Cel mai bun asternut igienic

Am modificat articolul ultima data pe: 30.09.20

 

Cum aleg cele mai bune asternuturi igienice

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand ai un animal de companie, una din principalele probleme, dupa asigurarea hranei acestuia, este mentinerea curateniei in casa. Acest lucru se face in mod eficient prin utilizarea unui asternut igienic corespunzator speciei pe care o detii si nevoilor acesteia. Chiar si asa, vei vedea ca producatorii ofera multe variante de produse, cu caracteristici destul de diferite.

 

 

Pentru rozatoare vei gasi mai multe tipuri de asternut igienic, la un pret bun. In primul rand, poti alege clasicul fan sau paiele, acestea avand uneori si rolul de sursa de hrana. Tocmai pentru ca micul animal s-ar putea sa fie tentat sa le si consume, nu sunt cele mai indicate tipuri. In plus, acestea vor face curatarea mai dificila si nu au o buna putere de absorbtie pentru lichide sau mirosuri.

Peletii din fan, paie, lemn sau porumb pot fi ele utilizate, acestea oferind o suprafata cat de cat plana pe care animalul sa stea, dar si o structura mai buna pentru retinerea urinei si a mirosului neplacut. Nu in utlimul rand, unele rozatoare vor organiza granulele dupa bunul plac, structurand zone mai groase pentru dejectii. Resturile solide vor putea fi indepartate mai usor. Un alt tip de substrat clasic este si rumegusul sau talajul, acesta reprezentand o optiune de mijloc intre cele discutate anterior.

Pentru pisici (uneori si catei sau dihori) exista o gama mult mai variata de asternuturi. Fie ca este vorba de produsele care formeaza bugarasi la contactul cu lichidele si in jurul fecalelor, facandu-le usor de indepartat  sau de cele care nu se aglomereaza(de plida. silicatul), alegerea va depinde pe de-o parte de preferintele tale, iar pe de alta parte de cele ale animalului tau.

Pentru pasari  vei avea de asemenea, fie optiunea peletilor diversi, fie pe cea a hartiei. Multe pareri despre cele mai bune asternuturi igienice o prefera pe prima, deoarece asigura absorbtia dejectiilor si ofera o suprafata relativ curata pentru picioarele pasarii.

Daca esti un iubitor de reptile si amfibieni, atunci este bine sa stii ca pentru acestea vei gasi mai multe tipuri de nisipuri, cu granulatii diferite, care vor oferi un substrat potrivit din punctul de vedere al texturii, dar te vor ajuta si sa mentii curatenia in terariu. In acelasi timp, acestea vor stimula comportamentul natural de sapare al unor astfel de animale.

Pentru unele specii insa (serpi, soparle), s-ar putea sa preferi hartia sau peletii, deoarece la acestea va trebui doar sa indepartezi periodic resturile solide, ele mentinandu-se in bune conditii un timp indelungat.

Daca te preocupa problema mirosurilor neplacute, atunci trebuie sa stii ca si in acest caz ai de unde alege. Exista numeroase tipuri de peleti sau granule care sunt aditivate cu parfumuri naturale (uleiuri esentiale) sau pe baza de substante chimice sintetice. Acestea insa nu sunt intotdeauna sanatoase. O varianta mai buna o reprezinta asternuturile care pot absorbi gazele degajate de resturi, fara insa a le acoperi cu un parfum. Acestea mentin aerul curat si sunt mai naturale.

Nu in ultimul rand, pentru cei care nu vor sa participe la poluarea pe care astfel de produse o pot produce, recomandam asternuturile ecologice si biodegradabile, asa cum sunt cele fabricate din lemn, paie, fan, porumb, canepa. Unele pot fi aruncate in vasul de WC odata cu resturile solide sau utilizate ca si compost.

Daca vrei sa afli informatii mai specifice cu privire la fiecare tip de asternut igienic in parte, atunci iti propunem sa citesti descrierile noastre, dar si sa consulti ofertele online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Mellow Silicat 

 

Iata un asternut igienic, ieftin si bun, care iti va permite sa pastrezi curatenia in casa ta intr-un mod eficient, chiar si atunci cand locuiesti impreuna cu o pisica. Este un produs care nu formeaza bulgarasi la contactul cu lichidele, dar care este format din perle de silicat, cu o mare putere de absorbtie.

Cei 5 l de produs iti vor fi suficienti pentru una-doua aplicari si cateva saptamani de utilizare, in functie de modul in care alegi sa folosesti asternutul (in strat gros sau subtire). Curatarea va putea fi efectuata zilnic, cu o lopatica, prin eliminarea zonelor imbibate cu urina si a dejectiilor solide.

Granulele nu au parfum aditivat, dar au capacitatea de a capta mirosurile neplcute, fara a permite raspandirea in aer a acestora. In plus, sunt obtinute prin tehnologii ecologice si biodegradabile, putand fi aruncate odata cu gunoiul menajer. Nu in ultimul rand, acest tip de asternut nu face praf, caracteristica ce va contribui la mantinerea sanatatii pisicii si familiei tale.

 

 

 

 

 

Padovan Woody Litter 

 

Daca esti un iubitor de animale si detii exemplare din mai multe specii, atunci probabil stii deja cat de incomod poate fi sa cumperi si sa folosesti un anumit tip de asternut pentru fiecare. Acest produs ecologic si biodegradabil isi propune sa te scuteasca de aceste probleme.

El poate fi utilizat atat pentru rozatoare (iepuri, chinchile, hamsteri, porcusori de Guineea, gerbili, veverite), cat si pentru papagali si chiar pisici. Este fabricat din deseuri lemnoase si se prezinta sub forma de peleti. Are o mare putere de absorbtie (pana la de 10 ori volumul sau) si nu lasa mirosurile neplacute sa se respandeasca in casa.

Resturile solide vor trebui eliminate cu lopatica. Deoarece este un produs natural, nu va exista riscut aparitiei unor alergii sau iritatii si nici a prafului neplacut. Punga contine 10 l care iti vor ajunge pentru cateva saptamani bune, in functie si de numarul de animale pentru care il folosesti.

 

 

 

 

 

Rettenmaier Tierwohl 

 

Acest asternut igienic este destinat fie celor care cresc un numar mare de rozatoare (iepuri, chichile, hamsteri, porcusori de Guineea), fie proprietarilor de cai si ponei. Este un produs de inalta calitate, fabricat din deseuri de lemn (talaj), ambalat sub forma de bloc compactat, cu un volum de 500 de litri.

Este steril si nu a fost tratat cu nici un fel de substante chimice, este moale si confortabil si nu va fi mancat de catre animale. Este recomandat atunci cand necuvantatoarele tale au probleme de sanatate si stau mult timp culcate, cand sunt gestante si pe cale sa fete, pentru pui sau pentru cele cu probleme digestive.

Are o buna putere de absorbtie pentru lichide si permite o curatare eficienta a resturilor solide. De asemenea, nu produce praf, ceea ce inseamna ca este potrivit si pentru animalele cu probleme respiratorii (cai cu alergii sau emfizem). In plus, este biodegradabil, putand fi transformat ulterior in compost.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status