n n
n
n
▷ Bormasini electrice. Analiza comparativa

Cea mai buna bormasina electrica

Am modificat articolul ultima data pe: 13.11.19

 

Cum aleg cele mai bune bormasini electrice

 

Ghidul cumparatorului

Daca stii ca ai de facut reparatii prin casa sau trebuie sa montezi ceva, este bine sa ai la indemana o bormasina electrica ce iti poate fi de un real ajutor, mai ales atunci cand activitatea ce urmeaza sa o desfasori cere o forta fizica mai mare. Daca nu dispui de un astfel de instrument, poti arunca un ochi pe ofertele existente in magazine la ora actuala, pentru a-ti alege cea mai buna bormasina electrica pentru ceea ce ai tu in plan sa faci. Inainte de a face o alegere, insa, este bine sa verifici care sunt caracteristicile tehnice care conteaza cel mai mult si care iti pot oferi o indicatie asupra posibilitatilor aparatului.

 

 

In primul rand, trebuie sa te hotarasti daca vrei o bormasina fixa, de banc, sau daca una manuala poate face fata cu brio planurilor tale.

Echipamentele fixe dispun de o putere mai mare in detrimentul mobilitatii, in timp ce variantele mobile, cu alimentare prin acumulatori sau de la priza, pot necesita o forta fizica mai mare din partea utilizatorului pentru manevrare.

In functie de materialele pe care vrei sa le prelucrezi, poti alege o varianta de bormasina conventionala (utila pentru gaurirea lemnului sau plasticului) sau una cu percutie (utila si in cazul zidurilor sau caramizilor).

Multe pareri despre cele mai bune bormasini electrice discuta despre puterea acestor echipamente in relatie cu tipul de alimentare. Bormasinile cu o putere mica sau medie pot fi alimentate printr-un acumulator de 3.6 – 4.8V, asigurand mobilitate maxima, sau prin fir, cu o putere a motorului cuprinsa intre 350 – 700W, utile in cazul prelucrarii lemnului sau plasticului.

Bormasinile mai puternice pot fi alimentate prin acumulator de 18 – 36V sau prin fir, caz in care puterea motorului poate ajunge pana la 1600W.

In functie de modalitatea de prindere a burghiului, bormasina poate fi cu mandrina – mecanismul clasic de prindere cu cheie, sau cu prindere cilindrica, denumit si sistem de prindere SDS, brevetat de Bosch, ce asigura o prindere mai ferma a burghiului si reduce coeficientul de balans in timpul rotatiei.

In ceea ce priveste functiile, bormasina poate asigura gaurirea materialelor de prelucrat, perforarea cu rotopercutor, insurubarea niturilor sau a suruburilor si posibilitatea ajustarii manuale a turatiei ce permite adaptarea la densitatea materialului de gaurit. Pentru siguranta utilizatorului, este indicat ca echipamentul sa dispuna de un sistem de avertizare in caz de suprasarcina sau antirotatie. Pretul de achizitie variaza si in functie de numarul de functii incluse in acelasi echipament.

Accesand sursele unde gasesc bormasina electrica, la un pret bun, mesterii, vei observa ca elementele descrise mai sus sunt mentionate in descrierea produselor, facilitand astfel selectarea unei variante care sa se potriveasca necesitatilor tale. Cateva bormasini ne-au atras atentia prin nivelul de calitate si le-am descris mai jos pentru tine.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Bosch GSB 19-2 RE 

 

Bosch GSB 19-2 RE este o masina de gaurit cu percutie si un motor puternic, de 850W, ce poate fi utilizata atat pentru materiale de tip lemnos sau plastic dur, cat si pentru zidarie sau caramida.  Carcasa metalica a masinii asigura o buna rezistenta la factorii de stres, de natura mecanica (vibratii, socuri), prelungind durata de viata a aparatului.

Sistemul de prindere a burghiului este de tip mandrina, cu o singura bucsa si optiune Auto-Lock, ce permite schimbarea rapida a accesoriilor, cu o singura mana. Placa rotativa de perii asigura aceeasi putere de functionare in cazul miscarilor de rotatie spre stanga sau spre dreapta.

Functiile includ posibilitatea reglarii treptelor de putere, a sensului de rotatie a burghiului si a turatiei pentru lucrul cu diverse materiale. Siguranta utilizatorului este asigurata printr-un cuplaj mecanic de suprasarcina sau antirotatie si prin sistemul de prindere cu bila a cablului, ce reduce sansele impiedicarii sau incalcirii in timpul functionarii aparatului. Manerul de siguranta este acoperit cu un material de tip soft grip pentru o priza sigura a aparatului, reducand riscul accidentelor prin alunecare, datorita vibratiilor din timpul functionarii.

 

 

 

 

Makita HP1640 

 

Makita HP1640 este o bormasina cu o putere a motorului de 680W, ce o incadreaza in grupa de putere medie, alimentata prin cablu. Poate fi folosita pentru a prelucra materiale lemnoase, plastic dur sau placi PAL.

Dispune de o functionalitate dubla – gaurire sau gaurire cu percutie, trecerea dintre aceste doua functii putand fi realizata cu usurinta prin actionarea, prin culisare, a butonului de selectie. Butonul mare de pornire asigura o utilizare facila. Sensul de rotatie a burghiului poate fi inversat prin blocul de perii colectoare, asigurand o buna fluiditate a etapelor de lucru.

Burghiul poate fi fixat usor, sistemul de prindere fiind unul clasic, de tip mandrina cu cheie. Manerul ergonomic dispune de o protectie antialunecare, util pentru a evita accidentarile datorate vibratiilor produse in timpul functionarii, iar priza ferma este asigurata si de prezenta manerului auxiliar ce ofera un grad suplimentar de control.

 

 

 

 

Skil F0156002CA 

 

Skil F0156002CA este o bormasina electrica, ieftina si buna, ideala pentru orice lucrare de gaurire in interiorul casei si in jurul acesteia. Prin functia de percutie, acest echipament poate fi utilizat pentru a prelucra materiale mai dure, de tipul zidariei. Puterea motorului, de 500W, incadreaza aceasta bormasina in grupa de putere medie, iar alimentarea este realizata prin fir, la reteaua electrica centrala.

Pe langa functia de gaurire si percutie, dispune si de functia de insurubare, cu posibilitatea inversarii sensului de rotatie. Comutatorul de turatie variabila dispune de un buton de blocare pentru functionare continua si un buton de preselectare a turatiei dorite, pentru adaptarea in functie de materialul prelucrat.

Mecanismul de fixare a burghiului este de tip clasic, mandrina cu cheie. Designul compact si manerul cu forma adaptata mainii asigura o priza ferma si reduc sansele alunecarii aparatului, in timpul manuirii, datorita vibratiilor produse in timpul functionarii.

 

 

 

Alte articole recomandate:

Cea mai buna bormasina Dewalt 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 voturi, media: 4.73 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status