Cea mai buna bormasina de banc

Am modificat articolul ultima data pe: 30.10.20

 

Cum aleg cele mai bune bormasini de banc

 

Ghidul cumparatorului

O bormasina de banc este o unealta necesara in orice atelier, achizitia uneia devenind imperativa in cazul in care executi singur constructii sau reparatii diverse si doresti sa ai satisfactia lucrului bine facut.

Fiind un dispozitiv cu stand (postament si stativ), acesta nu are portabilitate. Este ideal pentru realizarea gaurilor drepte sau in unghi, caci forta e directionata pe verticala. Pentru a alege modelul potrivit pentru tine, iti recomandam sa lecturezi acest ghid pana la capat, ca sa afli care sunt parametrii de selectie cei mai importanti.

 

 

In functie de dificultatea proiectelor pe care le desfasori, se impune sa iei in seama, mai inainte de toate, tipologia produselor. Drept urmare, pentru deprinderile propii (reparatii/mici amenajari in casa), este suficienta o bormasina de banc din gama hobby, caracterizata, de regula, printr-o putere restransa (maxim 500W).

Pe de alta parte, utilizatorii care cauta un dispozitiv pe care sa il utilizeze relativ frecvent si care sa ofere un randament optim in timpul lucrarilor de dificultate moderata, se vor opri intotdeauna asupra unui model semi-profesional, in timp ce pentru folosire intensiva si exploatare zilnica, vei avea nevoie de o bormasina de tip profesional.

Te intereseaza, de asemenea, indicatorii de performanta ai aparatului de gaurit, si anume puterea si viteza. Cel dintai aspect se masoara in watti si poate prezenta valori cuprinse intre 300W(modelele hobby) si peste 700W(cele profesionale), aceasta din urma promitand perforarea materialelor dure (beton sau zidarie).

In ceea ce priveste celalalt indicator, este cuantificat cu ajutorul unei unitati abreviate rpm(rotatii pe minut), multe pareri despre cele mai bune bormasini de banc recomandand un dispozitiv capabil sa ofere o plaja larga de turatii (300 rpm – 2000 rpm), spre a-ti fi usor sa-l adaptezi materialului pe care urmeaza sa-l perforezi, fara a-l deteriora.

Nu in cele din urma, fiindca este vorba de sanatatea, integritatea si confortul tau, ar trebuie sa verifici si fiabilitatea, respectiv dotarile produsului dorit, si anume sa fie inzestrat cu diverse accesorii care sa previna producerea accidentelor, dar care sa garanteze o actionare rapida, fara efort.

Dintre cele mai importante, amintim: aparatoarea (preferabil transparenta, astfel incat sa ai si vizibilitate), sistemul de protectie la supraincarcare, oprirea automata a motorului (cand panoul de acces este deschis) si butonul de ON/OFF.

Astazi, Internetul a devenit locul unde gasesc bormasini de banc la un pret bun toti meseriasii, intrucat ofertele si promotiile sunt la ele acasa, iar costurile (in destule cazuri) mai reduse decat in magazinele din oras.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Raptor RRHQ BD-100 

 

Cea mai buna bormasina de banc ar trebui sa asigure un confort sporit la utilizare si sa ofere performante inalte in excutarea lucrarilor de bricolaj la domiciliu, iar acest produs pare sa se apropie de un astfel de obiectiv.

Este un dispozitiv ce face parte din gama hobby, care, datorita puterii de 500W si vitezei maxime de gaurire (2220 rpm/min), reuseste sa perforeze cu precizie materiale precum: lemn, plastic sau metal. In plus, adancimea si unghiul de executie pot fi stabilite dinainte de a incepe operatiunea, drept care iti va fi lesne sa executi chiar si lucrarile ceva mai dificile.

Produsul este, totodata, orientat pe fiabilitate, caci cureaua si fulia garanteaza miscarea axului, eliminand riscul supraincarcarii motorului, in timp ce aparatoarea transparenta este conforma cerintelor de securitate europene si rusesti. Actionarea se face simplu, cu ajutorul butonului ON/OFF, intrerupatorul oprind motorul imediat in cazul in care panoul de acces este deschis, ceea ce reduce riscul accidentarii.

 

 

 

 

 

Stern BD16AV 

 

Recomandata lucrarilor de tip hobby este si aceasta bormasina de banc. Face fata sarcinilor de perforare a lemnului, materialelor plastice si a metalelor, fiind capabila sa livreze o putere de 450W. Altfel spus, te ajuta sa economisesti bani si nervi, oferindu-ti posibilitatea de a te ocupa tu insuti de reparatiile cu grad mic de complexitate din propria gospodarie.

Dispozitivul vine totodata insotit de o menghina, pentru fixarea optima a pieselor gaurite pe suprafata dorita. In ceea ce priveste cureaua si fulia din dotare, tinem sa mentionam ca pana si cele mai mici abateri de la proiectul personal, mai ales ca acestea pot avea consecinte nefaste asupra materialului folosit si al spatiului de lucru, vor fi reduse la zero.

Pentru folosirea bormasinii in conditii de deplina siguranta, aceasta este prevazuta cu o aparatoare transparenta si cu un intrerupator de oprire/pornire. In plus, poseda un mecanism ce scoate din functiune motorul cand panoul de acces este deschis. Are un pret avantajos.

 

 

 

 

 

Raider RDP-BD04 

 

Raider RDP-BD04 este o bormasina de banc ieftina si buna, utilizandu-se exclusiv in regim hobby, din moment ce motorul cu care este echipata nu poate livra o putere mai mare de 350W. Totusi, in ciuda celor deja mentionate, merita specificat faptul ca viteza este reglabila (minim 600 rpm/min – 2600 rpm/min), astfel ca poate fi folosita pentru diverse aplicatii de uz casnic.

Distanta si inaltimea sunt, de asemenea, ajustabile, promitand un confort sporit persoanei care foloseste dispozitivul. Mandrina este metalica, de tip B16, cu cheie (1,5 – 13 mm), ceea ce inseamna ca-ti va lua putin mai mult timp sa schimbi burghiele intre ele, existand totodata riscul ca, uneori, acestea sa se invarta in gol.

Nefiind deloc scump, acest aparat electric de gaurit este perfect pentru realizarea proiectelor ce necesita finete si precizie deopotriva, numarandu-se printre dispozitivele care nu te angajeaza in lucrari ce pot depasi potentialul tau fizic sau pe cel material.

 

 

 

 

 

 

Bibliografie:

1) Cum sa folosesti o bormasina pe banc

2) Tipuri de bormasini

3) https://cumminstools.com/top-reviews/best-radial-drill-press/

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status