Cel mai bun seif de perete

Am modificat articolul ultima data pe: 01.06.20

 

Cum aleg cele mai bune seifuri de perete

 

Ghidul cumparatorului

Pastrezi in locuinta obiecte de valoare, bani sau documente importante? Cel mai intelept este sa iei in considerare depozitarea intr-o casa de bani rezistenta, inainte de a deveni victima unei intrari prin efractie, inundatii sau a unui incendiu. Modelele incastrate sunt simplu de montat si poti afla mai jos tot ce trebuie sa stii pentru a alege propriul seif de perete la un pret bun.

 

 

In primul rand conteaza dimensiunea seifului, care depinde de ceea ce iti propui sa pui la pastrare si de spatiul in care ai planificat sa il montezi. Daca ai de depozitat documente, laptop sau alte obiecte mai mari, atunci ai nevoi de o varianta mai incapatoare, cu latime de minim 35 – 45cm. Pentru bijuterii sau bani, in general, poti alege dintre modelele mai mici de 10 – 15cm. Mare atentie ca la evaluarea modelelor sa nu confunzi dimensiunile interioare cu cele exterioare. Avand in vedere grosimea semnificativa a peretilor, intre cele doua categorii exista o diferenta importanta.

Ca sistem de inchidere, poti opta pentru cilindru cu cheie – mai putin sigur datorita posibilitatii ca cineva sa gaseasca sau sa fure cheia, cifru mecanic (mai rar disponibil la seifuri destinate locuintelor) sau electronic – cel mai sigur, desi necesita inlocuirea anuala a bateriei. Conteaza de asemenea grosimea usii, balamalele fixate la interior, materialul din care este confectionat, ranforsarile speciale care ii maresc rezistenta si designul care poate include elemente ce ajuta la disimularea prezentei in suprafata peretelui.

Majoritatea persoanelor aleg un model antifurt, care de obicei include si calitatea de impermeabilitate. Mai exista si varianta antifoc care protejeaza acte, bani si alte elemente de valoare in caz de incendiu.

In magazinele online gasesti o varietate de modele. Avand in vedere diferitele pareri despre cele mai bune seifuri de perete, am ales ca exemple cateva variante care ilustreaza cu succes criteriile mentionate mai sus.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

HomeDesignSafe HDW-2000

 

Model confectionat din otel cu rezistenta antifoc, HomeDesignSafe HDW-2000 pune la dispozitie un spatiu interior de 240 x 345 x 140 mm, disponibil pentru depozitarea obiectelor si documentelor. Siguranta valorilor este asigurata prin inchiderea cu zavoruri cromate si usa din otel de 4mm, cu piedica.

Accesul la bunurile protejate este gestionat prin intermediul cifrului electronic din 3 pana la 8 cifre si 100 000 000 variante posibile, la care se adauga cele 2 chei de rezerva. Necesita 4 baterii de tip AA de 1.5V pentru a asigura alimentarea sistemului de inchidere.

Are o greutate de 9kg, culoarea gri antracit si poate fi montat cu usurinta in orice perete din interiorul locuintei sau biroului. Designul exterior este unul standard, care nu include elemente de camuflaj sau disimulare a rolului sau, motiv pentru care seiful va trebui acoperit la locul instalarii folosind o modalitate potrivita locatiei (tablou, dulap, biblioteca, etc.).

 

 

 

Planet Safe WL.1716.K

 

Cu dimensiuni interioare de 144 x 260 x 104mm, ranforsare speciala care imbunatateste rezistenta casei de valori si incuietoare cu cheie certificata STUV, clasa VDS1, acest model poate fi raspunsul potrivit pentru cei care cauta un seif de perete, ieftin si bun. Este perfect pentru pastrarea bijuteriilor, pasapoartelor, banilor si altor obiecte de dimensiuni reduse.

Securitatea bunurilor de valoare pastrate in aceasta versiune de seif este asigurata de mecanismul de inchidere cu 2 bolturi cromate, robuste, usa din otel cu grosimea de 8mm, balamale interioare, protejate prin localizare impotriva actiunii hotilor si incuietoarea mecanica, rezistenta si care nu necesita intretinere speciala.

Greutatea de doar 6kg si dimensiunile reduse il transforma intr-o varianta foarte usor de ascuns privirilor iscoditoare in orice perete din interiorul casei. Acest model este de asemenea oportun pentru instalarea in camerele de hotel, pentru a permite clientilor depozitarea in siguranta a bijuteriilor si obiectelor mici, dar valoroase.

 

 

 

Technomax SM/2

 

Cu dimensiuni reduse de doar 180 x 110 x 125mm, seiful Technomax SM/2 este un model ingenios al carui design ajuta la camuflarea extrem de facila si naturala a usii in orice perete, sub aspectul unei prize obisnuite, facandu-l dificil de gasit si atacat. Bineinteles, pentru ca imaginea sa nu dea de banuit este indicat sa fie montat cat mai aproape de nivelul de inaltime al celorlalte prize din incapere sau locuinta.

Structura este realizata din tabla de otel acoperita cu pudra epoxidica. Securitatea continutului este asigurata de un sistem de blocare cu clindru cu cama care vine insotit de 2 chei. Obiectele de valoare sunt pastrate in interiorul unei tavite detasabile care este trasa din corpul seifului pentru a permite accesul la continut.

Este livrat impreuna cu priza falsa, de culoare alba, care poate fi inlocuita si cu o varianta standard daca este necesar pentru potrivirea cu restul prizelor si asigurarea integrarii in aspectul obisnuit al camerei.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status