n n
n
n
▷ Lampi cu lupe LED. Analiza comparativa.

Cea mai buna lampa cu lupa LED

Am modificat articolul ultima data pe: 13.11.19

 

Cum aleg cele mai bune lampi cu lupa LED

 

Doriti vizibilitate buna pentru proiectele in miniatura? Daca raspunsul este afirmativ credem ca textul nostru va poate ajuta sa cumparati lampi cu lupa LED, la un pret bun. Pentru ca dorim sa va usuram alegerea am conceput o lista cu criterii.

 

 

Produsele sunt utile pentru lucrari de precizie, regasindu-se in atelierele bijutierilor sau in laboratoare. Sunt populare pentru ca asigura vizibilitate fara suprasolicitarea vederii. Exista modele care se fixeaza pe masa cu cleme. Sunt stabile, insa au nevoie de o masa rezistenta. Cele cu picior se muta in functie de spatiul de lucru, dar pot fi daramate mai usor.

Lumina emisa este directionata spre obiectul aflat sub sursa. Modelele nu creeaza umbre, multumita becurilor LED din jurul lentilei, care nu genereaza caldura. Intensitatea luminii nu este mare, temperatura culorii fiind cuprinsa intre 4000 si 6000K. Este alba si clara, apropiata de cea a zilei, de 5000K. Durata de viata este mare, becurile luminand intre 5000 si 50000 de ore.

Selectarea dioptriilor va permite sa vedeti foarte bine anumite detalii. O lentila cu 5 dioptrii va mari cu 225%, iar una cu 3 va avea o putere de 175%. Vizibilitatea este asigurata si de bratul mobil, cu ajutorul caruia puteti plasa si fixa dispozitivul cum si unde doriti.

Modelele permit o buna focalizare. Este vorba despre distanta fata de lupa de la care detaliile sunt clare. Aspectul conteaza daca aveti nevoie de spatiu de lucru, dupa cum arata si parerile despre cele mai bune lampi cu lupa LED. Este indicat sa fiti atenti la suprafata focalizata sub lentila, care scade pe masura ce cresc dioptriile. La dioptrii 3 sau 5 aria are diametrul de 12,7 cm.

Veti tine cont si de consum, care variaza intre 5 si 8W, alimentarea facandu-se in general la priza, de numarul de becuri, cuprins intre 80 si 130, ceea ce influenteaza si cantitatea de lumina raspandita, ce poate fi de aproximativ 500 – 600 lumeni (lumanarea are 12 lumeni). Aceste modele cantaresc intre 2 si 4 kg, deci nu sunt foarte grele. Bratul, dublu articulat, nu depaseste 90cm, deci va ocupa putin spatiu cand va fi pliat.

Prezentam si cateva produse pentru cei inca nehotarati:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Kemot

 

Aceasta lampa cu lupa LED, ieftina si buna, este prevazuta cu o lentila cu 5 dioptrii si 80 de LED-uri. Produsul va mari detaliile de 225 de ori, in timp ce becurile vor lumina clar, in directia obiectelor cu care lucrati. Suprafata focalizata va fi de 12,7 cm.

Aparatul face parte din clasa A de consum, necesitand doar 8W pentru a functiona, fiind alimentat prin cablu la 220V – 240V AC. Acesta se prinde de masa cu ajutorul unei cleme, deci nu exista riscul sa cada accidental. Bratele au 43, respectiv 44 cm si sunt articulate la imbinari, astfel ca le puteti orienta in ce directie doriti.

Lentila are 12 cm in diametru, iar impreuna cu rama se ajunge la o dimensiune totala de 19,5 cm. Lampa este utila atat pentru birou sau noptiera, daca lucrati acasa, cat si pentru serviciu. Dispozitivul nu degaja o temperatura prea mare, valoarea fiind de 40°C.

 

 

 

Home NKL L05

 

Produsul are o lentila cu 3 dioptrii, de 12,5 cm, care mareste in procent de 175%. Este protejata impotriva zgarieturilor de un capac batant. Optional puteti primi si o lentila cu 5 dioptrii. Partea superioara are 20 cm lungime, 40 cm latime si 60 cm inaltime, deci ocupa putin spatiu cand bratul este pliat.

90 de LED-uri furnizeaza o lumina clara, cu o putere de 540 lumeni si o culoare rece, cu valoarea de 4200K. Aparatul cantareste 3,5 kilograme si face parte din clasa energetica A, consumul fiind de 6,6W. Desi LED-urile nu se pot schimba, acestea pot lumina pana la 5000 de ore.

Alimentarea se face la priza, cu un cablu cu lungimea de 1,5 m, la 230V. Produsul este sustinut cu doua tije articulate, fiecare avand lungimea de 41 cm, iar prinderea se face cu ajutorul unei cleme, care se fixeaza de marginea mesei.

 

 

 

Velleman

 

Acest model este prevazut cu o lentila cu 8 dioptrii, care mareste cu 300%. Suprafata focalizata are un diametru mai mic de 12 cm, insa vor fi vizibile cele mai mici detalii. Din acest motiv si focalizarea va fi mai scazuta, vizibilitatea optima fiind obtinuta la o distanta mai mica. Totusi, veti avea suficient spatiu de lucru sub dispozitiv.

Aparatul se fixeaza cu ajutorul unei menghine, deci nu va exista riscul sa cada de pe masa. Bratul mobil si ajustabil permite utilizarea ambelor maini pentru activitatile care necesita precizie, fie la birou, fie acasa. Nu vor fi necesare suruburi in plus pentru a infileta si mentine tija intr-o anumita pozitie.

Lentila va fi protejata impotriva zgarieturilor sau a depunerilor de praf, pentru ca partea superioara este prevazuta cu un capac batant. Cand folositi aparatul puteti sa ridicati partea care il acopera, arcurile mentinand-o in pozitie, fara ca aceasta sa cada.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status