Cel mai bun detector de gaz pentru apartament

Am modificat articolul ultima data pe: 19.10.17

 

Cum aleg cele mai bune detectoare de gaz pentru apartament

 

Conform legislatiei in vigoare fiecare apartament ar trebui sa dispuna de detectoare de gaz, pentru a se preveni eventuale accidente. Avand in vedere ca siguranta familiei primeaza, nu iti ramane decat sa te interesezi care sunt criteriile pe care ar trebui sa le indeplineasca un detector de gaz bun si care sunt cele mai avantajoase oferte. Daca Internetul este de obicei locul unde gasesc detector de gaz pentru apartament, la un pret bun, cumparatorii, in ceea ce priveste caracteristicile tehnice, e necesara o documentare prealabila.

Un numar covarsitor de pareri despre cele mai bune detectoare de gaze pentru apartamente sustine ca trebuie sa te hotarasti in primul rand daca doresti un dispozitiv simplu, care sa detecteze scurgerile de metan, sau unul cu dubla utilitate, care sa identifice si monoxidul de carbon. Apoi, trebuie sa stabilesti cate piese iti sunt necesare. Ca idee, fiecare consumator de gaz ar trebui sa beneficieze de propriul detector. In fiecare locuinta echipata cu aragaz ar trebui sa existe unul, iar daca ai o centrala pe gaz, un convector pe gaz sau alte dispozitive de acest tip, ar trebui sa adaugi inca un detector pentru fiecare dintre ele.

Detectorul portabil castiga teren in fata celui cu electrovalva. Primul este alimentat cu baterii sau cu acumulator si poate fi transportat oriunde. Cel de-al doilea se monteaza intotdeauna la o distanta de 3 metri de consumatorul de gaz, pe tavan, si e o masura de siguranta garantata, in sensul in care el opreste furnizarea gazului, daca identifica o scurgere. Dezavantajul este ca pentru instalare este obligatoriu sa apelezi la un specialist autorizat ANRE.

Senzorul cu sensibilitate reglabila iti permite sa il setezi in asa fel incat sa dea alarma la concentratii de 5, 10 sau 15% din cantitatea minima care ar putea provoca o explozie. Cu cat procentul detectabil e mai mic, cu atat aparatul e mai sensibil si, deci, de o calitate mai buna.

 

Daca nu stii de unde sa iti incepi cautarile, arunca o privire la sugestiile noastre de produse din aceasta categorie.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

PNI Safe House 200

 

Cel mai bun detector de gaz pentru apartament iti este pus la dispozitie sub forma unui kit, care include senzorul de gaz si electrovalva. Este vorba despre modelul PNI Safe House 200, un aparat care are capacitatea de a detecta GPL, gaz natural, CO, gaz 25% LEL.

Avantajul achizitionarii acestui pachet este ca in cazul unei pierderi, alimentarea cu gaz a locuintei va fi intrerupta in conditii de siguranta. Pe langa detector si electrovalva, in pachet vei gasi si cablurile pentru alimentare si pentru conectare, asadar tot ce iti lipseste este specialistul autorizat sa il monteze.

Simultan cu oprirea gazului, senzorul te va avertiza cu un semnal acustic si luminos asupra pierderii inregistrate. Creat special pentru a fi montat pe perete, produsul are un design placut, cu margini rotunjite si culoare alba, compatibil cu orice spatiu si orice decor si putand trece neobservat. Il consideram o varianta demna de interes si de incredere.

 

 

 

 

Poer Inteligent

 

Un detector de gaz pentru apartament, ieftin si bun, este si modelul Poer Inteligent. Nu degeaba se numeste asa, caci aparatul are intr-adevar functii impresionante care il fac deosebit de util. Aparatul sesizeaza emisiile de metan si GPL si poate fi asociat unei electrovalve achizitionate separat.

Fiind un senzor cu adevarat inteligent, aparatul poate fi conectat si controlat prin internet, cu ajutorul unei aplicatii dedicate. Astfel, prin aceasta, poti receptiona alarma privind detectarea scaparilor de gaz, poti comanda oprirea electrovalvei chiar inainte ca concentratia de gaz sa atinga pragul perceput ca periculos; chiar si testarea periodica poate fi efectuata astfel.

Mai mult decat atat, aplicatia dedicata este compatibila atat cu sistemele Android cat si cu iOS, functionarea detectorului putand fi gestionata cu ajutorul oricarui telefon mobil. Avand culoare alba si un design neutru si elegant, detectorul poate fi amplasat in orice decor. Il recomandam indragostitilor de tehnologie, carora le place sa detina controlul tuturor aspectelor vietii lor.

 

 

 

Smanos GD8800

 

Daca doresti sa achizitionezi un detector de gaze wireless, Smanos GD8800 este echipamentul potrivit pentru tine. El foloseste o tehnologie inovativa de detectare a gazului, bazata pe semiconductor, ceea ce il face deosebit de sensibil. Durata de utilizare e mare, instalarea se face usor, iar dispozitivul este adecvat in orice tip de locuinta.

Aparatul poate functiona individual sau in pereche cu un sistem de alarma al aceluiasi producator. In cazul detectarii unei scurgeri de gaz, sistemul va declansa alarma sonora si vizuala si, de asemenea, te va notifica printr-un SMS sau printr-un apel telefonic.

Sirena are un volum de 75 dB, astfel ca te va trezi din somn chiar daca in mod normal tii inchisa usa dormitorului. Alarma este declansata la o concentratie de 10% LEL. Avand in vedere caracteristicile tehnice, il consideram una dintre cele mai inspirate optiuni de care poti beneficia, eficienta produsului nefiind pusa la indoiala de specialisti.

 

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...