Cea mai buna pompa de aer pentru acvariu, silentionasa

Am modificat articolul ultima data pe: 18.09.20

 

Cum aleg cele mai bune pompe de aer pentru acvariu, silentionase

 

Ghidul cumparatorului

Un acvariu cu pesti nu este doar pe placul iubitorilor de animale, ci poate reprezenta si un obiect de decor mai special. Pentru intretinerea lui sunt necesare mai multe accesorii de filtrare, aerare si purificare, printre care se numara si o pompa de aer, de preferat silentioasa. Aceasta la randul ei poate fi de mai multe tipuri, in functie pe de-o parte de caracteristicile ecosistemului creat, iar pe de alta parte de bugetul de care dispui.Unul din primele criterii de diferentiere se refera la caracterul intern sau extern pe care o pompa de aer pentru acvariu, silentioasa, la un pret bun, poate sa il aiba. Primele vor fi amplasate la exteriorul acvariului, prinse fie pe un perete al acestuia, fie asezate pe o suprafata plana. Acestea sunt destinate in general ecosistemelor mici si medii. Cele interne sunt facute pentru a sta in apa si de obicei, pot functiona si in volume mai mari.

Debitul pe care il poate produce un astfel de aparat va depinde pe de-o parte de marimea acestuia, iar pe de alta parte de speciile de pesti pe care le ai. Unele pot necesita o apa foarte aerata, in timp ce altele se descurca bine si cu una mai putin oxigenata (Betta).

Volumul de lucru poate sa varieze undeva intre 50 l/ora si 8400 de litri pe ora. Bineinteles ca primele vor fi destinate vaselor mici, in timp ce ultimele vor fi mai potrivite pentru iazuri sau bazine mari.

Numarul de iesiri poate contura unele pareri despre cele mai bune pompe de aer pentru acvarii, silentioase. Pentru un bol sau un sistem mic va fi perfect un accesoriu cu o singura iesire, dar pentru un ecosistem mare, va trebui sa alegi o pompa cu mai multe capete, iar furtunele vor trebui dirijate prin substrat in mai multe colturi ale vasului.

Daca vrei sa cauti deja un model potrivit pentru pestii tai, iti recomandam sa citesti intai descrierile noastre de produs, iar apoi sa consulti ofertele magazinelor online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Aquael Oxyboost 

 

Daca ai un acvariu cu volum de pana in 300 de litri si ai nevoie de o solutie pentru oxigenarea si aerarea apei, chiar si atunci cand piatra ajunge sa fie ingropata destul de adanc, atunci aceasta pompa de aer s-ar putea sa ti se potriveasca.

Are o putere de 2.2 W (medie fata de alte produse similare) si doua iesiri pentru aer. Volumul de lucru este de 300 l/ora (2×150), situandu-se undeva la mijloc intre variantele mai slabe, pentru acvarii mici si cele profesionale.

Aparatul este silentios si nu va deraja nici pestii, nici somnul celui care sta in camera respectiva. In plus, vibratiile vor fi mai reduse decat la pompele clasice, ceea ce va contribui la bunastarea animalelor acvatice. Accesoriul este usor de intretinut si are o forma placuta din punct de vedere estetic. Are doua butoane cu care poti regla debitul pentru fiecare iesire in parte.

 

 

 

 

 

Eheim 3704 

 

Gandita in special pentru acvariile cu volume mari de apa (cu adancimi de pana in 2 metri), fie dulce sau sarata, aceasta pompa va asigura o aerare eficienta a apei, dar si o rata de vibratii scazuta si o functionare silentioasa, menita sa nu deranjeze nici pestii, nici membrii familiei sau oaspetii.

Are doua iesiri pentru aer, fiecare avand un debit de 200 l/ora (total 400 l/ora). Are o putere de 5 W si vine insotita de furtune proprii. De asemenea, permite fixarea atat pe perete, cat si pe suprafete plane.

Butoanele cu care este echipata te vor lasa sa reglezi debitul in mod independent pentru cele doua iesiri, avand astfel posibilitatea de a adapta fluxul de aer in functie de decorul existent in acea parte a ecosistemului. Totusi, avand in vedere caracteristicile, pretul poate sa para usor piperat pentru unii incepatori in ale acvaristicii, mai ales daca avem in vedere faptul ca acesta este doar unul din accesoriile necesare unui astfel de ecosistem.

 

 

 

 

 

Resun 1000 

 

Pentru cei care au acvarii mici va fi potrivita si aceasta pompa de aer pentru acvariu, silentioasa, ieftina si buna. Este un accesoriu care se preteaza la sisteme care nu depasesc 50 de litri si este capabil sa pompeze pana la 60 de litri pe ora.

Puterea este mica, de doar 2 W, dar ca aspect pozitiv, asta inseamna ca va consuma putin (trebuie sa tii cont de faptul ca va functiona in permanenta). Vei avea la dispozitie o singura iesire pentru aer.

Aparatul poate fi utilizat nu doar pentru acvarii, ci si pentru iazurile de mici dimensiuni, care sunt functionale doar vara. Nu dispune de buton pentru reglarea debitului si de aceea este recomandata amplasarea pietrei intr-o zona in care nu exista piese de decor ce ar putea fi deranjate de presiunea aerului. In plus, este o varianta accesibila, potrivita pentru incepatorii care nu vor inca sa investeasca prea mult.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status