Cea mai buna masca de sudura ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 29.01.20

 

Cum aleg cele mai bune masti de sudura ieftine

 

In timpul utilizarii unui aparat de sudura, protectia ochilor este printre cele mai importante masuri pe care trebuie sa le iei. Daca nu demarezi proiecte foarte complexe si folosesti aparatul ocazional, chiar si o masca de sudura ieftina iti va fi de folos.

masca-de-sudura-ieftina-task

Inainte de a te decide asupra unui produs din comert, trebuie sa stii ca exista masti clasice si masti cu cristale lichide (acestea tind sa fie ceva mai scumpe, insa tot se mentin accesibile). Cele clasice sunt prevazute cu lentile pasive, ce filtreaza radiatiile UV si infrarosii (gradul de protectie variaza), prevazute fiind cu un ecran vizor cu opacitate nivel 10 DIN, ce va cadea pe ochi in momentul in care te apuci de sudat. Sunt potrivite cand incerci sa construiesti sau sa lipesti anumite corpuri metalice, intrucat ofera vizibilitate doar asupra amorsarii arcului electric, iar nu asupra portiunii pe care o sudezi.

Pentru sudura de mare finete, numeroase pareri despre cea mai buna masca de sudura ieftina recomanda un model cu cristale lichide. Acesta foloseste un filtru ADF (auto darkening filter), care se intuneca automat cand arcul electric se formeaza, si care pastreaza un nivel de opacitate 3 – 13, prin care poti vedea cu acuratete suprafata de lucru. Cristalele sunt controlate prin impulsuri electrice, iar acestea reactioneaza diferit la variate intensitati. Astfel, masca isi va regla singura gradul de opacitate suficient pentru a proteja ochii. Un astfel de model necesita alimentare, de regula, cu baterii. Vei lucra mai confortabil cu cat masca  va fi mai usoara, asa ca, orienteaza-te catre una de 450 – 500 de grame. Nu uita sa verifici la ce tipuri de sudura se preteaza masca, pentru a sti daca ofera protectie optima.

 

Magazinele online sunt apreciate pentru varietatea de produse si oferte accesibile, asa ca le recomandam oricaror persoane curioase sa afle unde gasesc masca de sudura ieftina, la un pret bun.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Strend Pro Silver Flame

 

1-strend-pro-silver-flameCea mai buna masca de sudura ieftina va fi, fara doar si poate, un model ce foloseste cristale lichide, de aceea va si recomandam produsul Silver Flame. Cu acesta, nu doar ca vei putea demara proiecte complexe de sudura, insa ochii, dar si gatul, vor beneficia de protectie. Filtrul de auto intunecare ADF se va intuneca in momentul amorsarii arcului electric, iar in functie de aranjamentul cristalelor, care e controlat prin impulsuri electrice, filtrul va reactiona diferit la intensitatea luminii, asa incat sa ai parte de vizibilitate optima, in functie de tipul de lucrare. Masca dispune si de filtru UV/IR, care functioneaza in mod permanent, indiferent daca filtrul ADF se afla in stare luminoasa sau intunecata. De asemenea, pe partea frontala sunt prevazute alte lentile de protectie, de data aceasta impotriva prafului si a celorlalte impuritati. Zona vizuala este de 94 x 34mm, iar greutatea este de 440 de grame, astfel ca o vei purta confortabil si fara dureri de gat.

 

button 1

 

 

 

Strend Pro Red Spider

 

2-strend-pro-red-spiderIata inca un model de masca de sudura, dotata cu tehnologia cristalelor lichide, care va fi utila mesterilor cu experienta, ce vor sa execute sudura de mare finete. Filtrul cu autointunecare este declansat de aranjamentul cristalelor lichide, care sunt controlate prin impulsuri electrice. In functie de acest aranjament, filtrul va reactiona la luminozitatea emisa de amorsarea arcului electric si va conferi vizorului opacitatea necesara pentru protejarea ochilor. Vizibilitatea asupra sudurii se va mentine, iar tu nu va trebui sa apleci capul pentru asta, lucrand cu mai mult confort. Nivelul de protectie oferit de masca se extinde si cand vine vorba de actiunea radiatiilor  UV si infrarosii. De asemenea, din lateral, utilizatorul va fi ferit de praf, zgura si alte impuritati eliminate. Zona vizuala este lunga de 94 mm si lata de 34 mm. De asemenea, masca are o greutate de 440 de grame si trebuie spus ca nu functioneaza pe sudura TIG / WIG.

 

button 1

 

 

 

Stayer Masca de sudura cu filtru fix Nr. 11

 

3-stayer-masca-de-sudura-cu-filtru-fix-nr-11In cazul in care urmaresti sa te orientezi catre o masca de sudura, ieftina si buna, s-ar putea sa apreciezi acest model conventional, care este foarte odihnilor pentru ochi. Este vorba, asadar, de un produs cu ecran/viziera, care se va lasa in jos imediat ce utilizatorul apleaca capul, si care poate fi miscat cu usurinta. Va oferi protectie foarte mare in cazul in care se doreste realizarea unor suduri obisnuite, ce necesita un amperaj moderat si unde exista o intensitate luminoasa mai scazuta. De asemenea, va filtra radiatiile UV si infrarosu, prin intermediul unui invelis special, care confera opacitate 13 DIN vizorului. Trebuie spus ca dimensiunile filtrului sunt de 108 x 50 mm, iar cele ale vizorului sunt de 95 x 40 mm. Totodata, masca are o greutate redusa, de doar 430 de grame, asa ca vei putea lucra fara sa fii incomodat de aceasta. Produsul vine impreuna cu garantie, de 12 luni.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status