Cea mai buna masca de gaze ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.20

 

Cum aleg cele mai bune masti de gaze ieftine

 

Ghidul cumparatorului

In zilele noastre, putini oameni considera ca o masca de gaze ar fi necesara intr-o gospodarie sau resedinta, scenariile in care s-ar folosi fiind tratate drept cel putin improbabile. Insa daca se intampla vreun incident periculos care cere o evacuare rapida sau salvarea unor persoane dintr-un mediu de risc, necesitatea unui asemenea obiect devine absolut incontestabila.

 

 

In caz de incendii, acumulari de gaze sau devarsari de substante toxice, masca de gaze poate salva vieti, prin urmare acest ghid va va orienta in alegerea celei mai bune optiuni pentru casa in care locuiti, ori pentru siguranta la locul de munca.

Gama de pe piata in ceea ce priveste echipamentele de protectie este destul de mare. Cand cautati o masca de gaze la un pret bun, trebuie considerat nu doar bugetul, ci si factorii de risc impotriva carora doriti sa va protejati. De fapt, acesta ar trebui sa fie primul si cel mai important subiect in alegerea dumneavoastra.

In aceasta privinta, incercati mai intai sa determinati care ar fi cele mai severe riscuri in mediul in care locuiti ori lucrati: incendiile, accidentele chimice, poluarea, praful, chiar si atacurile teroriste in cazul mediilor urbane vulnerabile.

Pe baza acestei informatii, putem imparti echipamentele de protectie a respiratiei in patru mari categorii:

Prima categorie: mastile de praf – care sunt cele mai ieftine, se aplica usor, dar nu ofera protectie impotriva riscurilor cu adevarat periculoase pentru sanatate.

A doua categorie: mastile de unica folosinta impotriva particulelor – protejeaza impotriva agentilor patogeni din aer, sunt ieftine, insa nu ofera protectie impotriva gazelor sau a altor substante chimice nocive.

A treia categorie sunt mastile cu filtru reutilizabil – ofera aceeasi protectie impotriva agentilor patogeni, gazelor si vaporilor, insa doar impotriva concentratiilor mici. De asemenea, filtrul acestora se schimba periodic.

Si a patra categorie sunt mastile de gaze si vapori – sunt cele mai scumpe si mai sigure, vin echipate cu un cartus ce filtreaza aerul, si adesea ofera protectie pentru toata fata utilizatorului. In functie de culoarea cartusului se determina destinatia mastii: negru pentru vapori organici, alb pentru gaze acide, galben pentru vapori organici si gaze acide, verde pentru amoniac, masliniu si negru pentru formaldehide si vapori organizi, masliniu pentru amestecuri de gaze, si portocaliu pentru vapori de mercur sau clor.

Potrivit anumitor pareri despre cele mai bune masti de gaze ieftine, va fi important sa evaluati si sistemul de ventilatie. Prezenta unei valve care functioneaza bine va lasa aerul expirat sa iasa afara, pe cand cel inspirat va fi directionat doar prin filtru.

Mai mult, este indicat sa optati pentru un sistem de fixare cu 5 puncte, daca e posibil, si eventual pentru modele reglabile, pentru a asigura o prindere etansa pe capul dumneavoastra.

Iata si cateva optiuni de produse pentru a va orienta pe vasta paleta de dispozitive de pe piata:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Cargoparts Climax ADR

 

Aceasta este inca o optiune pentru bugetele reduse, dar cu avantaje atragatoare. Climax ADR Cargoparts este un model proiectat pentru siguranta in domeniul transportului marfurilor periculoase, mai ales cand utilizatorul are de-a face cu substante anorganice si anti-acide, amoniacul fiind situat in aceasta categorie, alaturi de diversi derivati ai sai.

Este compatibila cu ochelari de protectie, fiind eficienta si impotriva particulelor si pulberilor nocive. Data fiind simplitatea designului, nu este destinata protectiei impotriva gazelor chimice sau a vaporilor toxici. Se fixeaza cu ajutorul unor curele, iar filtrul de tip P retine pana la 80% din particulele periculoase cu care utilizatorul intra in contact.

Climax ADR este o semi-masca pentru toate buzunarele, insa trebuie atent analizat tipul de mediu in care ea va fi purtata, in cazul unor medii mai nocive impunandu-se selectia unor dispozitive construite special pentru acea destinatie.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Drager X-plore 4340

 

Aceasta este o semi-masca cu monofiltru destinata protectiei impotriva gazelor si particulelor. Nu ofera protectie pentru ochi, prin urmare se impune utilizarea ei in medii cu risc scazut spre mediu. Produsul poate fi demontat pentru spalare sau verificare, si vine in doua marimi: mica/medie si medie/mare.

Sistemul de hamuri previne alunecarea si poate fi ajustat usor de catre utilizator, prin operarea unei catarame din partea inferioara. Valva sistemului de ventilatie impiedica expirarea prin filtru, aerul expirat fiind redirectionat catre o alta valva acoperita de un grilaj care previne condensul.

O gama larga de filtre poate fi folosita cu aceasta masca de gaze ieftina si buna (utilizatorul poate opta fie pentru filtru, fie pentru doua combinate). De asemenea, produsul este compatibil cu aproape orice tip de ochelari de protectie.

 

 

Drager X-PLORE 6300 PMMA

 

Acest model ofera un grad ridicat de protectie pentru respiratie si pentru fata utilizatorului. Are un camp vizual larg precum si un ham care se prinde pe cap in cinci puncte, pentru o aplicare fara infiltratii, dar in acelasi timp confortabila. Vizorul de sticla asigura un camp vizual de 180 grade, materialul acestuia fiind un plexiglas foarte rezistent.

Masca se fixeaza bine pe fata si are un strat dublu de etansare pentru a se potrivi cu toate tipurile de forma a capului. Este compatibila cu orice filtru pentru mastile oferite de brand, sistemul de ventilatie fiind foarte eficient, proiectat impotriva aburirii vizorului de catre aerul expirat.

Filtrele se cumpara separat, potrivit nevoilor care se impun in mediul de utilizare, iar produsul are dezavantajul ca nu vine cu o curea de purtat dupa gat. Insa, pe de-a intregul, acest dispozitiv de protectie este o optiune serioasa pentru mediile cu nivel de risc ridicat. Intreaga gama de filtre disponibile este de asemenea oferita sub sigla Drager.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status