n n
n
n
▷ Sisteme de alarma ieftine. Analiza comparativa

Cel mai bun sistem de alarma ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 10.12.19

 

Cum aleg cele mai bune sisteme de alarma ieftine

 

Ghidul cumparatorului

In lumea de azi securitatea personala, a familiei si a locuintei primeaza, iar cand vine vorba de acest aspect, multi dintre noi preferam sa ne ghidam dupa vorbele “better safe than sorry”. Nu mai pare deloc exagerat sa apelam la diverse solutii de monitorizare, caci este mereu de preferat sa ne simtim in siguranta. Si nici nu mai pare o extravaganta, avand in vedere ca se gasesc la momentul actual destule sisteme de alarme ieftine. Insa nu este o sarcina tocmai usoara sa alegi un astfel de sistem, asa ca daca doresti sa afli mai multe, citeste acest mic ghid.Un astfel de dispozitiv este format din unitatea centrala cu panoul de control si cu tastatura, sirene, telecomanda, senzorii de intrare ce vor fi amplasati in apropierea usilor si a ferestrelor si senzorii de miscare. Cele mai noi modele sunt wireless, transmitand semnale dinspre senzori la unitatea principala prin intermediul undelor radio.

Exista si sisteme cu cabluri ce fac legatura de la senzori la unitate – dar acestea implica riscul de taiere a cablurilor daca acestea nu sunt ingropate in pereti. Pe de alta parte, luand in considerare ca alti emitatori radio pot interfera cu semnalul la produsele fara cablu, unele sisteme sunt mixte, cu zone wireless si zone cablate. Daca nu vrei sa investesti o suma mare, poti opta pentru un produs cu cablu, insa, asa cum s-a mentionat, e de preferat sa ingropi firele in perete. Optiunea cea mai moderna ramane sistemul hibrid sau complet wireless, ultimul fiind cel mai simplu de instalat; in plus, evolutia acestei tehnologii limiteaza la minim interferentele.

Avertizarea in cazul unui incident se poate face prin linie de telefonie fixa – sistemul alerteaza prin telefon proprietarul si eventual firma de paza; prin linie de telefonie mobila si la unele dispozitive prin Internet (mail). In aceasta situatie, panoul apeleaza cateva numere de telefon pentru a da alarma. De asemenea, sistemul poate fi controlat de la distanta prin apel.

Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune sisteme de alarma ieftine, un factor esential este sensibilitatea senzorilor, ce nu ar trebui sa se activeze la miscarile cele mai mici (cauzate de curenti de aer, de caldura emisa de calorifere, de animalutele de companie). Un sistem eficient va avea o raza de operare a senzorilor de aproximativ 100 m in teren deschis; verifica numarul de zone de detectie – cu cat locuinta ta e mai spatioasa, cu atat ai nevoie de mai multe zone. Intensitatea alarmei va fi, preferabil, de peste 100 dB asa incat sa fie auzita de la distanta.

Autonomia acumulatorilor trebuie sa asigure ca sistemul va ramane in functiune macar 24 de ore in cazul in care e intrerupta alimentarea. Un kit de baza nu va contine in general toate dotarile pe care ti le-ai dori: el include unitatea centrala, telecomanda, acumulator, transformatorul si eventual cativa senzori. Va trebui sa achizitionezi separat senzori suplimentari si daca este cazul, alarma sonora de exterior sau camera de supraveghere.

Vrei sa stii unde se gasesc sisteme de alarma ieftine, la un pret bun? Magazinele online iti pun la dispozitie o diversitate bogata de modele atractive, cu garantie si bineinteles, cu posibilitate de returnare.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Digiguard Defender K3 

 

Daca-ti doresti cel mai bun sistem de alarma ieftin, poti trece in revista specificatiile modelului Digiguard Defender K3, un sistem wireless cu o suprafata de operare de peste 100 mp pe teren deschis. In momentul in care alarma este declansata, unitatea centrala va efectua apel telefonic pe linie fixa la 6 numere de telefon presetate (proprietarii, firma de paza, politia etc.).

Este simplu de folosit, armarea si dezarmarea facandu-se cu ajutorul tastaturii sau al telecomenzii. Ai posibilitatea sa armezi selectiv doar senzorii magnetici sau doar pe cei activi, asa incat sa nu porneasca atunci cand esti in casa la orice miscare. Este protejata la interferente iar cand se inregistreaza scanarea frecventelor, se porneste.

Are 32 de zone wireless si 7 zone cablate si se poate controla de la distanta prin apel telefonic. Avertizeaza in cazul taierii liniei telefonice sau a scurtcircuitului, iar acumulatorul back-up are autonomie de 24 de ore de functionare fara curent. Panoul cu afisaj LED arata zona unde alarma a fost declansata.

 

 

 

 

 

PNI 2700A 

 

Acest sistem de alarma de la PNI wireless suporta pana la 99 de senzori de detectie si este simplu de montat (fara cabluri intre unitatea principala si senzori). Este dotat cu o sirena sonora puternica de 110 dB ce se poate auzi din departare in caz de efractie.

Permite controlul de la distanta, utilizatorul avand posibilitatea de a o arma sau dezarma cu ajutorul a 2 telecomenzi. Sistemul avertizeaza la declansarea alarmei prin linie de telefonie fixa – in caz de incident, se vor apela automat pana la 6 numere de telefon alese.

Este prevazut cu 7 zone de detectie efractie si poate fi programata inclusiv din afara locuintei prin intermediul liniei telefonice conectate la centrala (poti arma, dezarma sau monitoriza audio). Ecranul LED afiseaza zona unde s-a declansat alarma. Poti instala, pentru a obtine un sistem complet, inclusiv o sirena de exterior si senzori de miscare suplimentari (include doar unul).

 

 

 

 

 

Home HS800 

 

Acest sistem de alarma ieftin si bun are o raza de actiune de 100 m in camp deschis, in momentul declansarii pornind o sirena sonora, dar si efectuand apel telefonic catre 5 numere de telefon selectate. O poti de asemenea porni, opri sau poti face alte setari de la distanta, tot prin apel (“ascultare”, speaker, oprire).  

Are atat o alarma destul de silentioasa, cat si o sirena puternica de 105 dB pentru a putea fi auzita cu usurinta. Poate fi extinsa cu senzori wireless de miscare, cu 16 senzori cu fir, cu o sirena cu fir si cu 8 telecomenzi, asa incat sa formezi un pachet complet. Ecranul LCD are dimensiuni mari si-ti indica de unde a fost declansata in caz de efractie.

In caz de intrerupere a alimentarii cu curent electric, va functiona in regim de siguranta cu o baterie 6F22. Kitul include unitatea centrala, sirena interior, cablu de telefon, adaptor de retea si toate accesoriile necesare pentru montarea alarmei. Cu dimensiuni de 163 x 103 x 35 mm, este un sistem potrivit instalarii in locuintele private.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status