Cele mai bune sisteme de supraveghere video

Am modificat articolul ultima data pe: 15.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun sistem de supraveghere video – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Atunci cand vine vorba de siguranta locuintei sau a propriei afaceri, un sistem de supraveghere video reprezinta una dintre solutiile unanim acceptate. Cu toate acestea, nu multi stau sa lectureze de la un capat la altul ghiduri cu parametrii de selectie, motiv pentru care am decis ca, folosindu-ne de informatiile adunate si de analizele specialistilor nostri, sa iti spunem care model se afla in varful clasamentului. Ei bine, produsul de pe 1 este PNI House PTZ1000, fiindca include o serie de accesorii esentiale, o unitate de inregistrare si 4 camere video HD, care prezinta marele avantaj de a putea filma si pe timp de noapte, multumita celor 24 de leduri IR din dotare. Mai mult decat atat, acestea se bucura de rezistenta sporita la factorii de mediu, putand fi montate atat in interior, cat si in exterior, iar sistemul poate fi accesat de oriunde exista o conexiune la internet. In ceea ce priveste ocupantul locului 2, afla ca acesta este Aku 4 H264.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

PNI House PTZ1000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cele 4 camere video poti fi utilizate cu succes atat la interior, cat si la exterior, ceea ce inseamna ca iti va fi mai usor sa tii la distanta sau sa identifici potentialii atacator, i intrucat ii vei putea depista inainte de a se apropia foarte mult de locuinta ta sau de cladirea firmei.

Accesul de pe mobil se poate face doar prin intermediul aplicatiei Xmeye pentru IOS sau Android, deci ai nevoie de un user si pass.

Se numara printre cele mai performante sisteme de supraveghere video, astfel explicandu-se pretul ridicat si rating-ul foarte bun de care se bucura.

A 2-A OPTIUNE!

Aku 4 H264
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Ofera o calitate a imaginii foarte buna, multumita sistemului de compresie de care beneficiaza, si anume: H.264, MPEG-4 Part 10 sau AVC, ceea ce inseamna ca vei obtine intotdeauna o filmare plina de detalii si, drept urmare, iti va fi foarte usor sa identifici faptasul in cazul unei spargeri, spre exemplu.

Nu este dotat cu un Hard Disk pentru pastarea datelor, accesoriu imperios daca nu ai putut urmari imaginile in timp real.

Este un produs destul de popular pe piata, bucurandu-se de multe review-uri pozitive, din moment ce calitatea sistemului de supraveghere video este una garantata.

Permite inregistrarea de la distanta a imaginilor, singura conditie ceruta constand in existenta unei conexiuni la internet, asa ca iti poti monitoriza propria locuinta si sa urmaresti ce se intampla in interiorul sau chiar si atunci cand ai decis sa pleci in vacanta sau esti nevoit sa calatoresti.

Cele 4 camere video nu pot fi folosite la exterior, intrucat constructia lor nu poate face fata conditiilor meteorologice dificile.

Pe langa caracteristicile evidente, sistemul de supraveghere prezinta si un bun raport calitate – pret, adresandu-li-se tuturor utilizatorilor, indiferent de clasa sociala.

 

 

Cum alegi un sistem de supraveghere video bun

 

Ghidul cumparatorului

Cele mai multe persoane accepta ideea ca societatea prezentului ofera multe facilitati tehnologice si multa libertate, fapt ce implica si nevoia de a controla si cuantifica aceste avantaje, dar si nevoia de a avea certitudinea sigurantei, atat in public, cat si in propria locuinta. Daca in urma cu 10, 15 ani sistemele de supraveghere video erau utilizate in exclusivitate de catre diferite institutii cu o nevoie superioara de securitate, in prezent o gama mult mai extinsa de utilizatori si le pot permite. Fie ca este vorba despre supraveghere exterioara, sau despre supraveghere de interior, este esential ca potentialii utilizatori sa cunoasca niste criterii importante de selectie a sistemelor respective. Avantajul unui sistem de supraveghere video este faptul ca acesta, odata instalat, permite verificarea sa nu numai locala, ci si online.

Ofertele de pe piata sunt diverse si numeroase, putand crea initial confuzie. Totusi, fiecare utilizator poate avea nevoie de un astfel de sistem din diferite considerente si poate urmari in special anumite aspecte legate de costuri. Asadar, pentru a decide care sunt cele mai bune sisteme de supraveghere video pentru nevoile personale, veti lua in calcul mai multi parametri.

Configuratia: Acest parametru constituie mai mult o schema de asamblare a unor parti componente ce nu trebuie sa lipseasca din cadrul unui sistem de supraveghere eficient. In aceasta configuratie intra in prima instanta doua coordonate esentiale: unitatea DVR de stocare a informatiilor inregistrate si camerele de supraveghere. De asemeni, sistemul cuprinde si alimentatoarele camerelor, un Hard Disk, care permite stocarea datelor, mufe si cabluri coaxiale. Toate aceste elemente formeaza un kit de supraveghere video complet si implicit functional.

 

Unitatea DVR: este un dispozitiv care centralizeaza si poate reda  informatiile transmise de catre camerele de supraveghere, fiind independent si conceput sa functioneze constant, avand propriul sistem de operare si putand fi programat in functie de nevoile pe care utilizatorul le are in materie de supraveghere video. Acestei unitati ii pot fi conectate intre 4 si 16 camere de supraveghere, prin cabluri coaxiale mufate BNC.

Informatia primita este comprimata si salvata pe un Hard Disk, toate sistemele de supraveghere actuale fiind dotate cu cel mai bun tip de compresie a informatiei existent: H264. Unitatea DVR trebuie sa fie accesibila de oriunde si la orice ora din zi, cu ajutorul oricarui tip de dispozitiv conectat la internet, iar numarul de porturi pentru camere trebuie sa fie cat mai mare. De asemeni, la achizitionarea unui sistem de supraveghere ieftin si bun trebuie sa tineti cont de rezolutia cu care sunt inregistrate informatiile, care trebuie sa fie ridicata ca valoare. Cele mai performante DVR-uri sunt cele care inregistreaza in timp real, insemnand ca proceseaza 25 de cadre/secunda. Totodata va veti asigura ca sistemul de operare al unitatii este unul invirusabil si ca ea este dotata cu toate porturile necesare de conectare si la alte dispozitive, cum ar fi monitoarele, PC-ul sau un simplu mouse.

Unitatile DVR se impart in 4 mari categorii, in functie de numarul de camere de supraveghere ce le pot fi conectate: DVR cu 4 canale video, ce pot avea suplimentar intre 1 si 4 porturi audio, DVR cu 8 canale video, cu 1-8 porturi audio, DVR cu 16 canale video, cu 1-16 porturi audio si DVR cu 32 de canale video si implicit 1-32 porturi audio.

 

 

Camerele de supraveghere: Cautand pareri despre cele mai bune camere de supraveghere video, veti constata ca aceste dispozitive se caracterizeaza in functie de diferiti parametri, care trebuie luati in considerare pentru a face alegerea potrivita. Astfel, in functie de modul de functionare, camerele pot fi destinate: supravegherii pe timp de zi, asigurand inregistrarea imaginii color ziua si monocrom atunci cand intensitatea luminii scade sub anumite nivele sau supravegherii pe timp de noapte, a caror tehnologie combina vederea monocroma cu cea in infrarosu, specifica supravegherii nocturne.

Cele mai cautate sunt camerele video IR sensitive, care permit vizibilitate optima atat in lumina naturala, cat si pe baza radiatiilor infrarosii. Ca rezistenta la intemperii, camerele de supraveghere se impart in camere pentru interior, cu o anumita sensibilitate la factori externi si camere pentru exterior, care sunt proiectate sa reziste la apa si temperaturi cuprinse intre -20 °C si 120 °C. Exista si camere de supraveghere ascunse, dispozitive care au dimensiuni foarte mici si pot fi introduse in obiecte.

In functie de calitatea imaginii, camerele de supraveghere pot fi: video monocrom de rezolutie medie, video monocrom de inalta rezolutie, video color de rezolutie mica, medie sau inalta. Cele monocrome inregistreaza alb-negru si cu cat este mai mare rezolutia, cu atat mai mare este calitatea si claritatea vizuala a imaginilor inregistrate. O rezolutie foarte buna este dependenta de modul de prelucrare a semnalului, iar din acest punct de vedere exista camere analogice si camere digitale.

Cele analogice sunt camere clasice care transmit informatia prin cabluri coaxiale, au o rezolutie mai mica la inregistrare si un randament mai mic decat camerele digitale IP, acestea din urma permitand atat transmisia semnalului prin orice mediu de comunicatie folosit in retele, cat si o rezolutie excelenta sau posibilitatea prelucrarii informatiei dupa inregistrare. In aceeasi categorie a calitatii imaginii, camerele mai pot fi caracterizate de deschidere, adica de amploarea campului vizual pe care il au, insemnand cat din spatiul inconjurator poate fi vizualizat. Cele cu deschidere maxima sunt camerele pan-tilt-zoom(PTZ), care permit o vizibilitate de 360 de grade si un zoom al imaginilor de 22 de ori deoarece sunt mobile si pot fi controlate din setari.

 

Transmisia imaginilor: poate fi realizata in 3 moduri: prin cablu coaxial, prin cablu UTP sau prin fibra optica. Cablurile coaxiale se leaga prin mufe BNC la camerele de supraveghere, dar si la DVR, constituind cele mai utilizate medii de transmisie intr-un sistem de supraveghere bazat pe camere analogice. Cele mai utilizate materiale in confectionarea acestori tipuri de cablu sunt polietilena si teflonul, cu mentiunea ca un cablu din teflon este mai rezistent si de preferat. Cablul UTP contine 4 perechi de fire izolate intre ele si protejate de eventuale interferente electromagnetice. Acest tip de cablu este maleabil si facil de instalat, fiind din ce in ce mai des utilizat in aplicatiile video, compatibil cu sistemele digitale.

Fibra optica este un cablu ce contine unul sau mai multe filamente optice, acoperite individual cu plastic Kevler. Acest mediu de transmisie este mai costisitor in comparatie cu cele mentionate anterior, insa este imun la interferentele electromagnetice si asigura rate de transfer a datelor cu mult mai ridicate decat celelalte categorii de medii, deoarece impulsurile electrice sunt transformate in lumina.

 

 

Producatorul: Majoritatea utilizatorilor incearca sa descopere mai intai unde gasesc sisteme de supraveghere video la un pret bun, insa trebuie sa se intereseze si de calitatea produselor oferite pe baza calificativelor date de catre clienti, verificand acreditarea in comertul electronic si transparenta datelor de contact ale producatorului. De asemeni, este de recomandat sa luati in considerare si vechimea acestuia pe piata respectiva. Acest fapt demonstraza ca producatorul este unul dintre cele mai importante criterii in alegerea unui sistem de supraveghere de incredere.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

PNI House PTZ1000 

 

PNI House PTZ1000 este un sistem de supraveghere video care indubitabil va spori siguranta oricarui individ. Continand o unitate de inregistrare (DVR) si 4 camere, ce pot fi utilizate atat la interior, cat si la exterior, produsul este recomandat utilizatorilor casnici si afaceristilor deopotriva, permitand monitorizarea optima a locuintei sau a firmei de oriunde ai conexiune la internet.

Cu alte cuvinte, poti accesa si urmari in timp real imaginile inregistrare de PNI House PTZ1000.Mai mult decat atat, DVR-ul din dotare este capabil sa redea cadre de la 4 camere de supraveghere video HD, acestea din urma fiind prevazute cu cate 24 de leduri IR fiecare, astfel incat sa nu-ti scape nici un detaliu nici chiar atunci cand filmeaza pe timp de noapte.

Un plus il reprezinta indubitabil prezenta HDD-ului 1TB inclus, pentru performante maxime a camerelor de supraveghere. Include o serie de accesorii: 4 x cabluri conectare dispozitive video, mouse USB, alimentator etc.

Avantaje

Este prevazut cu 4 camere video HD ce pot fi folosite simultan.

Camerele pot fi folosite atat in interior, cat si la exterior, rezistand la intemperii.

Acestea sunt dotate cu 24 de leduri IR, permitand supravegherea optima a zonelor de interes si noaptea.

Sistemul poate fi accesat de oriunde exista conexiune la internet.

Dezavantaje

Pentru acces de pe mobil trebuie descarcata aplicatia Xmeye pentru IOS sau Android.

 

 

 

 

Aku 4 H264 

 

Pentru protectia si supravegherea optima a casei, a locului de munca sau a automobilului, poti apela cu incredere la produsul Aku 4 H264. Kit-ul este alcatuit dintr-un DVR cu 4 canale cu LAN, un mouse si un alimentator, fapt care te ajuta sa economisesti ceva banuti din moment ce nu vei fi nevoit sa achizitionezi aceste componente separat.

In ceea ce priveste cele 4 camere video, trebuie spus ca ele permit monitorizarea si supravegherea spatiilor interioare si exterioare atat pe timp de zi, cat si noaptea, garantand o vedere perimetrala optima la orice ora, multumita ledurilor IR cu care sunt prevazute. In plus, rezista foarte bine si la conditiile meteorologice dificile.  

DVR-ul detine un sistem de operare propriu pe platforma Linux si foloseste cea mai buna compresie: H.264, MPEG-4 Part 10 sau AVC, deci asigura o buna calitate a imaginilor surprinse  si functioneaza bine cu o serie de retele si sisteme (telefonice multimedia; transmisii broadcoast).

Avantaje

Camerele video sunt potrivite pentru interior si exterior deopotriva.

Se remarca printr-o rata de compresie extrem de ridicata (H.264 sau AVC).

DVR-ul dispune de un sistem de operare propriu pe platforma Linux, pentru stabilitate in exploatare.

Include o serie de accesorii, rezultand o economie in buget.

Dezavantaje

Nu este prevazut cu un Hard Disk pentru stocarea datelor.

 

 

 

 

ATK-03 

 

Daca nu esti dispus sa cheltuiesti foarte multi bani si te multumesti cu o supraveghere a locuintei sau a spatiului de lucru fara prea multe detalii, ATK-03 este produsul potrivit pentru tine. Kit-ul contine o unitate de inregistrare (DVR) si 4 camere video de monitorizare HD ce pot fi folosite la interior, astfel incat vor putea detecta cu usurinta si intr-un timp util patrunderea unei persoane intr-un anumit perimetru.

Ofera o filmare calitativa inclusiv pe timp de noapte, caci cele 4 monitoare video sunt echipate cu 24 de leduri IR fiecare, supravegherea locuintei sau a firmei putandu-se face de oriunde beneficiezi de o conexiune la internet.

Nu dispune de HDD intern, insa include mai multe accesorii, pentru o montare facila si usurinta la intrebuintare: 4 cabluri pentru semnal si alimentarea camerelor, un incarcator pentru monitoare 12V/6A, splitter alimentare cu 5 mufe, un mouse USB si un manual de utilizare. Pretul e avantajos.

Avantaje

Poate fi controlat de la o distanta mare, daca ai conexiune la internet.

Camerele video sunt cu infrarosu, putand oferi informatii din timpul zilei si al noptii deopotriva.

Include 4 monitoare video, pentru a acoperi o suprafata cat mai mare.

Contine o serie de accesorii, pentru buna functionare a produsului.

Dezavantaje

Camerele pot fi folosite doar la interior, astfel ca unghiul de vizualizare este relativ limitat.

 

 

 

 

Evonica

 

Iata un sistem de supraveghere ideal pentru exterior! Incluzand 4 camere fiabile, care pot filma cu o rezolutie de 1280 x 720px chiar si noaptea, si un DVR care cuprinde tehnologiile moderne de inregistrare, acesta se va ingriji de siguranta locuintei tale in mod constant, in timp ce tu esti plecat in vacanta, de pilda.

Unitatea are o interfata generoasa care incorporeaza, pe langa multe alte porturi, un RJ45 (pentru conectarea la retea), doua USB-uri, un HDMI si un VGA, acestea din urma fiind dedicate vizualizarii calitative a videoclipurilor. Totusi, nu poseda un HDD, asa ca vei fi nevoit sa il achizitionezi separat.

Dispune de o serie de functii, dintre care cele mai importante sunt: inregistrarea la detectie sau programata, astfel incat spatiul de stocare sa nu se aglomereze inutil; avertizarea si trimiterea de date catre un e-mail prestabilit; posibilitatea de a accesa inregistrarile de pe telefon, cu ajutorul aplicatiei gratuite etc.

Avantaje

Promite un nivel de siguranta sporit, alertandu-te atunci cand este cazul.

Camerele inregistreaza la o calitate superioara, deci vei putea observa detaliile din imagini.

Conectivitatea este una optima, multumita interfetei complexe.

Se vinde la un pret bun impreuna cu o garantie pe 2 ani.

Dezavantaje

Trebuie sa cumperi un HDD compatibil, caci kit-ul nu include unul.

 

 

 

Cum se foloseste un sistem de supraveghere video

 

Daca ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de un sistem de supraveghere pentru locuinta sau firma si nu vrei sa apelezi la serviciile unui specialist, pentru a reduce costurile, ai nevoie de cateva informatii care sa te ghideze pe parcursul instalarii. Desi procesul este relativ simplu, este important sa respecti etapele intocmai si sa fii atent la detaliile relevante. Citeste ghidul de  mai jos si afla cum se instaleaza corect o astfel de solutie de securitate.

 

 

Testeaza sistemul

Pentru a economisi timp si a evita complicatiile, iti recomandam sa verifici fiecare dintre componentele sistemului inainte de a incepe instalarea, in special daca vei monta camerele in locuri greu accesibile (stalpi, pereti inalti etc.). Conecteaza camerele, DVR-ul si monitorul si fa un test complet de receptie.

 

Gaseste cele mai bune locatii pentru camerele de luat vederi

Locurile in care amplasezi camerele vor influenta direct eficienta sistemului prin nivelul de vizibilitate si suprafata acoperita. Cele mai populare zone care necesita supraveghere includ intrari si iesiri, spatii cu trafic intens si locatii in care pastrezi bunuri de valoare. Daca este vorba despre o instalare outdoor, este important sa alegi ca si amplasare puncte care asigura observarea unei arii cat mai mari si care se afla la o inaltime care impiedica accesul infractorilor la dispozitivele de captare video.

 

Amplaseaza DVR-ul si monitorul intr-un loc sigur

Probabil vei fi tentat sa amplasezi aceste aparate de observare si inregistrare intr-o zona in care sa le poti vedea tot timpul. Iti recomandam sa le pastrezi intr-o incapere putin circulata si in care au acces putine persoane. Daca este vorba despre domiciliu, iti sugeram sa alegi dormitorul, biroul personal (daca ai un astfel de spatiu) sau o zona de depozitare care asigura conditiile necesare de temperatura si umiditate pentru aparate electronice. In cazul unei firme sau al unui magazin, se recomanda ca optiune incaperea destinata personalului de paza sau biroul unui angajat care are printre responsabilitati si mentinerea ordinii si sigurantei.

 

Evalueaza necesarul de cablu

O data ce ai stabilit unde vei pastra DVR-ul si monitorul in ce locuri vor fi amplasate camerele, poti masura cu usurinta distantele pentru a afla cat de mult cablu ai nevoie. Aceasta este etapa in care poti merge la cumparaturi in cazul in care materialele pe care le-ai primit impreuna cu sistemul nu sunt suficiente. Vei mai avea nevoie de asemenea de jgheab din plastic sau clipsuri cu cuisoare pentru a prinde cablul de-a lungul traseului.

 

Monteaza camerele

Sprijina de perete (sau tavan) suportul pentru camera, pe care il vei fixa cu holsuruburi, si marcheaza cu un creion sau un pix locurile unde trebuie sa creezi orificiile de prindere. Foloseste o unealta automata pentru a crea usor si corect gaurile. Plaseaza ancorele din plastic in interior, folosind un ciocan daca ai nevoie de mai multa forta. Fixeaza baza camerei infiletand suruburile cu o surubelnita manuala sau automata. Monteaza dispozitivul video pe suport, asigurandu-te ca este prins bine si fixeaza-l in pozitia optima pentru un unghi de observare cat mai bun.

 

 

Conecteaza si fixeaza cablurile

Dupa ce ai montat camerele video, conecteaza cablurile si fixeaza-le de-a lungul peretilor pana la DVR, folosind clipsuri sau jgheaburi pentru a obtine un aspect placut si profesional. Cand ai terminat acest pas pentru toate dispozitivele, stabileste legatura cu DVR-ul asociind mufele cu porturile potrivite.

Conecteaza DVR-ul la monitorul de supraveghere si asigurara alimentarea tuturor componentelor de la reteaua electrica.

 

Porneste si ajusteaza sistemul

Deschide DVR-ul si monitorul si verifica daca totul functioneaza corect. O camera care nu transmite este posibil sa nu fie conectata cum trebuie sau indreptata gresit. Verifica pentru fiecare dintre ele orientarea si suprafata vizualizata si ajusteaza unghiul daca nu esti multumit. Nu uita sa pornesti inregistrarea.

 

 

 

Marci populare:

 

Securitatea a fost mereu un element esential pentru comunitatile oamenilor. Vreme de mii de ani, cainii de paza au fost cel mai eficient mod de a tine departe intrusii, insa astazi cea mai raspandita metoda pentru siguranta o reprezinta sistemele de camere video. In functie de nevoile pe care le aveti, puteti gasi pe piata atat retele complexe de supraveghere, cat si dispozitive simple, care, de exemplu, sa permita monitorizarea bebelusilor.

Ca in orice alt domeniu, producatorii se straduie sa isi asigure suprematia pe piata, iar in paragrafele ce urmeaza va vom prezenta cateva din cele mai proeminente branduri de sisteme de securitate video.

Cu peste douazeci de mii de angajati, compania chineza Hikvision isi asigura un loc important pe piata mondiala de sisteme de supraveghere. In plus, cercetarea si dezvoltarea sunt niste arii in care acest brand investeste foarte mult, peste noua mii din agajatii sai fiind implicati in aceste activitati.

Alaturi de echipamentul pentru securitate, Hikvision mai ofera si solutii de cloud computing si operare cu date pentru a asigura managementul optim de informatii in acest domeniu. Pentru a face fata cerintelor pietei, sistemele oferite de ei sunt gandite pentru diversele nise in care ar putea fi folosite, fiecare beneficiind de nevoile sale: institutii financiare, transporturi, educatie, ori industria automotiva sunt doar cateva exemple acoperite de activitatea companiei.

Cu 33 de firme subsidiare peste tot prin lume, brandul Hikvision acopera peste o suta de tari. Intre 2011 si 2016, a ocupat locul 1 in topul celor mai mari distribuitori si producatori de sisteme de supraveghere video, pe baza numarului de produse vandute si a incasarilor totale.

Este greu sa gasiti vreun echipament care sa nu fie inclus in oferta firmei Hikvision. De la camere analogice ori digitale la sisteme inteligente de coordonare a mijloacelor de supraveghere, absolut tot ce ati putea dori pentru a oferi siguranta caminului sau afacerii dumneavoastra este prezent in catalogul acestei companii.

Cu sediul in China, compania Dahua Technology este una din cele mai vaste organizatii producatoare de sisteme de supraveghere profesioniste. Amploarea operatiunilor sale este un prim indiciu referitor la seriozitatea cu care isi conduce activitatile: in acest moment, are peste 13.000 de angajati in circa 180 de tari si regiuni de pe toate meridianele globului.

“Calitate, fiabilitate si stabilitate fara egal” este modul in care Dahua isi face reclama. Dat fiind faptul ca peste sase mii dintre angajatii sai lucreaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii, se vede clar ca inovarea este luata foarte in serios la nivelul intregii organizatii. Nu este de mirare ca, pana acum, peste 800 de patente au fost inregistrate sub sigla companiei, iar asta se reflecta si in cifra vanzarilor anuale, in 2016 aceasta fiind de 1,93 milioane de dolari.

Solutiile de securitate oferite in gama producatorului sunt proiectate pentru a se mula cerintelor fiecarui client. De la nevoi simple precum supravegherea unei case, la eforturi colosale precum asigurarea nevoilor de supraveghere ale Olimpiadei din Rio din 2016, niciun context nu este prea ambitios pentru sistemele Dahua.

Compania romaneasca PNI isi are sediul in Piatra Neamt, si ofera solutii personalizate pentru supravegherea video. Pe langa acest sector de piata, gama de produse inclusa in catalogul acestei firme este destul de ambitioasa, dupa cum veti vedea si pe site-ul lor oficial.

Fondata in 2004, producatorul nemtean se lauda cu un portofoliu de peste o mie de produse diferite, in fiecare an imbogatindu-si inventarul cu dispozitive noi. De la statii radio, la electronice pentru industria automotiva, dar si de la periferice precum hardurile externe la echipamente pentru detectarea gazelor din mediile inchise, paleta de produse PNI se adreseaza unui sector foarte larg de consumatori de aparatura.

Pe langa comercializarea itemilor individuali, puteti gasi si pachete promotionale, care vor fi foarte binevenite atunci cand dispuneti de un buget limitat pentru asigurarea securitatii la domiciliu ori pentru afacerea dumneavoastra.

Per total, PNI reprezinta o poveste de succes autohtona, ce dovedeste faptul ca si firmele care incep mici isi pot face prezenta simtita pe o piata dominata de producatori internationali de scara mare, precum este cea a sistemelor de supraveghere.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Neovision AHD

 

In cazul in care iti doresti un sistem de supraveghere video complet, kit-ul acesta ar putea fi exact ceea ce cauti. Vine cu un DVR ce incorporeaza un HDD de 1 TB, gata instalat, capabil sa stocheze inregistrarile pe o perioada de 2 – 3 saptamani; cu 5 camere HD, utile atat pe timp de zi, cat si noaptea, dar si cu celelalte accesorii necesare montarii.

Asigura un unghi de vizualizare de 76 de grade si functioneaza optim in intervalul de temperaturi cuprins intre valorile -20 si 60°C, pretandu-se utilizarii in exterior. Promite accesarea inregistrarilor prin intermediul internetului, astfel ca poti sa verifici cu usurinta daca locuinta sau sediul firmei sunt in siguranta.

Precizam ca, pentru functionarea in parametri normali, se recomanda alimentarea tuturor componentelor de la aceeasi priza, care trebuie sa aiba impamantare. Se comercializeaza impreuna cu o garantie pe 12 luni, iar livrarea coletului se face gratuit, ceea ce te scuteste de niste costuri in plus.

 

Avantaje:

Este un produs pentru supravegherea exteriorului, caci camerele rezista la temperaturi scazute.

Sistemul include toate componentele necesare, acestea trebuind doar montate, odata livrate.

Camerele au 36 de leduri infrarosii ce permit inregistrarile nocturne la o distanta de aproximativ 30 m.

Se bucura de o garantie pe 1 an si de transport gratuit.

 

Dezavantaje:

Nu dispune de o schema de montaj, asa ca trebuie sa cauti instructiunile pe internet.

 

 

Pni House IPMAX RJ45

 

 

Numarandu-se printre cele mai bune sisteme de supraveghere video, acest kit este compus dintr-o unitate de inregistrare in retea si 4 camere cu IP, fiind vorba despre un sistem ce incorporeaza ultima tehnologie digitala de transmisie video la distanta. Unitatea de stocare este un NVR, network video recorder, si prezinta avantajul ca, spre deosebire de DVR-urile conventionale, stocarea informatiei se realizeaza in retea iar convertirea semnalului luminos incepe chiar de la camere care il directioneaza pe reteaua respectiva. NVR-ul este conectabil la mai multe combinatii de camere de supraveghere, in functie de rezolutia acestora: 4 camere cu rezolutie inalta sau 8 camere cu rezolutie medie.

In interior poate fi montat un Hard Disk destinat stocarii datelor, ce poate avea o capacitate de pana la 4TB, sistemul fiind compatibil cu o gama variata de astfel de unitati de stocare a datelor. Imaginile pot fi urmarite in timp real, sistemul permitand diverse setari, vizualizare, inregistrare si descarcare inregistrari.

NVR-ul poate fi accesat online, fara a necesita conditii speciale de configurare a routerului. Supravegherea se poate face si prin intermediul unui monitor conectat la unitatea NVR, aceasta avand porturi compatibile cu toate tipurile de conexiuni pentru un ecran de redare. Tehnologia de compresie video este una de ultima generatie – H264, iar tempertura de functionare a unitatii are o amplitudine situata intre -5°C si 50°C.

Camerele sunt dispozitive HD performante ce suporta orice conditii de ambient, putand fi montate atat in exterior, cat si in interior. Fiecare camera este dotata cu senzor de imagine si cu cate 24 de leduri, permitand o distanta de iluminare in infrarosu de maxim 20m.

Kitul contine si o serie de accesorii necesare functionarii adecvate: 1 mouse USB, util la realizarea setarilor, 4 suporti pentru camere si alimentatorul pentru energie. Calitatea sistemului este una garantata atat de catre producator, unul foarte popular pe acest segment de piata, cat si de un numar impresionant de utilizatori ale caror calificative il situeaza in topul  pentru cele mai bune sisteme de supraveghere video.

 

Avantaje:

Utilizeaza un NVR pentru centralizarea si transmisia datelor, ceea ce-l face mai performant decat un DVR conventional.

Este dotat cu camere video de inalta calitate rezistente in diverse conditii, datorita carora inregistrarea se poate face atat in interior, cat si in exterior.

Permite accesarea si vizualizarea datelor online.

Poate adaposti un Hard Disk de mare capacitate pentru stocarea datelor.

 

Dezavantaje:

Calitatea imaginii scade odata cu cresterea numarului de camere atasate.

 

 

AKU AKU911

 

 

AKU se numara printre cei mai apreciati producatori din domeniul sistemelor de supraveghere video, drept pentru care sunt mentionati des de catre utilizatori in diferite pareri despre cele mai bune camere de supraveghere video. Kitul cu 6 camere 700 TVL este compus din: 1 DVR 8 canale cu LAN, 2 camere video HD pentru exterior, 2 camere video HD gigant pentru exterior, 2 camere video HD tip Dome pentru interior, 1 mouse si 1 alimentator, 4 suporti de prindere, 1 sursa stabilizata 5A si 6 portiuni de cablu mufat, fiecare cu o lungime de 10m.

Unitatea DVR are o rezolutie de inalta calitate, iar compresia video este H264. De asemeni, este vorba despre un DVR versatil, ce poate fi conectat la o multitudine de dispozitive de redare si transmisie, prin intermediul iesirilor video si a porturilor Network 3G mobile, DHCP, PPPOE, FTP, DNS, DDNS, NTP si UPNP. Pentru stocarea datelor primite de la camere ii poate fi atasat un HDD cu interfata SATA la alegere. Unitatea functioneaza optim la temperaturi situate intre 0°C si 30 °C si este prevazuta cu un senzor de miscare incorporat, care permite inregistrarea si memorarea imaginilor pe Hard de fiecare data cand camerele video detecteaza miscare.

Camerele sunt prevazute cu senzor de imagine performant Sony si lentile standard de 3.6 si 4 mm, avand o rezolutie inalta si filmand in infrarosu. Zgomotul produs nu depaseste 48 db, iar temperatura de functionare se incadreaza in segmentul -20°C si 50°C. Kitul permite vizionarea succesiva sau simultana a imaginilor preluate de camerele video, in functie de preferintele setate si contine si o serie de aplicatii multimedia. Designul este unul minimalist, ergonomic, permitand camerelor de interior sa se integreze bine in ambient.

 

Avantaje:

Dotat cu 6 camere ce pot functiona HD simultan, acoperind astfel o arie extinsa vizual.

DVR-ul poate fi conectat la internet cu ajutorul unui cablu de retea, ceea ce-l face usor accesibil de oriunde online.

Prevazut cu senzor de miscare incorporat, ce permite realizarea de setari preferentiale pentru miscare.

Ideal atat pentru supravegherea in exterior, cat si pentru cea de interior, deoarece are un design inteligent, camerele fiind proiectate preferential pentru cele 2 tipuri de spatii.

 

Dezavantaje:

Amplitudinea temperaturii de functionare optima  a DVR-ului este una medie, 30 de grade.

 

 

PNI House PTZ800

 

 

Pentru a decide care este cel mai bun sistem de supraveghere video pentru exterior, parerile utilizatorilor va vor sugera sa luati in considerare si modelul PNI House PTZ800. Kitul contine 1 DVR cu 4 canale, 4 camere proiectate pentru spatiul exterior, dar adaptabile si la cel interior, 1 telecomanda, 1 mouse, 4 suporti pentru camere si 1 splitter pentru alimentare. Unitatea DVR proceseaza datele cu o rezolutie inalta, redand imagini de o calitate foarte buna.

Totodata sistemul este pevazut cu suport software pentru cele mai cunoscute sisteme de operare si cu iesire video multipla: VGA, iesire Composit BNC si o iesire HDMI, care il diferentiaza de similarul PTZ04. Este un model dotat cu 4 intrari video si 4 audio, care permit astfel nu numai inregistrarea imaginilor, ci si a sunetului, odata cu achizitionarea accesoriilor necesare, deoarece utilizeaza formatul de inregistrare video H264.

Camerele au o rezolutie inalta si sunt prevazute cu cate 36 de leduri pentru vederea in infrarosu pe timp de noapte, una dintre ele putand fi inlocuita cu o camera PTZ ce poate fi manevrata din setari sa se deplaseze pe orizontala, pe verticala sau sa realizeze un zoom al imaginii.

Controlul inregistrarilor se poate realiza facil, pe internet, sistemul fiind usor de configurat pentru a fi compatibil conexiunii la internet, fara a fi nevoie ca setarile routerului sa fie alterate. Imaginile pot fi urmarite in timp real, modul de inregistrate si calitatea dorita fiind usor de setat din menu. De asemeni, sistemul permite conectarea si descarcarea pe un suport extern de memorie a datelor inregistrate, acesta putand fi un HDD extern sau un stick USB, conform preferintelor utilizatorului.

 

Avantaje:

Dotat cu iesire video multipla, permitand vizionarea imaginilor pe diverse tipuri de monitoare.

Compatibil cu o camera PTZ, ceea ce permite largirea campului vizual prin miscarea camerei .

Dotat cu telecomanda, ceea ce-l face comod de setat.

Nu necesita setari speciale ale routerului pentru a transmite datele prin internet.

 

Dezavantaje:

Nu are un Hard Disk incorporat pentru stocarea informatiei.

 

 

AKU AKU905

 

 

Utilizatorii care se intreaba unde gasesc sisteme de supraveghere video la un pret bun, vor fi sfatuiti de catre expertii pietei sa aleaga produsele AKU. Kitul cu 3 camere 700TVL este o varianta mai restransa a celui cu 6 camere din aceeasi gama, avand urmatoarea configuratie: 1 unitate DVR cu 4 canale LAN si rezolutie inalta, 3 camere HD cu senzor de imagine Sony, dintre care 2 pentru exterior si 1 pentru interior, 1 mouse, 1 alimentator, 2 suporti de prindere, 1 sursa stabilizata si cablu mufat.

DVR-ul proceseaza imaginile cu 25 de cadre/secunda, adica in timp real, poate transmite informatia pe internet si functioneaza optim la temperaturi cuprinse intre 0°C si 30°C.

Compresia video este H264, intrarea video este de tipul BNC, iar iesirile sunt VGA si BNC. Camerele HD filmeaza in infrarosu si sunt proiectate sa functioneze optim la temperaturi cuprinse intre -20°C si 50°C.

 

Avantaje:

Camerele pot functiona simultan la rezolutie maxima, oferind o imagine de calitate.

DVR cu senzor de miscare incorporat, care-i permite sa activeze camerele la detectia miscarii.

Permite inregistrarea in interior, dar si in exterior.

Permite transmisia datelor pe internet  cu ajutorul unui simplu cablu de retea.

 

 

Dezavantaje:

Unitatea DVR nu contine Hard Disk, insa este compatibila cu un model SATA.

 

 

PNI House PTZ04

 

 

Ca mai toate produsele din gama PNI House, modelul PTZ04 constituie un kit de supraveghere video de calitate, insa foarte similar cu superiorul sau tehnologic: PTZ800. Pachetul contine o unitate DVR cu 4 canale, 4 camere pentru exterior, 4 suporti pentru camere, 1 telecomanda, 1 mouse si 1 splitter pentru alimentare cu energie. DVR-ul este un model cu rezolutie HD, prevazut cu tehnologie de inregistrare video H264, care-i permite sa inregistreze si sunetul, in cazul achizitionarii accesoriilor optionale tip microfon.

Unitatea este compatibila cu tipuri diferite de software: Windows, Android, iOS, permitand astfel vizionarea imaginilor cu ajutorul unei game extinse de dispozitive multimedia, dar si cu mai multe tipuri de monitoare, pe baza iesirilor VGA si Composit BNC. Poate fi incorporat un Hard Disk SATA pentru stocarea informatiei, acesta fiind optional. Ca setari, sistemul permite controlul datelor prin internet, imaginile putand fi accesate si urmarite in timp real sau se poate gestiona tipul si calitatea inregistrarilor.

Cele 4 camere cu rezolutie HD sunt prevazute cu leduri pentru vederea in infrarosu, asigurand o filmare de calitate si pe timp de noapte. Totodata sistemul este compatibil cu camere PTZ, care odata conectate pot fi manevrate din menu sa se deplaseze pe doua directii sau sa apropie imaginea. Mouse-ul si telecomanda permit navigarea si setarea facila in menu, iar pachetul mai contine si cablurile de conexie cu mufe plug&play, suportii reglabili pentru camere si suruburi de prindere.

 

Avantaje:

Compatibil cu sisteme de operare si dispozitive diverse, datorita particularitatilor de software si a port-urilor de iesire .

Compatibil cu camere pan-tilt-zoom, cele mai performante camere de supraveghere in prezent.

Prevazut cu telecomanda.

Rezolutia de stocare este de 25 cadre/secunda, ceea ce inseamna ca inregistreaza imaginile in timp real.

 

Dezavantaje:

Sistemul este proiectat pentru a functiona numai in exterior.

 

 

Serioux SRX-DVR4C

 

 

Multi utilizatori au concluzionat ca Serioux SRX-DVR4C este un kit facil si intuitiv, insa in acelasi timp,  si un sistem de supraveghere ieftin si bun. Acesta este compus din: 1 unitate DVR, 2 camere pentru interior, 2 camere pentru exterior si 1 telecomanda. Unitatea DVR are 4 canale si o rezolutie inalta, fiind prevazuta cu tehnologie de compresie H264.

De asemeni, acest model de unitate este prevazut cu o interfata formata dintr-o multitudine de port-uri, care ii permit conectarea facila cu orice alte dispozitive: intrare video cu 4 canale, intrare audio cu 1 canal, iesirile video si audio, fiecare cu cate 1 canal, port monitor VGA, port retea RJ45, 2 porturi USB, comutator si adaptor pentru energie. DVR-ul este prevazut cu senzor de miscare incorporat si intrare si iesire pentru alarma.

Setarile pentru activarea camerelor sunt simplu de navigat si includ: setare manuala, setare programata, setare la activarea senzorului de miscare sau setare la activarea alarmei, iar cele pentru gestionarea datelor sunt de inregistrare, redare sau transmisie LAN. Un Hard Disk poate fi instalat in interiorul unitatii pentru stocarea datelor. Camerele de supraveghere video au o rezolutie HD si sunt confectionate cu lentile de 6 mm si prevazute fiecare cu cate 24 de leduri pentru vedere in infrarosu, avand un design adaptat mediului ambiant. Sistemul poate functiona optim la temperaturi cuprinse intre 0°C si 60°C.

 

Avantaje:

Unitate DVR HD cu interfata adaptabila la orice tip de monitor.

Menu usor navigabil.

Ofera posibilitatea setarii alarmei pe baza senzorilor de miscare.

Este prevazut cu telecomanda.

 

Dezavantaje:

Temperaturile scazute pot afecta integritatea sistemului.’

 

 

Cum aleg cele mai bune sisteme de supraveghere video ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Multi utilizatori decid sa isi echipeze locuinta cu un sistem de supraveghere video din simplul motiv ca incurajeaza o anumita stare mentala. Chiar daca nu te salveaza intotdeauna de vandali sau de alti infractori, un astfel de circuit ii poate descuraja. Mai mult, statisticile arata ca unii parinti prefera aceasta solutie pentru a monitoriza activitatea copiilor. Indiferent care ar fi motivul pentru care doresti sa detii asa ceva, iti prezentam cateva modalitati simple de a gasi oferta adecvata si sa afli unde gasesc  sistem de supraveghere video ieftin, la un pret bun, cei mai multi dintre utilizatori.

Kitul functional pe care il poti instala si folosi instant in locuinta trebuie sa includa urmatoarele piese: unitatea DVR(centralizeaza activitatea sistemului), camerele de supraveghere(numarul variaza in functie de perimetrul ce trebuie securizat, iar tipologia in functie de locul in care vor fi plasate), surse de alimentare pentru camerele video, spatiu de stocare(un HDD), cablurile de conexiune cu mufe compatibile.

Sursa din care procuri pachetul trebuie sa fie una de incredere si sa iti ofere atat garantie, cat si posibilitatea de returnare. Daca mizezi pe cele mai ieftine oferte de pe piata, trebuie certificata si  calitatea aparaturii. De aceea, iti recomandam sa te orientezi catre sisteme care au primit rating bun de la utilizatori.

Vei gasi modele repartizate pentru interior sau exterior. Nu instala un kit de interior in spatiul extern, deoarece acesta nu este facut pentru a rezista la intemperii. De asemenea, verifica ce configuratie au camerele video si cauta specificatia LED-uri IR – astfel filmarile poti fi realizate si in conditii de lumina slaba sau intuneric.

Numarul de canale video iti permite sa intuiesti ce numar maxim de camere poate fi adaugat sistemului. Pachetele care se vand gata confgurate sunt mai usor de procurat decat sa stai sa organizezi circuitul din diverse piese ce trebuie alese compatibile intre ele.

Multe pareri despre cele mai bune sisteme de supraveghere video ieftine recomanda minim 4 camere, rezolutie de 720p sau mai mare si o capacitate de stocare de circa 1TB, cu posibilitate de extensie. Nu uita sa consideri eventuale functii suplimentare(control si setari prin Internet, descarcare inregistrari) si conditiile de intrebuintare optima.

Mentionam ca limita de cost, considerata pentru ofertele date ca exemplu pentru categoria sisteme ieftine, este de 250 de euro.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

PNI House PTZ1000 

 

Se pare ca, dupa spusele utlizatorilor, acest kit PNI are toate sansele sa fie desemnat cel mai bun sistem de supraveghere video ieftin. Pachetul include urmatoarele componente esentiale: unitate DVR cu 4 canale, HDD intern, 4 camere de supraveghere pentru exterior, 4 cabluri de conexiune, alimentator si spliter pentru alimentare, un mouse cu mufa USB si CD pentru instalarea de software.

Cum era de asteptat, kitul este gata de utilizare. Camerele au o rezistenta buna in mediul extern, oferind posibilitatea de a functiona optim in intervalul -10 ~ +40 grade Celsius. Mai mult, fiecare piesa este dotata cu cate 24 de LED-uri IR, semn ca pot filma si in intuneric, pana la o distanta de 20m de obiectiv.

Hardul intern ofera 4TB de spatiu de stocare, iar imaginile pot fi vizualizate si in timp real, prin conectarea unui monitor. Mai mult, este posibila accesarea sistemului de pe Internet, astfel incat sa poata fi efectuate setari si modificari la inregistrari. Daca esti plecat in concediu, sa afli ce se intampla acasa va fi facil.

 

 

ATK-01 

 

Acest produs constituie un bun exemplu de sistem de supraveghere video ieftin si bun. Este format din urmatoarele piese: un DVR, 4 camere pentru supraveghere cu tot cu cabluri de semnal si alimentare, alimentator cu tot cu splitter(echipat cu 5 mufe), mouse si, bineinteles, manualul de utilizare.

Se remarca rezistenta camerelor la temperaturi extreme, deci pot fi montate extern, intrucat asigura o functionare optima pana la valori de -10 / +50 de grade Celsius. Totodata, putem sublinia o caracteristica foarte utila pentru vederea in intuneric – cate 24 de LED-uri cu infrarosu atribuite fiecarei camere video.

Raza de vizualizare in lumina crepusculara, slaba, va fi extinsa la 15-20m. Din pacate, un HDD intern nu este inclus in oferta, asa ca se necesita adaugarea unui model cu mufa SATA de pana la 4TB. Rezolutia de afisare va fi de 720p sau chiar de 1080p, asigurand imagini clare.

 

 

 

Tech AD  DVR 

 

In cadrul acestui sistem vei beneficia de aproape toate componentele de care ai nevoie pentru a-l pune rapid in functiune si utliza. Singura piesa ce lipseste din kit este Hard Disk-ul, pe care va trebui sa il procuri separat. Camerele, in numar de 4, sunt incluse in oferta si asigura deopotriva posibilitati de utilizare in interior si exterior(cate 2 astfel de unitati pentru fiecare zona).

Rezolutia de 720p este una considerata buna pentru supraveghere, iar suplinentar poti atasa sistemului si microfoane, ca sa inregistrezi si sonor, intrucat unitatea DVR include intrari audio. Se permite inregistrarea pe timp de noapte, deoarece camerele de exterior, 2 unitati din 4, sunt prevazute si cu LED-uri IR(vedere pana la 25m).

De pe Internet se poate accesa facil unitatea DVR, astfel incat setarile sa fie posibile si de la distanta. HDD-ul necesar si compatibil trebuie sa includa interfata SATA.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status