fbpx

Cea mai buna camera de supraveghere ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.19

 

Cum aleg cele mai bune camere de supraveghere ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Securitatea familiei si a locuintei este una din preocuparile cotidiene ale omului modern din doua motive, promovarea pe toate canalele media a amenintarilor si diverselor incidente de securitate din tara noastra, dar si tehnologia video care a devenit tot mai accesibila in ultimii ani, prin urmare o astfel de investitie este ca o polita de asigurare.

 

La alegerea unei camere de supraveghere ieftine, la un pret bun trebuie sa tinem cont de mai multi factori cum ar fi conditiile de instalare, calitatea dorita a imaginilor – imagine de ansamblu sau imagine de aproape, daca este vorba de modernizarea unui sistem existent sau este unul nou si nu in ultimul rand durata de pastrare a imaginilor. Un sistem de supraveghere video este format din camere – ochiul sistemului, mediul de transmisie – cabluri sau wireless, mediul de stocare al inregistrarilor si dispozitivul de vizualizare – de obicei un monitor.

Functiile de baza, pe care si un sistem de supraveghere ieftin trebuie sa le aiba sunt: vizualizarea imaginilor – imaginile sunt urmarite live pe un monitor local sau pe un dispozitiv la distanta, calculator legat la internet sau telefon mobil, inregistrare – local pe camera sau pe un dispozitiv de inregistrare si redare (DVR – inregistrator video digital) – dupa inregistrare se cauta o anumita secventa preinregistrata de la o anumita ora sau pe un anumit eveniment de exemplu o alarma.

Caracteristica principala a camerelor este rezolutia, aceasta insemnand densitatea de puncte pe orizontala si verticala, data de componenta principala a camerei, senzorul de imagine. Similar cu televiziunea, cu cat numarul de puncte este mai mare cu atat imaginea va fi mai clara, astfel de exemplu o rezolutie de 1Mpixel inseamna 1280×720 puncte sau pixeli. In functie de rezolutie se recomanda in special camerele HD, cele mai uzual intalnite fiind HD Ready (sau 720p ceea ce inseamna 1280 coloane x 720 linii) si Full HD (sau 1080p 1920 x 1080).

In functie de mediul de transmisie folosit camerele de supraveghere pot fi analogice sau de retea: IP pe cablu sau IP wireless. Camerele analogice sunt considerate clasice, avantajele ar fi costurile mai scazute iar dezavantajul este lucrul in comun cu un inregistrator compatibil. Camerele IP au inglobata si posibilitatea de stocare locala si functii avansate de prelucrare a imaginilor, de asemenea optiunea de alimentare prin cablu Ethernet, avantajul din punct de vedere costuri fiind folosirea structurii de cablare de retea Ethernet, iar din punctul de vedere al distantei de transmisie, folosind internetul, practic nu exista limite.

Pentru sistemele de supraveghere este foarte importanta lumina, de aceea pentru lumina puternica, similar cu ochiul, camerele de supraveghere trebuie sa inchida cantitatea de lumina ce trece catre senzor, iar pentru lumina slaba din timpul noptii, pentru a putea vizualiza imaginile, se poate folosi o radiatie vizibila noaptea de tip infrarosu. Camerele ce filmeaza noaptea au in componenta un modul infrarosu (IR) ce contine leduri IR. Numarul de leduri este bine sa fie cat mai mare, distanta de vizualizare noaptea este data in fisa tehnica.

In functie de distanta la care se afla imaginea ce se doreste vizualizata se folosesc lentile cu anumite caracteristici optice, pentru apropiere sau departare care pot fi fixe sau mobile cu zoom motorizat, avantajul celor din urma ar fi ca pot mari zona de interes la calitate buna chiar daca pretul este mai ridicat.

Alta caracteristica de care trebuie tinut cont la alegerea unor camere de supraveghere ieftine este locul de amplasare, daca trebuie sa fie instalate la exterior, pentru a functiona trebuie sa fie cu carcase rezistente la gama larga de temperatura si la umiditate. Este bine sa verifici gama de temperaturi din localitatea unde vrei sa le instalezi pentru a te asigura ca functioneaza in limitele respective, in fisa tehnica este trecut intervalul recomandat de producator.

 

Iti oferim mai jos cateva modele usor de comandat online, selectand pareri despre cele mai bune camere de supraveghere ieftine.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Wanscam HW0041

 

Pentru cei pasionati de tehnologie, aceasta camera ofera atat conectivitate IP, wireless, stocare locala, controlul miscarii (pan-tilt – rotire motorizata pe directiile sus-jos si stinga-dreapta) si zoom de la distanta. Se recomanda a fi instalata la interior si este ideala pentru supravegherea video a locuintei, gradinitelor, magazinelor, depozitelor.

Rezolutia este de 1Mpixel si impreuna cu lentila Megapixel ofera imagini foarte clare si de calitate. Ledurile infrarosu asigura vizibilitate pe timp de noapte in lumina foarte slaba pana la 10 metri; putem astfel sa avem imagini live sau inregistrari ale unui potential instrus si in aceste conditii. Camera poate fi legata atat wireless cat si prin cablu la reteaua existenta Ethernet, nemaifiind nevoie de costuri suplimentare pentru cablurile de semnal.

O caracteristica importanta a camerei este zoomul, ce ofera posibilitatea de marire a imaginii fara a pierde din calitate, poti astfel sa vizualizezi o zona de interes sporit la o calitate la fel de buna. Mai mult de atat ai posibilitatea de a comanda rotirea camerei catre zona de interes cu o libertate de 360 de grade. Cu ajutorul microfonului si difuzorului incorporate poti sa transmiti la distanta sunetul ambiental dar ai si posibilitatea de a vorbi cu cei din incinta supravegheata. Instalarea si managementul camerei, de asemenea vizualizarea imaginilor si gestionarea alarmelor se fac extrem de facil direct de pe telefonul mobil Android sau Iphone sau cu ajutorul unui calculator.

 

 

 

AKU

 

Pentru a implementa un sistem de supraveghere a carei aplicatie este supravegherea pentru spatii mici, locuinte, firme sau parcari, poti alege acest model. Rezolutia senzorului de 1,3 Mpixeli iti ofera imagini foarte clare de calitate 960P. Lentila de 4 mm inclusa iti ofera un unghi de deschidere mare. Aceasta lentila poate fi schimbata in functie de dorintele tale cu lentile fixe e 6, 8, 12, 16 mm, marind distanta catre obiectul de vizualizat si micsorand unghiul de vizualizare.

Gradul de protectie ridicat ofera avantajul folosirii in mediul extern, gama de temperatura in care poate fi folosita fiind de la -20 grade C pana la +50 grade C, iar cele 36 de led-uri infrarosu asigura vizualizarea pe timp de noapte si in conditii de intuneric total (potrivit pentru depozite).

Instalarea camerei va fi una foarte facila, de tip plug-and-play. Un mic dezavantaj l-ar constitui compatibilitate numai cu sistemele cu aceeasi tehnologie video AHD (analog de inalta definitie).

 

 

 

Eyecam EC-AHDCVI

 

Eyecam EC-AHDCVI4085, camera de supraveghere ieftina si buna, este varianta ce poate fi folosita la o instalatie existenta de tip analog, dar si la DVR-uri mai noi cu tehnologii de transmisie digitala de inalta definitie pe cablu coaxial AHD, CVI (Composite Video Interface) sau TVI (Transport Video Interface), ce vor transmite si inregistra imagini de inalta calitate. Rezolutia camerei, de 1Mpixel, ofera imagini clare si de calitate mare 720p, chiar si in conditii de lumina scazuta.

Carcasa din aluminiu si gradul mare de rezistenta la apa o recomanda pentru a fi instalata atat la exterior cat si la interior, beneficiind de un iluminator cu intrarosu de 20 m poate vizualiza imagini si pe timp de noapte.

Avand calitatea de a identifica detalii in conditii de lumina foarte puternica dar si in zone foarte intunecate in acelasi cadru, acest model este recomandat pentru a fi folosit la intrarile in cladiri, spatiul de langa ferestre, in interiorul mijloacelor de transport in comun, etc. Un dezavantaj il constituie lentila, care este fixa, de 3,6 mm si nu permite posibilitatea de reglaj.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status