Cea mai buna masca de sudura Esab

Am modificat articolul ultima data pe: 31.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune masti de sudura Esab

 

Ghidul cumparatorului

Mastile de sudura sunt absolut esentiale pentru acest gen de activitati, fara ele pericolul de pierdere a vederii fiind iminent. In ghidul pe care il prezentam acum, ne vom axa pe producatorul Esab, un important nume in domeniul sudurii, la nivel mondial, al caror marfuri sunt de foarte buna calitate. Iata cum evaluati o masca de sudura Esab, la un pret bun, atunci cand explorati oferta acestui producator:

La fiecare produs pe care il intalniti, vor fi specificate tipurile de sudura pentru care a fost gandit. Procesul de a topi si uni bucati de metal cu ajutorul eletrozilor este o arta in sine – existand si campionat mondial in sudura – iar diversele tehnici necesita atat abilitati din partea utilizatorului, cat si echipament adecvat. Cateva exemple de tipuri de sudura sunt cele cu gaz de metal inert (MiG) sau activ (MaG), sudura manuala cu arc (MMA), ori cea cu arc de tungsten (GTAW sau TiG).

Multe din modelele de masti Esab pot fi folosite la tipuri multiple de sudura, prin urmare sa nu va faceti griji in ceea ce priveste acest factor, doar daca aveti nevoi foarte specifice in ceea ce priveste tehnica cu care veti efectua sudatul. Putem mentiona modelele New-Tech si Warrior Tech 9-13 in aceasta privinta.

Exista destule pareri despre cele mai bune masti de sudura Esab care le lauda eficienta pentru nevoile profesionistilor (cum este Warrior Tech Black), frecvente si de lunga durata (cateva ore bune la o sedinta). Insa sunt si masti potrivite utilizarilor ocazionale, de hobby (cum este Esab Globe Arc), precum diverse sarcini in garaj ori in ateliere. Vestea buna este ca modelele profesioniste pot fi cu usurinta utilizate de catre amatori, iar marea majoritate din produsele Esab se adreseaza ambelor categorii de nevoi.

Clasa optica: in descrierile produselor, clasa optica (sau nivelul de claritate) este prezentat ca un sir de patru cifre, intre 1 si 3: 1/2/1/2 este un exemplu. Fiecare din acestea se refera la o anumita claritate a imaginii percepute de ochii utilizatorului, atunci cand privesc prin vizorul produsului.

Prima cifra se refera la distorsiunea imaginii (daca liniile obiectelor se vad clar, sau prin sticla distorsionata). A doua se refera la difuzia luminii, afectata de impuritatile din sticla, a treia cifra se refera la variatii in umbre, adica la diferentierea intre zonele umbrite si cele luminoase, iar a pata la transmisia luminii in unghi, catre ochi.

Important este ca cifra sa fie cat mai mica, pentru fiecare factor. O masca ideala va avea clasa optica 1/1/1/1, pe cand una foarte proasta va avea 3/3/3/3.

In ceea ce priveste nivelul de intunecare sau opacitate la mastile de sudura, la multe modele, in special la cele automate (cum este Esab Warrior Tech 9-13), acesta poate varia. In modul pornit, acesta va fi scazut (DIN 4, de exemplu), pe cand in modul pornit, acesta poate sa varieze pana la DIN9-13. O valoare DIN mai mare va fi necesar pentur sudatul cu arc de intensitate mai ridicata. Orientativ, un arc de 60 Amperi va necesita DIN 7, iar unul de 160 Amperi, peste DIN 10.

Mai jos, am selectat o serie de modele bine vandute din paleta Esab, analizate din cat mai multe puncte de vedele, in speranta ca veti gasi masca potrivita stilului si nevoilor dumneavoastra in materie de sudura:

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Esab Warrior Tech 9-13 

 

Casca de sudura pe care o descriem aici ofera o protectie foarte buna a vederii utilizatorilor, indiferent de dimensiunile capului acestora (are o marime universala) si de tipul de sudura pe care il efectueaza, fiind compatibila cu tehnicile MMA, Tig si Mig-Mag. Nu numai ca este foarte solida in ceea ce priveste constructia sa, dar producatorul s-a straduit si sa ii reduca greutatea cat mai mult, aceasta fiind de doar 500 de grame.

Caseta fotosensibila se activeaza automat, utilizand patru senzori, iar in modul oprit, nivelul de intunecare este DIN 4, modul pornit modificandu-l de la DIN 9 la DIN 13. Astfel, masca se va ajusta singura in functie de sarcina pe care o va efectua utilizatorul (tehnica de sudura, nivelul de lumina).

Timpul de reactie al casetei fotosensibile este de 0,00001 secunde, pentru a evita riscul ca vederea utilizatorilor sa fie afectata de o scanteie initiala. Ca sursa de alimentare, utilizeaza celulele solare. Clasa optica a vizorului este 1/2/1/2, iar gradele de sensibilitate si de inchidere pot fi reglate de catre utilizator. Produsul este utilizabil atat de catre amatori, cat si de catre profesionisti, oricare din acestia beneficiind de protectie impotriva radiatiilor, scanteilor, stropilor de metal topit si caldurii ce rezulta din timpul procesului de sudare.

 

 

 

 

 

Esab Warrior Tech Black 

 

Un exemplu de masca de sudura Esab, ieftina si buna, care sa faca parte, in acelasi timp, din categoria de produse destinate profesionistilor (desi amatorii nu vor avea de ce sa se planga), este Warrior Tech Black. Se poate regla foarte usor pe cap, indiferent de forma si dimensiunile acestuia, dat fiind faptul ca produsul este in intregime universal. In ceea ce priveste tehnologia utilizata, masca este automata, ajustand singura nivelul de intunecare pe baza unei casete fotosensibile echipate cu patru senzori.

Astfel, in modul oprit, gradul de intunecare este 4 pe scara DIN, iar cand se activeaza, gradul creste pana la DIN 9-13, pe baza intensitatii luminii generate de procesul de sudura din fata sa. Timpul de reactie este reglabil, cel mai rapid fiind 0,00001 secunde. Ca alimentare, utilizeaza celula solara proprie, ceea ce inseamna ca nu va fi nevoie sa duceti grija bateriilor. In ceea ce priveste clasa optica, aceasta este 1/2/1/2, foarte buna pentru un astfel de produs.

Ca greutate, isi pastreaza o valoare acceptabila, avand doar jumatate de kilogram (500 de grame). Poate fi folosita cu tehnicile Mig-Mag, Tig si MMA, protejand impotriva scanteilor, luminii, radiatiilor, stropilor de metal si caldurii generate de procesul de sudare.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status