Cea mai buna drujba Stern

Am modificat articolul ultima data pe: 23.09.20

 

Cum aleg cele mai bune drujbe de la Stern

 

Ghidul cumparatorului

Inainte sa hotarasti daca intr-adevar iti doresti sa detii o drujba Stern Austria, e datoria ta sa te documentezi corespunzator si sa afli cat se poate de multe detalii despre respectivele oferte. In cateva randuri, vom incerca sa iti explicam niste detalii despre oferta producatorului si ce aspecte se cuvine sa iei in considerare inainte de achizitie.

a-drujba-stern

Brandul Stern Austria este cunoscut pentru simplul fapt ca ofere o gama variata de unelte si dispozitive motorizate, destinate bricolajului si gradinaritului. Ofertele sale sunt populare pe piata Europei de Est, intrucat se comercializeaza la preturi accesibile pentru tarile din aceasta zona.

Mare parte dintre aparatele furnizate sunt destinate exclusiv intrebuintarii hobby si foarte rar celei semi-profesionale, asa ca nu recomandam un motofierastrau de la aceasta companie daca ai de gand sa il folosesti zilnic la taiat de lemne.

Consultand cateva pareri despre cele mai bune drujbe Stern, te vei convinge ca pentru utilizare ocazionala sunt bune, dar ca la uzura excesiva nu rezista, motiv pentru care chiar producatorul specifica asta in descrierile ofertelor sale.

Ca tipologii, compania ofera drujbe electrice sau pe carburant. In prima categorie putem recomanda modele ca CS405A(2000W), CS405YT+(2000W), CS405T+(2000W), utile pe langa gospodarie cand ai de curatat pomi de crengi sau de taiat cantitati reduse de lemne.

Pe segmentul cu motoare termice, recomandam modele cum ar fi drujba Stern 5800B sau 5200A, ambele din gama CSG. Aceste alternative sunt mai des intrebuintate pentru sectionarea bustenilor si pregatirea acestora ca lemne de foc pentru a servi pe timp de iarna.

Puterile asigurate sunt de 2000W/3CP la ambele tipologii de dispozitive, iar asta inseamna un consum moderat de energie si carburant. Piesele mai micute, cu lama de 35cm, vor fi utile pentru crengi subtiri si se vand mai ieftin. Cele de peste 40cm se recomanda pentru busteni si crengi de 30-35cm diametru.

Daca verifici si sugestiile de mai jos, intuiesti cum si unde gasesc drujba Stern la un pret bun altii.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Stern CS405YT+

 

1-drujba-stern-cs405ytDaca preferi sa cumperi cea mai buna drujba Stern pentru utilizare casnica, e suficient sa te multumesti cu o varianta electrica, iar ca exemplu iti propunem acest model. Este o piesa care te va ajuta sa sectionezi busteni, crengi si copaci, pana la o limita de 30-35cm, intrucat are lama de 40cm.

Motorul electric incorporat consuma 2000W, oferind suficienta forta pentru exploatare hobby, adica ocazionala. Lantul se va deplasa cu o viteza buna, de 800m pe minut, promitand o finalizare rapida a sarcinilor de debitare, mai ales cand lucrezi cu lemn de esenta mai moale.

E adevarat ca manevrabilitatea va depinde de cablul de alimentare si de folosirea unei prize, insa cand lucrezi pe langa casa, asta nu va fi o problema. Se livreaza cu un set de carbuni, cheie de reglaj, ulei de lubrifiere si lama cu lant Oregon.

 

button 1

 

 

 

 

Stern CSG5200A

 

2drujba-stern-csg5200aDe ti-ai propus sa cauti o drujba Stern ieftina si buna in gama celor cu motor pe carburant, recomandarea principala va fi CSG5200A, intrucat se comercializeaza la pret mai scazut decat celalalt motofierastrau(CSG5800B). Este un dispozitiv care se recomanda numai pentru sarcini conventionale, nu foarte solicitante, producatorul mentionand ca este o piesa hobby.

Daca o cumperi ca s-o folosesti zilnic, nu-i de mirare ca se va defecta prematur. Motorul in doi timpi ofera 2.8CP si are o carcasa durabila(magneziu). Include un sistem de lubrifiere automata a lantului, frana si opritor cu gheare, asigurandu-se o viteza de deplasare de 2.8m/s.

E clar ca lucreaza destul de rapid astfel, mai ales ca lama inclusa are lungimea totala de 40cm si iti permite sa tai chiar si crengi mai groase. Dat fiind ca nu depinde de conexiune in retea, poti utiliza acest motofierastrau in livada, pentru a curata diversi pomi.

 

button 1

 

 

 

 

Stern CSG5800B

 

3-drujba-stern-csg5800bDesi este cea mai cautata oferta in materie de motofierastraie Stern, aceasta piesa a avut parte si de unele critici din partea utilizatorilor, poate pentru ca unii nu inteleg ca trebuie folosita numai hobby si decid s-o utilizeze la munci prea solicitante. Dispozitivul este echipat cu motor in 2 timpi, ce necesita o alimentare cu benzina in amestec cu ulei.

Dezvolta o putere de 3CP, echivalentul a circa 2100W, iar asta ii permite sa taie crengi si busteni. Viteza lantuluii e de 2.8m/s, iar ca sa obtii cele mai bune rezultate, o poti folosi pe lemne cu diametrul maxim de 30cm, deoarece are lama de 40cm.

Unii utilizatori recomanda inlocuirea lantului, caci, spre deosebire de alte oferte Stern, aceasta nu include lant Oregon, de calitate avansata. Nu lipsesc precautiile, caci are aparatoare, opritor cu gheare, frana de lant etc. De asemenea, beneficiaza de ungere automata si se livreaza cu cheie bujie si bidon pentru amestec de ulei.

 

button 1

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status