Cel mai bun paravan despartitor, din lemn

Am modificat articolul ultima data pe: 26.09.20

 

Cum aleg cele mai bune paravane despartitoare, din lemn

 

Ghidul cumparatorului

Obiecte simple din punct de vedere constructiv, dar cu utilizari multiple, paravanele pot fi folosite pentru a completa designul unei incaperi, ca simple elemente de decor, separand partial si doar vizual zone din camere spatioase sau ca solutii eficiente, ieftine si greu de inlocuit, pentru gestionarea practica a locuintelor de dimensiuni mici.

Ce variante exista pe piata si ce trebuie sa stii pentru a alege modelul potrivit? Afla parcurgand recomandarile acestui ghid.

 

 

Printre primele criterii pe care trebuie sa le iei in considerare la achizitia unui astfel de produs se numara dimensiunile, care depind foarte mult de spatiul in care il vei folosi.

Vei gasi in magazine variante cu inaltimea cuprinsa intre 90cm si 2m, si latime de 90cm pana la 2.4m, aceasta din urma variind in functie de numarul de panouri, care se incadreaza in general intre 3 si 6.

Pentru separarea zonelor din incaperi de dimensiuni reduse, iti recomandam un model mai scund, de pana la 1.20m care sa protejeze vizual spatiul pe care vrei sa il ascunzi, fara a-l exclude insa total din economia camerei. Versiunile inalte sunt potrivite pentru spatii cu suprafata mare si in special in cazul in care vrei sa delimitezi complet o anumita zona.

Un alt element de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti un paravan despartitor din lemn, la un pret bun este structura acestuia.

Poti opta pentru modele confectionate exclusiv din fibra lemnoasa (fag, nuc, cires, brad, artar, alun, bambus etc.) cu aspect robust si impunator, recomandate pentru a completa designul din interiorul birourilor de avocatura, contabilitate, consultanta psihologica, pentru ca creeaza o imagine de credibilitate si durabilitate. In aceasta categorie vei gasi versiuni din panouri compacte si optiuni confectionate din sipci sau fasii din lemn combinate in diferite configuratii.

O alta varianta ornamentala este cea cu panouri perforate care include segmente cu forme ornamentale decupate in lemn. Iti atragem atentia ca pentru a separa complet o zona in care ai nevoie de intimitate (dormitor, spatiu pentru schimbat haine) ai nevoie de un format care sa blocheze complet privirea.

In alegerea culorii si a designului vei tine cu siguranta cont de aspectul spatiului in care il vei incadra. Pentru apartamente mici iti recomandam esentele din lemn deschise natural (pin, artar, stejar alb, fag, cires, plop etc.) sau acoperite cu strat de vopsea (alb, crem, galben pal) si cu cat mai putine elemente decorative, care incarca vizual. Te sfatuim sa optezi pentru modele confectionate din lemn de categorie premium (mahon, palisandru, teak, nuc, abanos) cu ornamente simple, decupate, incrustate sau pictate discret, daca vrei sa adaugi eleganta unui decor sofisticat, in incaperi cu dimensiuni generoase.

Pentru locuintele cu atitudine relaxata, orientate catre evidentierea materialelor naturale, se pot utiliza modele din fibra lemnoasa cu textura bine definita, acoperita doar cu lac transparent, optiuni din rachita impletita sau sipci orizontale.

Pentru inaltimi mai mari de 120cm este indicat sa alegi acele variante in care panourile sunt fixate cu trei balamale pentru ca asigura o rezistenta si o fixare mai buna. Sunt de asemenea recomandate cele din inox care fac fata mai bine la coroziune.

Daca incerci sa-ti dai seama unde ai putea gasi un astfel de produs, iti vom spune ca cele mai multe pareri despre cele mai bune paravane despartitoare din lemn sustin utilizarea magazinelor online ca sursa, datorita ofertei variate, promotiilor disponibile si posibilitatii de livrare la domiciliu. Poti vedea pentru inceput cateva astfel de optiuni consultand exemplele de mai jos selectate de echipa noastra.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

PAR6 lemn maro

 

Este un model cu zona inferioara realizata din sipci orizontale fixate in cadru de lemn si segment superior decupat in linii cu design floral, care permite vizualizarea spatiului din spatele paravanului. Asigura preponderent un rol estetic si mai putin unul functional, oferind doar posibilitatea de delimitare vizuala, fara a asigura intimate.

Panourile sunt prinse doua cate doua cu balamale (3 pentru fiecare imbinare). Din pacate producatorul nu mentioneaza materialul din care sunt confectionate acestea si nici tipul de lemn folosit in realizarea produsului.

Aceasta varianta este disponibila in doua optiuni constructive cu 4 si respectiv 6 panouri, insemnand o latime de 160cm si respectiv 240cm in a doua optiune dimensionala, ambele avand inaltimea de 170cm, dimensiuni care recomanda utilizarea intr-o incapere spatioasa. Designul poate fi incadrat cu usurinta atat intr-o camera amenjata elegant, in linii clasice, cat si intr-o atmosfera casual sau chiar cu elemente de tip traditional.

 

 

 

PAR101 6 panouri

 

Confectionat din sipci de culoare maro, incadrate in structura din lemn, cu efecte vintage si aspect colonial, acest model ofera incaperilor o parte din atmosfera de mister a
secolelor XVII – XVIII. Este o varianta conceputa pentru camere impresionante prin dimensiuni, care pot face loc unui separeu delimitat vizual printr-un astfel de paravan ce imbina in mod echilibrat rolul estetic cu cel functional, asigurand un nivel confortabil de intimitate.

Are inaltimea de 1.70cm si latimea de 2.40cm care include 6 panouri pliabile, unite prin balamale metalice (2 pentru fiecare imbinare). Datorita caracteristicilor fizice poate fi utilizat pentru a defini partial o zona cu scop distinct intr-o incapere precum livingul sau intr-un birou in care lucreaza doua persoane. Poate fi de asemenea o solutie pentru a separa complet un spatiu, precum un apartament cu o camera, in doua zone functionale.

Designul este simplu, intr-o singura culoare, efectul stilistic fiind creat in intregime din elementele constructive care duc cu gandul la popularele jaluzele din lemn. Din pacate producatorul nu mentioneaza tipul de esenta lemnoasa utilizata.

 

 

 

PAR202 lemn negru

 

Cu panouri integrale care impreuna cu picioarele ce asigura sprijinul pe sol ajung la o inaltimea de 175cm, acest paravan despartitor din lemn, ieftin si bun, de culoare neagra, poate fi incadrat foarte bine intr-o incapere de dimensiuni mari care are nevoie de o delimitare vizuala partiala a zonelor (birou si spatiu de discutii, biblioteca si colt de intalniri etc.) si un plus de eleganta sofisticata.

Decupajele in forma de frunze stilizate care acopera paravanul pe intreaga inaltime il recomanda doar pentru uz estetic, ca obiect decorativ. Desfacut in forma cea mai extinsa care permite asigurarea stabilitatii, acest produs iti ofera o latime maxima de 130cm. Pentru depozitare poti lua in calcul dimensiunile de 175 x 43cm caracteristice in varianta stransa.

Panourile sunt prinse cu cate doua balamale, versiune care in cazul unui astfel de model cu greutate redusa, datorita materialului extras prin decupare, asigura o rezistenta suficienta. Din nefericirea producatorul nu precizeaza tipul de lemn din care este confectionat.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status