Cea mai buna drujba DAC

Am modificat articolul ultima data pe: 30.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

Cum aleg cele mai bune drujbe DAC

 

Ghidul cumparatorului

Ce te faci cand ai nevoie de un motofierastrau de calitate pentru exploatari forestiere sau pentru a taia lemne de foc pe care sa le folosesti la iarna? – E evident ca vei cauta sa achizitionezi un dispozitiv de calitate, orientandu-te sa identifici cel mai potrivit model de drujba pentru cerintele tale. Daca vrei sa incurajezi economia autohtona, te poti orienta sa cumperi una dintre ofertele unui brand romanesc. Cum produsele din gama DAC sunt indeajuns de acceptabil cotate, iar preturile nu sunt foarte ridicate, ne-am propus sa-ti explicam in acest articol cateva pareri despre cele mai bune drujbe DAC si despre furnizorul acestei game de dispozitive.

A.1 Drujba DAC

Brandul: Seria de produse DAC este o linie pusa in circulatie pe piata romaneasca de catre firma Ruris. Compania este autohtona si a fost formata inca din anii ’90 in Craiova. In 1993 Ruris se lanseaza in comert cu o serie limitata de unelte motorizate, asamblate in China si vandute sub egida respectivului nume. Cu timpul, dupa popularizarea motocultoarelor, motosapelor si atomizoarelor respective in tara noastra, firma a inceput sa aiba si mai mult succes, dezvoltandu-si subsidiare si in alte orase. Sunt si criticati, deoarece se spune ca produsele nu sunt fabricate exclusiv in Romania, mai ales motoarele fiind procurate din Thailanda(TEZ) sau China(Loncin), fapt ce determina stationarea indelungata in service, pana ce piesele de schimb sunt procurate. Ca sa eviti serviciile de care se plang unii cumparatori in mediul online, sfatul nostru este sa analizezi cu atentie impresiile celor care au mai utilizat modelul pe care ai in plan sa il cumperi, astfel de informatii fiind usor de gasit pe Internet. In materie de drujbe, informatiile pe care le-am gasit ne indica capabilitati moderate.

 

Alimentarea: Piesele din gama DAC sunt echipate cu doua tipuri de motoare: electrice sau termice in 2 timpi.

Daca te intereseaza conditii minime de intretinere si vrei sa folosesti ocazional modelul ales, poti opta pentru alternativa alimentata la retea – electrofierastraul(exemple fiind modelele DAC 316E si DAC 322E). Bineinteles, aceasta va avea putere limitata si un randament mai mic, fiind conditionata si de lungimea cablului de alimentare. Te sfatuim sa o alegi doar cand ai de lucrat cu material lemnos prin gospodarie.

Daca vrei mai multa libertate de miscare, cauti o drujba semiprofesionala sau profesionala si ai intentia de a o utiliza putin mai des decat taiatul lemnelor pe langa casa, atunci se cuvine sa mizezi pe alternativa cu carburant – motofierastraul(ca de exemplu DAC 401S sau DAC 455S). Produsele din aceasta categorie ofera puteri moderate, insa avand motor cu combustibil, necesita si o mentenanta mai atenta, astfel incat piesele interne sa nu se deterioreze. Te sfatuim sa alegi varianta asta cand ai ceva cunostinte despre cum se intretine un motofierastrau, vei lucra cu el pe teren, si nu e prima oara cand incepi sa manevrezi o drujba.

Puterea: variaza intre 1600W si 2200W pentru electrofierastraie si 2 – 3CP pentru motofierastraie. Indicatorul iti da informatii atat despre consum, cat si despre capabilitatile de lucru. Unul dintre cele mai puternice modele cu motor termic din seria DAC este 505S, cu un total de 3CP oferiti, recomandat pentru folosinta moderata, semiprofesionala. De cealalta parte, cu un total de 2200W(adica echivalentul a 2.95CP), modelul 322E este printre cele mai laudate variante electrice.

 

Coordonate de lucru: O sa iei in calcul dimensiunile lamei, ale lantului, viteza de lucru, sistemele de siguranta, consumul pe ora si setul de accesorii cu care se livreaza dispozitivul, pentru a te putea interesa mai apoi unde gasesc drujba DAC la un pret bun meseriasii. Sina de ghidaj a lantului poate avea dimensiuni intre 35 – 45cm in cazul acestei game de produse. Scazi 5 – 10cm din aceste valori pentru a afla ce crengi poate sectiona la trecere unica lama si inmultesti cu 2, daca vrei sa stii ce trunchiuri taie la o abordare bilaterala. Noi apreciem modelele care sunt echipate cu frana de lant si aparatori, care au sistem automat de lubrifiere si intindere a lantului si care prezinta manere secundare, pentru un mai bun control. Gandeste-te ca si greutatea dispozitivului conteaza, fiecare kilogram in plus fiind de evitat in cazul in care esti incepator.

Gasesti dispozitive Ruris DAC pe Internet, iar la comanda online platesti si mai putin decat atunci cand le cauti in magazine. Noi am identificat  cele mai performante modele si le-am ierarhizat si in functie de pret si popularitate.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Ruris DAC 505S

 

1.Ruris DAC 505SDaca vrei sa achizitionezi cea mai buna drujba DAC Ruris, sfatul nostru iti propune sa cumperi modelul 505S, un dispozitiv cu motor termic, in 2 timpi, din gama TEZ. E recomandat pentru utilizare casnica si semi-profesionala, desi puterea oferita, de 3CP, promite sa se descurce excelent si in unele conditii de utilizare mai frecventa.

Are un consum de 550ml de benzina pe ora, ceea ce inseamna randament bun si economie de carburant adecvata. Piesa este construita fiabil, incorporand o lama de 50cm, semn ca poate taia si busteni din cei mai grosi. Pentru siguranta la manevrare, nu sunt omise din structura sa elemente fiabile cum ar fi: manerul secundar, frana de lant, aparatoarea si un sistem de atenuare de vibratii.

Pentru a asigura si mai mult confort, motofierastraul include o functie de lubrifiere automata, pe baza caruia lantul este uns sistematic cu ulei. La fel, tensionarea acestuia se face foarte facil, tot printr-o optiune automata. Desi ceva mai grea pentru a fi manevrata usor de incepatori, cantarind 5.5Kg, aceasta oferta Ruris se adreseaza si acestora.

 

button 1

 

 

 

 

Ruris DAC 455S

 

2.Ruris DAC 455SDaca exista amatori ce cauta o drujba DAC ieftina si buna pentru utilizare semiprofesionala, atunci le putem sugera sa verifice fugitiv capabilitatile acestei oferte. Daca trebuie sa tai lemne pentru foc, sa folosesti motofierastraul in constructii sau sa te descurci in activitati simple forestiere, acest dispozitiv se va dovedi de mare ajutor.

Foloseste un motor pe benzina TEZ, in doi timpi, oferind un randament optim si avand un consum scazut, de circa 0.55l la ora. Capacitatea cilindrica de 54cc si puterea de 2.5CP ne indica performante moderate si o durabilitate buna, chiar daca o folosesti ceva mai des. Lama are o lungime de 40cm si va putea taia crengi cu diametrul de 30cm dintr-o singura trecere. Pentru sectionare trunchiuri, pot fi abordati busteni destul de grosi, din doua directii de taiere.

Manevrarea se face destul de usor, caci produsul are maner secundar, in ciuda celor 5.4Kg cat cantareste. Pentru siguranta, incorporeaza frana de lant, aparatoare si sistem de ungere automata. Si lantul se tensioneaza automat, scutindu-te de multe eforturi la montaj. Garantia asigurata se extinde pe 2 ani.

 

button 1

 

 

 

 

Ruris DAC322e

 

3.Ruris DAC322eUtilizatorilor casnici le putem recomdanda cu incredere acest electrofierastrau Ruris din gama DAC, conceput special pentru taierea lemnelor de foc sau curatarea pomilor cu crengi uscate mai groase. Va intra foarte bine si in dotarea unor ateliere de prelucrare lemnoasa, cand cerintele sunt limitate. Motorul electric integrat dezvolta 2200W, insa nu este la fel de zgomotos ca unul termic si genereaza vibratii mai putine.

In plus, nu va necesita curatare dupa fiecare utilizare, cun se intampla in cazul celor pe carburant. Singurul inconvenient va fi necesitatea conexiunii la reteaua electrica sau utilizarea unui prelungitor. Lama are o lungime de 40cm, deci se pot taia si busteni putin mai voluminosi.

Se pot identifica in componenta produsului aparatoarea, frana de lant de urgenta si manerul secundar, ca elemente de protectie obligatorii. Dispozitivul intreg cantareste 4.4Kg, iarasi mai putin decat motofierastraiele din aceeasi gama. In acest mod, un incepator va putea manevra facil aceasta piesa. Ca de obicei, Ruris ofera garantie comerciala pentru 2 ani.

 

button 1

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status