n n
n
n
▷ Vitrine din sticla - Ghid, Clasament si Recenzii

Cele mai bune vitrine din sticla

Am modificat articolul ultima data pe: 16.12.19

 

Cea mai buna vitrina din sticla – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Folosite in special in comertul de produse alimentare, dar preferate de unele persoane si pentru propria locuinta, vitrinele frigorifice au dublu rol: de pastrare a unui nivel scazut de temperatura si de expunere a continutului. Esentiale in supermarketuri, magazine de cartier, brutarii, cofetarii si orice tip de afacere care are de-a face cu produse perisabile si vrea sa stimuleze vanzarea, aceste dispozitive sunt suficient de complexe pentru a presupune un proces de cumparare cu documentare extinsa. Afla din ghidul nostru ce trebuie sa stii despre aceste aparate pentru a alege corect sau evalueaza chiar acum doua modele care au atras atentia specialistilor nostri. OEM CelsM036 este o optiune orizontala, recomandata pentru prezentarea branzeturilor, carnurilor, legumelor, fructelor si altor produse care nu raman mult timp la raft. Este un model silentios, prevazut cu termostat automat. Daca ai nevoie de o versiune de dimensiuni medii, iti recomandam ca alternativa modelul OEM CelsM01.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

OEM CelsM036
Click aici pentru pret!

Vitrina sticla orizontala, dotata cu termostat automat care gestioneaza temperatura interna, mentinand-o in intervalul dorit, si sistem silentios de functionare. Face parte dintre modelele eficiente din punctul de vedere al consumului de energie, fiind un model de clasa A++ si poate fi utilizata pentru expunerea temporara a unei varietati de produse.

Din cauza structurii fara rafturi, cu un singur nivel de prezentare, capacitatea de depozitare a acestui produs este inferioara altor modele.

Varianta potrivita pentru supermarketuri si magazine alimentare de cartier, cu geam curbat, pentru vizibilitate cat mai buna si sistem automat de control al temperaturii.

A 2-A OPTIUNE!

OEM CelsM01
Click aici pentru pret!

Versiune de dimensiuni medii, cu orientare orizontala, usor de incadrat in spatiul disponibil in magazinele mici si mijlocii care comercializeaza alimente de tip branzeturi, carnuri si legume sau fructe. Asigura vizibilitate buna prin intermediul geamului din sticla, cu forma curba, si control facil al temperaturii, prin intermediul panoului electronic usor de gestionat si al termostatului automat integrat.

Optiunile din categoria celor cu design orizontal nu sunt recomandate pentru pastrarea indelungata a produselor.

Este un model de vitrina considerat cu utilizare universala, pentru expunerea unei varietati de produse care necesita pastrarea la rece, la o temperatura constanta.

Igloo Kameleo JA101K
Click aici pentru pret!

Design special pentru expunerea prajiturilor si torturilor, cu format vertical si sticla pe toate cele patru laturi care marginesc zona de prezentare. Include termostat automat cu control prin panou digital intuitiv, alarma pentru radiator murdar si functie de dezghetare si pune la dispozitie spatiu generos pentru asezarea produselor prin cele patru rafturi incluse.

Sistemul acopera intervalul de temperatura +5 pana la +15oC, fiind mai putin potrivit pentru produsele care necesita un nivel de racire sub minimul asigurat.

Model cu dimensiuni generoase si linii elegante, recomandat pentru cofetarii, pentru care ofera vizibilitate foarte buna si spatiu generos de prezentare.

 

 

Cum alegi o vitrina buna din sticla

 

Ghidul cumparatorului

Vitrinele din sticla, cu sistem de racire, sunt dispozitive formate in principal dintr-o zona de expunere, cu unul sau mai multe rafturi si un mecanism care asigura scaderea temperaturii si uniformizarea aerului din interior. Pentru ca atat modul de functionare, cat si designul, difera in multe aspecte importante, de la model la model, este esential sa stii cum sa alegi versiunea corecta pentru ceea ce ai nevoie.

Prin intermediul acestui ghid vei afla care este diferenta dintre o versiune cu convectie fortata si una cu convectie naturala, ce optiuni ai din punctul de vedere al dimensiunilor, ce tipuri se potrivesc pentru diferite categorii de produse si care sunt functiile de baza pe care trebuie sa ti le ofere un astfel de aparat.Sistem de racire: In ceea ce priveste modul de uniformizare a temperaturii in interior, optiunile de vitrine din sticla, la preturi bune, pe care le gasesti in magazine se impart in modele cu convectie fortata si naturala.

Prima categorie include versiuni care includ in design un sistem de ventilatie care circula fortat aerul in interiorul vitrinei. Avantajul principal al acestei variante consta in obtinerea unui nivel ridicat de uniformitate a aerului, dezavantajele fiind reprezentate de consumul mai mare de energie electrica si faptul ca acest mod de functionare tinde sa usuce produsele din interior. Se recomand prin urmare pentru situatiile in care elemenele expuse sunt impachetate complet sau partial (bauturi racoritoare, lactate, branzeturi ambalate, produse de patiserie etc.).

In cel de-al doilea grup intra modelele care lucreaza pe baza miscarii naturale a aerului, determinata de diferentele de presiune si umiditate (aerul cald si umed este mai usor, cel uscat si rece – mai greu). Punctele slabe ale acestor versiuni sunt determinate de uniformitatea mai redusa a temperaturii in interior si faptul ca localizarea aerului mai rece este influentata de pozitia evaporatorului care poate fi asezat orizontal sau vertical, in partea inferioara sau superioara a aparatului.

Aceste modele sunt recomandate in special pentru expunerea produselor proaspete, precum salate, peste, carne, fructe de mare, pentru ca nu le usuca.

 

Design si scop: Desi tehnic poti introduce aproape orice tip de produs alimentar, in orice tip de frigider, producatorii au conceput modele cu formate diferite pentru a se adapta cat mai bine profilului afacerii in care sunt necesare. Astfel, pentru bauturi, au conceput versiuni inalte, in modele inguste (cu o usa) si late (cu doua sau trei usi), potrivite pentru supermarketuri, magazine, baruri etc.

Pentru patiserie, cofetarie si fastfooduri exista modele cu 2, 3 sau patru rafturi, orizontale – amplasate in designul tejghelei de vanzare, asezate pe aceasta sau direct pe podea si respectiv, verticale, inalte, cu sticla pe toate cele patru laturi, utilizate de regula pentru a expune prajituri, torturi si produse mai deosebite.

Raioanele de carne, branzeturi si preparate folosesc de obicei versiuni fara rafturi, cu un singur nivel, care concentreaza mai bine aerul rece. Daca vrei sa expui produse congelate poti opta de asemenea pentru un model de vitrina din sticla, la un pret bun, sub forma de lada frigorifica sau una cu design tip dulap, cu doua usi, 2-3 rafturi si amplasare pe perete.

Atunci cand alegi modelul dorit este bine sa tii cont atat de tipul de produse pe care vrei sa le expui, cat si de spatiul disponibil (versiunile verticale sunt recomandate pentru magazinele cu suprafete mici).

Iti atragem de asemenea atentia ca vitrinele orizontale nu sunt destinate pastrarii produselor in afara programului de functionare a magazinelor, ci doar prezentarii. Pentru depozitare corecta pentru noapte, este bine sa folosesti modelele tip dulap sau lada.

 

Dimensiuni si rafturi: Spatiul pe care il ai la dispozitie iti indica dimensiunile maxime pe care trebuie sa le aiba un astfel de dispozitiv, pentru a-l putea introduce pe usa si amplasa corespunzator. Tine cont si de faptul ca numeroase pareri despre cele mai bune vitrine din sticla recomanda un spatiu de 10 – 20cm in jurul aparatului, pentru a permite aerului sa circule.

Formatul optim iti este insa dictat de marimea si numarul produselor pe care doresti sa le expui. Este important sa nu uiti ca un factor important este gradul de perisabilitate al acestora. Daca se strica usor si trebuie sa circule rapid, nu are sens sa cumperi un model foarte incapator, care sa consume curent pentru a raci un spatiu mai mare decat ai nevoie.

Numarul rafturilor poate varia de la 1 (modele cu un singur nivel de expunere) si pana la 4 – 5. Optiunile inclinate ofera mai multa vizibilitate pentru produse, iar versiunile din sticla asigura luminozitate superioara. Variantele metalice sau din polimeri sunt insa mai rezistente si mai putin expuse zgarieturilor.

 

Acces: Din acest punct de vedere exista trei categorii dintre care poti alege. Prima include modelele care ofera acces doar vanzatorului, prin intermediul usii sau usilor aflate in partea din spate a dispozitivului, care se deschid prin rabatare sau culisare.

Al doilea grup contine optiuni prevazute pentru autoservire la care latura frontala poate fi deschisa de catre clienti.

Vei mai gasi de asemenea si optiuni care permit deschiderea din ambele parti pentru a permite astfel vanzatorului sa aseze usor produsele, completand rapid locul celor vandute si clientilor sa se serveasca confortabil.

 

Temperatura: Intervalul cel mai comun de temperatura acoperit de vitrinele frigorifice este intre 2 si 7oC. Daca pastrezi anumite produse sub 2oC precum laptele si branzeturile, risti sa congelezi alimente care nu au nevoie de acest proces, in timp ce trecerea peste 7oC poate duce la alterarea produselor.

Temperatura oferita de aceste aparate difera insa in functie de model si tipul de produse pentru care sunt destinate. Astfel, pentru mezeluri se recomanda o temperatura cuprinsa intre 0 si +10oC, pentru produsele de cofetarie, carmangerie si bauturi, intre 2 si 10oC, iar pentru cele de patiserie, intre -2 si +8oC.

 

Functii: Printre functiile esentiale pe care ti le ofera un astfel de aparat se numara termostatul, care permite mentinerea constanta a temperaturii in intervalul setat de tine. Unele modele sunt dotate in plus cu sistem de control a nivelului de umiditate sau/si optiune de decongelare, care asigura pregatirea pentru vanzare a produselor depozitate la temperaturi sub zero grade.

In ceea ce priveste expunerea, poti opta pentru versiuni ale caror rafturi sunt dotate cu LED-uri ce asigura o vizibilitate mai buna a produselor, iar din punctul de vedere al mobilitatii, poti alege intre modele fixe si variante dotate cu roti, care se pot muta mai usor.

Capacitate si compresoare: Modelele disponibile acopera volume de la 50 si pana la 800l, cele mai mari fiind de regula variante pentru bauturi cu trei usi. Majoritatea magazinelor de cartier folosesc versiuni de 100 – 300l, in functie de spatiul disponibil, care functioneaza bine si cu un singur compresor, peste nivelul de 300 – 400l este insa indicat sa cauti optiuni cu doua compresoare care inseamna o eficienta mai buna si consum electric mai mic.

Nu te limita la modelele disponibile in magazinele traditionale. Daca vrei sa gasesti cea mai buna vitrina din sticla pentru afacerea ta, foloseste avantajele ofertelor online, cu modele variate, oportunitatea promotiilor si livrare la sediu. Pentru o imagina mai clara asupra posibilitatilor existente, iti oferim cateva exemple populare si apreciate de catre clienti.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

OEM CelsM036 

 

Acest model de vitrina sticla spatiu comercial face parte din categoria optiunilor cu format orizontal, fara rafturi suplimentare, cu un singur nivel de expunere, fiind recomandata pentru prezentarea produselor alimentare din categoria fructelor, legumelor, branzeturilor si carnurilor. Are dimensiunile de 150 x 120 x 87cm si este prevazuta cu geam curbat, care asigura o vizibilitate superioara a alimentelor.

Este o versiune fixa, fara roti, cu structura din aluminiu si blat din inox, rezistent la coroziune si usor de curatat si este dotata cu termostat care asigura mentinerea temperaturii la nivelul dorit, pentru depozitarea corecta a continutului. Gradele se stabilesc cu ajutorul panoului electronic amplasat in spatele aparatului, care permite controlul precis al conditiilor de expunere.

Genereaza zgomot redus (45dB – mai putin decat nivelul normal al unei conversatii) si se alimenteaza direct de la reteaua electrica, necesitand deci amplasare in apropierea unei prize. Face parte din clasa de consum energetic A++, optiune cu eficienta ridicata.

Avantaje

Model orizontal potrivit pentru expunerea produselor alimentare din diferite categorii.

Este prevazut cu termostat pentru mentinerea constanta a temperaturii.

Varianta silentioasa care genereaza zgomot de maxim 45dB.

Optiune din clasa de consum energetic A++.

Dezavantaje

Este o varianta fara rafturi suplimentare, care permite expunerea unei cantitati relativ reduse de alimente.

 

 

 

 

OEM CelsM01 

 

Tot din categoria versiunilor orizontale, iti recomandam o vitrina din sticla, la un pret bun, de dimensiuni medii (124 x 132.5 x 87cm), clasificata cu utilizare universala si potrivita pentru o varietate de produse din categoria mezelurilor, carnurilor si branzeturilor, precum si pentru expunerea fructelor si legumelor pe care vrei sa le pastrezi la rece.

Este dotata cu un singur compresor, care face insa fata bine necesarului de racire a volumului de 133l oferit de acest model. Face parte dintre versiunile silentioase generand un nivel de zgomot de pana la 45dB, echivalentul sunetelor ambientale dintr-o biblioteca.

Pentru a pastra temperatura, in mod constant, in intervalul necesar pentru mentinerea produselor in cele mai bune conditii, dispozitivul este prevazut cu termostat automat, usor de setat prin intermediul panoului de control situat pe latura posterioara. Iti atragem atentia ca este un format fix, fara roti, deci este bine sa decizi din timp locul in care va fi amplasat.

Avantaje

Optiune cu volum mediu pentru magazine mici si mijlocii.

Potrivita pentru expunerea de produse din carne, branzeturi si vegetale.

Permite mentinerea constanta a temperaturii prin intermediul unui termostat automat.

Vitrina cu geam curbat care asigura o vizibilitate mai buna a produselor.

Dezavantaje

Model orizontal, util pentru expunere cu vanzare, dar care nu este recomandat pentru pastrarea produselor peste noapte.

 

 

 

 

Igloo Kameleo JA101K 

 

Considerata printre cele mai bune vitrine din sticla din categoria celor destinate in mod special produselor de cofetarie si patiserie, la acest nivel de pret, modelul Kameleo iti pune la dispozitie un volum de depozitare de 715l (mare), cu patru niveluri de expunere si geam curbat pentru vizibilitate sporita.

La capitolul avantaje tehnice iti putem spune ca se numara printre modelele care asigura o temperatura cuprinsa in intervalul +5 si +15oC, cu sistem de racire ventilata (convectie fortata) pentru dispersia uniforma a aerului in interior. Include in plus functie de dezghetare automata si controler digital care te ajuta sa setezi usor si precis gradele necesare.

Rafturile interioare sunt reglabile si prevazute cu LED-uri, pentru vizibilitate mai buna, iar zona de expunere este inconjurata de pereti din sticla pe toate cele patru laturi, cu geam frontal mobil. Are dimensiunile de 140.5 x 96 x 136cm, este un model vertical mare, cu amplasare pe sol si include in plus sistem de alarma care avertizeaza atunci cand radiatorul este murdar.

Avantaje

Design vertical, cu sticla pe patru laturi, potrivit pentru produsele de cofetarie si patiserie.

Capacitate mare de expunere, cu patru rafturi.

Vitrina este prevazuta cu termostat automat, sistem de dezghetare si alarma pentru radiator murdar.

Rafturile sunt dotate cu LED-uri.

Dezavantaje

Mai putin potrivit pentru alimente care necesita stocare la temperaturi mai mici de 5oC.

 

 

 

 

Hendi 233665 

 

Pentru cei care doresc o vitrina din sticla, ieftina si buna, potrivita pentru a prezenta atat prajituri si torturi apetisante, cat si bauturi sau alte tipuri de produse, am inclus in lista noastra de recomandari aceasta varianta verticala de la Hendi, cu capacitate de 97litri (medie spre mica).

Este un model care ofera expunere optima, designul incluzand pereti de sticla pe toate cele patru laturi. Interiorul contine patru rafturi, care pot fi reglate dupa necesitati din punctul de vedere al pozitiei pe inaltime, astfel incat sa permita incadrarea produselor joase si inalte.

Are dimensiunile de 452 x 406 x 1116mm si se incadreaza perfect in spatiile mici, contribuind la utilizarea eficienta a suprafetei utile a magazinului. Sistemul de racire este de tip convectie fortata, cu ventilator, care asigura uniformizarea continua a temperaturii aerului, aceasta variind intre 0 si 12oC si fiind controlata prin intermediul unui panou digital. Este prevazut in plus cu iluminare interioara, amplasata in partea de sus a dispozitivului si perdea de aer in jurul geamurilor, care previne aburirea acestora in timpul folosirii.

Avantaje

Optiune verticala, cu patru pereti din sticla, pentru expunerea produselor de cofetarie si bauturilor racoritoare.

Include termostat cu control prin panou digital si functie de dezghetare automata.

Geamurile sunt prevazute cu perdea de aer care previne aburirea.

Include patru rafturi reglabile pe inaltime.

Dezavantaje

Sistemul de racire cu ventilatie consuma ceva mai mult curent electric decat o versiune cu conversie naturala.

 

 

 

 

Hendi 233658 

 

Eficienta, adaptabila si cu vizibilitate foarte buna, aceasta varianta este una dintre modelele de vitrine din sticla pentru magazin care pot fi amplasate si pe tejghea, avand o inaltime de doar 966mm cu o amprenta pe sol de 452 x 406mm. Este ideala pentru expunerea torturilor si prajiturilor din cofetariile mici si este prevazuta cu trei rafturi, acoperite cu strat PVC rezistent si usor de curatat, a caror amplasare pe verticala poate fi modificata.

Permite reglarea temperaturii in intervalul 0 – 12oC, cu ajutorul unui panoul de control cu display digital si este dotata cu sistem de racire cu convectie fortata, pentru o temperatura uniforma, si functie suplimentara de dezghetare automata. Carcasa este confectionata din otel inoxidabil rezistent, iar vizibilitatea produselor este imbunatatita cu ajutorul luminii interioare amplasate in partea superioara a aparatului.

Este facil de folosit, atat de catre vanzator, cat si de catre clienti, in functie de amplasare, fiind prevazuta cu usa cu geam dublu, care se deschide usor si sticla cu perdea de aer, care previne formarea de aburi pe pereti, asigurand astfel o expunere optima a alimentelor.

Avantaje

Model mic, potrivit pentru cofetariile si patiseriile cu oferta limitata de produse.

Permite adaptarea spatiului dintre rafturi in functie de alimentele depozitate.

Este dotata cu ventilator care asigura o racire uniforma.

Temperatura este controlata prin intermediul unui panou cu display digital.

Dezavantaje

Fiind o varianta cu ventilator, consumul de curent este mai mare decat in cazul alegerii unei versiuni cu racire statica.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status