Cel mai bun detector de gaz ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 27.02.20

 

Cum aleg cele mai bune detectoare de gaz ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Siguranta locuintei este un deziderat pentru orice persoana. Chiar daca solutiile moderne de incalzire si gatit prezinta mai putine riscuri, accidentele tot pot aparea, uneori cu rezultate dezastruoase. De aceea este recomandabil ca fiecare casa sa aiba instalata un detector de gaz, indiferent daca incalzirea se realizeaza prin soba sau centrala termica individuala si mai ales daca exista un aragaz ce foloseste acest combustibil.

Stim ca acest tip de dispozitive poate fi destul de costisitor; daca te intrebi unde gasesc detector de gaz ieftin, la un pret bun si potrivit pentru locuinta mea, citeste in continuare ghidul si recomandarile noastre, pentru a face o alegere inspirata.

In functie de tipul de incalzire si aparatul de gatit, vei avea nevoie de un dispozitiv capabil sa detecteze gazul metan, butan sau propan, dar si monoxidul de carbon. Daca primii compusi se regasesc in gazul natural si in butelii, cel din urma este un gaz toxic ce ia nastere prin arderea incompleta. Poate aparea in cazul incalzirii prin soba, seminee, convectoare, dar rareori, poate fi si rezultatul unei centrale termice defectuoase.

Sensibilitatea senzorului este un alt punct important. In general, acest lucru se cuantifica utilizand un procent din LEI (limita explozibila inferioara). Desigur, cu cat aceasta valoare este mai mica, cu atat detectorul va fi mai performant. Pentru a nu avea alarme false, majoritatea echipamentelor  ofera un interval din LEI, cu setarea de catre utilizator a pragului de avertizare.

Detectoarele de gaz au rolul de a te avertiza de pericol, iar multe isi duc utilitatea un pas mai departe, avand si o electrovalva ce inchide aprovizionarea cu gaz. Cand compari modele si citesti pareri despre cele mai bune detectoare de gaz ieftine, fii atent daca au si electrovalva inclusa in pachet, sau vei face o noua investitie. Metodele de semnalare pot fi acustice – caz in care intensitatea sonora trebuie sa fie peste 70 dB si luminoase, majoritatea dispozitivelor dispunand de ambele.

Iata selectia specialistilor nostri pentru un astfel de echipament; alegandu-le, am tinut cont de calitate, inovatiile in domeniu si, nu in ultimul rand, de pret.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

PNI Safe House 200

 

Acest kit complet pentru detectia si protectia anti-emisii accidentale de gaz pentru locuinta contine tot ce ai nevoie pentru un mediu mai sigur. Pachetul include detectorul, electrovalva, cat si cablurile de conectare si alimentare. Senzorul este compatibil si suficient pentru orice tip de incalzire sau aparat de gatit.

Noxele detectate includ gazul natural, GPL, monoxidul de carbon. Pragul de avertizare pentru gazul natural este 25% din limita exploziva inferioara. Sistemul de semnalare acustic este puternic, emitand un sunet strident de 85 dB, usor audibil si din alte camere. LED-urile galben si rosu te anunta despre functionarea dispozitivului si amorsarea sa, in caz de pericol.

Electrovalva va opri alimentarea cu gaz atunci cand pragul critic este depasit. Tensiunea de iesire pentru aceasta este de 9-12 V, lucru important daca vei dori conectarea unui alt senzor la circuitul de inchidere a gazului. Data fiind capacitatea de a detecta mai multi compusi cu potential toxic sau explozibil, pachetul complet si pretul accesibil, nu ne surprinde ca multe persoane considera modelul PNI Safe House 200 drept cel mai bun detector de gaz ieftin.

 

 

 

 

 

Poer Smart Gas Security

 

Asa cum ii spune si numele, acest detector de gaz este unul inteligent, principala inovatie fiind posibilitatea conectarii la un smartphone. Kitul include doar senzorul, care detecteaza gaz natural sau GPL (butan si propan).

Pragul de avertizare este de 9% din limita exploziva inferioara, dar utilizatorul poate regla o valoare de declansare a alarmei intre 2 si 20% din LEI. Daca doresti oprirea automata a alimentarii cu gaz, va trebui sa achizitionezi separat o electrovalva de 6-24 V. Cu ajutorul unui POER gateway si a aplicatiei dedicate, dispozitivul se conecteaza la internet si poti verifica starea sa si chiar sa ii dai comenzi, online.

Din pacate, gatewayul nu este inclus in pachet, dar daca urmeaza sa iti faci casa “smart”, un avantaj este ca poate fi folosit pentru a coordona mai multe deviceuri. Semnalizarea acustica are intensitatea de 70 dB, iar cea luminoasa include un LED de culoare rosie.  Functia test te asigura ca detectorul este in conditie perfecta dupa ce este montat de un specialist, iar tu poti dormi linistit.

 

 

 

 

 

Division Gas Inogas

 

Inogas este un detector de gaz ieftin si bun, potrivit pentru apartamente dotate cu incalzire si aparate de gatit cu gaz natural. Este fabricat avand in minte simplitatea in utilizare si siguranta, fiind in conformitate cu normele europene din acest domeniu.

Dispozitivul detecteaza gazul metan, cu o sensibilitate foarte crescuta – 2% din limita explozibila inferioara. Acest lucru inseamna, insa, ca nu este compatibil cu securizarea aparatelor de gatit cu butelie, care folosesc drept combustibil butan si propan.

LED-urile galben, verde si rosu semnaleaza modul de functionare al dispozitivului si eventuala detectare a unei scurgeri de gaz. Sirena va fi usor audibila oriunde te-ai afla in casa, avand o intensitate acustica de 85 dB.

Pachetul include doar detectorul, asa incat, daca doresti si intreruperea automata a alimentarii, va trebui sa achizitionezi separat o electrovalva. Daca doresti sa monitorizezi eventualele pericole provenind si de la centrala termica si de la aragaz, este necesar un senzor separat pentru fiecare echipament. Vestea buna este ca poti conecta mai multe detectoare Inogas la o singura electrovalva si sa opresti alimentarea intregului apartament.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status