Cel mai bun sistem de supraveghere video, de exterior

Am modificat articolul ultima data pe: 30.09.20

 

Cum aleg cele mai bune sisteme de supraveghere video, de exterior

 

Ghidul cumparatorului

Se spune ca “paza buna trece primejdia rea”, iar din aceasta perspectiva, un sistem de supraveghere video de exterior este o modalitate eficienta de a te proteja, descurajand posibilii infractori si inregistrand evenimentele in cazul unui incident. Fie ca doresti sa tii sub monitorizare sediul firmei tale, fie propria casa, un astfel de sistem iti ofera o asigurare in plus.

Insa avand in vedere atat faptul ca e vorba de o industrie in plina dezvoltare, noi tipuri de produse facandu-si mereu aparitia, cat si cel ca nu oricine cunoaste caracteristicile care trebuie luate in vedere pentru a achizitiona un produs potrivit, am realizat acest mic ghid ce iti va oferi o serie de informatii utile.

Aceste sisteme pot fi analogice – informatia e transmisa prin cabluri coaxale, iar imaginile inregistrate au o rezolutie ceva mai mica, sau digitale IP, ce transmit semnalul prin retelele de comunicatie si ofera o rezolutie superioara. Primele sunt o optiune buna daca nu vrei sa scoti din buzunar o suma prea mare si daca nu ai nevoie de imagini foarte detaliate (a trasaturilor faciale, de exemplu), iar zona pe care o doresti monitorizata nu este extinsa (mai exact, sunt potrivite pentru o locuinta privata, dar mai putin in cazul spatiilor comerciale mari).

Un kit poate include: DVR (Digital Video Recorder), ce realizeaza centralizarea si redarea informatiilor inregistrate; camerele video (numarul difera de la 4 la 16 – alegi in functie de cate zone diferite trebuie monitorizate de cate o camera: curtea din fata si cea din spate, gradina, magazia etc.); Hard Disk-ul ce stocheaza inregistrarile; si alte accesorii precum sursa de alimentare, cabluri coaxale sau mufate, mufe BNC.

Analizeaza in primul rand specificatiile: canale video: intre 4 si 32; compresie video: H.264; cadre/secunda: 25 FPS/canal video (inseamna ca inregistreaza in timp real); iesiri video (HDMI, VGA) si interfata pentru conectare online.

Un criteriu important il reprezinta distanta focala a lentilei, ce poate fi de 2, 8 mm, 3, 6 mm, 6 mm, 12 mm. Cu cat e mai mica valoarea, cu atat creste unghiul de acoperire al camerei, dar cu cat e mai mare, creste zoom-ul (asadar, ai nevoie de imagini pe o arie extinsa, sau de imagini cat mai in detaliu?).

In functie de cat vei investi, rezolutia va fi HD Ready de 720 p sau Full HD de 1080 p.  Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune sisteme de supraveghere video de exterior, pentru a obtine inregistrari noaptea, ai nevoie de o camera infrarosu (IR) cu senzor de imagine care sa precizeze day&night.

Pentru a capta imagini bune pe o zona mare, senzorul de imagine va trebui sa aiba valori mari (de exemplu, 1/ 2.8 e o valoare mai mare decat e 1/ 3). Nu in ultimul rand, o camera de exterior trebuie sa reziste la temperaturi extreme (intre – 20 si +50 grade Celsius) si la conditii nefavorabile (ploaie, ninsoare).

Te intrebi unde se gasesc sisteme de supraveghere video de exterior la un pret bun? In magazinele online ai posibilitatea sa descoperi o serie de oferte variate si atractive.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

PNI House PTZ1000 

 

Cel mai bun sistem de supraveghere video de exterior iti asigura o monitorizare constanta a obiectivului de interes, fie ca e vorba despre sediul firmei sau zona din jurul locuintei personale, cu imagini de calitate. Iti putem recomanda acest model PNI House ce include o unitate DVR si 4 camere video ce pot fi utilizate atat in interior, cat si in exterior.

Sunt de altfel potrivite in special pentru supravegherea la exterior datorita faptului ca sunt deosebit de rezistente la socuri, la ploaie, umiditate si la vant. Unitatea DVR care va centraliza si reda imaginile are 4 canale pentru fiecare camera, iar pentru stocarea informatiilor ai inclus un HDD de 1 TB (poti monta un HDD de pana la 4 TB).

Datorita senzorilor day&night si a celor 24 de leduri IR cu care e echipata fiecare camera, obtii imagini clare si pe timp de noapte (raza operare – 20 m). Lentilele cu rezolutie HD impreuna cu DVR-ul ce se contecteaza prin interfata HDMI sau VGA la un monitor ofera imagini in timp real. Poti accesa inregistrarile pe Internet cu o conexiune P2P.

 

 

 

 

 

Hikvision Turbohd 720P 

 

Acest sistem de supraveghere video de exterior este un kit ce cuprinde 2 camere video bullet cu o rezolutie HD de 1280 x 720 p. Pentru a inregistra optim noaptea, au senzori day&night si iluminator IR (infrarosu) ce ofera o raza de acoperire de pana la 40 metri.

Cu 25 FPS/ canal video, asigura obtinerea unor cadre in timp real, iar obiectivul de deschidere larga al  lentilelor, de 2. 8 mm, garanteaza un unghi mare de acoperire a zonei supravegheate. Sistemul se preteaza utilizarii in interior si exterior, functionand pe un interval de temperatura de la -40 la +60 grade Celsius.

Sistemul suporta un HDD intern pentru stocarea datelor de pana la 4TB si functioneaza cu un DVR cu 4 canale video. Are interfata VGA si HDMI pentru conectarea la un monitor. Cu 2 ani de garantie inclusa, carcasa camerelor este inchisa etans si are un grad de protectie la intemperii IP 66, ceea ce ii asigura functionarea inclusiv in conditii de ploaie sau ninsoare.

 

 

 

 

 

Eyecam AHD 1MP 720P 

 

Eyecam AHD 1MP 720P este un sistem de supraveghere video de exterior ieftin si bun, cu 24 luni de garantie inclusa. Kitul contine un DVR Tribrid cu 4 canale video si 4 camere bullet de exterior. Rezolutia la vizualizare este de 1080 p/ 720 p/ 960H. Permite mai multe operatiuni concomitent: inregistrare, vizualizare, playback, operare retea.

Camerele au lentile cu distanta focala de 3, 6 mm si cu 18 leduri IR, ceea ce ofera un unghi destul de mare de acoperire a zonei monitorizate si imagini bune inclusiv pe intuneric cu raza de aproximativ 20 metri. Interfata RJ – 45 permite conectarea la reteaua online, iar iesirile video VGA, HDMI si CVBS contectarea la monitor. Poate fi accesata de la distanta prin iPhone, iPad, Android.

Include si 2 contectori USB 2.0 pentru back-up date si suporta doua HDD SATA  interne de pana la 8TB (acestea stocheaza inregistrarile, insa nu sunt incluse in kit). Carcasa camerelor este fabricata din aluminiu rezistent la socuri si conditii nefavorabile de mediu (are grad de protectie la umiditate si apa IP 66).

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status