Cel mai bun detector de gaz portabil

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.20

 

Cum aleg cele mai bune detectoare de gaz portabile

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca gatesti pe o plita cu gaz, fie ca incalzesti locuinta cu ajutorul unei centrale termice pe combustibil, e imperativ sa folosesti un detector de gaz, care sa identifice posibilele scurgeri. Daca vrei sa poti muta aparatul in camere diferite, vei alege un model mobil, iar urmatoarele pareri despre cel mai bun detector de gaz portabil te vor ajuta sa cumperi produsul potrivit.

Aceste dispozitive au marele avantaj de a putea fi transportate in orice spatiu in care exista conducte de gaz, dar si in depozitele de butelii, in subsoluri si chiar in mine. Un produs performant trebuie, in primul rand, sa identifice cat mai multe tipuri de gaze: naturale, metan, propan, butan, acetona, benzina, solventi industriali, gaze inflamabile, diluanti de vopsea, etc.

Apoi, pentru a elimina complet riscul de intoxicatii si explozii, vei vrea sa verifici sensibilitatea senzorului, ce poate fi calibrata de la 5% si pana la 20%. Valorile identifica limita inferioara de explozie, mai exact, nivelul minim de pericol, la care cantitatea de gaze scapate poate declansa pericole.

Cand aceasta limita e atinsa, alarma detectorului se va declansa. La unele aparate, plaja de sensibilitati poate fi reglata, insa tine cont ca senzorul are o durata de viata limitat, fiind necesara inlocuirea lui. Alarma poate fi reprezentata de semnale acustice sau luminoase, iar unele modele au port pentru casti, pentru evitarea zgomotelor enervante.

Un detector de gaze portabil are forma redusa si compacta, dispune de o carcasa rezistenta la socuri mecanice, praf si umiditate, si poate fi prevazut cu agatatoare, pentru prindere de perete sau la brau. Intrucat functioneaza pe baterii sau acumulator, e necesar sa verifici durata de functionare a acestora. De asemenea, un sistem de avertizare, care te anunta cand bateriile sunt pe descarcate, e binevenit.

Vrei sa afli unde gasesc detector de gaz portabil, la un pret bun, alte persoane interesate? Da o cautare pe Internet!

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

PNI BX170

 

PNI BX170 se remarca ca fiind cel mai bun detector de gaz portabil, care e destinat persoanelor care lucreaza in mine sau la subsoluri, unde pot avea loc scurgeri. Aparatul are capacitatea de a detecta gazele naturale si LPG, facand parte din categoria modelelor performante, cu ajutorul carora poti preveni intoxicatiile, exploziile sau alte accidente.

In momentul in care va sesiza nereguli, un semnal de alarma se va declansa. Alarma e vizuala, dar si audio, cu vibratii. Aparatul are o constructie potrivit conceputa pentru conditiile specifice locurilor in care va fi folosit. Astfel, carcasa de culoare portocalie se bucura de rezistenta crescuta in fata contactului cu socurile mecanice, cu loviturile, cu praful si cu stropii de apa.

Mai mult decat atat, temperatura de operare suportata variaza de la -20 si pana  +50 grade celsius. Detectorul este alimentat cu ajutorul unui  acumulator intern de tipul Ni-MH 1200 mAh. Produsul e echipat cu electrovalva, care va fi conectata la conducata de gaz. De asemenea, este dotat cu un ecran LCD, de 3,5 cm.

Il vei putea purta asupra ta, intrucat are suport de prindere la centura. In plus, greutatea e de doar 200 de grame, iar forma e redusa, dimensiunile fiind de 110 x 60 x 40 mm. In pachetul de livrare vei gasi si un alimentator, o surubelnita si un certificat de garantie, valabil 1 an.

 

 

 

 

 

Trotec BG30

 

Trotec BG30 este un detector de gaz metan portabil, care va fi util pentru orice persoana, indiferent ca il va intrebuinta in scopuri domestice sau profesionale. Asadar, il poti cumpara cu incredere, mai ales daca ai nevoie de un detector pentru verificarea depozitelor de butelii, instalatiilor de conducte cu gaz, cartuse de gaz pentru camping, rezervoare de gaz lichid etc.

De mentionat ca va detecta gazele naturale, metanul, etanul, butanu, acetona, benzina, alcoolul, amoniacul, carburantii, hidrogenul sulfurat, solventii industriali, diluati de vopsea etc. Sensibilitatea senzorului e cotata la 10 % UEG  sau 40 % UE (nivelul de alarma maxim). Trebuie specificat ca aparatul dispune de calibrare individuala pentru fiecare tip de gaz, prin intermediul unui regulator fara trepte.

De asemenea, are functie de alarma, optica si acustica, iar pentru a nu deranja cu zgomotele emise, poti utiliza o pereche de casti, deoarece pe interfata detectorului se gaseste un port dedicat. De retinut ca frecventa declansarii alarmei, precum si intensitatea sunetului depinde de concentratia de gaz detectata.

Acesta este un detectror de gaz portabil, ieftin si bun, care e echipat cu baterie, cu autonomie de 8 ore, si cu o sonda semiflexibila, lunga de 40 cm, pentru inspectarea zonelor unde e mai greu de ajuns. Va face fata la temperaturi de la 0 pana la +50 °C, precum si la un nivel de umiditate de la 10 pana la 90 % u.r. (fara condensare).

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status