Cea mai buna drujba electrica ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 27.01.20

 

Cum aleg cele mai bune drujbe electrice ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Indiferent daca ai nevoie de un motofierastrau pentru lucrari diferite de tamplarie, pentru toaletarea pomilor din gradina sau taierea lemnelor de foc, nu e intotdeauna simplu sa alegi cea mai buna drujba electrica ieftina.

In primul rand, este util sa stii ca, pentru sarcinile diverse dintr-o gospodarie, este recomandat modelul electric in detrimentul celui cu combustibuil, caci primul ofera cateva avantaje considerabile: greutate mai scazuta, lucrul continuu fara reincarcarea rezervorului si fara emisii ale arderii, echilibru bun la manevrare.

Vei alege un produs potrivit pentru gospodaria ta in functie de cateva criterii de interes. In primul rand, puterea motorului electric exprimata in W se poate incadra intre valorile de 1600-1800 W sau intre 2000-2400 W; primele valori sunt suficiente pentru sectionarea buturugilor mici si medii, dar daca vei dori sa tai bucati foarte groase si o vei utiliza frecvent, e preferabila o putere mai mare.

Dupa cum arata si unele pareri despre cele mai bune drujbe electrice ieftine, lungimea lamei va fi aleasa in functie de marimea crengilor sau buturugilor; ea poate varia intre 35 si 50 cm pentru uzul in gospodarie, iar pentru cei care nu au experienta in manevrarea unui motofierastrau, e recomandabila o lungime de 35-40 cm.

Te va interesa si pasul lantului si viteza sa: astfel, un model de aproximativ 35 cm eficient va avea un pas de 3/8 inch si o viteza incadrata intre 10 m/s si 13.5 m/s (de aceasta va depinde durata sectionarii). Un lant durabil va fi confectionat din otel cromat ce rezista la rugina si la uzura.

Alte caracteristici importante se refera la greutatea drujbei, modelele electrice fiind cele mai usoare si deci simplu de utilizat; aceasta poate varia de la 4 la 6 kilograme la un motofierastrau potrivit pentru gospodarii individuale.

Nivelul de zgomot (dB) asigura o utilizare cat mai putin zgomotoasa (de preferat sub 70 dB). Pentru o libertate de miscare cat mai mare, cablul de alimentare va trebui sa aiba peste 2 metri. Manevrarea unei drujbe in conditii de siguranta depinde si de anumite aspecte precum tensionarea automata a lantului, oprire de siguranta,aparatoare, maner secundar; functiile de autoungere si autocuratare reduc riscul de blocare.

Nu stii unde se gasesc drujbe electrice ieftine, la un pret bun? In magazinele onine vei descoperi modele la costuri reduse, cu garantie si posibilitate de returnare.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Einhell GH-EC 2040 

 

Cea mai buna drujba electrica ieftina este o unealta extrem de utila in gospodariile cu centrale pe lemn sau cu gradina ce necesita intretinerea pomilor, iar din aceasta perspectiva iti putem recomanda modelul Einhell GH-EC 2040 cu o putere de 2000 W ce ofera usurinta la sectionare chiar si celor neexperimentati.

Siguranta in timpul manevrarii acestui motofierastrau este asigurata de pozitionarea ergonomica a manerului pentru un bun echilibru, de tensionarea simpla a lantului (automata), de protectia de recul (frana de lant mecanica), opritorul cu gheare din metal si manerul secundar.

Este un model cu alimentare la retea cu o greutate de 5 kg, cu o lama in lungime de 37.5 cm si cu viteza lantului de 13.5 m/s, ceea ce ofera atat utilizarea usoara, cat si o durata scurta la sectionarea crengilor si buturugilor. Durata de viata, rezistenta la uzura si evitarea blocarii sunt date de functia de ungere automata a lantului.

 

 

 

 

 

Alpina C 

 

Daca ai nevoie de o drujba electrica ieftina si buna pentru uzul in gospodarie, poti trece in revista carateristicile tehnice ale acestui model Alpina C cu 4. 95 kg in greutate si o lama de 35 cm in lungime; acestea ofera o manevrare cat mai simpla si un bun echilibru (cu un maner secundar pentru mai multa siguranta).

Vei putea sectiona crengile pomilor sau buturugile pentru foc cu usurinta si destul de rapida datorita puterii motorului electric de 1800 W (o valoare adecvata pentru un motofierastrau pentru uz in gospodarii individuale). Nu se va bloca si rezista la uzura, avand si functia de ungere automata.

Rezervorul pentru ulei are o capacitate de 130 ml, ceea ce asigura o intretinere simpla si inlocuiri cu o frecventa moderata. Ofera avantajele manevrarii in siguranta, a lucrului continuu fara necesitatea reincarcarii (alimentare la retea) si a lipsei oricaror emisii (spre deosebire de drujbele pe combustibil, ce nu-s recomandate decat profesionistilor).

 

 

 

 

 

Greenfield G-FE2200-40 

 

Cu o garantie de 2 ani, acest motofierastrau cu alimentare la reteaua electrica (la 220 V) este potrivit daca ai nevoie sa tai crengi si buturugi de dimensiuni mari, caci puterea sa de 2200 W este superioara celei a multor modele electrice, oferind un randament sporit.

Este perfecta daca deja ai mai folosit o drujba, avand lungimea lamei de 40 cm si viteza lantului de 14.5 m/s, ceea ce o face mai rapida si puternica, dar in acelasi timp si putin mai dificil de manevrat pentru un incepator (are 7 kg in greutate). Rezista la uzura si la rugina, avand sistem de ungere automata.

Deoarece utilizarea unui motofierastrau trebuie sa se desfasoare in deplina siguranta, este dublu izolata, are sistem SDS de intindere a lantului rapida, frana de lant si maner secundar. Ofera un echilibru optim, iar capacitatea rezervorului pentru ulei este de 120 ml. Cu un bun raport calitate-pret, poate fi recomandata cu incredere oricui are nevoie de o drujba eficienta.

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status