de cusut Singer recomanda modele din seriile Professional, Heavy Duty si Futura, inclusiv specializate pe surfilat si broderii.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Singer Futura 4060 

 

Futura 4060 mai este comercializata in Statele Unite sub denumirea de Quantum Stylist 9960, reprezentand in prezent cea mai buna masina de cusut Singer pe care o poate cumpara un utilizator casnic din gama celor computerizate. Piesa trebuie doar setata cu programele si tipurile de cusaturi dorite, indeplinind fara probleme si sarcini din cele mai grele, cum ar fi cusutul prin denim.

Are la baza 30 de programe si pana la 600 de cusaturi, care acopera aproape orice necesitate, de la cusaturi utilitare simple, la cele de surfilare si chiar broderii(80 de modele). Va executa butoniere, va coase nasturi, va permite realizarea monogramelor – cu alte cuvinte, chiar face de toate.

Este confectionata cu design compact si ergonomic, beneficiind de o masa de lucru care se extinde, suveica Drop-In, usor de inserat, si de un set complet de accesorii: ace, 4 mosorele, taietor pentru butoniere, perie de scame, port bobina de rezerva, surubelnita, carcasa de protectie si un kit de picioruse presoare util in diverse procedee.

 

 

 

 

 

Singer One Plus 

 

Persoanele care vor sa realizeze deopotriva cele mai reusite cusaturi utilitare dar si o sumedenie de modele suplimentare de cusaturi decorative sunt sfatuite sa nu ezite in fata acestei oferte. Este o masina de cusut computerizata care te va ajuta sa obtii 212 modele de proderie, plecand de la 231 de cusaturi de baza. In plus, pozitia de coasere a acului este programabila, permitand precizia avansata.

Se pot realiza cusaturi cu ac dublu, ata se infileaza automat, iar suveica orizontala permite o utilizare cat mai facila si incepatorilor. Pe un ecran cu afisaj LED observi programele active, in timp ce viteza de coasere este una variabila, putand fi usor selectata din panoul de control.

Poti modifica dupa bunul plac punctul de coasere, iar modificarile aduse modelelor de broderie pot fi simplu memorate, pentru a putea fi utilizate ulterior. Se livreaza cu un brat de coasere extra-lung, care permite utilizarea mai multor tipuri de materiale, indiferent de textura.

 

 

 

 

 

Singer Initiale 2250 

 

Daca dispui de un buget minim de cumparare, e momentul sa iti indrepti atentia catre o masina de cusut Singer ieftina si buna, caci modelul Initiale 2250 este alegerea perfecta pentru persoanele incepatoare. Piesa e una electromecanica, deci actionata prin apasarea unei pedale care gestioneaza viteza de coasere. Nu va fi greu sa deprinzi acest obicei, mai ales ca iti sta la dispozitie un flux de maxim 1500 impunsaturi pe minut.

Cele 9 programe principale sunt suficiente cand vrei sa inveti sa executi cusaturi utilitare, sa asamblezi piese vestimentare si sa surfilezi, chiar si cu fir elastic la nevoie. Cele trei modele de broderie intregesc lusta procedeelor indeplinite, dar poti realiza si butoniere sau coase cu ac dublu.

Se livreaza cu o mini-trusa de accesorii utile pentru croitorie, iar numarul de cusaturi combinate ce pot fi obtinute ajunge la 30. In plus, poti sa si faci quilting, caci se preteaza pentru matlasare. Pentru un elev pasionat de arta textila, aceasta masina va fi aparatul potrivit.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status