Cele mai bune sezlonguri de living

Am modificat articolul ultima data pe: 19.03.24

Cel mai bun sezlong de living – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Te gandesti de ceva vreme sa cumperi un sezlong pentru sufragerie, insa nu ai gasit pana acum un model pe plac, si nici nu ai alocat prea mult timp pentru acest pas? Inseamna ca nu vrei sa pierzi prea multe minute nici citind acest ghid de cumparaturi pe care l-am pregatit pentru tine. De aceea, iti vom spune din prima care produs ne-a impresionat pe noi si ne-a convins de calitatea sa: Kring Reader Chelsea. Acesta e un sezlong clasic, cu spatar si forma curbata, in care vei putea sta si mentine o pozitie corecta a corpului. E perfect pentru relaxare, pentru citit si chiar pentru dormit, intrucat este accesorizat cu o tetiera si o perna, pentru strijinirea capului si a spatelui. Suprafata e una moale si fina la atingere, asemeni pielii intoarse, aslfe ca ai asigurat confortul. Vrei sa consulti si o alta oferta? Te indrumam spre a doua noastra optiune: Kring Reader Fit.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Kring Reader Chelsea

 

Daca e sa ne luam dupa ce sustin cumparatorii care detin deja produsul Kring Reader Chelsea, acesta e unul dintre cele mai bune sezlonguri de living de pe piata. In primul rand, este un model clasic, cu spatar usor inclinat, exact ce iti trebuie pentru a putea citi sau privi la televizor intr-o pozitie confortabila. Nimic nu te opreste sa tragi un pui de somn, intrucat spatarul e dotat cu o tetiera pentru sprijinirea capului, precum si cu o perna suplimentara, pentru spate, ambele accesorii fiind facute din acelasi material confortabil.

Tapiteria este facuta dintr-un material textil matasos, asemanator pielii intoarse. De asemenea, lateralele si spatele sunt din PVC, fiind mai usor de sters si curatat, iar structura e inaltata de 4 picioare, fiind protejat de depunerile de praf ce se inalta de pe podea. Umplutura este din spuma poliuretanica, care rezista in timp si nu se deformeaza dupa forma corpului.

Aici este disponibil pe culoarea maro, astfel ca se va integra usor printre celelalte corpuri de mobilier din lemn. Totodata, nu se va murdari la fel de usor si va face fata invaziei pisicutei tale. Trebuie mentionat ca lungimea e de 147 cm, latimea e de 68 cm, inaltimea e de 81 cm, iar adancimea sezutului e de 94 cm.

 

Avantaje:
E un excelent sezlong pentru citit si relaxare.

E un model clasic, cu tapiterie maro, rezistenta la murdarie.

Este foarte confortabil la atingere, multumita suprafetei textile, moi.

E accesorizat cu o tetiera si o perna pentru spate.

Este livrat gratuit.

 

Dezavantaje:
Nu are brate laterale, ceea ce poate deranja anumiti cumparatori care doresc spatiu pentru sprijinirea mainilor.

 

 

 

Kring Reader Fit

 

Stim ca nu e foarte relaxant sa stai in fotoliu, atunci cand lecturezi cartea preferata, iar nici canapeaua nu e cea mai placuta, caci nu-ti permite sa te intinzi intr-o pozitie complet relaxanta. Tocmai de aceea ne-am gandit ca un model precum cel fabricat de Kring, pote fi o optiune potrivita pentru tine, mai ales daca abia astepti sa te retragi cu o carte buna, o patura si o cana de ceai, in urmatoarele zile friguroase.

Desigur, il poti amplasa in orice alt spatiu, chiar si pe o terasa inchisa sau in dormitor, oriunde iti place sa petreci timpul relaxandu-te. Este realizat din materiale de calitate, iar asta iti indica si aspectul sezlongului. Are umplutura din spuma poliuretanica, tapiteria e din material textil, iar la baza, nu are picioare clasice, ci doua bare metalice, pe care se sprijina.

In interior se regasesc arcuri metalice, care sustin atat greutatea utilizatorului, dar si integritatea umpluturii. Trebuie spus ca are o lungime de 167 cm (ceva mai mica decat alte modele), o latime de 65 cm, o inaltime de 84 cm si o adancime a sezutului de 129 cm.

 

Avantaje:
Sezlong de living, la un pret bun.

Model clasic, tip fotoliu, excelent in orice sufragerie de dimensiuni medii-mari.

Este rezistent la uz si murdarie, facand fata animalelor domestice, multumita tapiteriei intarite.

Materialul are aspect de piele roasa si e maroniu, integrandu-se perfect intr-un decor rustic si nu numai.

Are suport pentru mentinerea capului intr-un unghi confortabil.

 

Dezavantaje:
Nu are manere pentru sprijinirea bratelor.

 

 

 

Aramis Feeling Brownie

 

In cazul in care intotdeauna ti-ai dorit sa instalezi un sezlong in sufrageria ta, insa niciodata nu ai gasit un model potrivit ca dimensiuni, s-ar putea sa fi gasit o solutie ideala pentru tine. Produsul de fata este reprezentat de doua piese, un fotoliu si un taburet patrat, pe care iti poti sprijini picioarele, aseza un teanc de carti sau cestile de cafea.

Daca esti confuz si nu intelegi cum acest fotoliu poate fi confundat cu un sezlong, afla ca aceasta este forma restransa a corpului de mobilier. Acesta are o structura ingenioasa, prin care spatarul si lateralele se muta in prelungirea sezutului, capatand forma sezlongului clasic cel confortabil.

Are umplutura din spuma si e tapetata cu poliester, iar producatorul sustine ca va putea fi ridicat cu usurinta si sus, pentru a putea curata pe sub acesta – are o greutate de 86 kg. De asemenea, materialul e impermeabil, astfel ca nu va ramane patat. Are o lungime ceva mai redusa, de 55 cm, o latime generoasa, de 80 cm, si o inaltime de 60 cm.

 

Avantaje:
Sezlong de living, ieftin si bun.

Este un model tip fotoliu, cu taburet, potrivit si sufrageriilor mai mici.

Stofa e impermeabila, asa ca poti umbla linistita cu lichide, in jurul sezlongului.

Are o culoare verde, puternica, care sigur va atrage atentia.

 

Dezavantaje:
Nu are picioare, astfel ca poti murdari usor marginile, in momentul in care speli podeaua.

 

 

 

Zelbio

 

Iata un model de sezlong care se va dovedi a fi foarte folositor in orice locuinta. Acesta este, la prima vedere, un model clasic, cu spatar inclinat, pe care te poti sprijini si relaxa de fiecare data cand vrei sa iei o pauza de lectura. Insa, spatarul poate fi adus in pozitie paralela cu solul, astfel ca, in cazul in care vei avea musafi si nu ai paturi suficiente pentru acestia, se vor odihni fara probleme pe sezlong.

Il poti amplasa chiar si la serviciu, daca ai un birou suficient de incapator, in care nu vrei sa amplasezi o canapea. In felul acesta, vei putea trage oricand un pui de somn, pentru a-ti incarca bateriile. Iti atragem atentia ca are un design modern, astfel ca se va potrivi cel mai bine in incaperi decorate in aceeasi cheie.

Acesta are o structura metalica, peste care este dispusa o saltea acoperita de un material textil, de culoare cenusiu inchis. Asadar, va fi usor de intretinut, iar murdaria va fi greu de observat. Vine dezasamblat, insa nu vei intampina dificultati in acest sens, intrucat componentele sunt putine si pot fi imbinate in mod intuitiv. Are o lungime de 185 cm, o latime de 88 cm si o inaltime de 85 cm.

 

Avantaje:
Spatarul poate fi aplecat, sezlongul transformandu-se in pat.

Poate fi amplasat in sufragerie, dormitor si chiar in birou, pentru cateva minute de odihna asigurate.

Este accesorizat cu o perna.

E usor, putand fi mutat fara probleme.

Produsul include garantie de 24 de luni.

 

Dezavantaje:
Nu are brate laterale, ceea ce poate deranja anumiti cumparatori care doresc spatiu pentru sprijinirea mainilor.

 

 

 

Cum alegi un sezlong de living bun

 

Ghidul cumparatorului

Simti ca ceva ii lipseste sufrageriei tale? Poate ca e prea goala, poate canapeaua nu e cea mai confortabila, mai ales cand trebuie sa o imparti cu altii, sau poate ca e plictisitoare si nu are nimic pentru a te atrage sa pierzi timpul acolo. Daca te regasesti in una dintre situatii, ce spui de un sezlong pentru decorat livingul? Poate fi practic si modern sau vintage, iar atunci te vei simti ca o diva de cabaret, si din fericire gasesti cateva modele interesante pe piata online din Romania.

Nu trebuie decat sa stii sa alegi, iar pentru asta ti-am pregatit un ghid informativ, cu sfaturi si idei practice, care te vor invata cum sa identifici cel mai bun sezlong de living.

 

Design: Aici posibilitatile sunt nenumarate, variind de la modelele clasice, ce imita primele forme de sezlonguri, si pana la cele minimaliste. Desigur, te vei baza pe propriile gusturi, insa tine cont ca vorbim de corpuri de mobilier disponibile in numeroase culori, forme si detalii, asa ca ai grija sa iti complimenteze casa, nu sa o aglomereze.

Sezlongul clasic e construit ca un fotoliu prelungit. Are spatar inalt si poate avea sau nu manere. Datorita formei, il poti aseza intr-un colt, in apropierea geamului sau a sursei de caldura, daca ai o incapere spatioasa. Va ocupa mai mult spatiu, fie ca are forma rotunjita sau patrata.

Sezlongul tip divan, cu un brat, are un aspect vintage. E foarte frumos, indiferent de ce model ai alege, iar avantajul e ca poate fi amplasat si langa perete. Poate fi folosit in locul unei canapele si chiar transformat in pat, la nevoie.

Sezlongul extensibil e asezat pe un suport din lemn sau metalic, astfel ca poate fi pastrat in forma clasica sau desfacut si intins la nivelul solului. E o solutie salvatoare, in cazul in care nu ai un pat suplimentar si ai musafiri care raman peste noapte.

Sezlongul tip fotoliu, cu taburet, e exact ceea ce ii spune si numele, cu mentiunea ca fotoliu poate avea constructie fixa sau se poate transforma/intinde. E potrivit, mai ales intr-o sufragerie redusa ca dimensiuni.

 

Material: Spre deosebire de piesele asezate in afara, in gradina sau langa piscina, cele de interior au un strat gros de umplutura, reprezentat de regula de spuma poliuretanica. Aceasta are rol de izolator termic, iar suprafata nu e una excesiv de moale, astfel ca vei sta relaxat si vei pastra o pozitie corecta a corpului.

Spuma poate fi invelita in aproape orice material, panza textila, stofa, piele ecologica, pielea intoarsa, catifea, chiar si matase, la piesele de lux. Asa cum indica numeroase pareri despre cele mai bune sezlonguri de living, tapiteria trebuie sa fie rezistenta la pete, tratata pentru impermeabilitate si sa fie facil de intretinut, cu atat mai mult daca ai animale de companie sau copii mici. Culoarea acesteia e un bun indiciu pentru a-ti da seama daca isi va pastra aspectul in timp, de aceea, daca stii ca materialul va fi supus la uz intens, mai ales de gherute, orienteaza-te spre o nuanta inchisa, de negru, maro sau albastru.

Desigur, ideal e ca sezlongul sa se potriveasca cu restul mobilierului din camera, sau cel putin cu alte accente regasite pe pereti, covor sau draperii. De asemenea, e important sa retii ca, cu timpul, se va decolora, mai ales daca e tinut in fata ferestrei. Stim ca probabil vrei sa cumperi sezlongul pentru relaxare si lectura, iar o priveliste buna e de ajutor, astfel ca nu strica sa atasezi si niste draperii, care sa combata razele solare.

Suportul poate fi metalic sau confectionat din lemn. Nu se pun probleme de stabilitate, intrucat ambele structuri sunt solide, insa diferentele apar cand vine vorba de usurinta in manevrare. Iti va fi mult mai usor sa schimbi locul corpului sau sa-l indrepti spre directia dorita, daca e metalic si mai usor. Pe de alta parte, nimic nu combate eleganta lemnului masiv.

 

Dimensiuni: Chiar inainte de-a identifica un sezlong de living la un pret bun, trebuie sa te asiguri ca acesta va incapea in spatiul pe care il pastrezi pentru el. Riscul de-a aglomera incaperea, de a ramane putin loc pentru miscare pe langa el sau, dimpotriva, de-a fi prea ingust pentru a sta confortabil, e mare, de aceea, e mai mult decat inspirat sa verifici cat de lung si de lat este.

Pentru a incapea complet, o lungime peste 170-180 cm e de dorit. De asemenea, o latime potrivita va avea peste 60 cm. In cazul in care sezlongul vine gata asamblat (unele produse sunt semi-asamblate, ceea ce inseamna ca nu trebuie decat sa ii atasezi manerele laterale si alte accesorii) asigura-te ca acesta intra pe usa de la camera, facand masuratorile necesare, in prealabil.

Daca e important pentru tine – stii ca va fi folosit si de copii, de exemplu, sau vrei sa fie la nivelul celorlalte corpuri de mobilier din camera, verifica si inaltimea. Nu toate modelele au picioare, ceea ce inseamna ca se va asterne praful mai usor.

Confort: Poate parea redundant sa vorbesti despre comoditatea unui sezlong, avand in vedere ca a fost conceput cu acest aspect in minte, insa exista cateva dotari care pot creste gradul de confort. O suprafata textila va fi intotdeauna mai placuta la atingere, decat una din piele ecologica, chiar daca e mai dificil de curatat si se pateaza mai usor decat aceasta. De asemenea, cu cat mai late sunt bratele laterale, cu atat mai bine. Unele modele au spatar care poate fi inclinat, in timp ce altele sunt accesorizate cu perne si tetiere.

Daca ai hotarat in privinta unei investitii, nu-ti mai ramane decat sa cauti o sursa convenabila, cu sezlonguri de living, la preturi bune. Noi iti propunem sa incerci pe internet, unde sigur vei gasi piese mai interesante decat ce ofera magazinele de profil din oras. Comanda iti va ajunge la usa, fara sa te mai complici cu transportul, iar produsul poate fi disponibil la pret redus sau parte dintr-o promotie.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu