Cea mai buna masina de brodat computerizata

Am modificat articolul ultima data pe: 31.10.20

 

Cum aleg cele mai bune masini de brodat computerizate

 

Ghidul cumparatorului

Achizitionarea unei masini de brodat este o investitie pe termen lung ce iti ofera optiunea personalizarii sau imbunatatirii din punct de vedere estetic a hainelor sau a altor accesorii textile. Broderiile realizate cu o masina reduc semnificativ riscul aparitiei erorilor si asigura un rezultat final cat mai apropiat de modelul ales.

O varianta computerizata va oferi optiunea presetarii modelului dorit sau incarcarea unor modele noi in software, urmand ca aparatul sa execute comenzile primite. Desi mai costisitoare, aceasta varianta poate fi utila atat prin faptul ca, in timpul executiei broderiei, te poti ocupa de altceva, iar liniile obtinute si plasarea sunt mult mai fine decat in cazul realizarii manuale.

Multe pareri despre cele mai bune masini de brodat computerizate fac o diferenta intre dispozitivele mixte, de cusut si brodat, si cele specializate doar pe realizarea broderiilor. Primul tip va putea face si cusaturile standard, utilitare, permitand croirea unei piese vestimentare de la zero, pe langa elementele de imbunatatire estetica sau personalizare, in timp ce al doilea va oferi doar optiunea brodarii textilelor, fara coasere sau surfilare.

In functie de numarul de modele presetate, de viteza de lucru (impunsaturi pe minut) si de numarul de ore estimat ca va fi utilizat echipamentul, masinile de brodat pot fi de tip casnic – cu o utilizare preconizata de cateva ore pe saptamana, de tip semiprofesional (utilizare moderata) sau industrial – folosire zilnica intensa.

Cautand sursele unde gasesc masina de brodat computerizata la un pret bun artizaniii in materiale textile, am remarcat tendinta acestora de a clasifica aparatele in functie de numarul de modele preprogramate, tipurile de litere pentru monograme si marimea ariei maxime de brodare.

Modelele mai simple, recomandate pentru incepatori, ar trebui sa aiba 35 – 50 de modele presetate, 3 – 5 tipuri de litere si dimensiunea de 13 x 13 cm a modelului.

Utilizatorii cu un nivel intermediar ar beneficia mai mult de un aparat ce ar dispune de 50 – 100 modele de broderie, cu 6 – 8 tipuri de litere si o suprafata de macar 15 x 20 cm a cadrului de aplicare a tiparului.

Pentru artistii cu vechime, o masina de brodat cu peste 100 de modele pre-programate (cu posibilitatea inserarii ulterioare a unor tipare noi), peste 10 tipuri de litere si o suprafata a gherghefului de 18 x 31 cm, ar fi mai indicata.

Fiecare dispozitiv ar trebui sa dispuna de un ecran unde sa poata fi vizualizate setarile, panou de control electronic, posibilitatea reglarii tensiunii firului de ata, mecanism de inserare rapida a bobinei de ata, stabilizator pentru pozitia acului, taiere automata a firelor la final, iluminarea campului de lucru. Modelul brodat ar trebui sa poata fi rotit in timpul executiei, iar proportiile acestuia ar trebui sa fie pastrate in cazul ajustarilor la nivelul dimensiunii totale.

La achizitionare, ar trebui sa verifici daca pachetul contine bobine si cleme de stabilizare pentru ele, ace de rezerva, gherghef – cadrul de fixare a tesaturii in timpul brodarii (ideal ar fi sa existe mai multe dimensiuni). In cazul dispozitivelor mixte, care au si functie de cusut, pachetul ar trebui sa contina si picioruse speciale pentru diferitele tipuri de cusaturi ce pot fi realizate (surfilare, cusatura in zig zag, de tip tiv).

Mai jos am descris cateva masini computerizate de brodat care ne-au atras atentia cand am verificat care sunt cele mai apreciate dispozitive prezente acum pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Brother Innov-is F480 

 

Brother Innov-is F480 poate fi considerata o varianta buna daca inca mai cauti cea mai buna masina de brodat computerizata. Este un dispozitiv de tip mixt, ce poate realiza cusaturi standard si broderii. Aria maxima a gherghefului este de 18 x 13 cm, iar viteza de 650 impunsaturi pe minut asigura o obtinere rapida a rezultatului final.

Pentru realizarea cusaturilor standard, are 128 de variante presetate, ce pot fi modificate conform tiparului de croitorie. Poate fi utilizata pentru monogramarea tesaturilor prin utilizarea celor 5 tipuri de litere pre-programate, ce dispun fiecare de cate 55 litere majuscule si cifre. Latimea si pasul cusaturii pot fi reglate. Pentru realizarea broderiilor, dispune de 138 de modele prestabilite, 11 tipuri de litere cu alfabet complet pentru monograme, 10 forme geometrice pentru chenare si ecusoane si 12 stiluri de cusatura pentru rame si borduri.

Ecranul LCD cu tehnologie touch screen permite o programare usoara a functiilor, iar comenzile rapide asigura accesul la tipurile de cusatura utilizate cel mai des. Butoanele frontale, actionate electronic, permit activarea functiilor speciale, cum ar fi taierea automata a firului, pornirea/oprirea instantanee sau activarea functiei pentru cusatura de intarire. Multitudinea de accesorii incluse in pachet asigura o mare varietate a operatiunilor ce pot fi realizate cu acest aparat.

 

 

 

 

 

Brother Innov-is 800E 

 

Brother Innov-is 800E este o masina computerizata pentru brodat ce iese in evidenta prin varietatea modelelor presetate. Aria mare de brodare, de 16 x 26 cm, asigura spatiu suficient pentru broderiile mai complicate si de dimensiuni mai mari.

Aparatul dispune de 138 de modele preinstalate, 10 forme de contur, 14 stiluri de bordura si 11 tipuri de litere.  Viteza de coasere este crescuta, 850 impunsaturi/minut, asigurand un proces de brodare cu durata minima.

Ecranul LCD cu tehnologie touch screen permite alegerea facila a setarilor dorite. Software-ul permite aranjarea, redimensionarea, rotirea in oglinda sau combinarea modelelor. In cazul monogramelor, spatiul dintre caractere poate fi modificat, iar fiecare litera poate fi modificata individual. Portul USB permite importarea facila a modelelor noi de broderie. Aparatul dispune de senzor pentru ruperea firului superior sau inferior, cu emiterea unui semnal de avertizare sonora. Tensiunea firului este reglata automat, ca si procesul de bobinare al firului textil.

 

 

 

 

 

Brother Innov-is 955 

 

Brother Innov-is 955 este o masina de brodat computerizata ieftina si buna, de tip mixt, ce poate realiza si cusaturi standard. Este un dispozitiv ideal pentru a crea haine de la stadiul de tipar pana la cel de produs finit.

Dispune de 70 de modele de broderie presetate, 129 de cusaturi decorative si utilitare, 6 tipuri de litere pentru monograme, 10 forme geometrice pentru chenare si ecusoane, 12 tipuri de cusaturi pentru rame si borduri. Aria de brodare este de 10 x 10 cm, iar viteza de 400 impunsaturi pe minut asigura o obtinere rapida a rezultatului final.

Masina permite instalarea unor modele noi de broderie fie prin conexiune cu un calculator sau prin inserarea unui stick in interfata USB de conectare. Pentru preluarea modelelor de pe masinile Brother mai vechi, acest aparat dispune si de un slot de cartele pentru broderie. Setarile sunt afisate pe un ecran LCD monocrom cu tehnologie touch screen. Sistemul de infilare automat si taierea automata a atei permit utilizarea rapida si usoara a aparatului.

 

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune masini de brodat Brother

 

Ghidul cumparatorului

Daca esti un impatimit al designului vestimentar si preferi sa experimentezi cu croitul si cusutul hainelor, e lesne de inteles de ce s-ar putea sa iti doresti inclusiv o masina de brodat. E foarte firesc ca dupa ce treci de nivelul de incepator, sa testezi cum poti imbunatati textura si aspectul tesaturilor cu care lucrezi, implicit pe baza de broderie.

Indiferent ca vorbim despre modele combinate sau de dispozitive specializate numai pe acest procedeu, unul dintre cele mai cunoscute si mai laudate branduri producatoare este Brother.

Unii incepatori au auzit prima oara acest nume la “Project Runway”, insa cei cu putina experienta stiu ca Brother Industries are o traditie indelungata. Mai exact, aceasta incepe in 1908, in Japonia, iar in prezent cele mai apreciate categorii de aparate oferite de aceasta companie sunt: imprimantele(clasice si multifunctionale), fax-urile si masinile de cusut, brodat  sau/si surfilat.

Destule pareri despre cele mai bune masini de brodat Brother iti vor sugera sa alegi intre modelele specializate pe broderie si cele care ofera unele cusaturi functionale, ca orice alte masini de cusut conventionale.

Daca vrei sa iti deschizi un mic atelier de creatie, e lesne de inteles ca un dispozitiv specializat va fi mai util, oferind un numar superior de programe de brodare. Din aceasta categorie amintim modele ca: The Dream Machine® Innov-ís XV8500D, Entrepreneur® Pro PR1000e, Innov-IS F440E sau PR655.

Gama casnica este dedicata utilizatorilor avansati care doresc sa beneficieze la domiciliu de toate avantajele celor mai apreciate cusaturi decorative, dar care cauta sa foloseasca de asemenea cusaturi de asamblare si pentru finisaje. In aceasta serie se inscriu: Innov-IS 90E, Innov-Is 15 sau Innov-is 955.

Nivelul de utilizare va putea fi stabilit si in functie de numarul de cusaturi realizat, raportat la cel de programe. Consideram ca atunci cand experimentezi cu broderia la masina computerizata si esti abia la inceput de drum in acest domeniu, e bine sa ai la dispozitie un numar limitat de programe si cusaturi, pe care sa le testezi temeinic, inainte de a trece la lucrul cu un dispozitiv mai complex.

Pentru utilizare profesionala, un aparat cu circa 30 de programe sau mai mult si 100 – 200 tipuri de cusaturi diferite ar fi de preferat. Unele dispozitive Brother iti permit sa prelucrezi imagini si sa creezi propriile variante de broderii. Te avertizam ca pentru asta ai nevoie de softuri special configurate, care sa fie compatibile cu modelul de masina ales.

Un astfel de soft, cum ar fi PE-DESIGN® Lite, se comercializeaza la pret relativ mare, asa ca investitia totala in masina si program s-ar putea sa te coste dublu pe cat te asteptai – altfel spus, nu ezita sa te informezi temeinic despre modelul vizat, uneori chiar contactand producatorul. La unele dispozitive beneficiezi de updatari gratuite de soft, direct online.

Functiile speciale sunt aproape la fel de importante, intrucat iti arata cat de facil vei utiliza aparatul selectat. Cele mai apreciate includ: iluminarea zonei de lucru cu lumina rece, LED, infilare automata, control electronic al pasului acului si impunsaturilor, suveica orizontala(mult mai facil de folosit decat una verticala), porturi USB(pentru transfer de date/modele de broderie), afisaj electronic cu control tactil.

Lista de accesorii va trebui sa includa obligatoriu: mai multe ace(se folosesc pentru ate de culori diferite), picioruse presoare speciale pentru broderie, surubelnite pentru atasarea accesoriilor, mosoare prebobinate, gherghef(stabilizeaza materialul – fara aceasta componenta nu se pot realiza imagini precise – trebuie verificata aici si suprafata maxima ce poate fi brodata pe un singur gherghef), cablu de transmisie USB, perie de curatat etc.

La intebarea fireasca, “unde gasesc masina de brodat Brother la un pret bun?” iti vom raspunde pe baza exemplelor din lista de mai jos, acestea putand fi comandate direct de pe Internet.

 

Modele recomandate in 2020

 

Brother Innov-is 800E 

 

Avand in vedere multitudinea ofertelor, e destul de greu sa identifici cea mai buna masina de brodat Brother, insa daca privim din perspectiva criteriilor indicate in ghidul nostru si le punem in balanta cu pretul de vanzare, am putea propune drept candidat justificat la respectivul titlu, acest aparat din seria Innov-Is. Piesa va realiza broderie deopotriva pe articole vestimentare si pe portiuni de material inca neprocesate, oferind o arie de lucru de 16 x 26cm, astfel incat sa folosesti modele complicate si sa acoperi suprafete destul de mari.

Lucreaza cu o viteza de 850 impunsaturi pe minut si ofera in total 138 de modele distincte, 10 forme pentru realizarea contururilor si alte 14 variante de borduri. Pe baza acestor capabilitati deducem ca se poate utiliza deopotriva acasa, de catre un specialist pasionat, dar si intr-un atelier, in regim de lucru profesional.

Include un ecran LCD color tactil, cu ajutorul caruia poti roti modelele de cusaturi, sa le maresti sau sa le intorci “in oglinda”. Un port USB asigura transferul de date, acceptandu-se alte modele noi de broderie, insa nu se specifica nimic despre vreun soft de prelucrare pe pagina de comercializare. Ca tipologie, aparatul este computerizat si beneficiaza de urmatoarele functii si accesorii: iluminare LED, sistem pentru infilare facila, dispozitiv de bobinare, suveica orizontala(moderna), set de ace, surubelnita, piciorus pentru realizarea de butoniere, piciorus presor pentru broderii, pedala, perie de curatat etc.

 

 

 

Brother INNOV-IS F440E 

 

Daca vrei sa iti deschizi o afacere in domeniul designului vestimentar, aceasta masina de brodat specializata va fi alegerea perfecta pentru a-ti echipa atelierul. Este un model computerizat, prevazut cu panou LCD si cu cap de brodare cu 1 ac. Atinge viteze de 650 impunsaturi pe minut la coasere, ca sa ofere rapiditate in executia lucrarilor. Mentionam ca aria ce poate fi procesata va avea maxim 18 x 13cm, suficient incat sa permita sa decorezi rapid o bluza sau sa infrumusetezi un material pe care te pregatesti sa il croiesti.

Ai la dispozitie 11 fonturi pentru realizarea de monograme, 138 de modele diferite de cusatura si alte 10 tipuri de chenare, carora corespund cate 14 cusaturi(pentru fiecare). Touchscreenul de 3.7 inch iti permite sa vezi exact ce modificari faci si ce setari ai active – modelele putand fi astfel editate direct.

Beneficiezi de infilator automat, taietor, set de ace, surubelnita, mosoare, piciorus presor pentru brodat etc. Mentionam ca masina este compatibila si cu alte accesorii Brother utile pentru gama Innov-Is, in cazul in care le vei cumpara din alte surse, astfel incat sa poti realiza butoniere si margini.

 

 

 

Brother Innov-is 955 

 

Daca ai sa compari pretul acestei piese cu cel ar altor modele prezentate in lista noastra, ai putea ajunge si tu la concluzia ca, prin contrast, este o masina de brodat Brother, ieftina si buna. Ca tipologie, este o varianta combinata, computerizata, iar asta inseamna ca realizeaza deopotriva cusaturi decorative, dar si utilitare, cum ar fi: butoniere, coasere nasturi, cusaturi invizibile, atasare fermoare etc. De aici deducem ca locul sau ar fi mai bine la domiciliul utilizatorului, insa nu contestam si posibilitatea de a fi integrata inclusiv intr-un atelier de creatie, cu cerinte moderate in privinta volumului de lucru.

Va lucra cu o viteza considerata adecvata pentru modelele semi-profesionale si hobby, de 400imp/min, si va oferi urmatoarele tipuri de cusaturi: 67 utilitare si 62 decorative, 10 pentru butoniere, 6 pentru monograme. Altfel spus, iti permite sa abordezi majoritatea procedeelor utile in designul vestimentar pentru constructia si infrumusetarea articolelor. Are si un ecran LCD monocrom, pe care verifici constant setarile stabilite.

Cele mai apreciate aspecte raman: suveica orizontala din teflon(nu se unge si se ataseaza foarte facil), iluminare LED, senzor la ruperea firului, instalare rapida a bobinei, infilare automata, mufa USB si extensia suplimentara a suprafetei de lucru. Dispozitivul ofera o arie totala de brodare de 10 x 10cm, livrandu-se cu cateva accesorii utile: piciorus pentru butoniere, piciorus pentru surfilare, set de ace universale, surubelnita, picioruse pentru cusaturi satinate si invizibile, husa etc.

 

 

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status