Cea mai buna drujba Ruris

Am modificat articolul ultima data pe: 23.10.17

 

Cum aleg cele mai bune drujbe Ruris

 

Motofierastraul sau drujba, cum mai este denumita aceasta unealta, constituie o aditie foarte utila nu numai in trusa unui profesionist, ci poate fi de mare ajutor si utilizatorilor casnici, care detin o centrala pe lemne sau care obisnuiesc sa-si incalzeasca locuinta folosind lemnul ca principal combustibil. Daca esti un utilizator ocazional, tot ce e posibil ca nu stii foarte multe detalii tehnice de functionare sau aspecte utile in selectarea unui fierastrau de calitate. Mai mult, atunci cand cauti sa incurajezi micii importatori autohtoni, ar fi util sa stii ca Ruris este una dintre firmele romanesti care se numara printre cei mai apreciati astfel de furnizori de utilaje pentru agricultura.

Interesatilor care planuiesc sa afle unde gasesc drujba Ruris la un pret bun le putem oferi acest ghid de selectie si achizitionare, in care mentionam pe scurt cam tot ce trebuie acestia sa stie.

 

A.1-Drujba-Ruris

Brandul Ruris: Inceputurile acestei afaceri sunt pur romanesti, intrucat firma a luat fiinta in 1993 in Craiova. De atunci, reprezentantii Ruris au oferit publicului o serie de unelte motorizate extrem de utile, printre care amintim: motofierastraie, atomizoare, motosape si motocoase, iar nu in ultimul rand, unele dintre cele mai eficiente motocultoare. Utilajele sau parti importante ale acestora sunt importate din China, fapt ce a iscat o mica serie de controverse, insa multi utilizatori considera ca, pentru preturile practicate, calitatea produselor astfel procurate este una corespunzatoare. Le recomandam mai mult pentru utilizare hobby si atragem atentia asupra conditiilor de service, despre care te sfatuim sa te interesezi prealabil, daca vrei sa nu ai probleme.

 

Tipul motorului: Ruris importa atat motofierastraie, cat si drujbe electrice.

Daca te pregatesti sa utilizezi obiectul cumparat in regim semi-profesional sau chiar profesional, e lesne de inteles ca va trebui sa cumperi varianta cu motor in 2 timpi, alimentat cu carburant. Spunem asta pentru ca astfel de piese au o portabilitate buna, iar motoarele incluse dezvolta mai multa putere decat o fac variantele electrice. Mai putin avantajos pentru tine ca utilizator este mentenanta dispozitivului, care necesita curatari periodice si o atenta depozitare atunci cand nu il folosesti.

Pentru o intrebuintare ocazionala, casnica, mai util ar fi sa cumperi un model electric de drujba. Acesta se va alimenta la retea sau prin acumulator si va dezvolta o putere moderata, dar va permite utilizarea in spatii inchise, intrucat nu elimina noxe, cum o face o versiune pe benzina. In acelasi timp, motoarele electrice au tendinta de a fi si mai silentioase.

 

Puterea: In mod cert, cu cat este mai ridicata, cu atat mai durabila si mai adecvata pentru utilizare profesionala va fi drujba respectiva. Produsele cu motoare in 2 timpi ofera intre 1 si 5 CP(cai putere), iar cele electrice asigura intre 1000 si 3000W. Cele mai mici puteri oferite se intalnesc la variantele cu acumulator, cum este si fierastraul Ruris ECO 189, iar cele mai mari valori oferite de un motor electric pot depasi 2000W(Exp: DAC322e). Pentru versiunile cu carburant, gasim minim 1.1CP la modelul  141 cu motor Kuhmma si valori mari, de 3.6CP sau 4.1CP, la modele ca 491 sau 511.

 

Dupa ce am analizat mai multe pareri despre cele mai bune drujbe Ruris, am alcatuit un mic clasament cu produse, pe care le-am ierarhizat utilizand acesti factori, dar si raportul cost/calitate sau gradul de popularitate in randul utilizatorilor. Iti propunem sa comanzi fierastraul dorit de pe Internet tocmai pentru ca ai sanse mai mari sa-l gasesti online la un pret convenabil.

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Ruris DAC 455S

 

1.Ruris DAC 455S

Daca vrei sa-ti cumperi cea mai buna drujba Ruris pentru taiat lemne de foc, solutia pe care ti-o propunem este tocmai acest model. Se poate utiliza in activitati forestiere de amploare redusa, cat si pe santier, la constructii, intrucat reprezinta o piesa dedicata exploatarii semi-profesionale. In acest sens, putem mentiona ca include un motor in 2 tipi care se alimenteaza cu benzina si dezvolta 2.5CP, valori suficiente pentru o intrebuintare optima, de durata.

Intr-adevar, motorul va necesita mai multa atentie decat unul electric, dar si muncile indeplinite vor fi finalizate mai rapid. Randamentul este unul bun, iar consumul moderat, inregistrandu-se un indice de 550ml/h. Lama are o lungime de 45cm si este accesorizata cu un lant din otel rezistent. Acesta se fixeaza in scurt timp, intrucat drujba incorporeaza un sistem automat de intindere, care-ti permite administrarea usoara.

Pentru siguranta, piesa include frana de lant, lubrifiere automata si o aparatoare specifica. Cele doua manere permit utilizatorului controlul eficient si sigur. Avand o garantie de 2 ani si un cost relativ scazut, acest model merita macar o analiza mai atenta.

 

button 2

 

 

 

Ruris DAC316e

 

2.Ruris DAC316e

Pentru cei care nu vor sa se complice cu o investitie considerabila, avem de recomandat o drujba Ruris ieftina si buna. Modelul este unul dintre cele care integreaza motoare electrice si se va alimenta la retea. Din acest motiv, produsul poate fi cumparat pentru exploatare hobby si pentru utilizare casnica. Alimentarea se va face la 220V, iar puterea asigurata va avea valori de 1600W, indici moderati, recomandati pentru lucrari in constructii sau in ateliere si firme pentru prelucrarea lemnului.

Lama are o lungime de 35cm si este echipata cu un intinzator, in baza caruia lantul poate fi montat si demontat rapid, fara a necesita unelte suplimentare. In acelasi mod, il poti tensiona si detensiona pentru o ajustare precisa.

Nu lipseste aparatoarea sau manerul secundar, doua accesorii care asigura un caracter fiabil si fac electrofierastraul lesne de manevrat. Pentru oprire de urgenta, ai la dispozitie si o frana de lant, care poate bloca aceasta componenta, daca apare vreun efect de recul. Cantarind numai 4.4Kg, piesa este intr-adevar foarte facil de manuit.

 

button 1

 

 

 

Ruris DAC 401S

 

ruris

 

In orice gospodarie in care e nevoie de lemne pentru foc iarna, acest model de motofierastrau va fi foarte util. Spunem asta pentru ca avem de-a face cu un obiect motorizat dedicat intrebuintarii casnice, propulsat de un motor Tez in 2 timpi. Puterea oferita va fi de 2CP, incat sa permita debitarea unei mase lemnoase de pana la 2 metri cubi in doar o singura ora.

Se va alimenta pe baza de benzina, deci atentie la cum intretii acest dispozitiv, iar daca nu stii cum s-o faci, va trebui sa te informezi corespunzator. Lama are o lungime de 40cm si se livreaza gata accesorizata cu un lant facut din otel durabil. Ca mai toate ofertele importate de brandul Ruris, si aceasta include un sistem cu fixare si tensionare automata a lantului, pentru care nu ai nevoie de chei speciale de reglaj.

Pentru siguranta utlizatorilor, nu lipsesc aparatoarea, frana de lant si manerul suplimentar. Designul este compact si are o ergonomie demonstrata usor de cele 5.4Kg cat cantareste modelul.

 

button 2

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 3.25 out of 5)
Loading...