Cel mai bun programator de irigatii, cu doua zone

Am modificat articolul ultima data pe: 31.05.20

 

Cum aleg cele mai bune programatoare de irigatii, cu doua zone

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca hobby, fie ca modalitate de a va asigura traiul, agricultura este o activitate placuta, dar si exigenta in ceea ce priveste munca necesara pentru a beneficia de rezultatele asteptate. Pe langa lucrarile solului, asigurarea necesarului de apa reprezinta un efort considerabil pentru orice sera sau gradina.

In acest ghid Clovis, va vom indruma cu cele mai bune sfaturi de cumparare a unui programator de irigatii cu doua zone, la un pret bun, si veti putea si comanda un astfel de dispozitiv folosind linkurile puse la dispozitie.Un important factor de selectie dintre diversele modele de programatoare de pe piata este modul de setare. Unele aparate va permit sa potriviti ora si durata udarii direct din butoanele lor, insa in comert puteti gasi si dispozitive cu Bluetooth, ce pot fi controlate prin intermediul unei aplicatii instalate pe smartphone-ul ori pe tableta dumneavoastra.

In ceea ce priveste programele, exista modele cu 2, 3 sau 6 programe de controlare a timpului de udare sau a debitului de apa, pentru a putea asigura nevoile diverselor culturi din gradina sau de pe terenul dumneavoastra. Ghidul acesta se axeaza numai pe programatoarele cu doua zone, deci veti putea controla irigatiile pe doua parcele ori culturi diferite aflate in apropiere una de alta.

Pe langa asigurarea hidratarii plantelor, economisirea apei este unul din scopurile principale ale acestor dispozitive. Dozand atent cantitatea la fiecare udare, vi se permite sa minimizati consumul de apa, ceea ce va insemna facturi mai mici, fara ca plantele dumneavoastra sa sufere. Insa, daca apare o ploaie subita, si programatorul isi va continua sarcina de a iriga plantele, veti irosi apa degeaba.

Solutia pentru astfel de eventualitati este un detector de ploaie: unele modele de programatoare pot fi conectate la astfel de dispozitive, ceea ce le va permite sa opreasca apa, lasand precipitatiile sa se ocupe de udarea culturilor. Astfel, daca va permite bugetul, luati in considerare si posibilitatea atasarii detectoarelor de ploaie cand alegeti un dispozitiv de pe piata.

In ceea ce priveste conditiile de operare, foarte multe pareri despre cele mai bune programatoare de irigatii, cu doua zone, subliniaza importanta protejarii impotriva apei si prafului.

Avand in vedere ca multe din aceste dispozitive sunt destinate instalarii in spatiul exterior, ele sunt echipate cu garnituri care sa previna infiltrarea umezelii si a murdariei la partile electronice si electrice dinauntru. In plus, daca considerati ca aveti nevoie, exista si programatoare care au specificate temperaturile minime si maxime la care pot fi folosite, cum e Rain Bird WP 2, ce functioneaza intre -20 si +70 grade Celsius.

Acum ca stiti care sunt elementele pe baza carora puteti alege un programator de irigatii cu doua zone potrivit, mai jos aveti si niste scurte prezentari a catorva modele de pe piata. Folositi fara ezitare linkurile de cumparare, in cazul in care vreunul din ele vi se pare adecvat nevoilor gradinii dumneavoastra!

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Hunter NODE 200

 

Acest model este pus in functiune de baterii de 9 volti (neincluse in pachet), si se programeaza foarte simplu, prin intermediul butoanelor cu care este echipat. Pe display-ul cu cristale lichide, puteti vedea regimul de functionare dorit, si are trei programe diferite, fiecare din acestea putand fi reglate cu pana la 4 ore diferite de pornire.

Ca timp de operare, puteti seta sa ude culturile dumneavoastra intre un minut si sase ore. In plus, memoria sa retine toate informatiile legate de programe, pentru a le putea repeta ulterior. Este rezistent la umezeala, si poate fi conectat si la un senzor de ploaie, care va permite anularea irigarii daca se ivesc averse neprevazute.

In ceea ce priveste gama de temperaturi in care functioneaza, producatorul specifica o minima de -17 grade Celsius, iar maxima este de +60 de grade. Multitudinea de programe si display-ul foarte detaliat, il fac usor de folosit precum si adecvat celor mai multe nevoi pe care le puteti avea in gradina dumneavoastra.

 

 

 

Solem IP68

 

Modelul Solem IP68 este, la prima vedere, ciudat ca design, intrucat nu are butoane ori display. Acest programator de irigatii cu doua zone, ieftin si bun, poate fi controlat printr-o conexiune Bluetooth, regimul sau de operare fiind controlat cu ajutorul smartphone-ului, al tabletei, sau al unul computer personal.

Raza maxima de actiune a conexiunii wireless este de aproximativ zece metri, iar produsul dispune de trei programe de udare, fiecare putand fi echipat cu pana la 8 timpuri de pornire diferite. Este pus in functiune de baterii de 9 volti, si pentru economisirea apei, il puteti conecta si la un senzor de ploaie.

Faptul ca nu are butoane si nici display a permis producatorului sa il faca complet rezistent la apa: clasa de protectie IP68 il face operabil chiar si atunci cand este scufundat complet. Ca o ultima specificatie, trebuie sa fiti atenti: doar telefoanele ce dispun de tehnologie Bluetooth Low Energy pot opera acest dispozitiv!

 

 

 

Rain Bird WP2

 

Programatorul de irigatii Rain Bird WP2 este compact si rezistent la apa, si puteti sa il amplasati usor in cutia electrovanelor. Desi putin mai scump decat alte programatoare, acesta ofera foarte multe functii si setari.

Printre functiile sale, mai beneficiati de ajustarea timpului de functionare intre 0 si 200%, pentru a economisi la apa, precum si functia de intarziere a udarii pana la 15 zile, regimul de functionare reincepand automat dupa ce acest interval s-a scurs. Poate opera chiar si scufundat complet, beneficiind de clasificarea IP68 – rezistenta maxima la umezeala.

Ecranul mare si cele cinci butoane asigura o setare usoara, cu 3 programe diferite. Este un produs foarte rezistent la temperaturi extreme: pragul inferior la care poate functiona este de -20 de grade Celsius, iar cel superior de 70 de grade. Timpii de functionare pot fi reglati intre 1 minut si 12 ore, iar distanta maxima pana la electrovana poate fi de 30 de metri, conexiunea fiind prin cablu. Suporta si senzor de ploaie, in cazul in care doriti si un astfel de accesoriu.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status