Cea mai buna masina de brodat si cusut

Am modificat articolul ultima data pe: 25.01.20

 

Cum aleg cele mai bune masini de brodat si cusut

 

Ghidul cumparatorului

Crearea sau modificarea de obiecte vestimentare si accesorii textile personalizate poate fi un hobby distractiv sau chiar o modalitate de a castiga bani. Fie ca este vorba de un experiment pe langa jobul principal sau esti specializat in acest domeniu, vei avea nevoie de echipamentul corespunzator.

Daca vei citi pareri despre cele mai bune masini de brodat si cusut, vei constata ca acestea sunt destul de populare in grupurile amatorilor curiosi, dar si pentru atelierele mici pana la medii. Motivul este destul de evident: cu un singur dispozitiv si o investitie moderata, poti crea piesa vestimentara de la zero, face retusuri si adauga monograme sau broderii. Iata si cateva criterii orientative pentru a alege un astfel de dispozitiv.

 

 

Mai intai, trebuie sa te tii cont de modul in care vei utiliza masina, complexitatea tiparelor si designurilor, cat si indemanarea si cunostintele tehnice de care dispui.

Poti alege intre modele simple, mecanice sau variante cu broderie digitala. Primele sunt destinate celor care fac din asta un hobby care le aduce si venit, ori chiar pentru utilizarea in atelierele de croitorie, fiind cu mult mai performante, dar si mai costisitoare. Daca ai nevoie doar de 3-5 modele simple de broderie, pentru a infrumuseta cateva materiale textile sau a monograma, atunci iti recomandam o masina simpla.

Deoarece vorbim despre masini 2 in 1, va trebui sa fiti atenti atat la functiile de cusut, cat si la cele de brodat. In prima actiune, vei avea nevoie de o diversitate de picioruse (universal, nasturi, fermoare, etc.), chiar daca vrei doar sa retusezi hainele familiei, macar 3-5 tipuri de cusatura, posibilitatea de a regla pasul.

Aparatele moderne pot oferi si peste 100 de stiluri de cusatura, picioruse pentru pilote sau matlasare, control digital al tuturor setarilor, cu memorarea preferintelor.

Daca te intrebi unde gasesc masina de brodat si cusut, la un pret bun, in special pentru a aplica modele sau monograme, te va interesa in mod deosebit suprafata maxima de brodare, cat si numarul de broderii, fonturi, existenta de forme geometrice.

In plus, vei economisi bani si vei individualiza fiecare articol, daca te orientezi catre un dispozitiv care permite uploadarea de designuri proprii sau pe care le gasesti online.

 

 

Modele recomandate 2020

 

 

Brother Innov-is F480 

 

Daca ai trecut de stadiul de amator, ai propria afacere si cauti cea mai buna masina de brodat si cusut profesionala, computerizata, pentru ateliere mici si medii, iti recomandam acest model de la Brother. Caracteristicile sale vor multumi chiar si pretentiosii, cand vine vorba despre orice fel de croieli, retusuri sau decoratii ale materialelor textile.

In ceea ce priveste functia de brodat, aria maxima este 180 x 130 mm (suprafata iluminata cu LED), iar viteza de 650 impunsaturi/ minut, asigurand un mod de lucru fluent si rapid. Varietatea este asigurata de cele 138 de modele, la care se adauga numeroase fonturi specifice, forme pentru chenare, cat si posibilitatea de conectare la calculator printr-o mufa USB, pentru introducerea unora noi. Cu ecranul LCD va fi foarte usor sa controlezi numeroasele functii disponibile, iar automatizarea unora iti va simplifica munca simtitor. Dintre acestea, mentionam sistemul de introducere cu o singura atingere a atei in ac, taierea automata a acesteia, senzorii pentru ruperea accidentala superioara sau inferioara a firului, pozitionarea acului cu apasarea unui buton.

Masina este la inaltime si in ceea ce priveste coaserea, oferind 128 de cusaturi, cu pas si latime reglabile, posibilitate de customizare si memorare a modurilor noi. Tensiunea in fir, pozitia acului si presiunea in piciorus sunt toate reglate simplu, cu ajutorul butoanelor dedicate. Accesoriile incluse sunt intr-un impresionant numar de 35, dar probabil cel mai frecvent vei folosi piciorusele pentru cusut universal, zig-zag, tiv ascuns, surfilare, butoniera, fermoare, dar si quilting sau matlasare, pentru afacerile cu acest profil.

 

 

 

 

 

Brother Innov-is 955 

 

Desi are un pret considerabil mai redus decat recomandarea noastra numarul 1, performantele oferite sunt perfecte pentru o afacere mica in acest domeniu, chiar si in cazul incepatorilor. Este tot un model computerizat, controlat cu ajutorul unui ecran tactil LCD, care se conecteaza prin USB la calculator sau un stick, de unde se descarca noi modele de broderii.

Oricum, cele incluse sunt destul de variate, memoria interna avand deja 70 de tipuri de broderie, 6 fonturi, cat si 10 forme geometrice, 12 cusaturi pentru rame si borduri. Chiar si cartelele de la vechile masini Brother pot fi utilizate, daca ai avut candva un model electronic. Aria pe care se poate realiza operatiunea decorativa este de maxim 100 x 100 mm, iar viteza maxima de 400 impunsaturi/ minut.

Cusaturile sunt si ele foarte variate, cu ajutorul accesoriilor incluse obtinandu-se 129 de moduri, cu o atat utilitate, cat si decorative, coaserea realizandu-se cu maxim 850 impunsaturi/ minut si cu reglarea electronica a pasului si latimii. Infilarea, taierea atei se realizeaza automat, ca si detectia ruperii accidentale a firului. Desigur ca dispui de picioruse variate, inclusiv universal, coasere invizibila, pentru surfilare, butoniere, fermoare, nasturi, matlasare.

 

 

 

 

 

Singer Initiale 2250 

 

Daca inca nu esti hotarat ce directia va lua un hobby proaspat, este mai sigur sa investesti intr-o masina de brodat si cusut ieftina si buna, pe care vei putea si invata operatiunile de baza. Totodata, atunci cand realizezi retusuri sau serii mici, pentru familie sau intr-un business handmade, acest model de la Singer poate fi tot ceea ce ai nevoie.

Nu este neaparat cel mai bun model daca te intereseaza in mod deosebit tehnica brodatului si ai nevoie de varietate in acest domeniu, dispunand de doar 3 modele ornamentale. Viteza de coasere este impresionanta, de maxim 1500 impunsaturi/ minut, iar tipul de cusaturi este de circa 30, inclusiv dreapta, invizibila, surfilare, atasare de fermoare si nasturi, cu pas variabil. Presiunea in piciorus poate si ea fi reglata de catre utilizator.

Masina este un model mecanic usor de folosit, care vine impreuna cu un set de acceorii de baza, incluzand piciorusele, perie de curatat, ghidaj pentru matlasare, set de ace universala, surubelnita, bobine, foarfece si altele. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor au considerat foarte utila achizitia suplimentara a unui set mai complex, din numeroasele variante compatibile disponibile online.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status