Cel mai bun balsam de rufe concentrat

Am modificat articolul ultima data pe: 09.07.20

Cum aleg cele mai bune balsamuri de rufe concentrate

 

Ghidul cumparatorului

Spalarea hainelor doar cu detergent nu lasa un parfum persistent pentru o perioada mai lunga, iar actiunea unora dintre acestia poate lasa tesaturile aspre si greu de calcat. Cea mai buna solutie, in acest caz, e adaugarea in ciclul de spalare a unui balsam de rufe care sa reduca efectele detergentilor si a apei dure, lasand hainele moi si cu un miros placut.

Desi exista o multitudine de optiuni pe piata, o varianta buna din punct de vedere economic este achizitionarea unei variante concentrate, care sa asigure acoperirea unui numar mai mare de spalari.

Multe persoane, atunci cand cauta sa afle unde gasesc balsam de rufe concentrat, la un pret bun, se ghideaza dupa costul si parfumul acestuia, dar mai exista cateva detalii ce ar trebui luate in calcul pentru a fi siguri ca produsul ales e si cel mai potrivit pentru noi.

In primul rand, compozitia balsamului ar trebui verificata. Actiunea principala a acestui tip de produs este aceea de a reduce gradul de uzura al tesaturii, prin inmuierea si improspatarea fibrelor, iar acest efect este obtinut prin prezenta surfactantilor cationici si a parfumului, care pot avea origine naturala(in cazul produselor bio) sau sintetica(pentru ofertele cu formula conventionala).

Exista produse bio, bazate mai mult pe substante obtinute din ingrediente naturale, ce sunt indicate mai ales in cazul copiilor sau a persoanelor cu sensibilitate dermatologica crescuta. Balsamul ar trebui sa fie ales si in functie de hainele pentru care il achizitionezi, deoarece exista modele recomandate hainelor colorate, albe sau negre.

Parfumul este un parametru strict subiectiv, ce trebuie ales de fiecare cumparator in parte, dar ceea ce ar trebui urmarit este daca acesta persista in haine pentru o perioada mai lunga. De asemeni, in functie de pH-ul pielii fiecaruia, acest miros se poate modifica in timpul purtarii; sfatul nostru fiind sa alegeti un tip de balsam cu miros asemanator parfumului purtat pentru a fi siguri de compatibilitate. Astfel, daca stii ca un parfum cu miros dulce nu te avantajeaza, nu te orienta spre balsamuri cu arome din aceasta categorie.

De regula, numarul de spalari pe care il poate asigura un produs va fi inscriptionat pe eticheta, putand varia in functie de cantitatea din recipient si gradul de concentratie. Pretul variaza si in functie de acest parametru, existand optiuni superconcentrate care, intr-o cantitate medie de 2 litri pot asigura pana la 80 de cicluri de spalare.

Cautand pareri despre cele mai bune balsamuri de rufe concentrate, am selectat cateva produse mai interesante, in functie de ideile enumerate pana acum, si le-am descris mai jos, pentru a-ti oferi cateva optiuni in cazul in care inca nu ai gasit produsul perfect pentru tine.

 

 

Modele recomandate 2020

 

 

Sano Perfume Crystal Noir 

 

Sano Perfume Crystal Noir este un balsam pentru haine colorate ce are in componenta substante ce actioneaza ca un filtru pentru razele ultraviolete, intarziind procesul de decolorare datorat expunerii la soare, acesta fiind unul din motivele pentru care il consideram un candidat bun la categoria cel mai bun balsam de rufe concentrat. Este un produs lichid, ambalat in recipiente de plastic de 0.75 litri si asigura, prin formula concentrata, pana la 30 de cicluri de spalare.

Actioneaza prin eliminarea resturilor de detergent ce pot duce la patarea tesaturilor si, datorita extractului de aloe vera, netezeste microfibrele din tesatura, asigurand o textura moale. Microcapsulele de parfum asigura un miros placut si discret ce persista, dar nu chiar identic cu cel al parfumului cu acelasi nume.

Balsamul are si efect antistatic, prevenind electrizarea tesaturilor, usureaza calcatul, reduce sifonarea hainelor si neutralizeaza mirosurile neplacute persistente. Opiniile cumparatorilor descriu produsul ca fiind parfumat si persistent, un punct forte fiind faptul ca nu incarca tesatura si nu lasa impresia de material textil imbacsit sau greu.

 

 

 

 

 

Dalin Lavanda 

 

Dalin Lavanda este un balsam lichid pentru haine colorate. Are o formula concentrata ce permite, in cazul unui ambalaj de 1.5 litri, utilizarea la pana 60 de spalari.

Este un produs indicat pentru hainele bebelusilor sau ale persoanelor cu piele sensibila sau afectiuni dermatologice datorita formulei hipoalergenice. Procentul de substante sintetice utilizat este mai redus prin neutilizarea alcalilor – saruri ionice bazice, folosite de regula pentru producerea spumei. Contine surfactanti neionici si cationici ce actioneaza pentru a netezi tesaturile si scade usor timpul necesar pentru uscare.

Utilizarea uleiului de lavanda in compozitie ofera un efect de netezire a fibrelor textile, lasand tesaturile moi si mai usor de calcat. Asigura si un efect antistatic, reducand gradul de electrizare al hainelor, iar utilizatorii au mentionat pe forumurile dedicate acestui subiect persistenta prelungita a mirosului in hainele depozitate. Parfumul a fost clasificat ca fiind discret.

 

 

 

 

 

Semana Moonflower Golden Shine 

 

Semana Moonflower Golden Shine este o optiune pe care o poti lua in calcul atunci cand cauti un balsam de rufe concentrat ieftin si bun. Este clasificat ca fiind un produs premium, ce foloseste ingrediente de calitate si tehnologii de productie noi pentru a obtine un efect hipoalergenic.

Formula superconcentrata asigura cu pana la 42% mai multe spalari pe litru. In varianta de ambalare de 2 litri, acesta poate asigura pana la 80 de spalari. Producatorul recomanda folosirea a 25 de mililitri pentru 4 – 5 kilograme de rufe. Asigura un efect de netezire si inmuiere a fibrelor textile pentru o calcare mai usoara si reduce tendinta de electrizare a hainelor.

Parfumul produsului este inclus de catre producator in categoria celor de tip floral clasic, cu tendinta dulce. Utilizatoarele au mentionat persistenta mirosului pentru mai mult timp, mai ales in cazul depozitarii hainelor in dulap.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status