Cea mai buna betoniera Imer

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune betoniere Imer

 

Ghidul cumparatorului

Imer Group este o companie italiana cu o traditie de peste 50 de ani, leader pe piata europeana in ceea ce priveste productia de echipament si utilaje de constructie. Asadar, nu e mare surpriza ca unele persoane ar fi interesate sa stie unde gasesc betoniera Imer la un pret bun si ce alte oferte mai pot alege de la acest furnizor.

De la masini de transport si pana la preparatoare de materiale de constructie, toate produsele Imer beneficiaza de aceeasi calitate incontestabila. Compania detine 5 uzine de productie si lucreaza cu mai bine de 600 de angajati. Printre cele mai apreciate produse oferite pe piata romaneasca amintim: masini electrice de taiat gresie si faianta, roabe, malaxoare, betoniere, electropalane, masini de tencuit, pompe de sapa si masini de taiat asfalt.

Daca te intereseaza cu predilectie oferta in domeniul betonierelor, iata ce criterii de selectie iti recomandam sa respecti:

Regimul de utilizare va fi unul profesional si poate fi repartizat implicit in raport cu gabaritul dispozitivelor; pe acest segment, Imer are de oferit modele cu motoare puternice, care vor reusi sa faca fata solicitarilor moderate si complexe, in functie de capacitatea de preparare.

Daca intentionezi sa utilizezi pe santier utilajul, modelele de mare tonaj din gama BIO sunt cele mai potrivite in acest scop. Aici amintim exemple ca BIO 1000 sau BIO 750 – produse semi-automate, proiectate special pentru a fi utilizate pe santiere de dimensiuni extinse.

Gasesti ambele variante de alimentare pe piata romaneasca – adica si din cele care integreaza motoare diesel de mare fiabilitate(Lombardini), si din cele cu motoare trifazate(400V/50Hz). Bineinteles, aceste alternative se comercializeaza la preturi pe masura performantelor.

Gama profesionala cu capacitate restransa de preparare include betonierele din seria Syntesi, iar de aici putem exemplifica prin Syntesi 350R, Syntesi Diffusione 140 sau Syntesi 160. Acestea includ motoare electrice monofazate si ofera randament bun pe santiere restranse ca dimensiuni.

Utilajele de acest tip sunt mai apreciate pentru lucrari de amploare redusa si pentru ca necesita intretinere minima, desi sunt fabricate pentru a atinge cele mai pretentioase norme de siguranta si calitate.

Capacitatea de amestecare este un alt parametru ce va necesita atentie din partea potentialului cumparator. Iti amintim ca volumul brut al cuvei de mixare nu este acelasi cu volumul net – adica efectiv ce cantitate de beton mixat se poate obtine.

De pilda, modelul Syntesi 250 are o capacitate bruta de incarcare de 250l, echivaland cu volumul total al cuvei, insa aceasta nu va reflecta nici pe departe  cantitatea de material ce va fi preparata, intrucat capacitatea neta este de numai 190l.

Daca vrei sa utilizezi betoniera in proiecte restranse, e de ajuns sa cumperi una cu un volum net de pana la 250l. In eventualitatea in care detii o firma de constructii si trebuie sa dispui de dotarile corespunzatoare, e mai indicat sa mizezi pe modele cu o capacitate neta de 300 – 500l, iar asta ti-o vor confirma inclusiv alte pareri despre cele mai bune betoniere Imer.

Pentru o utilizare/incarcare facila, diametrul cuvei va fi unul adecvat. Cele mai utilizate in regim semiprofesional raman variantele cu 70 – 80cm diametrul recipientului de mixaj. Cele de gabarit extins au dimensiuni de pana la 130cm la acest capitol.

Unele site-uri furnizoare iti ofera indicatii cu privire la capacitatea de productie, adica ce cantitate de beton se obtine intr-o ora de utilizare. Daca tii neaparat sa calculezi randamentul, poti cauta si compara aceste valori cu necesitatile de lucru.

Acum, cand stii cam ce aspecte ai de verificat atunci cand doresti sa gasesti cea mai buna betoniera Imer, iti prezentam si cateva exemple, alese din multitudinea de oferte din comert.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Imer Syntesi 350 

 

Acest utilaj a fost fabricat in Italia sub brevet Imer si este un bun exemplu de betoniera profesionala cu motor monofazat. Se recomanda in special pentru utilizarea pe santiere de dimensiuni medii, fiind configurat pentru a fi tractat si astfel transportat cu usurinta. Dispozitivul cantareste 175 Kg si include roti rezistente, pentru a facilita transportul.

Are un cadru solid, care a fost ranforsat prin sudura industriala, aceasta particularitate contribuind la consolidarea durabilitatii. Cuva inclusa nu are suturi externe, deci prezinta risc minim de deteriorare la socuri, in timp ce sistemul de mixare asigura amestecarea rapida a materialelor, prin intermediul palelor cu forma geometrizata. Un reductor determina rabatarea facila a cuvei, si golirea eficienta de continut.

Motorul puternic, de 1400W, confirma randamentul ridicat, alaturi de o capacitate neta de preparare de 280 l. Vasul este incapator, avand un diametru de 823mm, care permite umplerea fara dificultati cu materialele ce urmeaza a fi amestecate.

 

 

 

 

 

Imer Syntesi 160 

 

Gama Syntesi ofera cele mai convenabile oferte in materie de betoniere profesionale, asa ca, daca se pune problema sa lucrezi pe santiere cu suprafata restransa, aceasta betoniera cu 2 reductoare pare sa fie alegerea adecvata. Cele doua elemente iti permit sa rotesti si sa rastorni fara dificultati cuva.

Include un motor monofaza de 0.3kW. Doua avantaje rezulta pe baza acestui aspect – lucreaza mai silentios decat betonierele diesel, iar consumul este unul limitat. In plus, motoarele electrice nu necesita conditii de intretinere speciale, cum se intampla in cazul celor termice. La nevoie, betoniera se poate demonta, astfel incat sa fie depozitata fara a ocupa spatiu.

Capacitatea de preparare va fi de 115l, cu un volum brut al recipientului de 160l. Diametrul cuvei permite incarcarea facila, intrucat are 61cm. Datorita greutatii reduse(59Kg), rotilor si sistemului de tractare, piesa se poate muta cu usurinta in diverse zone ale santierului. Imer garanteaza ca utilajul a fost confectionat si testat conform celor mai exigente norme de calitate si de siguranta.

 

 

 

 

 

Imer Syntesi 140 

 

Pentru toti cei care doresc sa cumpere o betoniera Imer ieftina si buna, acest utilaj din seria Syntesi pare sa fie cea mai buna afacere. Este vorba despre un model profesional de capacitate restransa, care include o cuva cu un volum toal de 138l, insa cu o capacitate de incarcare de numai 100l, ceea ce confirma faptul ca se poate utiliza pentru lucrari restranse ca anvergura.

Aceeasi constructie durabila si robusta, ce caracterizeaza toate ofertele Imer din aceasta gama, poate fi intalnita si aici: cuva fara suturi externe, mai greu de deteriorat, alaturi de un schelet metalic solid, sudat industrial. Ai la dispozitie un reductor care iti permite sa rabatezi recipientul fara efort si un altul, in baie de ulei, care determina amestecul eficient al materialelor.

In plus, motorul monofazat electric este piesa de rezistenta, lucrand silentios, fara sa necesite conditii speciale de intretinere si consumand doar 300 de watti. Cu o turatie de 24rpm si prin intermediul palelor special configurate, aceasta betoniera obtine un amestec omogen, in cel mai scurt timp.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status