Cel mai bun aspirator de cenusa profesional

Am modificat articolul ultima data pe: 25.09.20

 

Cum aleg cele mai bune aspiratoare de cenusa, profesionale

 

Daca stai la casa si ai ales ca pe langa incalzirea normala, sa ai si sobe sau semineu, atunci ai nevoie de un aspirator de cenusa. Cu ajutorul acestuia poti curata in siguranta si repede reziduul rezultat in urma arderii din interiorul semineelor, gratarele si sobe.

Citind acest ghid vei afla informatii despre principalele caracteristici la care trebuie sa fii atent, dar si de unde poti achizitiona un aspirator de cenusa profesional, la un pret bun.

 

 

Principala caracteristica a unui aparat de acest fel este puterea motorului, care la un model profesional poate varia intre 800 W si 1200 W. Il vei alege in functie de cate locuri ai de curatat, sobe sau seminee, si de cat de des il folosesti. Daca faci focul zilnic, in 2 – 3 incinte, atunci e bine sa optezi pentru un aspirator cu o putere a motorului cat mai mare.

Tot in functie de cate reziduuri ai, vei alege si capacitatea recipientului de colectare, care poate varia de la 17l la 20l si chiar mai mult.

Recipinetul poate fi confectionat din tabla, aluminiu sau alte materiale rezistente la cald, deoarece la aspirare pot fi trase si bucati de carbune sau lemn incinse.

Furtunul de aspiratie este tot metalic si rezistent la temperatura inalta, pentru a oferi siguranta maxima in indepartarea cenusei. Acesta este indicat sa aiba o lungime de minim 1,5 m pentru a-ti permite aspirarea facila, chiar si in cele mai indepartate colturi. Diamentrul tubului de aspirare poate avea in jur de 35 mm, recomandat pentru a nu se infunda la bucati mai mari, ramase in urma arderii.

Daca ai seminee mari poti alege un model care sa iti ofere si tevi de aspirare metalice de prelungire a furtunului. Capatul tubului este indicat sa fie tesit pentru a asigura indepartarea cenusei si din colturile cele mai greu accesibile .

Sistemul de filtrare este de asemenea un element important, mai ales daca esti o persoana alergica. Filtrele pot fi: de tip eventai, rugos pentru impuritati; filtru lavabil care poate fi spalat dupa mai multe utilizari; filtru HEPA care absoarbe si cele mai fine particule

Daca ai in casa copii mici sau batrani care au anumite ore de odihna, va trebui sa optezi pentru un aspirator cu nivel de zgomot mai mic (in mod normal dispozitivele emit in jur de 75dB). Lungimea cablului de alimentare este, de asemenea, importanta, mai ales daca nu ai o priza in apropierea semineului. Aceasta poate varia de la 1,5 m la 4 m. Cu cat e mai lung, cu atat e mai necesara posibilitatea de strangere a firului, fie manual sau automat.

Poti alege aspiratoare simple sau dotate cu rotile, pentru a fi mai usor transportate. Daca ai o podea acoperita cu parchet este bine sa te asiguri ca rotile aspiratorului sunt protejate cu cauciuc sau sunt dintr-un material mai moale, pentru a nu lasa urme pe lemn.

Daca nu ai mult loc pentru depozitare atunci e bine sa alegi un model mai mic ca si dimensiuni, care sa poata incapea cu usurinta intr-o debara sau camara.

Pentru a-ti prezenta cateva modele am studiat mai multe pareri despre cele mai bune aspiratoare de cenusa profesionala si iti ofer in continuare o lista. Aceste aparate pot fi comandate online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Stayer 1.1072 

 

Firma Stayer ne propune un aspirator de cenusa profesional, puternic, cu un motor de 1200 W, care asigura o aspirare rapida si de calitate. Este dotat cu un recipient de colectare a cenusii de 20 de litri, asa ca este indicat pentru case mari care au mai multe sobe sau seminee.

Este dotat cu un furtun de colectare cu o lungime de un metru si un diametru de 38 de mm, care permite si asipirarea unor bucati mai mari de carbune sau lemn. Furtunul este din metal pentru siguranta. Este dotat cu filtru HEPA.

Pentru a putea goli usor recipientul de colectare acesta este dotat cu un maner rigid, mare, care asigura o prindere ferma si o manevrare usora. Se alimenteaza la retea. Butonul on/off este asezat la vedere pentru a fi usor de utilizat. Nu are roti, dar avand o greutate de 4,5 kg poate fi usor transportat.

 

 

 

 

 

Karcher AD 3 

 

Aspiratorul pentru cenusa AD3, oferit de firma Karcher, este un model compact, robust, practic, care cu o putere a motorului de 1200 W realizeaza o aspirare puternica si de durata. Recipientul de colectare a cenusii, precum si furtunul de colectare sunt realizate din metal, pentru un plus de siguranta.

Rezervorul de colectare are o capacitate de 17 litri, suficienta pentru acasa. Furtunul are o lungime de 1,7m, iar forma tesita permite aspirarea si in colturi. Sistemul de filtrare este de tip evantai. In partile laterale prezinta doua cleme din plastic care permit deschiderea rapida a capacului pentru a putea goli recipientul de colectare cu usurinta.  

Are doua butoane on si off situate pe partea superioara a aspiratorului. Manerul mare permite prinderea dispozitivul cu fermitate. Pentru a fi transportat mai usor este dotat cu rotile. Cablul de alimentare are sistem de prindere manual si are o lungime de 4m. Se alimenteaza la priza.

 

 

 

 

 

Home FHP800 

 

Daca ai nevoie de un aspirator de cenusa profesional, ieftin si bun, iti recomandam modelul Home FHP800. Puterea motorului este de 800 W, suficienta pentru o aspirare de calitate. Capacitatea recipientului de colectare a cenusii este de 20 de litri. Pentru siguranta utilizatorului recipientul este realizat din metal.

Furtunul de aspirare are o lungime de un metru si un diametru de 33 de mm. Contine un filtru lavabil, care poate fi curatat cu usurinta cu apa ori de cate ori este nevoie.

Pentru a putea fi transportat usor este dotat cu rotile. Se alimenteaza la retea prin intermediul unui cablu cu o lungime de 1,5 m. Recipientul se scoate usor fiind prins prin intermediul a doua cleme de metal. Este dotat cu maner. Nu este greu (cantareste 3,3kg) si fiind mic (35 x 35 x 45 cm) isi poate gasi usor un loc pentru depozitare.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status