Cea mai buna masca de sudura heliomata

Am modificat articolul ultima data pe: 19.10.17

 

Cum aleg cele mai bune masti de sudura heliomate

 

Orice mester care lucreaza cu aparatul de sudura cunoaste importanta utilizarii unei masti de protectie. Daca vrei sa achizitionezi una si te pregatesti de lucrari de sudura de mare finete, e mai intelept sa te orientezi catre un model cu cristale lichide, asa cum indica numeroase pareri despre cea mai buna masca de sudura heliomata.

masca-sudura-heliomata-task

Spre deosebire de modelele simple, cu lentila pasiva, cele heliomate au lentile tratate cu un filtru special, denumit ADF (auto darkening filter). Asta inseamna ca, in momentul in care arcul electric de sudura va fi format, viziera se va intuneca in mod automat, in functie de luminozitatea emisa dinspre suprafata de lucru. Acest aspect este posibil datorita cristalelor lichide pe care le contine lentila, care vor modifica opacitatea ecranului, in functie de stimulii luminosi pe care ii inregistreaza. Trebuie spus ca aceasta opacitate se schimba permanent, in interval de cateva fractiuni de secunda, asa incat ochilor sa li se ofere exact gradul de protectie necesar, care sa combata actiunea razelor infrarosii si ultraviolete. In acelasi timp, confortul utilizatorului este mai mare, intrucat nu va trebui sa mai ridice si sa aplice viziera pe ochi, acest lucru producandu-se automat, in timp ce mainile vor fi libere sa se ocupe de pozitionarea electrodului pentru sudura.

Intensitatea opacitatii este notata in intervalul 3-13 DIN, prima valoare fiind cea a starii de inactivitate, unde lentila e mai clara. Cea mai mare protectie ofera o valoare de peste 10 DIN, care se declanseaza cand folosesti un arc cu o intensitate de peste 160 A. Asta inseamna si o innegrire mai adanca a ecranului si, implicit o vizibilitate scazuta. Nu uita ca aceste masti trebuie alimentate cu energie, utilizand, de regula, baterii sau energie solara.

 

Fiind mai sigure si mai performante, aceste produse vor necesita o investitie mai mare. Insa, poti profita de reducerile magazinelor online – locurile unde gasesc masca de sudura, la un pret bun, cei mai multi.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Stanley 90371

 

1-stanley-90371Daca deja ti-ai cumparat un aparat de sudura bun, inseamna ca e cazul sa te gandesti si la masurile de protectie, iar aici, o masca de sudura este cea mai importanta. Cunosti deja avantajele unui model cu lentila heliomata, iar noi ti-l propunem pe cel fabricat de Stanley, intrucat dispune de un excelent raport calitate – pret. Trebuie sa stii ca va putea fi utilizata la toate procedeele de sudura, inclusiv TIG, MIG-MAG si MMA. In momentul in care arcul de sudura va aparea, filtrul dotat cu cristale lichide va inchide automat lentila, iar sensibilitatea la lumina va varia in functie de semnalul luminos exercitat in timpul sudurii. Opacitatea este cotata la valori de la 9, la 11 DIN. De asemenea, dispune de doua butoane pentru sensibilitate la lumina – mic/mare-, util cand lucrezi pe timp de zi sau de seara. Timpul de schimbare al opacitatii poate fi si el controlat prin buton – incet/rapid. Pachetul este livrat impreuna cu protectii pentru vizor.

 

button 1

 

 

 

ProWeld YLM 014

 

2-proweld-ylm-014In cazul in care nu vei desfasura foarte des lucrari de sudura, inseamna ca iti poti face treaba foarte bine si cu o masca de sudura heliomata, ieftina si buna, precum cea oferita de ProWeld. Acesta dispune de inchidere automata a vizorului, sporind confortul utilizatorului si scapandu-l  de dureri de gat. De asemenea, in timpul utilizarii, sudorul se va bucura de protectie la razele ultraviolete si infrarosii, avand ochii feriti de posibile afectiuni. Cristalele lichide vor conferi opacitate lentilei, in functie de intensitatea folosita la arcul de sudura. De asemenea, sensibilitatea la lumina poate fi reglata prin intermediul unui buton dispus pe masca, asa incat sa adaptezi valorile in functie de momentul in care sudezi, zi sau noape. Casca este realizata din plastic rezistent la socuri si zgarieturi, iar aceasta are un design ergonomic, reglajele facandu-se din exterior. E alimentata de o baterie solara, iar temperatura de utilizare variaza intre -5/+55 ˚C.

 

button 1

 

 

 

TBi ArcVisor

 

3-tbi-arcvisorCand esti dispus sa cumperi cea mai buna masca de sudura heliomata este inspirat sa te pregatesti pentru o investitie mai consistenta, insa, daca vei alege produsul TBi ArcVisor, iti va fi usor sa-ti dai seama ca banii sunt meritati. Filtrul LCD este unul performant, innegrirea fiind variabila si atingand valori de la DIN 9, la DIN 13 (cand se afla in stare dezactivata, opacitatea e DIN 4). Trebuie spus ca pentru a proteja activ si eficace impotriva radiatiilor UV si IR, este activat in permanenta gradul de innegrire DIN16. De asemenea, sensibilitatea se regleaza din exterior, fiind usor de ajuns la butonul de control. Ecranul are dimensiuni destul de mari pentru a vedea bine zona de lucru, de 98 × 43 mm. Vizorul se va inchide si deschide automat, in timp ce sudorul isi va mentine mainile libere, pentru a lucra cu spor. Aceasta masca cu cristale lichide este alimentata cu celule fotovoltaice, incarcate la soare, astfel ca nu mai e nevoie de baterii.

 

button 1

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...