Cea mai buna planta de acvariu, usor de intretinut

Am modificat articolul ultima data pe: 31.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune plante de acvariu, usor de intretinut

 

Ghidul cumparatorului

Acvaristica este un hobby deosebit si presupune mai mult decat pastrarea in apa a unor pesti frumos colorati. Amenajarea este o parte importanta, iar aici conteaza si flora, care contribuie la mentinerea unor conditii de viata propice. Indiferent daca sunteti incepatori sau avansati, ghidul Clovis.ro poate fi manualul din care sa invatati cum sa alegeti plante de acvariu, usor de intretinut, la un pret bun. Tineti cont de urmatoarele detalii daca doriti un mini-ecosistem sanatos:

 

 

Amenajarea incepe cu design-ul. Trebuie sa stiti cum vor arata diferite specii in bazin. In functie de marime, sunt vegetale de plantat pentru fundal (Rotala rotundifolia, Echinodorus, Vallisneria), cu dimensiuni mari, care se aseaza in grupuri si au aspect luxuriant, de mijloc (Anubias coffeefolia, Spathiphyllum tasson, Sagittaria platyphylla), plasate pe diferite elemente de decor, cum ar fi bucatile de lemn si frontale (Wisteria de Apa, Muschi Java, Lilaeopsis), care se aseamana cu gazonul sau iarba.

Stabiliti caracteristicile mediului in care vor trai. Cele mai multe specii au nevoie de un PH al apei intre 7 si 7,2, insa unele prefera apa alcalina (Egeria) sau acida (Anubias). Verificati si ce duritate a apei este tolerata. Temperatura medie recomandata este intre 23 si 27°C, insa pentru unele specii, precum muschiul, sunt necesare valori mai mici. Conteaza si compatibilitatea cu pestii, care pot distruge anumite plante. Toate au nevoie de CO2, in schimb eliberand oxigen in apa.

Totodata, unele organisme sunt potrivite pentru acvarii nano, de 37,8 litri sau mai putin, bune pentru apartament (Anubias nana varieties, Cryptocoryne parva, Parviflorus sau varza de apa), iar altele pentru recipiente mai mari ((Lemna minor, Limnobium laevigatum, Pistia stratiotes – Salata de apa). Cele cu frunze colorate sau verde foarte deschis vor avea nevoie de foarte multa lumina, iar altele de mai putina.

Potrivit parerilor despre cele mai bune plante de acvariu, usor de intretinut, trebuie sa acordati atentie ingrijirii si plantarii. Unele trebuie tunse (Echinodorus Quadricostatus), pentru ca pot acoperi suprafata apei si bloca lumina, altele au nevoie de substrat mai dens, pentru ca au radacini mari (Nymphaea, Echinodorus), iar anumite specii necesita doar un suport, precum o piatra, pe care vor atasa singure (Microsorium).

Pentru inceput puteti selecta una dintre variantele propuse de noi:

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Micranthemum Monte Carlo In-Vitro

 

Aceasta specie, care creste in mediul natural in apele reci din Europa si Asia de Est, poate fi folosita pentru a crea un aspect placut al acvariului. Este foarte deasa si este recomandata pentru zona din fata a recipientului, intrucat intra in categoria gazonului. Se planteaza in tufe mici si se dezvolta rapid, inclusiv la umbra altor plante.

Frunzele sunt rotunde, iar tulpinile necesita un substrat cu granulatie mica, in care sa fie bine asezate, pentru ca pestii o pot scoate sau o pot manca. La maturitate nu depaseste inaltimea de 0,5 – 1cm si nu necesita tundere.

Pentru a se dezvolta are nevoie de lumina buna si de CO2 in cantitate medie, pentru ca tufele sa devina compacte si dese. Creste bine daca temperatura apei are intre 21 si 32°C, ce poate fi mentinuta cu o lampa de acvariu. PH-ul trebuie sa fie cuprins intre 6 si 7,5.

 

 

Eleocharis Pusilla Mini In-Vitro

 

Aceasta planta de acvariu, usor de intretinut, ieftina si buna, este potrivita pentru amenajarea partii frontale a acvariului, intrucat arata ca un gazon. Se planteaza in „buchete“ mici si nu necesita tundere sau ingrijire speciala. Este indicata pentru recipientele nano, de maximum 38 litri.

La maturitate, planta va ajunge la inaltimea de 2 – 6cm, iar frunzele vor avea dimensiunea de 3 – 5cm. Are o crestere lenta, dar este usor de intretinut, inclusiv de incepatori. Pentru inmultire, substratul nu trebuie sa aiba granulatie mare si nici sa fie prea dens, pentru a permite lastarilor sa-si faca loc.

Planta nu este foarte pretentioasa. Are nevoie de multa lumina, indiferent daca este slaba sau puternica, de o temperatura a mediului cuprinsa intre 12 si 26°C, se dezvolta si daca primeste putin CO2 sau mai mult si rezista in apa cu duritate mica si ridicata, iar PH-ul potrivit este de 5 pana la 7.

 

 

Microsorum Pteropus

 

Aceasta feriga acvatica este originara din Asia si este preferata pentru ca da impresia de vegetatie luxurianta acvariilor in care este folosita. Este destul de mare, tulpina si frunzele atingand, la maturitate, o inaltime cuprinsa intre 15 si 30cm si o latime de 12 – 20cm. Dezvoltarea va avea un ritm normal daca ii asigurati o temperatura a apei cuprinsa intre 18 si 30°C.

Plantarea este simpla si nu necesita efort. Feriga se va atasa de o bucata de lemn, piatra sau alt obiect de decor, radacinile urmand sa se prinda singure. Trebuie sa aveti grija la rizom, adica la tulpina subterana. Daca nu o ingropati complet in substrat aceasta poate putrezi.

Planta creste in aproape orice conditii, nefiind pretentioasa. Este important ca cei neexperimentati sa stie ca pe frunze se regasesc anumite puncte negre care sunt de fapt organele reproducatoare. Raspandirea se face prin taierea rizomului si plantarea partii sectionate.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status