Cea mai buna foarfeca pentru pomi telescopica

Am modificat articolul ultima data pe: 31.03.20

 

Cum aleg cele mai bune foarfece pentru pomi telescopice

 

Cand ai o gradina sau o livada, stii ca pomii si arbustii trebuie intretinuti prin tunderea periodica a coroanei sau a crengilor uscate. In cazul arborilor mai inalti, ti-ar putea fi ceva mai dificil sa ajungi la crengile care trebuie indepartate asa ca poti opta pentru o varianta de foarfeca pentru pomi telescopica, cu manere lungi.

Dar ca sa fii sigur ca alegi cea mai buna foarfeca pentru pomi telescopica, va trebui sa urmaresti cateva detalii legate de forma si functionalitate.

Astfel, aceste dispozitive pot fi de 2 tipuri – cu o lama ce vine pe pozitionata pe un suport fix (tip anvil), sau cu 2 lame, similare foarfecelor conventionale (tip bypass).

Prima varianta poate fi utilizata cu usurinta atunci cand se vizeaza taierea unor crengi mai groase, datorita efortului mecanic mai mic depus de utilizator.

Al doilea tip mentionat este util si in cazul lucrarilor de mai mare finete, taind cu usurinta si lastari sau frunze.

Materialul din care sunt confectionate lamele poate fi otelul, acoperit cu o substanta care sa nu permita aderenta fragmentelor lemnoase sau verzi, dar acesta ar putea necesita ascutiri frecvente.

O varianta ceva mai costisitoare, dar care isi arata avantajele pe termen lung, este cea a lamelor realizate din otel carbon, material mai dur, cu o rezistenta superioara la uzura si care nu necesita aplicarea solutiilor anti-aderente.

Manerele ar trebui sa permita o priza sigura, pentru a putea folosi acest instrument fara cheltuiala suplimentara de energie din partea ta. Modelele de tip anvil permit utilizarea ambidextra, indiferent de mana dominanta a celui care o controleaza, in timp ce unele modele bypass pot fi concepute special pentru dreptaci sau stangaci. Ideal, manerele ar trebui sa dispuna si de un sistem de prindere in pozitia inchis, in asa fel incat accidentele sa poata fi evitate.

Capacitatea de taiere este un parametru ce se refera la distanta dintre lame si nu la dimensiunea crengii pe care o poti taia. Multe pareri despre cele mai bune foarfece de pomi telescopice spun ca valoarea maxima a acestei caracteristici descrie grosimea lemnului ce poate fi sectionat doar in momentul in care poti sa aplici forta mecanica necesara acestei operatiuni si doar cand lemnul are o consistenta indeajuns de moale.

Acum ca stii cateva detalii despre aspectele cele mai importante ce trebuie urmarite atunci cand cauti unde gasesc foarfeca de pomi telescopica la un pret bun gradinarii, te invitam sa arunci o privire pe produsele descrise de noi mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Strend Pro Cut50 KT3853A 

 

Strend Pro Cut50 KT3853A este o foarfeca pentru pomi telescopica ieftina si buna, de tip bypass. Lama penetranta este realizata din aliaj crom-vanadium, recunoscut pentru rezistenta buna la uzura in timp si ritmul lent de tocire. Lama secundara este realizata din otel.

Designul special contribuie la absorbtia socurilor din timpul manevrarii, pentru a reduce din impactul asupra articulatiilor mainilor. Diametrul maxim de taiere este de 50 mm, cu rezerva ca o ramura de copac cu aceasta grosime va necesita aplicarea unei forte mecanice pe masura si poate depinde si de consistenta materialului lemnos.

Manerele sunt realizate din otel, cu protectie de cauciuc pentru maini, ce asigura o buna aderenta in timpul utilizarii. Forma ergonomica permite actionarea mecanismului de taiere cu un consum redus de energie mecanica, facand posibila utilizarea acestui instrument si de catre persoane cu o forta fizica mai redusa. Lungimea lamei este de 68.6 cm, iar cea a manerelor este de 104 cm, facand posibila abordarea crengilor din etajele medii si superioare ale coroanei arborilor.

 

 

 

 

Villager 

 

Villager este o foarfeca de pomi telescopica de tip nicovala, cu o lama ascutita mobila si o sectiune imobila. Poate fi utilizata pentru a taia crengi, flori sau lastari de vita de vie. Datorita mecanismului de taiere, nu necesita exercitarea unei forte mecanice ridicate pentru a realiza sectiunile si poate fi manuita cu usurinta de catre persoane a caror mana dominanta este cea stanga.

Lama este realizata din otel inoxidabil, rezistent la rugina, uzura si tocire in timp.  Diametrul de taiere este de 30 de milimetri, suficient pentru crengile de dimensiuni mai mici si pentru curatarea arbustilor. Lungimea lamei este de 70 mm, iar cea a manerelor ajunge pana la 740 mm.

Manerele sunt realizate din aliaj de otel, iar capetele sunt acoperite cu material plastic ce asigura o prindere sigura a acestora in timpul utilizarii. Forma lor permite o manuire usoara a acestei unelte, fara repercursiuni asupra articulatiilor mainilor.

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Unior 555/6

 

Unior 555/6 este o foarfeca pentru arbori de tip telescopic, cu coada lunga. Lamele sunt realizate din aliaj de otel, asigurand o buna rezistenta la taiere. Sunt tratate prin inductie, ascutite, slefuite si placate cu teflon, material rezistent la zgarieturi si tocire. Datorita adaosului de teflon, materiile vegetale nu adera, iar curatarea este un proces facil.

Capacitatea de taiere este masurata la un diametru al crengilor de 40 mm, cu rezerva ca un astfel de diametru va necesita o forta mecanica aplicata manerelor suficienta pentru a realiza sectiunea. Acest parametru mai poate fi influentat si de consistenta materialului lemnos, care poate fi mai dur si, implicit, mai greu de taiat.

Manerele sunt vopsite, iar capetele sunt acoperite cu un material ce asigura o buna aderenta a mainilor. Forma compatibila anatomic cu cea a palmelor asigura o priza sigura si posibilitatea exercitarii manevrelor de compresiune fara sa provoace leziuni la nivelul pielii sau articulatiilor.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status