Cel mai bun detector de gaz Prevent

Am modificat articolul ultima data pe: 25.09.20

 

Cum aleg cele mai bune detectoare de gaz Prevent

 

Ghidul cumparatorului

Avand in vedere ca in ultimi ani gazul metan a devenit tot mai prezent in apartamentele si casele noastre, ca o resursa importanta pentru aparatele de gatit si pentru incalzire, ai nevoie si de siguranta pentru a impiedica accidentele ce pot fi cu urmari serioase. Un detector de gaz este o investitie necesara deoarece siguranta ta, a familiei tale si a bunurilor este pe primul loc.Primatech este o firma din Romania ce activeaza de peste 18 ani in domeniul detectiei de gaze. In 2005, lanseaza produsul Prevent, care primeste in 2008 licenta Kitemark, oferita de Institutul Britanic de Standarde, care inseamna ca aparatul indeplineste cele mai inalte criterii de siguranta, calitate si performanta. Desi este un produs care indeplineste cele mai ridicate standarde, poti gasi un detector de gaz Prevent, la un pret bun, pentru a sta linistit.

Detectoarele de gaz Prevent se impart in trei mari grupe, si anume: Prevent m – detector de gaz metan; Prevent c – detector de monoxid de carbon; Prevent d – detector de gaz metan si monoxid de carbon.

Detectoarele Prevent m au scopul de a sesiza si de a anunta atunci cand nivelul concentratiei de gaz metan din atmosfera depaseste nivelul permis, cu mult inainte ca acesta sa ajunga la un  prag ce poate provoca o explozie. De asemenea, prin intermediul unei electrovalve intrerupe furnizarea gazului. Din punct de vedere constructiv, permite atasarea unui singur detector la o electrovalva sau, daca spatiul este mai mare, se pot instala mai multi detectori la o singura electrovalva.

Detectoarele Prevent c au la baza un senzor electrochimic care masoara cu exactitate nivelul de monoxid de carbon. Cand concentratia devine periculoasa pentru sanatatea celor din incapere, furnizeaza un semnal de alarma.

Detectoarele Prevent d au ca scop sa masoare atat nivelul de gaz metan din incapere, cat si concentratia de monoxid de carbon si sa porneasca alarma atunci cand oricare din cele doua nu sunt in parametri.

Ca si functiuni de baza cu care vin dotate detectoarele, putem aminti: dubla alarma – te atentioneaza atunci cand este pericol si prin semnal vizual (LED rosu aprins) si prin semnal auditiv (un sunet puternic); comanda la distanta – are un semnal de iesire care poate comanda la distanta intreruperea gazului, pornirea unui ventilator sau pornirea unei sirene; auto diagnostic – acest sistem verifica periodic buna functionare a detectorului si in caz de probleme te anunta vizual (LED galben aprins continuu sau intermitent) si sonor; buton de test – pentru a putea verifica ori de cate ori vrei daca detectorul functioneaza.

Aparatele Prevent au un design simplu si placut, pentru a le putea integra cu usurinta in orice fel de decor. Sunt, in general, de culoare alba.

Nu mai sta pe ganduri si porneste la cumparaturi. Mai jos, ai o lista cu cele mai populare produse alese pe baza mai multor pareri despre cele mai bune detectoare de gaz Prevent, din care poti sa alegi ce se potriveste mai bine cu nevoile tale.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Primatech PreD 34 

 

Acest aparat de la Primatech, este din clasa Prevent d, fiind capabil cu ajutorul unui senzor semiconductor sa detecteze scaparile de gaz metan, si prin intermediul unui senzor electrochimic, sa masoare cu acuratete concentratia de monoxid de carbon.

In caz ca detecteaza nereguli, aparatul te va avertiza atat luminos, LED rosu, cat si sonor. Prin iesirea cu comanda la distanta de care dispune, poti sa il legi la o electrovalva pentru a intrerupe automat gazul, la un ventilator pentru aerisire sau, daca se afla intr-o incapere in care nu intri de obicei, la o sirena pe care sa o auzi.

Pentru a nu se defecta fara sa iti dai seama, aparatul dispune de un sistem de auto-diagnosticare – face periodic verificari si in caz de defectiuni te avertizeaza luminos (LED galben) si sonor; si un buton de test – cu care poti verifica starea lui ori de cate ori doresti. Este confectionat din material plastic, ABS, de culoare alba, iar pachetul de achizitie contine si o electrovalva de 3 /4.

 

 

 

Primatech Prev127934 

 

Pentru a preveni accidentele datorate scurgerilor de gaz, de la masina de gatit sau de la centrala termica, este bine sa achizitionezi un detector si iti recomand modelul Prev 127934 de la Primatech. In caz ca depisteaza o scurgere de gaz, aparatul te va avertiza luminos, cu ajutorul unui LED rosu situat in partea centrala, pentru a fi vizibil, si sonor.

Prin intermediul electrovalvei de 3 /4, cu care vine la pachet, va comanda inchiderea sursei de gaz, pentru a preveni astfel orice pericol, in cazul in care nu esti acasa. Tot in partea centrala, intre cele trei LED-uri, ai pozitionat si butonul de test, pentru a putea verifica starea aparatului, ori de cate ori este nevoie.

In plus, aparatul beneficiaza si de un sistem de auto-diagnosticare, cu ajutorul caruia isi face periodic verificari si in caz de functionare defectuoasa te anunta luminos, LED galben aprins, si sonor. Carcasa este din ABS, de culoare alba si se poate incadra cu usurinta in decorul bucatariei tale.

 

 

 

Primatech PreM 

 

Daca ai nevoie de un detector de gaz Prevent, ieftin si bun, pentru a impiedica scurgerile de gaz ce pot provoca explozii, poti sa te orientezi la acest model de tip m. Are un design placut si intuitiv, cu LED-urile de semnalizare asezate central pentru a fi observate usor.

Scopul acestui detector este de a avertiza, luminos (LED rosu aprins) si sonor,  in cazul in care sunt scurgeri de gaz in incapere, inainte ca acestea sa devina periculoase si sa poata provoca o explozie, si de asemenea prin intermediul unei electrovalve sa comande la distanta intreruperea furnizarii de gaz.

Datorita sistemului de auto-diagnosticare, care face periodic teste pentru a determina buna functionare a aparatului (in caz de defectiuni te anunta printr-un LED galben aprins si sonor), precum si butonului de test pe care il poti actiona ori de cate ori doresti, nu vei putea avea supriza de a nu functiona detectorul.  

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Vasile Bugeac
Vasile Bugeac
August 27, 2019 2:29 pm

Buna ziua , Va rog frumos daca detineti informatii privind detectorii de gaze Wirelles, receptorii, si electroventilele. imi trebuie pentru mai multe blocuri care scari cu 19 apartamente fara separatii la gaze.

Team Clovis.ro
Admin
September 2, 2019 8:36 am
Reply to  Vasile Bugeac

Buna, Vasile,

Aici gasesti niste articole utile, din care poti afla informatii:

https://danielstie.ro/cele-mai-bune-detectoare-de-gaz/

https://clovis.ro/casa-gradina/supraveghere-securitate/cele-mai-bune-detectoare-de-gaz-pentru-apartament/

Numai bine!

Echipa Clovis.ro

DMCA.com Protection Status