Cel mai bun programator de irigatii ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cum aleg cele mai bune programatoare de irigatii, ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Programatoarele de irigatii pot asigura necesarul de apa pentru gradina dumneavoastra de flori sau legume, fara a fi nevoie sa supravegheati intreaga instalatie de udare. Astfel, se asigura hidratarea culturilor fara risipa de apa si fara a consuma foarte mult din timpul dumneavoastra.

In comert, exista foarte multe modele de astfel de dispozitive, iar pretul poate varia considerabil de la unul la altul, in functie de tehnologia folosita si de functiile oferite. Prin urmare, o alegere poate fi dificila, iar ghidul Clovis pe care il cititi acum va fi foarte util pentru cumpararea unui programator irigatii ieftin, la un pret bun.

 

 

Asadar, mai intai, este important sa stiti ca se pot gasi atat programatoare digitale, cat si mecanice.

Cele din a doua categorie sunt considerabil mai ieftine, in schimb nu au nici pe departe atatea functii si optiuni precum cele digitale.

Pe de alta parte, dispozitivele mecanice nici nu au nevoie de baterii ori de o sursa de energie – ele se activeaza prin intoarcere, la fel cum se intoarce un buton de timer la un cuptor cu microunde, iar la finalul derularii mecanismului, apa se va opri.

Mai mult, in descrierile programatoarelor mecanice, se specifica si debitul de apa, pentru a putea calcula cantitatile necesare in functie de cultura pe care o aveti. Astfel, veti putea seta cronometrul cat mai precis posibil, pentru a asigura o buna irigare, dar si pentru a face economie la apa, in acelasi timp.

Cand vine vorba de dispozitivele digitale, aici exista multi factori care pot determina alegerea catre un produs sau altul. Unele modele pot coordona patru, sase, chiar si opt statii de irigatie, precum e cazul produsului Rain Bird.  Se poate oferi si comanda de a uda gradina doar in zilele impare sau pare, ori zilnic.

Mai mult, sistemele digitale permit si durate foarte variate de udare, de la 1 minut la cateva ore, si exista si posibilitatea de a le atasa senzori de ploaie, care, daca detecteaza prezenta precipitatiilor, vor anula programul, si veti economisi astfel apa. In plus, exista si modele care regleaza si debitul de apa, precum Strend Pro Ai1001. Nu uitati sa verificati dimensiunile de filet, pentru a putea potrivi programatorul la furtunurile si robinetele retelei dumneavoastra de irigatie.

Multe pareri despre cele mai bune programatoare irigatii ieftine specifica si modul de alimentare al acestora ca factor de alegere. Daca veti opta pentru un dispozitiv care se conecteaza la reteaua de electricitate, o sa aveti nevoie de acces la priza pentru a-l pune utiliza.

Pe de alta parte, exista si produse care se pun in functiune cu ajutorul bateriilor, deci le veti putea amplasa oriunde, insa va trebui sa schimbati bateriile periodic. Evident, programatoarele mecanice nu au nevoie de niciun fel de sursa de electricitate.

Mai jos, puteti analiza cateva din cele mai bune si mai accesibile modele de pe piata, atat digitale cat si mecanice, iar daca vreunul este potrivit nevoilor dumneavoastra, linkurile de cumparare va stau la dispozitie:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Rain Bird ESP-RZX 

 

Programatorul Rain Bird ESP-RZX poate coordona pana la 4 statii de irigare, prin conectarea legaturilor electrice care activeaza valvele de admisie. Acest produs se adreseaza nevoilor utilizatorilor mai exigenti, care doresc sa personalizeze modul in care le vor fi udate culturile.

De exemplu, il puteti seta sa porneasca doar in zile pare, sau doar in zile impare, ori, in cazul culturilor hidrofile, il veti putea comanda sa le ude zilnic. De asemenea, vi se permite programarea a mai multe perioade de irigare intr-o zi (pana la 6) – cate o ora seara, la amiaza, si dimineata, spre exemplu. In functie de nevoi, tipii de udare pe zona pot fi de la 60 de secunde la patru ore.

Pentru a face economie la apa, puteti conecta si un senzor de ploaie dispozitivului respectiv, ceea ce va anula programul de irigare daca se isca averse neasteptate. Ca sursa de energie, va trebui sa il alimentati la reteaua electrica de 220 V a casei.

 

 

 

Strend Pro Ai1001

 

Strend Pro Ai1001 este un programator de irigatii digital cu multiple functii, dar in acelasi timp usor de instalat si folosit. Unul din avantajele principale ale acestuia este ca se bazeaza pe baterii ca sursa de energie (4 baterii AA care vor trebui cumparate separat).

Astfel, nu este nevoie sa aveti o priza in apropierea dispozitivului, ceea ce va permite mai multa flexibilitate in ceea ce priveste amplasarea acestuia. Optiunile de programare se pot citi de pe afisajul cu cristale lichide, iar perioadele de udare pot dura intre 60 de minute si 24 de ore. Se pot seta pana la 4 intervale de irigare pe zi, precum si posibilitatea de a repeta programul saptamanal.

In plus, dispozitivul controleaza si debitul de apa, pentru a se preta nevoilor plantelor cat mai bine. Ca mod de conectare, trebuie sa aveti robinete de 26,5 mm (3/4”) sau de 33,1 mm (1”) filet, iar presiunea apei sa fie de maximum 7 bari. Produsul se amplaseaza in spatiul exterior si se conecteaza la o singura zona de irigare.

 

 

 

Germag 764424

 

Acest programator de irigatii ieftin si bun utilizeaza un sistem mecanic pentru a controla cat timp dureaza perioada de udare dorita. Ca mod de instalare, se potriveste direct pe robinet ori furtun, conectarea fiind prin insurubare. Pentru a seta produsul, pur si simplu rotiti capacul verde de plastic, pe care este afisata durata in minute, de la sub zece minute la doua ore intregi (120 min).

Mecanismul se va derula pana ce cronometrul ajunge la zero, iar dupa aceea il veti putea seta din nou (il puteti roti si in timpul derularii, daca doriti sa il lasati mai mult dupa ce a pornit deja). Debitul maxim de apa este de 1.5 metri cubi pe ora, iar stiind asta puteti seta dispozitivul pentru a degaja cantitatile dorite de apa, si a face si economie.

Desi durata maxima de udare poate fi considerata scurta fata de ce au de oferit modelele digitale, pretul foarte accesibil al acestui produs constituie un avantaj considerabil. Cei mai atrasi cumparatori vor fi cei cu nevoi nu foarte exigente pentru culturile lor, care doresc o solutie rapida pentru asigurarea necesarul de apa gradinii lor.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status