fbpx

Cea mai buna masina de brodat computerizata

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.19

 

Cum aleg cele mai bune masini de brodat computerizate

 

Ghidul cumparatorului

Achizitionarea unei masini de brodat este o investitie pe termen lung ce iti ofera optiunea personalizarii sau imbunatatirii din punct de vedere estetic a hainelor sau a altor accesorii textile. Broderiile realizate cu o masina reduc semnificativ riscul aparitiei erorilor si asigura un rezultat final cat mai apropiat de modelul ales.

O varianta computerizata va oferi optiunea presetarii modelului dorit sau incarcarea unor modele noi in software, urmand ca aparatul sa execute comenzile primite. Desi mai costisitoare, aceasta varianta poate fi utila atat prin faptul ca, in timpul executiei broderiei, te poti ocupa de altceva, iar liniile obtinute si plasarea sunt mult mai fine decat in cazul realizarii manuale.

Multe pareri despre cele mai bune masini de brodat computerizate fac o diferenta intre dispozitivele mixte, de cusut si brodat, si cele specializate doar pe realizarea broderiilor. Primul tip va putea face si cusaturile standard, utilitare, permitand croirea unei piese vestimentare de la zero, pe langa elementele de imbunatatire estetica sau personalizare, in timp ce al doilea va oferi doar optiunea brodarii textilelor, fara coasere sau surfilare.

In functie de numarul de modele presetate, de viteza de lucru (impunsaturi pe minut) si de numarul de ore estimat ca va fi utilizat echipamentul, masinile de brodat pot fi de tip casnic – cu o utilizare preconizata de cateva ore pe saptamana, de tip semiprofesional (utilizare moderata) sau industrial – folosire zilnica intensa.

Cautand sursele unde gasesc masina de brodat computerizata la un pret bun artizaniii in materiale textile, am remarcat tendinta acestora de a clasifica aparatele in functie de numarul de modele preprogramate, tipurile de litere pentru monograme si marimea ariei maxime de brodare.

Modelele mai simple, recomandate pentru incepatori, ar trebui sa aiba 35 – 50 de modele presetate, 3 – 5 tipuri de litere si dimensiunea de 13 x 13 cm a modelului.

Utilizatorii cu un nivel intermediar ar beneficia mai mult de un aparat ce ar dispune de 50 – 100 modele de broderie, cu 6 – 8 tipuri de litere si o suprafata de macar 15 x 20 cm a cadrului de aplicare a tiparului.

Pentru artistii cu vechime, o masina de brodat cu peste 100 de modele pre-programate (cu posibilitatea inserarii ulterioare a unor tipare noi), peste 10 tipuri de litere si o suprafata a gherghefului de 18 x 31 cm, ar fi mai indicata.

Fiecare dispozitiv ar trebui sa dispuna de un ecran unde sa poata fi vizualizate setarile, panou de control electronic, posibilitatea reglarii tensiunii firului de ata, mecanism de inserare rapida a bobinei de ata, stabilizator pentru pozitia acului, taiere automata a firelor la final, iluminarea campului de lucru. Modelul brodat ar trebui sa poata fi rotit in timpul executiei, iar proportiile acestuia ar trebui sa fie pastrate in cazul ajustarilor la nivelul dimensiunii totale.

La achizitionare, ar trebui sa verifici daca pachetul contine bobine si cleme de stabilizare pentru ele, ace de rezerva, gherghef – cadrul de fixare a tesaturii in timpul brodarii (ideal ar fi sa existe mai multe dimensiuni). In cazul dispozitivelor mixte, care au si functie de cusut, pachetul ar trebui sa contina si picioruse speciale pentru diferitele tipuri de cusaturi ce pot fi realizate (surfilare, cusatura in zig zag, de tip tiv).

Mai jos am descris cateva masini computerizate de brodat care ne-au atras atentia cand am verificat care sunt cele mai apreciate dispozitive prezente acum pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Brother Innov-is F480 

 

Brother Innov-is F480 poate fi considerata o varianta buna daca inca mai cauti cea mai buna masina de brodat computerizata. Este un dispozitiv de tip mixt, ce poate realiza cusaturi standard si broderii. Aria maxima a gherghefului este de 18 x 13 cm, iar viteza de 650 impunsaturi pe minut asigura o obtinere rapida a rezultatului final.

Pentru realizarea cusaturilor standard, are 128 de variante presetate, ce pot fi modificate conform tiparului de croitorie. Poate fi utilizata pentru monogramarea tesaturilor prin utilizarea celor 5 tipuri de litere pre-programate, ce dispun fiecare de cate 55 litere majuscule si cifre. Latimea si pasul cusaturii pot fi reglate. Pentru realizarea broderiilor, dispune de 138 de modele prestabilite, 11 tipuri de litere cu alfabet complet pentru monograme, 10 forme geometrice pentru chenare si ecusoane si 12 stiluri de cusatura pentru rame si borduri.

Ecranul LCD cu tehnologie touch screen permite o programare usoara a functiilor, iar comenzile rapide asigura accesul la tipurile de cusatura utilizate cel mai des. Butoanele frontale, actionate electronic, permit activarea functiilor speciale, cum ar fi taierea automata a firului, pornirea/oprirea instantanee sau activarea functiei pentru cusatura de intarire. Multitudinea de accesorii incluse in pachet asigura o mare varietate a operatiunilor ce pot fi realizate cu acest aparat.

 

 

 

 

 

Brother Innov-is 800E 

 

Brother Innov-is 800E este o masina computerizata pentru brodat ce iese in evidenta prin varietatea modelelor presetate. Aria mare de brodare, de 16 x 26 cm, asigura spatiu suficient pentru broderiile mai complicate si de dimensiuni mai mari.

Aparatul dispune de 138 de modele preinstalate, 10 forme de contur, 14 stiluri de bordura si 11 tipuri de litere.  Viteza de coasere este crescuta, 850 impunsaturi/minut, asigurand un proces de brodare cu durata minima.

Ecranul LCD cu tehnologie touch screen permite alegerea facila a setarilor dorite. Software-ul permite aranjarea, redimensionarea, rotirea in oglinda sau combinarea modelelor. In cazul monogramelor, spatiul dintre caractere poate fi modificat, iar fiecare litera poate fi modificata individual. Portul USB permite importarea facila a modelelor noi de broderie. Aparatul dispune de senzor pentru ruperea firului superior sau inferior, cu emiterea unui semnal de avertizare sonora. Tensiunea firului este reglata automat, ca si procesul de bobinare al firului textil.

 

 

 

 

 

Brother Innov-is 955 

 

Brother Innov-is 955 este o masina de brodat computerizata ieftina si buna, de tip mixt, ce poate realiza si cusaturi standard. Este un dispozitiv ideal pentru a crea haine de la stadiul de tipar pana la cel de produs finit.

Dispune de 70 de modele de broderie presetate, 129 de cusaturi decorative si utilitare, 6 tipuri de litere pentru monograme, 10 forme geometrice pentru chenare si ecusoane, 12 tipuri de cusaturi pentru rame si borduri. Aria de brodare este de 10 x 10 cm, iar viteza de 400 impunsaturi pe minut asigura o obtinere rapida a rezultatului final.

Masina permite instalarea unor modele noi de broderie fie prin conexiune cu un calculator sau prin inserarea unui stick in interfata USB de conectare. Pentru preluarea modelelor de pe masinile Brother mai vechi, acest aparat dispune si de un slot de cartele pentru broderie. Setarile sunt afisate pe un ecran LCD monocrom cu tehnologie touch screen. Sistemul de infilare automat si taierea automata a atei permit utilizarea rapida si usoara a aparatului.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status