Cea mai buna camer IP de exterior

Am modificat articolul ultima data pe: 11.07.20

 

Cum aleg cele mai bune camere video IP de exterior

 

Ghidul cumparatorului

Sistemele de supraveghere au devenit in ultimii ani mai accesibile, astfel incat au inceput sa fie utilizate nu doar de catre profesionisti, ci si de catre cei care doresc sa tina sub observatie anumite locatii, precum sediul firmei ori curtea casei. Camera video este o componenta esentiala a acestor sisteme, alaturi de unitatea care centralizeaza si stocheaza informatiile transmise. Modele foarte performante azi sunt camerele video IP de exterior, ce transmit informatia vizuala in forma digitala, folosind Internet Protocol (IP).Astfel, imaginile sunt transmise prin intermediul retelei de cablare UTP sau prin conexiune WiFi, oferind posibilitatea de a le viziona live, datorita serverului de continut video cu adresa IP, ce ofera streaming online, inclusiv de pe smartphone. In functie de nevoi, exista camere profesionale si conventionale, principala diferenta fiind distanta de la care capteaza imagini si unghiul de vizualizare, insa si dimensiunea acestora, cele profesionale fiind modele mari fixe.

Deoarece este vorba de o camera de exterior, e foarte important sa te asiguri de rezistenta acesteia la praf, la temperaturi, la umezeala, la vant si chiar la socuri, dupa cum arata si destule pareri despre cele mai bune camere video IP de exterior. Majoritatea pieselor sunt rezistente la umezeala (cauta certificarile IP 67 si IP 57, care indica protectia la praf si apa). Intervalul de temperatura la care pot functiona se poate extinde de la – 30 grade pana la 100 grade Celsius.

Pentru ca vorbim de camere de inregistrare, un criteriu de interes il reprezinta tipul de senzor; exista senzori de imagine CMOS si senzori CCD. Ultimii ofera o calitate superioara, fara distorsiuni, insa aceste modele au un pret mai ridicat. Senzorii CMOS sunt considerati satisfacatori de majoritatea utilizatorilor, oferind si un semnal mai rapid.

E importanta si marimea senzorilor, exprimata in cifre precum 1/ 4 inch, 1/ 3 inch, 1/ 2.5 inch etc.. Cu cat este mai mare senzorul, cu atat receptioneaza mai multa informatie (atentie, dintre cele enumerate anterior, cel mai mare este 1/ 2.5).

In ceea ce priveste calitatea lentilei, te va interesa distanta focala, de exemplu: 2.7 mm, 3.6 mm, 6 mm, 12 mm. Cu cat aceasta distanta focala este mai mica, cu atat iti ofera imagini cu un unghi de acoperire mai mare (iar cu cat e mai mare distanta, ai unghi de vizualizare mic, dar zoom mare).

Daca vrei cea mai buna camera video IP de exterior, opteaza pentru un model cu infrarosu, cu senzor sensibil la lumina IR (zi/noapte). Producatorii specifica si distanta de la care se pot obtine imagini cu iluminatorul IR.

In ceea ce priveste rezolutia, alege o valoare cat mai mare, in limita bugetului. Ca orientare, un model cu rezolutie HD 1920 x 1080 pixeli si 2 MP este adecvat supravegherii unor spatii de pana in 200 mp, cu imagini detaliate pe o distanta de pana la 30 metri. Ce depaseste aceste valori intra in gama produselor profesionale, care ofera detalii fine si recunoastere faciala.

Pentru stocarea fisierelor de imagini mentinand rezolutia si fara a ocupa mult spatiu pe HDD, cel mai frecvent si modern tip de compresie este H.264, aceste modele inregistrand in timp real, cu 25 cadre/secunda.

Daca urmatoarea intrebare este unde se gasesc camere video IP de exterior, la un pret bun, te sfatuim sa faci o cercetare online, caci sigur vei putea descoperi cele mai variate modele.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Dahua IPC-HFW2320R-ZS-IRE6 

 

Camera video IP Dahua este un model performant, cu un senzor de imagine CMOS de dimensiune destul de mare, de 1/ 3 inch si o rezolutie de 3 MP. Lentila de tip variofocala permite ajustarea distantei focale de la o valoare mica, de 2. 7 mm, pana la una mare, de 12 mm.

Acest avantaj considerabil asigura capturarea unor imagini cu un unghi de acoperire de pana la 92 grade, dar si a unora cu unghi de 28 grade, dar cu zoom in detaliu. Are incorporat un iluminator automat cu LED-uri infrarosii, care obtine imagini pe timp de noapte pana la o distanta maxima de 60 m.

Inregistreaza in timp real, cu 20-25 cadre pe secunda, iar compresia se face in mod H.264 sau MJPEG. Include un slot cu micro SD de pana la 128 GB, pentru stocare. Este o camera rezistenta, cu protectie la apa, praf (certificare IP67) si ce poate functiona in intervalul de temperatura –30 – 60 grade Celsius.

 

 

 

 

 

Foscam FI9803P 

 

Camera video IP Foscam FI9803P este un model wireless modern, cu rezolutie de 1 MP, HD 1280 x 720, caracteristici ce o recomanda pentru suprafete de aproximativ 100 mp. Are compresie a imaginii de tip H.264, cea mai noua metoda de stocare a informatiei. LED-urile de tip array permit obtinerea unei imagini de calitate noaptea, de la o distanta de pana la 20 m.

La fel de utila pentru supravegherea obiectivului vizat este functia de detectie miscare, care activata, va trimite automat un e-mail cu imaginile captate la orice miscare detectata pe raza de actiune. Camera este livrata cu serviciu DDNS si nu necesita existenta unui IP fix.

Este certificata IP66, fiind rezistenta la apa, iar intervalul de temperatura de operare se incadreaza de la – 20 la 60 grade Celsius. Interfata suporta microfon si difuzor extern. Senzorul de imagine este CMOS 1/ 4 inch, oferind imagini bune si semnal rapid. Lentila cu distanta focala de 2.8 mm asigura un unghi de acoperire mare (pe diagonala de 75 grade, pe orizontala de 70 grade).

 

 

 

 

 

Jovision JVS-N81-HY  

 

Aceasta camera video IP de exterior ieftina si buna ofera imagini clare, cu detalii pe distante de pana la 30 m, avand o rezolutie de 2 MP, HD 1920 x 1080, ceea ce asigura performante la monitorizarea pe suprafete de pana la 200 mp. Are senzor zi/noapte, cu filtru IR ce permite inregistrari de calitate indiferent de lumina.

Dispune de compresie H.264, comprimand fisierele asa incat sa ocupe cat mai putin spatiu pe HDD, mentinand rezolutia inalta. Functia Back Light Compensation optimizeaza luminozitatea imaginii, compensand astfel lumina de fundal. Tehnologia 3D DNR inlatura distorsiunile din imagini ce apar in conditii de lumina redusa.

Calitatea este indicata si de catre senzorul CMOS cu dimensiuni de 1/ 2.7 inch, o valoare destul de mare (cu cat e mai mare, cu atat recepteaza mai multe informatii). Lentila are 4 mm, oferind un unghi optim de acoperire. Are si functie de detectare a miscarii, care odata pornita, va trimite imaginile capturate prin mail, dand alarma.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status