fbpx

Cea mai buna foreza ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 14.10.19

Cum aleg cele mai bune foreze ieftine

 

Fie ca vrei sa vrei sa torni pilonii unui gard nou sau vrei sa plantezi copaci in gradina ta, ai nevoie sa sapi o groapa indeajuns de adanca, iar varianta cea mai comoda si cu rezultatele cele mai bune e sa folosesti o foreza. Inainte sa se dezvolte tehnologia si sa apara atatea variante pe piata, aceste manopere erau executate manual, dar acest lucru insemna o cheltuiala insemnata de timp si energie.

 

 

Inainte sa faci o achizitie, ar trebui sa verifici cat mai multe oferte unde gasesc foreza ieftina, la un pret bun, mesterii si sa urmaresti, mai intai, tipul – deoarece acestea pot fi manuale sau motorizate.

Motorul poate fi electric, cu o putere ce variaza intre 1000 si 2000 de watti, sau cu ardere interna, necesitand un combustibil inflamabil. Acestea din urma pot dezvolta o putere cuprinsa intre 1.9 si 6 cai putere (CP).

Daca stii ca ai de facut doar manopere in gradina, o putere a motorului pana in 2.5 – 3 CP ar putea fi suficienta. O valoare mai mare a acestui parametru (peste 3 CP) este utilizata cu precadere in constructii, pentru a realiza gaurile in care sunt turnati pivotii.

Viteza de rotatie este corelata direct cu viteza de forare, utilizatorii profesionisti preferand turatii mari, de 9000 rotatii pe minut, care sa asigure un rezultat bun rapid.

Burghiele sunt la fel de importante ca detaliile tehnice ale motorului, intrucat dimensiunea lor (diametrul si lungimea) determina adancimea pana la care poti ajunge si latimea gaurii sapate. Pe piata exista 2 variante disponibile pentru acest element – burghie utilizate pentru forarea in pamant si pentru gheata. Dimensiunile standard existente sunt cuprinse intre 80 si 200 mm in diametru.

Pentru o utilizare usoara, foreza aleasa de tine ar trebui sa mai dispuna de cateva caracteristici suplimentare: posibilitatea inversarii sensului de rotatie a burghiului (foarte utila in momentul in care vrei sa scoti pamantul din orificiul sapat), aprindere electrica – in cazul dispozitivelor cu motor cu ardere interna, posibilitatea ajustarii turatiei, optiune de oprire rapida de siguranta.

Acum, daca stii sa cauti cateva detalii tehnice si pareri despre cele mai bune foreze ieftine, poti gasi online variante care sa fie potrivite pentru tine.

 

 

Modele recomandate 2019

 

 

Greenfield G-MB52

 

Greenfield G-MB52 este o optiune demna de luat in seama daca inca mai cauti cea mai buna foreza ieftina. Motorul cu ardere interna dispune de aprindere electronica – util si in cazul utilizatorilor incepatori, si poate fi alimentat cu benzina fara plumb. Puterea este de 2 cai putere, suficienta pentru activitati din sfera agricola – plantare de pomi, sau pentru saparea gropilor destinate gardurilor, iar capacitatea cilindrica este de 52 cc. Turatia lamei inainte sa fie introdusa in sol (denumita turatie in gol) este de 3000 de rotatii pe minut(regim de utilizare moderat).

La achizitionare, pachetul contine 2 burghie, unul cu diametrul de 10 cm, iar al doilea de 20 cm, element ce indica gradul ridicat de adaptabilitate a aparatului. Lungimea acestora este de 100 cm, suficienta pentru orice fel de activitate desfasurata in gradina. Rezervorul pentru combustibil si baia de ulei au o capacitate de 1.2 litri fiecare, iar acestea sunt utilizate ca amestec, in proportie de benzina 30 : ulei 1.

Manerul ergonomic permite o priza sigura si o manuire precisa a aparatului. Ambreiajul centrifugal automat asigura mentinerea constanta a turatiei la nivelul necesar iar valva de decompresie impiedica acumularea presiunii in exces, prelungind durata de utilizare a forezei. Greutatea de 10.4 kilograme permite manevrarea aparatului de catre o singura persoana.

 

 

 

 

 

Strend Pro EA-520M 

 

Strend Pro EA-520M poate fi o solutie buna daca vrei o foreza ieftina si buna pe care sa o folosesti atat in lucrari agricole, cat si in constructii. Este un instrument potrivit pentru prelevarea probelor de sol, pentru forarea gaurilor de plantare a arborilor sau pentru turnarea pivotilor, in cazul lucrarilor de constructie.

Motorul in doi timpi, functioneaza pe baza combustibilului inflamabil – benzina, ce poate fi stocat in rezervorul cu capacitatea de 1.5 litri. Benzina si uleiul se combina in proportie de 40:1. Cei 1.9 cai putere asigura o turatie de 7500 rotatii pe minut, in afara solului, iar capacitatea cilindrica a motorului este de 52 cc. Pornirea este asigurata printr-un demaror, actiunea putand fi realizata de o singura persoana, fara sa necesite ajutor. Carburatorul cu membrana asigura dozarea si pulverizarea benzinei, cu vaporizarea partiala a acesteia si amestecarea cu aerul incat sa asigure un proces de ardere cat mai complet, optimizand consumul de combustibil.

Burghiul inclus in pachetul de achizitie are diametrul de 15 cm si o lungime de 80 cm, suficient pentru lucrari cu caracter semi-profesional sau hobby. Diametrul de gaurire asigurat de acest dispozitiv este cuprins intre 6 si 30 cm. Greutatea de 10.4 kilograme permite manevrarea echipamentului de catre o singura persoana, fara sa necesite ajutor suplimentar. Manerul dispune de un invelis anti-alunecare, ce asigura o prindere sigura si o manevrare exacta in timpul utilizarii.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status