Cele mai bune stroboscoabe

 

Cel mai bun stroboscop – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Stroboscoapele sunt aparate luminoase care sunt utilizate pentru obtinerea de jocuri de lumini la concerte, petreceri, ba chiar si acasa ori la masina, cu functie de girofar. Ca termen general, ne vom referi la o gama larga de dispozitive de iluminat ambientale drept stroboscoape, iar in ghid le vom analiza pe principalele tipuri din comert. In ceea ce priveste recomandari concrete pentru anul 2020, suntem de parere ca produsul Cameo Storm Cris006 raspunde chiar foarte bine nevoilor de animare a cluburilor, teraselor ori petrecerilor de acasa: are numeroase functii, precum Master Dimmer, DMX pentru control al luminilor prin computer si microfon incorporat, ce poate sincroniza jocurile de lumini cu muzica din mediul ambiental. Acest model se prinde de tavan, iar daca doriti o recomandare de stroboscop care sa poata fi amplasat pe podea, LED Headlight DMX-54L este sugestia noastra. Are 54 de LED-uri, ofera 40 de jocuri luminoase si puteti sa alegeti oricare din acestea foarte usor, selectandu-le de pe un display cu cristale lichide aflat pe spatele produsului. Poate fi controlat si prin DMX, in ritmul muzicii, insa poate fi utilizat si pentru iluminatul arhitectural.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Cameo Storm Cris006
Click aici pentru pret!

Este echipat cu functie DMX pe 10 canale, ce permite utilizatorilor sa obtina foarte multe tipuri diferite de jocuri de lumini. Dimensiunile reduse (25 x 25 x 17 centimetri) il fac potrivit si pentru cluburi mici ori petreceri acasa.

Fiind un produs de calitate foarte buna si cu o paleta destul de mare de functii in ceea ce priveste jocurile de lumini, pretul la care este comercializate este destul de ridicat, ceea ce poate descuraja unii cumparatori.

Daca tineti la atmosfera petrecerilor pe care le organizati ca DJ profesionist ori ca posesor de club, acesta este unul din cele mai bine cotate modele de stroboscoape. Este usor de instalat si utilizat, iar laserele au functii de singuranta pentru prevenirea accidentelor.

A 2-A OPTIUNE!

Led Headlight DMX-54L
Click aici pentru pret!

Cu un numar total de 54 LED-uri a cate 3 Wati fiecare, acest stroboscop se preteaza destul de bine concertelor, dar si la iluminatul pentru cladiri mari (muzee, monumente arhitecturale).

Nu are lumini de tip laser, ci doar de tip LED. Unii proprietari de cluburi sau discoteci ar putea dori si lumini laser, aceasta fiind o alegere subiectiva, ce variaza de la persoana la persoana.

Cu un pret bun pentru un produs de calitate si cu o durata de viata de peste 50 de mii de ore, aceasta este una din cele mai bune solutii pentru asigurarea iluminatului arhitectural ori pentru echiparea cluburilor mici.

A 3-a Optiune!

Strobe 27292
Click aici pentru pret!

Chiar daca pare un produs relativ modest, atat prin design cat si prin pret, modelul pe care il prezentam aici este rezistent, cu o durata de viata de 35.000 de ore. Se poate prinde atat pe perete, cat si pe un suport special.

Nu este un model pentru petreceri in cluburi mari, unde este nevoie de putere ridicata si de moduri mai complexe de jocuri de lumina (cum este cu reglarea prin protocoale DMX).

Mic, ieftin, cu 6 moduri de aprindere pentru cele trei culori de baza (albastru, rosu si verde), acest stroboscop este ales de multi cumparatori care organizeaza ocazional petreceri acasa ori in cluburi mici.

 

 

Cum alegi un stroboscop bun

 

Ghidul cumparatorului

Jocurile de lumini sunt o parte importanta a unei petreceri reusite, fie acasa, fie la cluburi. In ultima vreme, posesorii de resedinte impozante au inceput, de asemenea, sa opteze pentru diverse forme de iluminat arhitectural, unele mai simple, altele mai complexe. Pentru aparatura pe care o vom prezenta in acest ghid, adica pentru dispozitivele luminoase care satisfac scopurile de iluminare dinamica, vom utiliza termenul stroboscop.

Mai jos, prezentam principalele feluri de stroboscoape la preturi bune ce se pot gasi in comert, alaturi de criteriile pe baza carora va puteti face o alegere potrivita pentru nevoile si dorintele dumneavoastra.

 

Tipologie: profesional, hobby ori auto.

Stroboscoapele profesionale sunt cel mai des intalnite in concerte, discoteci, cluburi ori terase. Sunt de putere relativ mare (peste 100 de Wati), au o posibilitate de rotire, fie automata, fie manuala (adica le puteti regla manual sa stea indreptate catre un anumit loc), iar paleta de lumini si jocuri pe care acestea o au este ridicata, multumita protocoalelor DMX, ce permit programarea LED-urilor si laserelor prin computer, cum vrea utilizatorul.

Stroboscoapele hobby sunt mult mai simple si mai slabe, iar pretul lor este relativ scazut, in comparatie cu cele profesionale. Strobe 27292 este un astfel de produs, un alt exemplu fiind micutul GlowMania 64393. Se adreseaza cumparatorilor putin pretentiosi care cauta sa animeze petreceri acasa ori la curte, fara multe costuri si eforturi de organizare.

In ultima categorie, se afla produsele auto: un stroboscop auto este AutoMax 7052. Acestea sunt folosite ca girofaruri, iar pentru a le utiliza, produsele trebuie sa fie omologate de lege, de catre autoritatile responsabile cu registrele auto.

 

Alimentare: in ceea ce priveste acest aspect, optiunile sunt doua: fie un produs se alimenteaza la reteaua de 220 de Volti, fie care se conecteaza la cea de 12 sau 24 de Volti de masina.

Dupa cum era de asteptat, modelele profesionale si de hobby sunt proiectate pentru a fi conectate la retelele de casa (220 de Volti si 50 de Herzi), pe cand cele auto nu au de ales decat sa mearga pe cei 12 Volti de la bateria masinii (exista si baterii de masinad de 24 de Volti, de asemenea.

 

Numar de LED-uri: destule pareri despre cele mai bune stroboscoape spun ca, pe cat sunt mai complexe si mai scumpe aceste produse, pe atat vor contine mai multe surse de lumina. De exemplu, cele profesionale, cum este Cameo Storm Cris006, contin atat LED-uri, cat si lasere, in cazul de fata opt surse LED si opt de tip laser. Led Headlight DMX-54L are 54 de LED-uri de culori diferite.

Modelele de hobby au intre 1 si 18 LED-uri care se pot aprinde in culori multiple. Ideea generala este ca numerele ridicate de surse de lumina permit foarte multe jocuri si stiluri de iluminare sa fie posibile, ceea ce inseamna ca o sa puteti personaliza cu atat mai mult atmosfera evenimentelor in care le folositi.

 

Functii/reglaje/jocuri de lumini: in ceea ce priveste modurile in care puteti selecta jocurile de lumini, principalul termen pe care trebuie sa il cautati in descrierea produselor este DMX. Acesta se refera la un protocol special care va permite sa selectati jocurile, dar sa si legati impreuna mai multe tipuri de stroboscoape (sau alte echipamente de iluminat) impreuna, ca sa controlati prin computer modul in care vor juca in tandem.

Stroboscoapele profesionale sunt, de regula, echipate cu protocolul DMX, insa acestea ofera si alte moduri de selectare a jocurilor de lumini, prin intermediul unor comenzi aflate pe panoul din spate si nu prin computere.

In cazul stroboscoapelor de hobby, paleta de stiluri este mult mai restransa. De regula, aveti de ales, de la buton, intre cateva moduri si culori diferite – dupa cum am spus, categoria aceasta de produse e pentru cei mai putin pretentiosi. Iar in cazul stroboscoapelor auto, stilul de iluminare trebuie sa fie omologat, culoare permisa fiind cea galbena, de regula (depinde de la tara la tara).

 

Sistemul de prindere: la stroboscoapele de tip profesional, puteti intalni modele care se agata de tavan (sau, mai bine zis, de un cadru special de sustinere de tip schela, pe tavan – cum e la Cameo Storm), sau pe podea (barele fiind montate ca un cadru de sustinere, pe care sa se poata roti stroboscopul si fixa in pozitia dorita – vezi Led Headlight DMX-54L).

In cazul modelelor de tip hobby, le veti putea fixa de perete, in interiorul locurilor pentru aplice, ori chiar si agatate pe bare de sustinere in vitrine, ori pe mobilier.

Stroboscoapele auto de tip girofar au o suprafata magnetica ce permite sa le atasati in mod usor si sigur pe capota masinii, ori pe orice alta suprafata metalica (cum ar fi marginile unei platforme de transportat masini, pentru a permite celorlalti participanti la trafic sa le vada de la distanta).

 

Durata de viata a LED-urilor: un stroboscop, la un pret bun, trebuie sa fie si trainic. Exista doua moduri diferite de a exprima durata de functionare a LED-urilor acestor produse: ore de lucru si blituri.

Numarul de blituri se mentioneaza la modelele special proiectate pentru a ilumina in acest mod (lumini diuze si intermitente, de scurta durata, pana la 10 pe secunda). GlowMania 64393 este garantat  pana la aproximativ 10 milioane de blituri de acest tip.

Stroboscoapele profesioniste au durata masurata in ore: 35,000 de ore este o valoare destul de buna, insa unele modele mai de calitate (cum este Cameo Storm Cris006) pot dura chiar si pana la 50 de mii de ore de utilizare incontinua.

Prezenta ventilatoarelor de racire la aceste produse este unul din factorii care garanteaza o durata de viata cat mai lunga.

 

Putere/consum: cand cautati cel mai bun stroboscop, s-ar putea sa va ganditi si la putere, insa aceasta nu inseamna neaparat ca va lumina mai tare. LED-urile de 3 Wati vor lumina mai puternic decat cele de 1 Wat, insa aici trebuie sa luati imaginea de ansamblu, calculand cate surse de iluminare are produsul respectiv.

In orice caz, nu este rezonabil sa va asteptati la consumuri de putere foarte ridicate in cazul stroboscoapelor – intrucat sunt dispozitive relativ simple, rar veti da peste vreun model mai puternic de 300 de Wati in comert.

Am ales, pentru partea a doua a acestui articol, o serie de stroboscoape in vederea prezentarii, straduindu-ne sa oferim cate unul sau doua aparate de fiecare categorie (profesionaly, hobby, auto). Pe langa faptul ca veti avea posibilitatea sa aflati avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre modelele descrise, vom acompania prezentarile cu butoane care trimit la paginile magazinelor online care le comercializeaza. Astfel, veti putea plasa comanda foarte usor, iar produsul dorit va fi la dumneavoastra in doar cateva zile!

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Cameo Storm Cris006

 

Daca sunteti in cautare pentru cele mai bune stroboscoape de discoteca si club, va va placea produsul de fata. Include atat efecte cu LED, cat si cu laser, oferind protocol DMX pe 10 canale, pentru a va putea permite sa controlati dupa bunul plac modul de luminare, cat si compatibilitatea cu alte echipamente de scena ce suporta DMX.

Are 8 LED-uri albe (de 1 Wat fiecare), doua diode laser cu rosu (100 mW) si una cu verde (50 mW), si 5 LED-uri color de 3 Wati fiecare (50 de Wati consum total). Ca mod de prindere, este cel mai bine agatat de tavan, prin manerul special, insa se poate amplasa si pe podea, daca doriti.

Este echipat si cu siguranta, pentru a proteja sursele de lumina in caz de suprasarcina, iar dimensiunile obiectului sunt medii: 4,3 kilograme si 25 x 25 x 17 centimetri.

Avantaje

Este un stroboscop de club foarte bun, combinand atat lumini LED, cat si lasere.

Ofera protocol DMX pe 10 canale, pentru a putea personaliza aprinderea dupa orice dorinta.

Consumul de electricitate este redus, de maximum 50 de Wati.

Include siguranta fuzibila si ventilator de racire, prin urmare este foarte sigur.

Dezavantaje

Este relativ scump, in comparatie cu alte stroboscoape de club.

 

 

LED Headlight DMX-54L 

 

Acest stroboscop leduri este potrivit si pentru cluburi ori discuteci, dar si pentru iluminatul arhitectural, data fiind posibilitatea de a-l amplasa pe sol, cu suportul special stabil. Contine 54 de LED-uri RGB (rosu, verde, albastru) de cate 3 Wati fiecare, iar protocolul DMX ofera utilizatorilor posibilitatea de a programa jocul de lumini in tandem cu alte echipamente scenice.

In plus, acest stroboscop, luat de sine statator, fara a utiliza modul DMX, dispune de patruzeci de jocuri luminoase diferite, pe care le puteti alege accesand panoul cu cristale lichide de pe spate. Poate opera si in mod auto, aprinzand luminile in functie de sunetul ambiental, iar intensitatea luminoasa este reglabila prin butonul “Dimmer”.

Mai mult, datorita ventilatorului de racire, produsul are si o durata de viata foarte lunga, de pana la 50 de mii de ore de functionare continua. Se poate amplasa atat pe podea sau sol, cat si suspendat, pe tavan ori cadre speciale de concert/club.

Avantaje

Se poate amplasa si suspendat, dar si pe sol, fiind foarte bun si pentru iluminatul arhitectural.

Durata de viata este foarte ridicata: peste 50 de mii de ore.

La doar 1,5 kilograme, este foarte usor de ridicat si instalat.

Include protocol DMX pentru programare cu libertate foarte ridicata a jocurilor de lumini.

Dezavantaje

Nu este echipat cu lasere, ci doar cu LED-uri, ceea ce poate sa nu fie pe gustul unora dintre utilizatori.

 

 

Strobe 27292      

 

Un model de stroboscop, la un pret bun, pentru utilizari ocazionale la petreceri acasa, ori in salile de relaxare la cluburi, este Strobe Led Room 27292. Este chipat cu trei randuri a cate 6 LED-uri ce pot emite lumina alba ori colorata (albastru, verde si rosu), in 6 moduri de aprindere.

Functia strobo asigura si modul flash, in care luminile vor palpai ca un blitz, cu o frecventa de pana la 1200 de flash-uri pe minut, iar functia auto va aprinde si stinge luminile dupa sunetul ambiental. Durata de viata a produsului este de circa 35 de mii de ore, destul de mult pentru un produs din aceasta categorie de pret.

Consuma circa 20 de Wati din retea, este livrat cu un cablu de alimentare de 220 de Volti lung de 90 centimetri. Se poate rabata cu pana la 120 de grade in jurul suportului, iar ca dimensiuni masoara 25 x 5,5 x 14,5 centimetri.

Avantaje

Ofera 6 moduri de aprindere color a celor 18 led-uri, destul de multe optiuni pentru un produs hobby.

Are o durata de viata lunga, de circa 35 de mii de ore.

Poate fi utilizat si ca reflector, dar si ca stroboscop, cu pana la 1200 de flash-uri pe minut.

Include si mod de activare prin sunet.

Dezavantaje

Este un produs mic si relativ slab ca putere, ceea ce il face inadecvat pentru cluburi ori discoteci.

 

 

Automax 7052 

 

S-ar putea sa aveti nevoie de un girofar pentru diverse situatii: poate aveti o firma de ridicat masini avariate, iar platforma auto trebuie sa aiba marginile semnalizate prin lumini. Ori, s-ar putea sa doriti sa amplasati astfel de lucruri pe utilajele agricole, pentru a fi mai usor vizibile pe timp de seara ori noapte.

In orice caz, acest stroboscop auto este o optiune potrivita pentru astfel de cazuri. Cantareste doar 550 de grame, are talpa magnetica pentru a se lipi de suprafetele metalice ale vehiculelor, iar alimentarea se face prin retelele de 12 ori 24 de Volti auto. Emite o lumina galbena/portocalie, intrucat este ilegal sa aveti lumini rosii sau albastre pe autovehicule, acestea fiind rezervate masinilor autoritatilor (politie, pompieri si asa mai departe).

Are un cablu lung de circa doi metri jumatate, care duce la mufa pentru bricheta. Pentru a amplasa girofarul pe vehicule lungi, o sa fie nevoie de alte conexiuni, eventual de prelungitoare.

Avantaje

Este destinat utilizarii pe vehicule, fiind usor de prins cu talpa magnetica.

Emite o lumina galbena/portocalie, omologata din punct de vedere legal.

Este usor de instalat in bricheta si de pus pe capota.

Poate opera si pe 12 si pe 24 de Volti, in functie de reteaua electrica a vehiculului pe care este folosit.

Dezavantaje

Cablul are doar circa 250 de centimetri, ceea ce poate fi scurt, in cazul in care doriti sa il amplasati la mare distanta de bricheta de la bord.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

GlowMania 64393

 

Produsul pe care il vedeti aici este un stroboscop ieftin si bun pentru utilizarea la petrecerile tinute la domiciliu, ori, de ce nu, chiar si in cluburi mici. Are un singur led, insa acesta este foarte puternic, la cei 35 de wati ai sai.

Cand este activat, stroboscopul va raspandi o lumina difuza, ca un blitz intermitent, iar utilizatorul poate alege frecventa de blitzuri, de la unul la zece pe secunda, sau chiar si mai rare. Tubul suporta circa zece milioane de blitzuri inainte ca acesta sa se arda, prin urmare produsul este destul de trainic. Se alimenteaza prin reteaua de priza de 220 de Volti, iar lumina pe care o emite este alba.

Prin urmare, date fiind simplitatea si dimensiunile acestui produs, este recomandat sa fie utilizat drept completare la sistemele mai complexe de iluminare ambientala, acasa, ori in cadrul petrecerilor de club sau discoteca.

 

Avantaje:

Se comercializeaza la unele din cele mai avantajoase preturi.

Becul de 35 de Wati ofera o lumina foarte puternica la blitzuri.

Are dimensiuni mici (sub 20 de centimetri lungime), prin urmare poate fi amplasat oriunde.

Ofera posibilitatea de a regla durata dintre blitzuri.

 

Dezavantaje:

Emite doar lumina de culoare alba, multi preferand jocurile de lumini colorate.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status