Cel mai bun detector de gaz cu electrovalva

Am modificat articolul ultima data pe: 30.09.20

 

Cum aleg cele mai bune detectoare de gaz cu electrovalva

 

Ghidul cumparatorului

Pentru a iti asigura siguranta deplina, in camerele in care ai aparate consumatoare de combustibili gazosi (centrala termica, aragaz, convector) un detector de gaz cu electrovalva este un dispozitiv foarte util. De altfel, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei a emis de curand un ordin conform caruia daca revizia tehnica a instalatiei concluzioneaza ca nu se respecta intru totul conditiile de functionare tehnice, ai obligatia de a monta un astfel de detector.

 

 

Dispozitivele trebuie amplasate in incaperile unde se afla aparate pe gaz ce sunt inchise cu geamuri de peste 4 mm in grosime securizate sau termopane. Modelele cu electrovalva se vor monta pe conducta, avand atat rolul de avertizare, cat si cel de intrerupere a alimentarii cu gaze (printr-un impuls electronic al senzorului spre electrovalva).

Un model eficient va semnala inclusiv prezenta monoxidului de carbon, iar asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune detectoare de gaz cu electrovalva, sensibilitatea senzorului este principalul criteriu de alegere: e util unul cu sensibilitate reglabila, asa incat sa poti alegi de la aproximativ 5% la 15% (totusi, tine cont de faptul ca cele ultra-sensibile pot declansa alarma doar cand gatesti sau cand folosesti un spray, ceea ce poate deveni deranjant).

Pentru ca prima functie e cea de avertizare a unui procent cu potential periculos de gaze in atmosfera, verifica alarma sonora – mai exact, ce nivel de zgomot face, nivel ce este masurat in dB (pentru a fi auzita din orice camera, ai nevoie de peste macar 70 dB, mai ales intr-o locuinta mai spatioasa cu multe camere). Semnalul luminos are si rolul de a te avertiza asupra blocarii alimentarii cu gaz din conducta si deci necesitatea de a reseta dispozitivul. Exista detectoare de gaz cu electrovalva wireless sau cu fir (alegi in functie de locul unde vei monta senzorul).

Vrei sa stii unde se gasesc detectoare de gaz cu electrovalva la un pret bun? Nimic mai simplu: online poti beneficia de costuri reduse la dispozitive de calitate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

PNI GD-01

 

Cel mai bun detector de gaz cu electrovalva ar trebui sa fie capabil de a semnala emisia de gaze de mai multe tipuri, iar acest model de la PNI e foarte eficient, detectand cu o sensibilitate crescuta gaze GPL naturale sau CO. Daca esti preocupat de siguranta ta si a familiei, este intotdeauna recomandat sa montezi un astfel de dispozitiv in camerele unde se afla aparate pe consumatoare de combustibili gazosi.

Este un kit care include electrovalva, ceea ce implica faptul ca, in afara de avertizarea la depistarea unor emanatii, are si functia de a bloca alimentarea cu gaz din conducta cand exista un procent peste limita sigura. Senzorul GD – 01 va avertiza atat sonor existenta gazelor in atmosfera (cu o alarma ascutita de tip BIP), cat si luminos, avand in fata leduri.

Cu dimensiuni de 110.4 x 73 x 41 mm si o greutate de doar 221 g, montarea se face simplu, cat mai aproape de conducta cu gaz si de tavan (nu mai jos de 30 cm de tavan); nu uita ca este necesara prezenta unei persoane cu autorizatie de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. Un posibil dezavantaj, daca locuiesti intr-un apartament de dimensiuni mari si spatios, cu mai mult de 3 camere, este faptul ca nivelul de zgomot la declansarea alarmei poate fi prea scazut (sub 75 dB); pentru un apartament standard insa este un model cat se poate de eficient.

 

 

 

 

 

PNI Safe House 200

 

Pentru siguranta si linistea ta, un detector de gaz cu electrovalva ieftin si bun este o achizitie foarte utila, atat cat esti acasa, cat si atunci esti plecat (elimini astfel orice risc al unei explozii). Acest kit PNI Safe House 200 este un dispozitiv ce se monteaza pe perete (Surface Mount Tehnology), cat mai aproape de tavan (cu ajutorul unei persoane autorizate de catre ANRE).

Dispozitivul este capabil sa detecteze procente periculoase de gaze naturale GPL sau CO, fiind un pachet complet cu electrovalva. Astfel, are functia de detectie a emisiilor cu potential periculos, insa si cea de intrerupere a alimentarii cu gaz in conditii de siguranta daca exista scurgeri (include cablurile necesare montarii). Este un detector durabil, fiind fabricat din aliaj de alama.

Vei auzi din orice camera, chiar cu usile inchise, avertizarea sonora (prin alarma ce emite un sunet ascutit de tip BIP), nivelul de zgomot fiind unul ridicat, de 84-85 dB (pe scurt, te trezeste si din cel mai adanc somn). De asemenea, are si o avertizare luminoasa (care indica atat stare de alarma, cat si alte functii).  Functioneaza fara probleme la temperaturi cuprinse intre -10 si +50 grade Celsius si are dimensiuni mici, de doar 115 x 72 x 41 mm. Dispozitivul iti ofera un plus de siguranta fie ca il folosesti pentru aragaz sau pentru centrala termica si vine la un pret accesibil.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status