Cea mai buna camera IP ieftina

 

Cum aleg cele mai bune camere IP ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Astazi, dispozitivele destinate supravegherii video sunt foarte populare chiar si in randul persoanelor fizice, deoarece dau sentimentul unei sigurante sporite intr-o multitudine de situatii din viata de zi cu zi, printre care se numara observarea activitatii celui mic sau securizarea lucrurilor de valoare din locuinta ta.

In consecinta, daca iti doresti o camera IP pentru unul dintre motivele mentionate mai sus sau dintr-un considerent conex, noi iti recomandam sa optezi pentru un model ieftin. El isi face treaba exceptional atunci cand vine vorba de supravegherea interiorului, oferind imagini destul de clare, asadar nu merita sa investesti sume uriase in acest sens. Mai bine ai lectura ghidul de fata, conceput in scopul de a-ti indica principalele criterii de selectie.

Dupa cum probabil intuiesti, unul dintre cele mai importante aspecte de verificat vizeaza tipologia. Astfel, in functie de interfata pe care o poate incorpora, se discuta despre camere cu fir sau wireless, fiecare avand plusurile si minusurile sale. De pilda, cele din prima categorie detin o mai buna conexiune la internet, dar te conditioneaza in legatura cu locul unde vrei sa o amplasezi, fiindca trebuie sa ajunga firul pana acolo.

Modelele fara cablu exceleaza tocmai la capitolul mobilitate, garantandu-ti libertatea de a le amplasa oriunde este semnal. Totusi, undele radio ce asigura transferul de date pot prezenta fluctuatii, fapt care inseamna ca nu te bucuri intotdeauna de o conexiune stabila. Numeroase pareri despre cele mai bune camere IP ieftine conchid ca ar trebui sa te opresti asupra unor produse cu o interfata complexa (Ethernet si Wi-Fi).

Imediat dupa ce ai decis tipologia, intereseaza-te asupra rezolutiei pe care o are modelul dorit! Ea iti indica numarul de pixeli promis pentru fiecare cadru inregistrat, mai precis claritatea acestuia. In principiu, in cazul camerelor IP ieftine poti avea: 640 x 480px (VGA), 720 x 480px – ceea ce ofera o imagine de tipul 16:9 – sau 1280 x 720px – standard cunoscut sub numele de HD Ready si care are capacitatea de a reda chiar si detaliile de fundal.

Cu toate acestea, o valoare superioara a rezolutiei nu are nicio legatura cu posibilitatea dispozitivului de a filma pe intuneric. Cu alte cuvinte, daca iti doresti cadre de calitate si pe timpul noptii, vei cauta un produs cu leduri IR (infrarosii).

Considerand, in plus, unghiul de vizualizare, vei fi cu un pas mai aproape de cea mai buna camera IP ieftina. Acest aspect iti indica latimea ariei ce poate fi supravegheata, lucru specificat, de obicei, in grade (°). Fireste, pentru a putea securiza optim incaperea, o valoare cat mai mare este preferabila, precum si unele dotari, dintre care amintim: sistemul de alarmare la detectia de miscare si microfonul (astfel incat sa inregistrezi si audio).

 

Nici locul din care sa achizitionezi modelul dorit nu ar trebui ignorat, mai ales daca vrei sa afli unde gasesc camera IP ieftina, la un pret bun, toate celelalte persoane. Pentru ca poti da peste oferte si consulta review-uri utile, iti recomandam mediul online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Foscam FI9816P 

 

Foscam FI9816P este o camera IP care, facand abstractie de costurile convenabile, se remarca prin: interfata complexa – ce garanteaza o conexiune la internet atat prin cablu, cat si apeland la reteaua wireless din locuinta –, sistemul de alarmare prin e-mail, in cazul in care detecteaza obiecte in miscare, posibilitatea de a fi controlata cu ajutorul PC-ului sau a device-urilor iOS si Android.

Acestor aspecte li se adauga rezolutia HD Ready si faptul ca incorporeaza 11 leduri cu infrarosu (cu  actiune pe o distanta de 8 m), in consecinta promite cadre clare, indiferent daca inregistreaza pe timp de zi sau noaptea. In plus, prezinta si un microfon bidirectional, util pentru a retine sunetele produse in incapere.

De precizat, totodata, ca asigura un unghi de vizualizare bun (70° pe orizontala, 75° pe diagonala), respectiv un numar de 23 de cadre pe secunda, asa ca nu ai de ce sa te plangi in legatura cu performantele. Include si o garantie pe 2 ani.

 

 

 

 

 

Wanscam HW0041 

 

Cauti o camera IP robotizata, dar nu iti permiti sa investesti prea mult in acest sens? Ei bine, in acord cu criteriile tale de selectie, iti sugeram modelul Wanscam HW0041, ce se poate roti in ambele planuri (vertical, orizontal), fapt care face sa sustina un camp vizual excelent.

Beneficiaza de o rezolutie de 1280 x 720px (HD), de 11 leduri IR cu iluminare la o distanta de 10 m si care se aprind automat, precum si de un microfon intern. De-aici deducem ca inregistreaza la o calitate superioara chiar si noaptea, atat video, cat si audio.

Ca dovada a randamentului ridicat, amintim ca dispune de un sistem de alarmare (prin e-mail sau FPV) la detectia miscarii, asadar locuinta ta va fi eficient securizata. Camera se instaleaza rapid, fara configurari suplimentare, multumita functiei “plug and play”; si este inzestrata cu o interfata complexa (Ethernet si Wi-Fi), avand capabilitatea de a fi conectata cu/fara cablu la internet.

 

 

 

 

 

D-Link DCS-930L 

 

Pentru multi utilizatori, modelul de fata este o camera IP, ieftina si buna, dat fiind faptul ca se vinde la un pret scazut, include o garantie pe 2 ani si ofera perspectiva unor performante asupra carora merita sa te interesezi, si anume: interfata complexa (datorita careia ai posibilitatea de a conecta produsul folosindu-te sau nu de fir), modul de functionare ajustabil (pe baza unui program sau la detectarea miscarii), montarea facila (asigurata de functia Zero Configuration).

Cu alte cuvinte, este un dispozitiv modern, ce pune accent pe ergonomie si pe care il poti utiliza cu succes pentru a supraveghea activitatea celui mic. In cazul altor tipuri de aplicatii, s-ar putea dovedi ineficient, mai ales ca nu incorporeaza leduri IR (pentru vedere nocturna).

De altfel, livreaza niste cadre modeste, lucru pe care il poti remarca din rezolutia de 640 x 480px, specifica modelelor VGA. Cu toate acestea, se bucura de microfon intern, deci are capacitatea de a inregistra audio.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status