n n
n
n
▷ Filtre de acvariu externe. Analiza comparativa

Cel mai bun filtru de acvariu extern

Am modificat articolul ultima data pe: 15.12.19

 

Cum aleg cele mai bune filtre de acvariu externe

 

Iubitorii de pestisori exotici stiu cat de importanta este intretinerea adecvata a casei acestora, iar pentru un bazin mediu (aproximativ 100 l) sau mare (peste 150 l), sunt intotdeauna preferate filtrele de acvariu externe, fiind cele mai eficiente. In vas se acumuleaza constant deseuri si resturi de mancare, de aceea pentru a mentine un ecosistem optim, este necesar filtrul ce curata reziduurile, elimina bacteriile daunatoare si imbogateste fluxul de oxigen.

Exista o gama diversa de astfel de dispozitive si dupa cum s-a spus, pentru un bazin cu volum mediu si mare, un filtru extern este preferabil, fiind mai voluminos, dar mai simplu de intretinut si cu randament crescut. Inainte de a afla ce tipuri de produse exista, poate fi util sa treci in revista cele 3 modalitati de filtrare: mecanica (filtrul din material sintetic de tip burete aduna deseurile); biologica (se imbogateste fluxul de oxigen din apa, ceea ce stimuleaza dezvoltarea bacteriilor benefice ce curata ecosistemul); si chimica (substantele toxice sunt indepartate cu ajutorul unui filtru de carbon activ).

Exista 3 tipuri de filtre externe. Cel de tip cascada (“hang on”) se ataseaza pe peretele exterior al bazinului si functioneaza prin intermediul unei pompe centrifuge care trage apa, o filtreaza printr-un burete sau cartus, dupa care o revarsa sub forma unei cascade, ceea ce contribuie si la oxigenare; este si cel mai simplu de montat si intretinut.

Filtrele de tip canistra sunt mai eficiente, recomandate pentru un vas mare, circuland si trecand apa prin toate mediile de filtrare (mecanica, biologica, chimica). Mai exista dispozitive de tip umed/uscat ce filtreaza amestecand apa cu aer, oxigenand si contribuind la dezvoltarea bacteriilor benefice.

Dupa cum arata si destule pareri despre cele mai bune filtre de acvariu externe, indiferent de tipul ales, cel mai important este ca modelul sa fie potrivit cu volumul bazinului; producatorul are obligatia sa mentioneze pentru ce capacitate a vasului este potrivit filtrul, de asemenea si ce debit de circulare a apei are. Asa cum recomanda multi, alege mereu o valoare mare: de exemplu, daca ai un acvariu cu volumul de 100 l, alege un model la care se mentioneaza o capacitate superioara, de 120-130 l.

Nu stii unde se gasesc filtre de acvariu externe, la un pret bun? Iti recomandam sa cauti in magazinele online, unde poti descoperi diverse oferte avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

JBL CristalProfi e701 Greenline 

 

Vrei cel mai bun filtru de acvariu extern care sa fie eficient, simplu de intretinut, dar si econom in termeni de consum? Atunci poti lua in vedere modelul JBL CristalProfi e701 Greenline, cu un consum de doar 9 W (cu 31% mai putina energie decat modelul anterior Cristal Profi e700).

Este pregatit de utilizare, cu furtunuri (2 x 1. 50 m), tuburi, tub aspirare, cleme si materiale filtrante incluse. Ofera 2 tipuri de filtrare, cu bureti si inele pentru o curatare mecanica (filtrul aduna deseurile) si biologica (apa e oxigenata). Cu un volum de 6.1 l, nu trebuie curatat frecvent.

Este recomandat pentru montarea la acvarii cu volumul cuprins intre 60 si 200 l (noi il recomandam pentru un bazin de 60 – 150 l, daca doresti randament maxim). Pompa este destul de silentioasa si asigura o putere de circulare a apei de 700 l/h. Are dimensiuni de 180 x 210 x 350 mm.

 

 

 

 

 

Sera Fil Bioactive 130 

 

Acest filtru extern Sera Fil Bioactive este recomandat pentru acvarii de apa dulce cu volum de pana la 130 l, cu o putere de filtrare maxima de 300 l/h. Este gata de utilizat, usor de intretinut, nu consuma mult (11 W) si pompa este suficient de silentioasa. Carcasa sa e dotata cu picioruse din cauciuc, pentru izolarea acustica si eliminarea vibratiilor.

Este un dispozitiv foarte eficient, datorita faptului ca asigura toate modalitatile de filtrare: biologica – oxigeneaza apa, stimuland aparitia bacteriilor cu rol benefic; chimica – elimina substantele toxice, chiar si particulele invizibile; si mecanica, cu burete – aduna particulele mai mari.

Mediul filtrant biologic Sera Siropax e deosebit de performant in transformarea amoniacului in nitriti si nitrati. Astfel, purifica apa din bazin constant, asigurand un ecosistem optim pentru pestisori. Are dimensiuni de 223 mm latime x 223 mm lungime x 304 mm inaltime si cantareste 5 kg. Este un filtru puternic, cu o durata extinsa de viata.

 

 

 

 

 

Eheim 2213 

 

Cauti un filtru de acvariu extern ieftin si bun? Iti recomandam modelul Eheim 2213, potrivit pentru un vas cu volum de pana la 150 l (poate fi utilizat si la bazine mici, de 50-60 l). Are o putere destul de mare de filtrare, cu un debit de pana la de 300 l/h (e reglabil, in functie de volumul acvariului).

Dispune de 2 medii de filtrare: un burete pentru filtrarea mecanica si unul din carbon activ pentru cea chimica. De asemenea, prin sistemul de evacuare a apei tip sprinkler, filtreaza biologic. Astfel, apa este mentinuta limpede si pura in mod permanent, dispozitivul fiind capabil atat sa adune resturile mai mari, cat si particulele cele mai mici.

Poate fi folosit ca filtru atat la acvariile cu apa dulce, cat si la cele cu apa sarata. Ofera un consum redus de energie, de doar 5 W. Pentru performanta crescuta, producatorul german recomanda adaugarea a 2-3 l de material filtrant biologic si utilizarea impreuna cu un prefiltru. Are o garantie de 2 ani.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status