Cea mai buna masca de sudura LCD

Am modificat articolul ultima data pe: 07.07.20

 

Cum aleg cele mai bune masti de sudura LCD

 

Ghidul cumparatorului

Cand nu vrei sa te complici cu ridicatul si coboratul vizorului, e lesne de inteles ca trebuie sa iti cumperi o masca de sudura cu cristale lichide. Acest model este apreciat de catre profesionisti de pretutindeni, tocmai pentru ca include un filtru cu intunecare si dechidere automata, care se adapteaza in functie de intensitatea luminoasa a radiatiilor aparute in momentul sudurii. Asadar, cand se pune problema sa te echipezi si tu dintr-o sursa sigura, acolo unde gasesc masca de sudura LCD la un pret bun altii, iata ce criterii mai sunt valabile:

masca-de-sudura

Standardul de opacitate iti arata cam ce intensitati poate avea arcul electric in momentele in care esti pe deplin protejat. Valorile maxime de intunecare pot fi de 10DIN – 13DIN, acoperind cam intreg spectrul MMA, TIG/WIG si MIG/MAG, in materie de metode de sudura. Opacitatea de plecare va fi de circa 1-3DIN, astfel incat sa poti observa detaliile piesei si unde pozitionezi materialul de adaos, fara sa scoti masca de pe fata in restul timpului.

Pentru o intrebuintare usoara, cea mai cunoscuta metoda de alimentare a filtrului LCD este bateria solara. E numai firec ca in timp ce sudezi, aceasta se incarca cu energie, folosind-o progresiv in activitatea vizorului. Asftel, nici nu trebuie sa te preocupe alte metode de alimentare, si nu ramai niciodata in incapacitatea de a suda.

Ca sa ai parte de o munca, nu neaparat usoara, dar macar in conditii de minim confort, te indemnam sa alegi un model care sa cantareasca putin, sa fie facut din materiale rezistente si sa includa buton de reglaj de opacitate in lateral; acesta poate fi rotit sa ofere parametrii de intunecare necesari. In materie de branduri, majoritatea firmelor care produc aparate si invertoare de sudura ofera si echipament de protectie de calitate. Numeroase pareri despre cele mai bune masti de sudura LCD spun ca ar trebui sa-ti cumperi modele Lincoln, Jackson, Antra, Telwin, Miller.

Iata ce oferte se gasesc mai convenabil pentru achizitie online:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Telwin Tribe 802837

 

1-telwin-802837-tribeMulti utilizatori interesati de o masca de sudura cu cristale lichide Telwin se opresc la acest model din seria Tribe.

Este vorba depre o piesa cu vizor cu auto-inchidere, menita sa asigure optima protectie in timp ce practici fie sudura TIG, fie metoda MMA sau chiar MIG-MAG. Protectia pe care o ofera este valabila deopotriva in materie de radiatii infrarosii si UV.

Mai mult, alimentarea cu celule solare promite o utilizare fara batai de cap si energie de functionare in mod constant. Filtrul inclus ofera opacitate pana la 11DIN, putand fi usor reglat printr-o functie de ajustare pe baza butonului rotativ in lateral. Piesa are un vizor destul de mare, prin care se vor vedea usor detaliile de lucru, iar din moment ce cantareste doar 900g, constituie un accesoriu usor si comod de purtat. Cotata momentan ca cea mai buna masca de sudura LCD Telwin, are garantie de 1 an.

 

button 1

 

 

 

 

TBi ArcVisor

 

2-tbi-arcvisorChiar daca probabil nu ai mai auzit despre acest brand in domeniul respectiv, TBI ofera echipament de protectie semi-profesional si profesional la preturi moderate si de aceea merita un loc in clasament.

Sub aspect practic si tehnic, modelul aici propus se preteaza pentru protectie in cadrul metodelor de sudura MMA, MIG-MAG si TIG/WIG, la fel de bine cum poate suporta intensitatea radiatiilor degajate in momentul debitarilor cu plasma. Filtrul inclus protejeaza UV si infrarosu, avand celule fotovoltaice si se intuneca in mod constant, incepand cu DIN9 si temrinand cu DIN13.

Valorile sunt eficente pentru toate procedeele abordate, iar indicele de opacitate la inceput este DIN4, in stare non-activa. Prin vizorul generos, de 9.8 x 4.3cm, operatorul va putea observa cu usurinta piesele la care lucreaza. Cu niste timpi de reactie excelenti si o sensibilitate ce poate fi continuu reglata, aceasta masca poate fi purtata foarte confortabil deoarece are doar 450g.

 

button 1

 

 

 

 

Most Black

 

3-most-blackOferta Most poate fi considerata o masca de sudura LCD ieftina si buna, atat pe baza coordonatelor de lucru, cat si din perspectiva celor care au cumparat-o. Mentionam din start ca are doar 12 luni garantie si ca este complet automata, insa lista performantelor tehnice poate continua.

Este fabricata cu un vizor LCD cu dimensiuni de 9.8 x 4.3cm, asigurand vizibilitate buna obiectelor prelucrate. Ofera protectie avansata la radiatii infrarosii si UV, cu un grad de intunecare maxima de 16DIN.

Cand e dezactivata si vrei sa vezi unde plasezi electrodul sau materialul de adaos, pleaca de la opacitate scazuta, 4DIN. Daca tot poate fi atat de eficienta, iti poti da seama ca protejeaza la toate metodele de sudare, fie ca vorbim despre MMA, MIG-MAG sau WIG/TIG. N-ai nevoie de baterii, caci celulele fotovoltaice o alimenteaza constant si automat. Fiind facut din plastic rezistent, se poarta fara dificultate caci are numai 450g.

 

button 1

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status