Cea mai buna drujba electrica Stern

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune drujbe electrice Stern

 

Ghidul cumparatorului

O drujba electrica poate fi ajutorul necesar in gospodarie pentru amatori, cand vine vorba de toaletarea pomilor sau taierea lemnelor pentru foc. Fata de modelele alimentate cu benzina, desi pierde din mobilitate, este mai usor de pornit si utilizat, are o greutate mai mica si e mai silentioasa.Una dintre companiile care produc fierastraie electrice cu lant foarte populare pe teritoriul tarii noastre este si Stern, brand austriac proprietate a fiemei Merge&Co GmbH. Este prezenta pe piata din 2000 si chiar de atunci este importanta si in Romania. Sub deviza “Unleash the power” (elibereaza puterea), brandul s-a impus in ceea ce priveste numeroase scule si unelte electrice, foarte rezistente in timp si cu un pret accesibil.

Citind pareri despre cele mai bune drujbe, Stern este printre competitori datorita performantelor semi-profesionale. Pentru cele mai multe fierastraie de acest tip, puterea este in jurul a 2000 W, valoare mare, care asigura atat viteza buna, cat si rezistenta la utilizare frecventa si indelungata.

Viteza de miscare a lantului este un alt criteriu important, fiind cuantificat in doua moduri: fie in rotatii pe minut, fie in metri pe secunda. Variatiile sunt in jurul a 5000-8000 rpm si 9-15 m/s. Desigur, viteza mai mare va asigura un timp mai scurt de lucru, dar si manevrare putin mai dificila de catre incepatori. Conversia intre cele doua sisteme depinde de lungimea lamei(sinei), asa incat, orientativ, iti spunem ca 15 m/s, la o lama de 40 cm, este echivalent cu circa 7800 rpm.

Lungimea sinei este un aspect ce va determina tipul de lemn ce poate fi prelucrat. In ceea ce priveste drujbele electrice Stern, acestea se incadreaza in jurul valorii de 400 mm, suficienta pentru toate nevoile gospodaresti.

Echiparea cu lama si lant Oregon asigura durabilitatea si performanta atat la temperaturi medii, cat si in ger, gratie aliajului de otel patentat al producatorului. Sistemele de protectie pot include butoane pentru oprire automata, gheara de metal(opritor), protectii pentru mana. Greutatea este importanta mai ales pentru utilizatorii incepatori sau neindemanatici si variaza intre 4.5 si 6 kg.

Ramane sa iti spunem unde se gasesc drujbe electrice Stern la un pret bun: pe internet! Pentru a-ti dovedi acest lucru, iti oferim si o selectie de produse de top.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Stern CS405A 

 

Modelul CS405A este un fierastrau electric, alimentat la priza, cu puterea impresionanta de 2000 W. Aceasta asigura viteza performanta de 7000 rpm, echivalentul a circa 13 m/s. Lama cu lungimea de 400 de mm iti va permite sa tai crengi sau busteni care masoara cu aproximativ 5-10 cm mai putin.

Cablul de alimentare este destul de scurt, asa incat iti recomandam racordarea la un prelungitor. Atat lama, cat si lantul sunt de fabricatie Oregon, ceea ce implica rezistenta la utilizare indelungata si frecventa. In plus, nu va fi deloc dificil sa gasesti piese de schimb.

Sistemul automat de ungere cu ulei iti permite sa umpli rezervorul si sa iti vezi de treaba, fara grija deteriorarii pieselor. Atunci cand este utilizata in gol, zgomotul produs este de 95.8 Db (A), putin mai mult  decat o masina de spalat in timpul centrifugarii. Greutatea de 5.6 kg este destul de ridicata, dar data fiind performanta, vei obtine rezultate rapid, permitandu-ti sa te odihnesti mai frecvent. Sistemele de siguranta includ gheara de metal si functia de oprire imediata.

 

 

 

 

 

Stern CS405YT+ 

 

Numita de multi si cea mai buna drujba electrica Stern semi-profesionista, nu trebuie sa fii surprins de pretul putin mai crescut al acestui model, fiind pe masura performantelor. Puterea inalta, de 2000 W, cat si viteza de 13.3 m/s sunt caracteristici-cheie in ceea ce priveste rapiditatea si eficienta pentru taierea bustenilor sau crengilor.

Lama este de 405 mm, suficienta pentru majoritatea nevoilor din jurul casei. Lamele si lantul sunt de fabricatie Oregon, incluzand aliajul de otel patentat al acestora. Nu este nicio problema sa gasesti piese de inlocuire, atunci cand acestea s-au uzat.

Protectia pentru mana, butonul cu oprire rapida si gheara de metal asigura operarea in parametri de siguranta. Un detaliu de ergonomie notabil este cauciucarea manerului frontal, pentru a evita alunecarea accidentala a mainii. Greutatea este de 5,6 kg, destul de ridicata, dar fara a face fierastraul imposibil de manipulat.  

 

 

 

 

 

Stern CS405T+ 

 

Pentru incepatori, recomandat acest produs mai „prietenos”, datorita greutatii sale reduse, de doar 4.6 kg. Este o drujba electrica Stern ieftina si buna, care mentine majoritatea capabilitatilor modelelor mai costisitoare.

Puterea crescuta, de 2000 W, cat si viteza de 6500 rpm (~11-12 m/s) plaseaza modelul CS405YT+ in gama semi-profesionista. Lungimea lamei este cea standard, de 400 mm. Sistemul de lubrifiere al lamelor este automat si in acest caz, fiind necesara doar umplerea rezervorului cu ulei.

Oregon este si in acest caz producatorul lamei si lantului de lunga durata, care sunt si simplu de inlocuit, in caz de uzura. Caracteristicile de siguranta includ o gheara de metal si un buton cu actiune rapida, care vor opri lama instantaneu, in cazul unui accident. Fiind un produs mai ieftin, corpul aparatului este ceva mai compact si carcasa este predominant din plastic, fara insertia altor materiale pentru a-i creste ergonomia.

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status