Cea mai buna somiera rabatabila

Am modificat articolul ultima data pe: 27.09.20

 

Cum aleg cele mai bune somiere rabatabile

 

Ghidul cumparatorului

Somierele rabatabile te ajuta sa folosesti la maxim spatiul din incapere, oferindu-ti posibilitatea de a folosi zona de sub saltea pentru depozitare. Nu esti sigur ce varianta sa alegi intre ofertele disponibile? Parcurge acest ghid si afla ce criterii de evaluare iti pot spune care este modelul potrivit pentru tine.

In primul rand trebuie sa stii exact ce dimensiune va avea cadrul patului pe care vei monta somiera. In general versiunile single au latimi de 70 – 110cm si lungimi cuprinse intre 180 – 200cm, iar cele duble variaza intre 140 – 200cm pe latura mica si 200cm pe latura mare.

Verifica daca pistoanele sunt cu prindere pe verticala (de peretele cadrului de pat) sau pe orizontala (pe grosimea acestuia) si pentru ce dimensiune minima a ramei din lemn sau pal este potrivit sistemul inclus. Desi majoritatea functioneaza pentru materiale cu grosimea de minim 18mm, exista si modele care au nevoie de cel putin 30mm pentru prindere stabila. De asemenea, un cadru prea subtire poate fi deformat de o greutate cumulata prea mare a saltelei si somierei.

Vei putea opta intre modele cu ridicare pe verticala, care au pistoanele fixate de obicei catre perete, de o parte si de alta a patului, si respectiv pe o laterala a saltelei, cu pistoanele fixate pe o latura, unul la cap si celalalt la picioare.

Avand in vedere variantele constructive disponibile, iti recomandam sa alegi o somiera rabatabila, la un pret bun, cu lamele confectionate din lemn, care sunt mai rezistente si mai elastice fata de alternativele din metal, care se deformeaza in timp (1 – 2 ani de utilizare) datorita greutatii sustinute.

Poti alege intre versiuni compacte, care se ridica cu totul si variante cu puncte de indoire care permit rabatarea pe segmente (intre 2 – 5) si sunt de ajutor atunci cand doresti sa citesti si ai nevoie de sprijin la spate, sau in cazul in care ai probleme cu circulatia membrelor inferioare si ai nevoie ca picioarele sa fie mai sus decat restul corpului.

Pentru a avea la dispozitie cat mai multe variante ale acestui produs din care sa alegi modelul potrivit tie, numeroase pareri despre cele mai bune somiere rabatabile recomanda folosirea magazinelor online ca principala sursa de informare si achizitie. Poti evalua chiar acum cateva dintre cele mai populare optiuni, impreuna cu principalele caracteristici tehnice, parcurgand prezentarile de mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Somierepaturi SP-45

 

Acest model de somiera este confectionat pe cadru metalic cu profil de 30 x 30 x1.5mm care asigura durabilitatea in timp si baza de sustinere a saltelei. Lamelele sunt confectionate din lemn de fag stratificat, cu latimea de 5.3cm si grosimea de 8mm. Rezistenta structurii este imbunatatita de sectiune metalica transversala care desparte somiera in doua segmente longitudinale.

Versiunea SP-45 este potrivita pentru cadre de pat de dimensiunile 190 x 160cm, utilizate fie pentru doua persoane, de obicei in locuinte cu incaperi limitate ca spatiu, in care optiuni de dimensiuni mai mari nu pot fi integrate in gestiunea economica a suprafetei utile si zona de depozitare obtinuta cu ajutorul somierei rabatabile ofera un avantaj semnificativ

Rabatarea se face pe verticala, cu ajutorul a doua pistoane care sustin o mare parte din greutate atunci cand ai nevoie sa folosesti spatiul de depozitare al patului. Intregul sistem, cu 28 de lamele fixate pe doua randuri, sustine o greutate maxima de 120kg.

 

 

 

Somierepaturi SP-44

 

Modelul SP-44 cu dimensiuni de 190 x 140cm, este una dintre primele variantele de marime pentru paturi duble, selectata de obicei de persoanele care doresc sa mobileze dormitoare mici si foarte mici pentru doua persoane. Aceasta optiune mai este de asemenea utilizata pentru paturi incapatoare de o singura persoana in camere spatioase in care nu este nevoie sa se apeleze la variantele standard de maxim 110cm latime.

Somiera este confectionata din cadru metalic realizat din teava cu sectiune dreptunghiulara (30 x 30mm) si foaie cu grosimea de 1.5mm care incadreaza 28 de lamelele orizontale, din lemn de fa, cu grosimea de 8mm si latimea de 5.3cm, potrivite pentru sustinerea saltelelor din latex sau spuma poliuretanica.

Rabatarea se face prin intermediul a doua pistoane care se fixeaza de rama interioara a cadrului de pat prin intermediul unor suruburi. Intregul sistem sustine o greutate maxima ridicata de 120kg, rezistenta lamelelor fiind imbunatatita de segmentul metalic central care imparte somiera in doua.

 

 

 

Somierepaturi 90

 

Potrivita pentru paturile single si camerele de tineret spatioase, acest model de 200 x 90cm este o somiera rabatabila, ieftina si buna, recomandata pentru persoanele care cauta o optiune accesibila de mobilare a garsonierei sau camerei copilului.

Rama este confectionata din teava metalica dreptunghiulara, cu latura de 30mm, iar cele 15 lamele care sustin salteaua sunt realizate din fag stratificat, cu grosimea de 8mm si latimea de 5.3cm. Elementele elastice din lemn amplifica calitatile latexului si spumei si faciliteaza circulatia aerului prevenind astfel depunerea prafului si mucegaiului. Greutatea somierei si a saltelei este sustinuta, la ridicare, prin intermediul a doua pistoane rezistente care preiau o parte din efort atunci cand ai nevoie de acces la spatiul de depozitare.

Intregul sistem suporta o greutate maxima de 120kg. Prin rabatarea partii superioare a patului poti transforma cu usurinta spatiul de sub saltea intr-o zona de organizare si pastrare a jucariilor, lenjeriei de pat sau echipamentelor sportive sezoniere.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status