Cea mai buna cositoare cu lama Honda

Am modificat articolul ultima data pe: 30.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune cositori cu lama Honda

 

Ghidul cumparatorului

Este necesara stabilirea unor repere clare de selectie, daca se pune problema sa aratam cumparatorilor interesati, unde gasesc cositoare cu lama Honda la un pret bun. In prima faza, e important sa amintim ca aceste dispozitive sunt recomandate pentru toaletarea suprafetelor extinse de teren, mai cu seama cand solul are minimum de denivelari.

Daca te astepti sa gasesti produse marca Honda, vei avea o surpriza, intrucat pe piata romaneasca acestea apartin unor branduri ca Bertolini sau Grillo, numai motorul integrat fiind de provenienta Honda. Orice site sau magazin care comercializeaza utilajele respective va specifica in descrierea produsului provenienta motorului, astfel incat iti va fi mai usor sa le identifici pe cele cautate.

Honda Motor Co., Ltd este unul dintre cele mai cunoscute conglomerate multinationale de provenienta japoneza si s-a lansat in 1946. Incepand cu 1959 si-a castigat titlul de cel mai mare furnizor de motociclete al lumii, iar in prezent produce motoarele termice cele mai apreciate pe intreg mapamondul.

Furnizeaza aceste piese deopotriva pentru marci auto celebre(ca General Motors, Hyunday Motor Group, Toyota, Volkswagen, Ford etc), cat si pentru producatorii de generatoare, motocoase, tractoare pentru gazon, trimmere de gradina, suflante, freze de zapada, motocultoare, pompe, barci etc.

Consultand cateva pareri despre cele mai bune cositori cu lama Honda, ajungem la concluzia ca o coordonata esentiala ce trebuie calculata este puterea motorului, aceasta indicand si randamentul pe care il va avea dispozitivul.

Motoarele Honda in 4 timpi, integrate in motocositori, sunt caracterizate prin valori de putere redate in cai putere(CP). Cele mai uzual intalnite in comertul electronic romanesc sunt produsele ce ofera intre 5 si 9CP, echivalentul a 3700 – 6700 de watti. Daca esti interesat de un model care sa poata lucra cu suprafete de teren limitate, in jur de 5000mp, atunci orice ofera aproximativ 5 – 6CP va fi adecvat.

Utilizatorii care vor sa lucreze cu zone de fanete extinse si cu pajisti vor alege produse cu motoare Honda de circa 9CP. In mod firesc, odata cu puterea motorului poate creste randamentul, rezistenta acestuia la uzura in timp, dar si costul de achizitie.

Odata ce am clarificat acest aspect, e util sa iei in considerare si celelalte functii si caracteristici ale utilajului. Un element care iti indica rapiditatea in lucru il reprezinta lungimea de cosire la o trecere, echivaland cu 110cm, 115cm, 140cm si 127cm pentru majoritatea dispozitivelor cu lama care integreaza motoare Honda. Daca vrei sa finalizezi in timp util lucrarile pe suprafete considerabile, alegi modelele cu latime de cosire mare.

Te sfatuim sa te informezi corespunzator si despre: sistemul de franare(de preferinta sa fie independent pe cele 2 roti), protectie la scurgerea combustibilului(pentru a evita defectiunile cand cosesti suprafete inclinate),  sistem de siguranta(sa fie cu oprire automata a motorului, in cazul in care pierzi controlul aparatului).

Totodata, incearca sa afli mai multe detalii referitoare la  cutia de viteze(cate viteze ai pentru inaintare, cate in marsarier – utile pentru diversificarea metodelor de cosire), prezenta prizei de putere(la aceasta vei putea conecta si alte accesorii conexe care necesita propulsie)dimensiunile rotilor(sa fie mari, pentru a oferi aderenta sporita)si greutatea utilajului(indica modul de deplasare si priza pe care o face acesta pe sol).

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Grillo AGT GF3 – 115 Honda GX 270 

 

Nu putem da un verdict categoric in ceea ce priveste cea mai buna cositoare cu lama Honda din comertul romanesc, intrucat fiecare utilizator va avea necesitati de lucru diferite, insa putem sa iti prezentam un candidat destul de justificat la acest titlu, apartinand ofertei brandului Grillo. Alegerea se justifica prin faptul ca integreaza un motor OHV Honda GX 270 de 9 cai putere, care va face fata solicitarilor pentru suprafete considerabile de teren.

Acest avantaj este confirmat si de dotarea cu o lama de cosire(bara de taiere) cu o latime de cultivare de 127cm, un indicator clar al posibilitatilor optime de a finaliza munca in cel mai scurt timp. La aceasta se adauga cutia de viteze(in baie de ulei) cu nu mai putin de 6 viteze, dintre care 3 permit deplasarea in marsarier, pentru eliberarea lamei in cazul unui blocaj. Cea mai rapida asigura inaintarea cu 3Km/h.

Pentru siguranta, ai la dispozitie un sistem cu debreiere automata, care blocheaza utilajul cand ai pierdut controlul asupra acestuia, insa fara sa opreasca motorul. Cu o greutate de 98Kg, acest model reuseste sa ofere priza buna pe sol. Mai are priza de putere, deci ii poti atasa alte dispozitive adiacente pentru gradinarit si agricultura, iar rotile sunt mari, garantand deplasarea fara dificultate.

 

 

 

 

 

Bertolini AGT 140 – Honda GX270 

 

Daca te intereseaza o alternativa cu reglaj a latimii de taiere din bara de sectionare, atunci iti propunem sa verifici capabilitatile acestei oferte Bertolini. Este vorba despre o motocositoare semiprofesionala, echipata cu un motor Honda OHV GX270, care determina o putere estimata la 9CP. Valorile sunt potivite pentru a te ajuta sa cureti pajisti si fanete cu suprafete mari.

Apreciem faptul ca piesa este optimizata cu o bara de sectionare centrala, care asigura taierea ierbii, implicit toaletarea spatiilor verzi. Utilajul este echipat cu transmisie profesionala, sistem de cuplare rapida a lamei(Quick Fit) si inversor de sens, al carui control se gaseste la indemana, pe ghidon. Aceste caracteristici reflecta un mare beneficiu: posibilitati de lucru in regim de utilizare intensiv, insa dand dovada de fiabilitate si rezistenta in timp.

Daca vei pierde controlul dispozitivului, un sistem de siguranta opreste automat motorul, pentru a evita accidentele. Ghidonul se regleaza pe inaltime, oferind mai mult confort la manevrare. Ai la dispozitie  4 viteze de inaintare si 3 inapoi, astfel incat sa poti sa deplasezi aparatul in functie de caracteristicile vegetatiei ce trebuie eliminata si de cele ale terenului.

 

 

 

 

 

Bertolini AGT 140 – Honda GX160 

 

Daca ai sa vezi pretul acestei oferte, e posibil ca n-o sa o consideri o cositoare cu lama Honda, ieftina si buna, insa in comparatie cu majoritatea modelelor de pe piata, te asiguram ca poate fi declarata chiar avantajoasa ca pret. Din perspectiva tehnica, o putem recomanda pentru zone de circa 5000 – 7000mp, intrucat include un motor Honda de 5.5CP si bara de taiere pentru paioase si iarba.

Latimea de taiere se poate regla, pana in 115cm, astfel incat si asta justifica utilizarea semiprofesionala a aparatului. Poti sa cureti spatiile verzi sau sa tai furaje cu ajutorul dispozitivului. Mai mult, pe langa faptul ca lama se poate cupla rapid, beneficiezi de avantajele unei cutii cu 7 viteze, 3 fiind specifice deplasarii in sens marsarier, adica numai bune in eventualitatea in care vegetatia dificila iti impune probleme de inaintare sau vrei sa schimbi sensul de miscare.

Ca avantaje ce indica un confort sporit pentru utilizator, putem identifica ghidonul ce se regleaza pe inaltime si sistemul antivibratii. Siguranta este promisa de optiunea cu oprire de urgenta, automata, in cazul in care se va pierde controlul asupra utilajului.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status