Cel mai bun detector de gaz metan

Am modificat articolul ultima data pe: 05.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune detectoare de gaz metan

 

Ghidul cumparatorului

Pretul unui detector de gaz nu este deloc scump, asa ca, pentru siguranta casei si familiei tale nu ar strica sa beneficiezi de unul. Cu alte cuvinte, daca esti racordat la o astfel de retea, trebuie sa fii constient ca un asemenea dispozitiv te poate ajuta sa eviti accidente grave, ca, de pilda, asfixierea sau incendiile, cauzate de scurgerile de gaze. Si pentru ca stim ca vrei sa ai parte de ce-i mai bun, in acest ghid vei gasi enumerati toti pasii pe care trebui sa-i urmezi, pentru a face alegerea corecta pentru tine.

 

 

In primul rand, trebuie sa ai in vedere tipologia aparatului. Ai de ales intre:

Detectoarele de gaz metan portabile sunt adecvate pentru utilizare pe santier. Pe acestea le poti lua cu tine oriunde mergi, avand in vedere ca sunt dispozitive de sine statatoare, ceea ce inseamna ca poti determina prezenta combustibilului si-n locul in care lucrezi, indiferent daca il prinzi de perete in suruburi sau il asezi pe birou.

Modelele cu electrovalva – se monteaza pe sistemul de alimentare cu gaze al casei, asa ca ai nevoie de ajutor specializat. Avantajul major al acestor dispozitive consta in faptul ca, in cazul existentei scurgerilor, furnizarea de gaze se intrerupe imediat.

In al doilea rand, multe pareri despre cele mai bune detectoare de gaz metan recomanda atentie maxima cand vine vorba de fidelitatea senzorilor. Scurgerile de gaz sunt masurate printr-un sistem denumit LIE (Limita Inferioara de Explozie), astfel ca senzorii pot prezenta o sensibilitate calibrata la 5%, 10%, 15% sau 20% din LIE. In acest caz, recomandata este achizitionarea unui detector de gaze cu LIE cat mai mic, deoarece acesta este capabil sa detecteze concentratii mai mici de gaze.

Nu in ultimul rand, tine cont de alarma sonora si sistemul de avertizare vizuala. Insa indiferent de ce alegi (detectoare de gaz care folosesc atat semnalele luminoase, cat si cele sonore pentru a te instiinta de existenta scurgerilor de combustibil sau dispozitive care utilizeaza doar sunetul), ai grija ca suprafata de lucru acoperita sa fie cat mai mare (minim pana la 100 de m). Zgomotul produs ca ton de alerta atinge, in general, 85 de dB.

Internetul este locul unde gasesc detector de gaz metan la un pret bun toti cei interesati de siguranta familiei si a locuintei lor, deci pentru transport gratuit, promotii sau reduceri, poti apela la ajutorul acestuia.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Division Gas Inogas 

 

Cel mai bun detector de gaz metan poate fi considerat Division Gas Inogas. Fiind un model de perete, trebuie montat la o distanta de 1-3 m de sursa de gaz si 30 cm de tavan, putand functiona cu electrovalvele normal deschise, respectiv inchise la 230 de V. Este totodata perfect pentru orice locuinta, mai ales ca respecta standardele europene CEI-EN 50194-1 si EN.

Temperatura de functionare este cuprinsa intre 0°C – 40°C, iar senzorul de care dispune (SnO2) promite sa te avertizeze inca de la primele semne ale vreunui pericol, avand in vedere ca are o sensibilitate calibrata la 2% L.I.E. Nu va trebui schimbat prea curand, avand o durata de viata de 5 ani.

Detectorul de gaz se activeaza la 15 secunde de la punerea sub presiune si este prevazut cu semnale luminoase (LED verde – prezenta tensiune; rosu – prezenta gaz; galben – intrerupere senzor), dar si cu alarma sonora (85 dB la 1 m).

 

button 2

 

 

 

 

PNI GD-01 

 

Pentru cei care inca mai cauta un detector de gaz metan ieftin si bun , PNI GD-01 este produsul potrivit. Este, de fapt, un pachet complet de detectie si intrerupere a combustibilului, avand in vedere ca include si electrovalva PNI V-02, ceea ce inseamna ca singurul lucru pe care trebuie sa-l mai faci este sa ceri ajutor specializat pentru montarea aparatului.

Avantajul sau major consta in faptul ca poate identifica mai multe tipuri de gaze: LPG,  gaz natural si gaz CO, Limita Inferioara de Explozie fiind de 25%. Este o alarma atat sonora, cat si optica, scurgerile de combustibil fiind semnalate printr-un sunet ascutit, dar si prin intermediul LED-urilor de pe partea frontala, astfel ca eventualele pericole vor fi avertizate din timp.

Design-ul produsului este placut, mai exact este de culoare alba si are marginile rotunjite, ceea ce inseamna ca se pliaza perfect pe orice decor. Pretul e foarte avantajos.

 

button 2

 

 

 

 

PNI GD Wireless 

 

Un detector de gaz metan bun este si acest model wireless. Este un model ce se monteaza pe perete in casa sau pe mobilier in pozitie verticala, si care promite sa detecteze concentratia de combustibili si gaze toxice, amintindu-ti sa iei masuri prompte favorabile, atunci cand aceasta atinge valoarea presetata, atat prin semnale acustice, cat si vizuale.

Tipurile de gaze pe care le detecteaza sunt: LPG (propan si butan), monoxidul de carbon si gazul natural, sensibilitatea senzorului fiind calibrata in limita LIE sub 10% in combinatie cu aerul. Temperatura maxima de lucru este de 50°C. Se recomanda montarea dispozitivului la 2-4 m de sursa de gaz.

Detectorul de gaz este format dintr-o alarma GD si un receptor GA, acesta din urma fiind de putere 12 V sau 9 V in ceea ce priveste retransmisia de iesire. Multumita design-ului modern, ii vei gasi cu usurinta un loc in orice spatiu al locuintei tale.

 

button 2

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status