Cel mai bun sistem de supraveghere video wireless

 

Cum aleg cele mai bune sisteme de supraveghere video wireless

 

Ghidul cumparatorului

Daca vrei sa asiguri monitorizarea video a unui spatiu, fie el biroul sau propria casa, dar nu vrei sa te confrunti cu imaginea inestetica oferita de cablurile fixate pe perete, poti opta pentru o varianta wireless. Acest tip de sistem permite nu doar monitorizarea spatiului la fata locului, ci si de la distanta, prin accesarea online a camerelor de monitorizare.

Ca sa nu fii nevoit sa apelezi la consultanti atunci cand vei cauta cele mai bune sisteme de supraveghere video wireless pentru tine, iti vom detalia mai jos cateva criterii de selectie simple.

Un kit complet ar trebui sa cuprinda camerele fara fir, alimentatori pentru acestea, o unitate de stocare (NVR) si un router wireless de buna calitate.

Camerele pot fi destinate uzului in spatii interioare – cum ar fi birourile sau spatiile de locuit, sau pot fi utiilizate pentru monitorizarea zonelor exterioare. A doua varianta ofera un grad de rezistenta crescut fata de fluctuatiile de temperatura (de la -20 pana la 120 de grade Celsius) si fata de intemperii – ploaie, vant sau ninsoare.

Multe pareri despre cele mai bune sisteme de supraveghere video wireless indica faptul ca cele mai utile sunt camerele sensibile la nivelul razelor infrarosii, ce pot capta o imagine de buna calitate indiferent de nivelul de lumina disponibil. In functie de calitatea imaginii obtinute, pot fi de tip monocrom, cu rezolutie medie sau inalta, sau de tip color, cu rezolutie mica, medie sau inalta.

Variantele incluse in sistemele wireless sunt de tip digital, informatiile video preluate putand fi prelucrate si imbunatatite dupa stocare. In functie de amploarea campului vizual, aceste dispozitive pot monitoriza o anumita suprafata din spatiul inconjurator. Camerele de tip PTZ (pan-tilt-zoom) asigura un unghi de vizibilitate de 360 de grade, datorita faptului ca sunt mobile si pot fi controlate de la distanta.

Transmisia wireless a semnalului video preluat, catre unitatea de stocare, se poate extinde pe distante de pana la 150 de metri, in spatiu deschis, sau pana la 30 de metri, in interior, prin pereti, in functie de puterea si stabilitatea conexiunii asigurate de router.

NVR-ul este o unitate de stocare ce permite centralizarea intregului sistem video. Fisierele media pot fi accesate rapid, iar soft-ul integrat va oferi optiunea de a cauta anumite evenimente, va putea transmite avertizari catre un numar de mobil presetat in cazul in care este detectata miscarea in afara orelor desemnate ca fiind active sau permit vizualizarea in detaliu sau in ritm lent a unor anumite sectiuni din inregistrari.

In gama oferita de magazinele unde gasesc sisteme de supraveghere video wireless la un pret bun cei care au nevoie de un astfel de produs vei putea intalni si modele ce asigura accesul de la distanta la sistemul de preluare a imaginilor. Astfel, folosind o parola presetata, vei putea asigura o monitorizare a spatiului de interes de pe telefonul mobil sau de pe laptop.

Mai jos am descris cateva optiuni pe care le poti gasi in magazinele online, aceasta varianta prezentand beneficiul ca poti returna produsul in cazul in care observi ca nu este tocmai potrivit pentru planurile tale.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Netgear ARLO VMS3430

 

ARLO VMS3430 este un sistem de supraveghere video wireless produs de Netgear, marca recunoscuta pentru nivelul inalt de calitate a echipamentelor sale. Pachetul include patru camere de luat vederi rezistente la apa, ce pot fi instalate si in spatiile exterioare, nu doar in interiorul incaperilor.

Rezolutia fisierelor video ajunge pana la 1280 x 720, suficient de inalta incat sa permita vizualizarea detaliilor de dimensiuni reduse. Datorita optiunii de zoom, imaginea poate fi marita pana la 8 ori.  Transmisia imaginilor catre unitatea de stocare poate fi realizata atat prin intermediul conexiunii wireless, cat si prin intermediul unei conexiuni cu fir.

Dimensiunile reduse ale camerelor permite plasarea acestora in spatii mai inguste, dar care pot asigura un unghi bun de vizualizare a terenului supravegheat. Datorita faptului ca sunt alimentate de baterii, camerele nu vor necesita adaugarea de fire si pot fi utilizate oriunde, indiferent de distanta fata de prize. Parerile exprimate de utilizatorii acestui sistem mentioneaza faptul ca autonomia asigurata de baterii ajunge pana la 8 luni.

 

 

 

 

 

Netgear ARLO VMS3330

 

Netgear ARLO VMS3330 este un sistem de monitorizare video ce poate fi utilizat atat acasa, cat si in spatiile destinate lucrului. Datorita faptului ca sunt rezistente la apa, camerele pot fi montate si in spatiile exterioare, nefiind necesara utilizarea firelor de legatura care ar putea avea un efect inestetic. Autonomia a fost descrisa de catre multi dintre utilizatorii acestor sisteme ca fiind cuprinsa intre 4 si 6 luni de activitate.

Imaginile inregistrate color au o rezolutie de 1280 x 720 si pot fi transmise catre unitatea de stocare atat prin intermediul unei conexiuni wireless, cat si pe baza unei conexiuni realizate cu fir. Senzorul de miscare integrat poate fi programat pentru a functiona doar in anumite intervale de timp, in asa fel incat monitorizarea sa fie activa doar pe perioada noptii sau cand pleci in vacanta.

Unul dintre elementele deosebite ale acestui sistem este posibilitatea de a trimite notificari catre un numar de telefon presetat atunci cand camerele detecteaza miscare in afara orelor considerate active.

 

 

 

 

 

Value LCD Kit

 

 

Value LCD Kit este o varianta ce merita vizualizata daca inca mai cauti sisteme de supraveghere video wireless. Acesta iti permite monitorizarea casei, a biroului sau a spatiilor de depozitare de oriunde te-ai afla. Este usor de instalat datorita faptului ca nu necesita fixarea de cabluri suplimentare pe pereti.

Pachetul include un monitor cu diagonala de 7 inchi ce permite verificarea in direct a imaginilor preluate de camere. Procesul de inregistrare poate fi activat, in functie de setari, manual – de catre utilizator, de la distanta, prin programarea unei perioade fixe ce trebuie sa fie monitorizate, sau in momentul activarii senzorului de miscare. Raza de actiune a camerelor poate ajunge pana la 15 metri, iar semnalul wireless poate fi transmis pana la o distanta de 200 de metri.

Imaginile inregistrate pot fi stocate pe un card de memorie sau pe o unitate de tip HDD cu mufa USB. Astfel, acestea pot fi accesate si vizualizate rapid, atunci cand devine necesara urmarirea unor inregistrari mai vechi.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status