Cea mai buna freza de zapada pe benzina

Am modificat articolul ultima data pe: 08.07.20

 

Cum aleg cele mai bune freze de zapada pe benzina

 

Persoanele care vor sa curete cat mai eficient omatul din curte pe timpul iernii aleg sa cumpere o freza de zapada. Daca vor sa faca acest lucru intr-un mod cat mai eficient si daca vor sa lucreze cu o suprafata mai mare de 200 mp au nevoie de o freza de zapada pe benzina, la un pret bun. Vrem sa te ajutam sa o alegi pe cea potrivita pentru tine, motiv pentru care iti recomandam sa citesti acest ghid.

 

 

Atunci cand avem nevoie sa achizitionam un utilaj care foloseste drept combustibil benzina, puterea motorului este un criteriu foarte important. Asa e si in cazul frezelor de zapada. Ai nevoie de un motor suficient de puternic daca vrei sa manevrezi o astfel de masinarie cat mai usor si sa deszapezesti cat mai repede. Puterea motorului pe benzina este masurata in cai putere (CP). Cu cat vrei un produs mai puternic, cu atat trebuie ca acesta sa aiba mai multi CP.

Acest parametru trebuie ales si in functie de capacitatile tale fizice. Daca stai foarte bine la acest capitol, nu iti va fi greu sa manevrezi un utilaj de vreo 7 CP, capabil sa faca fata cu usurinta suprafetelor mari de zapada care trebuie curatate (peste 200 mp). Daca insa sanatatea ta e ceva mai subreda, daca esti mai slabut si nu ai asa multa forta, alege un model cu un motor ceva mai mic – 3-4 CP. Acesta va fi suficient daca ai o curte mica de 60-80 mp pe care vrei sa o deszapezesti. Nu va fi poate la fel de rapid si eficient, insa mai importanta e sanatatea ta.

Cand vorbim de frezele de zapada pe benzina e bine sa amintim si de faptul ca ele pot folosi doua modalitati de deplasare: pe roti si pe senile. Chiar daca performantele ambelor tipuri pot fi la fel, cele pe senile sunt mai recomandate atunci cand e nevoie de curatarea zapezii de pe zone mai denivelate, deoarece au stabilitate mai buna si pot fi mai usor de manevrat.

Treptele de viteze sunt si ele un aspect important cand vine vorba de o astfel de alegere. Ideal ar fi sa optezi pentru o freza pe benzina cu cel putin 5 trepte de viteza inainte si 2 inapoi. Astfel te asiguri de faptul ca poti regla viteza utilajului in functie de cum iti este mai confortabil.

Ce ar mai putea conta? Distantele de lucru. Aici ne referim la inaltimea si latimea de lucru, dar si la distanta de aruncare. Sa le luam pe rand.

Inaltimea de lucru este importanta cand alegem un astfel de utilaj, deoarece ea ne ofera informatii cu privire la cat de inalta poate fi zapada pe care vrem sa o indepartam. Daca locuiesti intr-o zona in care ninge putin sau daca vrei sa cureti omatul cat mai des, e suficienta si o inaltime de lucru de aproximativ 30 cm. Insa, daca in zona in care locuiesti tu ninge mult si nu vrei toata ziua sa dai zapada, alege o freza cu o inaltime maxima de cel putin 50 cm.

Referitor la latime si aceasta conteaza. Vrei sa treci de mai multe ori pe acelasi traseu pentru a curata neaua pe suprafete cat mai late, sau vrei sa faci totul mult mai rapid, eventual trecand o singura data? Daca vrei sa muncesti mai putin, alege un model lat de cel putin 50 cm.

Si in final, in privinta distantei de aruncare trebuie sa ai in vedere faptul ca frezele de zapada pe benzina pot arunca omatul si la aproximativ 20 m. Cand alegi modelul potrivit pentru tine ia in calcul distanta de aruncare si asigura-te de faptul ca neaua va ajunge acolo unde trebuie, nu prin curtea vecinilor.

Aceste aspecte mai sus amintite nu sunt de ignorat. Ele trebuie atent analizate astfel incat in momentul in care te-ai decis ce sa cumperi sa fie produsul perfect pentru tine.

Si, pentru ca vrem sa te ajutam sa alegi cat mai simplu, iti prezentam cateva modele. Astfel iti vei putea face cateva pareri despre cele mai bune freze de zapada pe benzina.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Murray

 

Aceasta freza ar putea fi potrivita pentru orice persoana care locuieste la casa sau pentru persoanele care au de exemplu un market si vor sa curete parcarea din fata. Lucrarile realizate cu ajutorul ei vor lua putin timp, deoarece vorbim de un motor destul de puternic de 6.8 CP, care poate curata cu usurinta zapada de pe suprafete mai mari de 200 mp. Totodata, rapiditatea cu care se va curata suprafata dorita este data si de latimea de lucru de 69 cm si inaltimea de 53 cm. Asadar, daca stratul de zapada este mai mare de 30 de cm il va curata fara probleme.

Aceasta masinarie se deplaseaza pe roti si poate fi manevrata cu usurinta, comenzile putand fi actionate simplu si rapid, cu o singura mana. Utilajul are 6 trepte de viteza inainte si 2 inapoi, ceea ce inseama ca poate fi reglat in asa fel incat sa-ti fie cat mai confortabil de lucrat.

Acest produs nu este recomandat persoanelor care nu au suficienta forta fizica, deoarece poate fi destul de solicitant. Totodata, costul sau de achizitie este destul de mare, motiv pentru care trebuie sa fii pregatit sa investesti.

 

 

 

Progarden FB

 

Produsul despre care vreau sa iti vorbesc putin acum e un model destul de puternic si de calitativ. Motorul este de 5.5 CP, ceea ce inseamna ca iti va permite sa lucrezi rapid si eficient suprafete de 150-200 mp. Acum, zapada din curtea casei, din curtea blocului, a scolii sau cea din parcarea unui market nu va mai fi o problema si curatarea omatului va deveni o activitate chiar placuta.

Latimea de lucru este de 56 cm si inaltimea de 51 cm, deci vei putea curata cu usurinta neaua chiar si atunci cand stratul este mai gros (30-50 cm). Distanta de evacuarea la acest model este reglabila (intre 5 si 15 m). Pentru a putea manevra utilajul cat mai simplu, ai 5 trepte de viteza inainte si 2 inapoi. Deplasarea se face cu ajutorul rotilor, iar sistemul de pornire este manual.

Daca vrei sa nu te prinda iarna nepregatit aceasta freza de zapada ieftina si buna ar putea fi o alegere potrivita.

 

 

 

Efco Artik 56

 

Daca esti in cautarea unui model de freza de zapada pe benzina care sa fie recomandat si pentru temperaturile foarte joase, acesta este unul potrivit, deoarece este capabil sa lucreze chiar si suprafete cu omat intarit, nu doar moale si abia asezat. Este un utilaj adecvat pentru situatiile in care e nevoie de curatarea unei cantitati mari de omat intr-un timp cat mai scurt.

Caracteristicile de remarcat ar fi: puterea motorului – 6.0 CP (va curata usor si rapid suprafete cu o dimensiune maxima de aproximativ 150 mp), latimea de lucru – 56 cm, inaltimea de lucru – 56 cm (stratul de zapada de peste 30 cm nu va fi o problema), distanta maxima de aruncare reglabila, de la 8 la 12 m, pentru a nu arunca neaua in locuri nedorite (in curtea vecinilor, prea aproape de casa sau alte cladiri). Toate acestea duc la eficienta dorita si la rapiditate in executarea lucrarii.

Alte motive pentru care consideram acest produs usor de folosit de oricine in orice conditii sunt urmatoarele: are 5 trepte de viteza inainte si 2 inapoi, pentru a regla viteza in functie de cat de confortabil iti este si are un panou de comanda simplu de utilizat.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status