Cele mai bune boilere din inox

Am modificat articolul ultima data pe: 25.10.20

 

Cel mai bun boiler de inox – Recomandarile noastre in 2020

 

Boilerele din inox pot fi solutia optima pentru a avea apa calda manajera constanta. Daca te intereseaza sa cumperi unul, ghidul nostru te va informa, insa daca nu ai timp sau iti e dificil sa identifici modelul potrivit locuintei tale, avem noi o propunere de incredere: Inox Inxel 110 2 in 1. Este un boiler mixt, ce poate fi alimentat atat pe curent, deci il poti monta in apartamente de bloc, dar si pe lemne. Are o capacitate de 110l, fiind potrivit pentru o familie de 3 persoane, iar apa ajunge la 65°C  in timp optim, de 1 ora si aproximativ 30 de minute. Performantele sunt posibile multumita puterii de 2000W, iar modelul e echipat si cu termostat pentru reglarea temperaturii. De asemenea, are interior din anod de magneziu, pentru durabilitate si impiedicarea depunerilor de calcar. Daca vrei sa ai la dispozitie si o a doua optiune, iti recomandam: Inox Inxesl 110 Lemne.

 

 

Tabel de comaparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Inox Inxel 110 2 in 1
Click aici pentru pret!

Model mixt, pe care il poti conecta la reteaua de curent sau il poti alimenta cu combustibil solid (lemne), pentru a prepara in regim constant apa calda, care va fi mentinuta intr-un recipient de 110l, potrivit pentru orice locuinta in care stau cel mult 4 persoane.

Din nefericire nu este prevazut cu protectie anti-inghet, asa ca trebuie sa il amplasezi intr-o incapere incalzita pe timp de iarna.

Avand in vedere performantele, rapiditatea cu care incalzeste, capacitatea si masurile de siguranta (supapa pentru mentinerea normala a presiunii), constituie fara doar si poate o investitie satisfacatoare si de lunga durata.

A 2-A OPTIUNE!

Inox Inxel 110 Lemne
Click aici pentru pret!

Poate fi alimentat cu lemne, iar apa din boilerul de 110l va fi adusa la o temperatura de 65°C intr-un timp cat se poate de scurt, de doar 1 ora si 18 minute. In plus, il poti amplasa chiar in baie, asa incat sa se incalzeasca si incaperea.

Pentru a mentine starea optima de functionare, va trebui sa realizezi operatiuni anuale de intretinere, ceea ce presupune anumite costuri, dar si efort.

Cazanul, impreuna cu focarul, poate fi ceea ce ii lipseste casei tale, atat pentru a avea apa calda pentru spalat, dar si pentru alte nevoi ce apar in gospodarie.

A 3-a Optiune!

FM Group 120
Click aici pentru pret!

Incalzeste, prin arderea lemnelor, o cantitate mare de apa, intrucat cazanul are capacitate de 120l, are supape de siguranta si racord, ceea ce face ca exploatarea sa nu prezinte riscuri, aspect esential cand vine vorba de astfel de sisteme montate in locuinta.

Atrage prin performanta si calitate, insa asta presupune si niste costuri ceva mai mari, cu toate ca le vei amortiza in timp.

Daca nu ai posibilitate de conectare la reteaua de gaz, si locuiesti intr-o zona rurala ori la casa in oras, modelul poate fi o alegere inspirata, mai ales daca familia e mai numeroasa.

 

 

Cum alegi un boiler din inox bun

 

Ghidul cumparatorului

Incalzirea apei menajere reprezinta un confort de care cu greu ne-am putea lipsi in ziua de astazi, iar in cazul in care bugetul nu iti permite sa achizitionezi o centrala termica – al carei scop este, dincolo de mentinerea temperaturii din camere la un nivel optim, acela de a-ti pune la dispozitie un flux constant de apa calda indiferent de sezon – instalarea unui boiler din inox devine alternativa ideala.

De ce? In primul rand, pentru ca un model de acest tip confera rezistenta la coroziune si o functionare de lunga durata, din moment ce acest material indeplineste normele de igiena alimentara, si, in al doilea rand, deoarece prezinta avantajul de a mentine temperatura foarte bine.

Totusi, pentru a avea garantia ca piesa achizitionata de tine respecta standardele de siguranta, dand totodata dovada de performante si eficienta maxime, se impune ca alegerea unui astfel de echipament sa fie foarte bine documentata, drept care iti recomandam sa consulti ghidul de mai jos.

 

Tipologie: Apa din cazanul boilerului poate fi incalzita cu ajutorul mai multor tipuri de combustibil, astfel ca, in functie de acesta, piesele pot fi categorisite dupa cum urmeaza: electrice, pe lemne, pe gaz si termoelectrice.

Primele sunt cele mai fiabile si mai rentabile produse la ora actuala, aducerea apei menajere la temperatura dorita realizandu-se foarte repede, comparativ cu modelele pe gaze naturale sau lemn, cu ajutorul unei rezistente care functioneaza prin alimentarea cu energie electrica. Se cupleaza la o priza normala sau chiar la o tensiune mai mare, in functie de capacitatea cazanului, si sunt ideale pentru locuintele care nu sunt racordate la un sistem de incalzire centralizat sau care nu au centrala termica.

Boilerele cu ardere a lemnului se regasesc preponderent in mediul rural, acolo unde sunt intampinate probleme cu racordarea la gaze, insa cunosc o larga intrebuintare inclusiv in sectoarele industriale, caci, de regula, sunt destul de voluminoase si pot incalzi cantitati mari de apa. Sunt formate dintr-o mica soba si piesa in sine, motiv pentru care pot fi folosite cu succes si la mentinerea unor temperaturi ridicate in incaperile in care sunt amplasate (baie, bucatarie), asigurand o caldura de lunga durata.

Sunt perfecte pentru persoanele care doresc sa faca economie la facturile de curent, caci apa se incalzeste doar in momentul in care soba functioneaza. Necesita insa verificari periodice, atat pentru longevitatea sistemului de incalzire, cat si pentru siguranta utilizatorului.

Modelele pe gaz asigura apa calda menajera la unul dintre cele mai scazute preturi atunci cand vine vorba de astfel de sisteme, in acest mod putandu-se explica de ce, desi  par iesite din uz, inca mai sunt intalnite atat in zona industriala, cat si in propria locuinta. Ba mai mult, ele aduc si un plus de confort in ceea ce priveste alimentarea cu combustibil, caci nu este necesara o incarcare manuala ca in cazul celor mentionate anterior.

Se preteaza doar locuintelor racordate la gaz, reprezentand o sursa continua de apa menajera calda, insa pentru o buna functionare a aparatului si evitarea unor eventuale neplaceri si incidente este necesara realizarea unei instalari corecte.

In cazul boilerelor termoelectrice (mixte), ai posibilitatea de a apela fie la energia electrica, fie la un agent termic, pentru a incalzi cantitatea necesara de apa. Altfel spus, nu te conditioneaza in ceea ce priveste modul de alimentare, fiind mult mai eficiente decat un simplu model electric, cu toate ca acestea din urma sunt preferate de numerosi utilizatori.

 

Tehnologia folosita: Daca modelele clasice se caracterizeaza printr-un consum de combustibil ridicat, intrucat incalzirea apei menajere nu este realizata direct cu ajutorul agentului termic folosit, ci prin “plimbarea” acestuia intre boiler si cazan prin intermediul unei pompe de circulatie, fapt care se traduce, implicit, printr-o pierdere de resurse atunci cand nu este nevoie de apa calda, cele mai noi boilere vin echipate cu sisteme care contribuie la reducerea semnificativa de combustibil. In acest sens, unele dintre cele mai calitative aparate la ora actuala sunt: tank in tank, instantele si piesele cu acumulare bivalenta.

Primele se axeaza pe doua componente importante, si anume: baza produsului, numita invelis, si balonul intern, fabricat din otel, care indeplineste functia de rezervor. Numeroase pareri despre cele mai bune boilere din inox le recomanda cu incredere, intrucat garanteaza prepararea cantitatii necesare de apa menajera intr-un regim igienic, confortabil si economic, asigurand totodata limitarea depunerilor de calcar in timpul utilizarii. In plus, spre deosebire de aparatele traditionale, confectionate din pereti dubli si serpentine, acestea promit un transfer termic mult mai rapid.

Piesele cu acumulare bivalenta garanteaza un debit de apa calda mult mai ridicat decat in mod obisnuit si intr-un timp mult mai scurt, caci energia va fi acumulata de la doua surse de caldura. Numara una sau doua serpentine si sunt recomandate familiilor numeroase, care locuiesc la casa sau vila, caci au un volum cuprins intre 500 si 1000 de litri.

Nu in ultimul rand, instantele sunt potrivite pentru persoanele care doresc sa faca economii la consumul de energie electrica (cu pana la 30%), deoarece ele nu au nevoie sa functioneze incontinuu din moment ce nu dispun de rezervor si incalzesc apa rece in mod direct, electric sau cu ajutorul gazului. Pe langa fluxul constant de apa calda, ele prezinta si avantajul unor dimensiuni reduse, ocupand putin spatiu, insa sunt ineficiente in cazul in care este nevoie de o cantitate mai mare de lichid si de o presiune cel putin medie.

 

Capacitatea rezervorului: Se refera la cantitatea de apa menajera care poate fi preparata intr-o singura sesiune si se alege in functie de numarul membrilor familiei sau de frecventa cu care te vei folosi de apa calda zilnic.

Asadar, daca un boiler cu o capacitate de 10 – 30 l poate asigura volumul de lichid necesar unui celibatar si se poate conecta la un singur punct de consum (o chiuveta), in cazul unei familii numeroase, este nevoie de un aparat de mai mare capacitate, si anume de 100 – 150 l, acestia fiind suficienti pentru a umple o cada de baie, dar si pentru a oferi o presiune optima la bucatarie, daca se intampla ca cineva sa spele vasele sau sa gateasca in acelasi timp, echipamentul putand fi atasat la trei sau chiar patru consumatori simultan.

Bineinteles ca un volum mai mare inseamna, implicit, cresterea dimensiunilor aparatului, a consumului de combustibil si a timpului de incalzire, drept care recomandarea specialistilor este aceea de a apela la un personal calificat care sa estimeze corect necesarul de apa menajera.

 

Puterea si presiunea: Cea dintai trebuie sa fie in concordanta cu capacitatea modelului ales, ea influentand in mod direct timpul de incalzire al apei, dar si consumul energetic (daca e cazul). De pilda, o piesa cu capacitatea de 80 – 100 l necesita o putere de aproximativ 1500 W, pentru ca perioada de preparare a apei menajere la o temperatura de 45°C sa nu depaseasca mai mult de 2 – 3 ore.

In ceea ce priveste presiunea, specificam, de asemenea, ca o valoare mai mare este de preferat, deoarece astfel apa va circula mult mai lesne prin instalatie si va fi distribuita spre conducte mult mai rapid.

Functiile si siguranta: Inainte de a-ti raspunde la intrebarea “Unde gasesc boilere din inox, la preturi bune, ceilalti utilizatori?”, tinem sa-ti amintim ca o piesa de calitate este, mai inainte de toate, orientata pe usurinta la utilizare si fiabilitate.

Ca atare, din componenta aparatului n-ar trebui sa lipseasca: termostatul – te ajuta sa reglezi temperatura apei in functie de necesitatile proprii intr-o anumita perioada, specificand, de asemenea, valoarea maxima pe care dispozitivul poate sa o atinga in procesul de incalzire; panoul de comanda digital (poate fi si mecanic) – controlul se realizeaza usor, acesta oferind informatii precise despre  temperatura, perioada de functionare sau presiunea; indicatorul luminos – te instiinteaza cu privire la statusul apei; anod de magneziu (piese electrice) – are rolul de a proteja dispozitivul impotriva coroziunii. Cat despre siguranta la utilizare, cel mai bun boiler din inox va beneficia intotdeauna de protectie anti-inghet, la supraincalzire si la suprapresiune.

 

Pentru a-ti usura si mai mult alegerea aparatului potrivit necesitatilor proprii, iti vom raspunde la intrebarea pe care ti-o pui de multa vreme: “Unde gasesc boiler din inox, la un pret bun, ceilalti utilizatori?”, recomandandu-ti sa optezi pentru mediul online ca mijloc de cumparaturi, datorita posibilitatii de a profita de numeroase reduceri, promotii si garantii extinse. De asemenea, tot in scopul de a te ajuta, am selectat in cele ce urmeaza cateva produse ce ofera un excelent raport calitate – costuri.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Inox Inxel 110 2 in 1

 

Inox Inxel 110 2 in 1 se numara printre cele mai bune boilere din inox, conform parerilor mai multor utilizatori, in primul rand, pentru ca este un model mixt, de 110 l, ceea ce inseamna ca iti va permite sa prepari apa menajera pentru intreaga familie atat prin intermediul energiei electrice, cat si cu ajutorul celei termice inmagazinate, deoarece alimentarea sa se poate face inclusiv cu lemne.

In al doilea rand, deoarece puterea la care functioneaza acest aparat este de 2000 W, clasa energetica fiind notata cu litera E, astfel ca intervalul de incalzire al apei de la 15° la 65° este limitat la doar 1 h si 27 min. , dand dovada de performante de exceptie. In plus, temperatura maxima pe care o poate atinge este de 80°C, iar presiunea maxima la care ajunge  este de 6 bari.

In al treilea rand, boilerul vine insotit de o serie de functii, si anume: termostat reglabil, asa ca este lesne de utilizat, anod de magneziu supradimensionat, pentru a-i asigura rezistenta la uzura si durabilitatea-n timp, si supapa de siguranta. Functiile si setarile sunt controlate mecanic, fapt care ar putea reprezenta un inconvenient pentru unii, insa pretul avantajos si garantia inclusa pe 24 de luni il anuleaza.

 

Avantaje:

Da dovada de rezistenta si durabilitate sporite, multumita materialului din care este realizat si anodului de magneziu supradimensionat.

Este dotat cu un rezervor generos de 110 l, reprezentand o investitie foarte avantajoasa pentru orice familie.

Timpul necesar incalzirii cantitatii totale de apa de la 15°C la 65°C este de doar 1 h si 27 minute, astfel ca aceasta poate fi utilizata imediat in caz de nevoie.

Dispune de termostat care permite reglarea temperaturii apei si, implicit, o utilizare in regim economic.

 

Dezavantaje:

Nu are protectie anti-inghet, astfel ca daca il amplasezi intr-o incapere neincalzita pe timp de iarna, exista riscul defectarii dispozitivului.

 

 

 

 

Inox Inxel 110 Lemne

 

Daca locuiesti in zona rurala si ai nevoie de un boiler din inox, la un pret bun, poti opta oricand pentru acest model. Este un dispozitiv care prepara apa menajera prin arderea unui combustibil solid in focarul sobei cazanului de baie (lemne), care polueaza mult mai putin decat aparatele pe baza de gaz si care asigura o caldura de lunga durata, astfel ca inclusiv incaperea in care este amplasat va fi adusa la o temperatura optima pentru corpul uman, dusurile fiind mai placute pe timpul iernii.

Avantajul major al aparatului consta insa in capacitatea sa de a incalzi intr-un timp scurt, mai exact intr-o 1 h si 18 min. , o cantitate de apa de 110 l, in acest interval temperatura lichidului putand creste de la 15°C la 65°C. Cu alte cuvinte, este ideal pentru familiile numeroase, la care consumul apei calde menajere este mare.

Totodata, merita mentionat ca produsul este dotat cu termometru de contact pe partea frontala a cazanului, care indica informativ temperatura lichidului, si supapa de siguranta 6 bari, care garanteaza securitatea incaperii si a utilizatorului chiar si atunci cand presiunea este foarte mare. Pretul la care se comercializeaza include si o garantie extinsa pe 2 ani, astfel ca nu trebuie decat sa indraznesti.

 

Avantaje:

Este cea mai buna solutie pentru utilizatorul care-si doreste un produs capabil sa-i garanteze un nivel maxim de energie electrica, dar si performanta, caci se alimenteaza cu lemne.

Are o capacitate de 110 l, apa fierbinte fiind suficienta pentru a putea fi folosita atat pentru dus, cat si pentru alte nevoi.

Apa este incalzita intr-un timp scurt (1 h si 18 min.), permitand efectuarea rapida a treburilor casnice.

Este orientat pe fiabilitate, caci este dotat cu o supapa de siguranta de 6 bari.

 

Dezavantaje:

Pentru o buna functionare a boilerului pe lemne, sunt necesare operatii de intretinere anuale.

 

 

 

 

FM Group 120

 

Iata un ansamblu format din boiler + focar ce dispune de un cazan din inox, special conceput pentru incalzirea apei menajere prin arderea lemnelor! Acesta este recomandat atat persoanelor care locuiesc in mediul rural, cat si acelora care stau la periferia orasului si care nu au posibilitatea momentan de a se bransa la reteaua de gaze sau isi doresc un consum moderat de energie electrica.

Se remarca prin faptul ca este capabil sa prepare o cantitate de 120 l de apa intr-o 1h si 18 min. , timp in care temperatura lichidului va creste de la 15° C pana la 65°C. Cu alte cuvinte, este un dispozitiv ce poate fi utilizat cu succes inclusiv la incalzirea camerelor in care este instalat (baie) si se preteaza situatiilor in care exista mai multi consumatori care au nevoie de apa calda simultan, fiind un produs care contribuie la realizarea unui microclimat confortabil pentru intreaga familie.

Cazanul functioneaza sub presiune (max. 3 bari), drept care, pentru siguranta in exploatare a utilizatorului si prelungirea duratei de viata a aparatului, este prevazut cu o supapa de siguranta si cu un racord pentru aceasta. Pretul boilerului este pe masura caracteristicilor pe care le prezinta, insa include o garantie pe 24 de luni.

 

Avantaje:

Are un volum suficient de mare incat sa nu ramai fara apa calda atunci cand ai mai multa nevoie (120 l).

Timpii de incalzire a apei sunt redusi (de la 15°C – 65°C, 1 h si 18 min), astfel ca-ti va oferi necesarul de consum de indata ce ai nevoie.

Prezinta supapa de siguranta, fiind o investitie care promite sa te rasplateasca atat prin calitate, cat si prin fiabilitate si durabilitate.

Include o garantie pe 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Pretul este direct influentat de performanta boilerului, astfel ca e usor ridicat.

 

 

 

 

Inox 70

 

Celor care inca mai cauta un boiler din inox, ieftin si bun, dorim sa le punem in vedere acest produs. Modelul de fata foloseste drept combustibil, pentru prepararea apei menajere, lemnele si are un rezervor cu o capacitate de 70 l, ceea ce inseamna ca este capabil sa asigure cantitatea de apa calda necesara unui cuplu, putand fi conectat fara probleme la doi consumatori simultan (chiuveta si dus).

De asemenea, produsul se dovedeste a fi destul de eficient si in ceea ce priveste timpul de preparare a apei menajere (15°C – 65°C), acesta fiind limitat la 1 h si 18 min. Dincolo de materialul din care este realizat corpul boilerului si care ii confera acestuia o durabilitate mare-n timp, facandu-l totodata lesne de igienizat, aparatul prezinta si un alt plus: anod de magneziu supradimensionat, fapt care se traduce printr-o protectie sporita a interiorului vasului de acumulare.

In alta ordine de idei, daca iti doresti un produs care sa corespunda nevoii tale de apa calda si care sa-ti ofere cantitatea necesara de lichid la temperatura dorita de indata ce ai nevoie, fara ca acest procedeu sa-ti afecteze in vreun fel factura la electricitate, Inox 70 este alternativa ideala, mai ales ca prezinta un excelent raport calitate – pret.

 

Avantaje:

Ajuta apa sa atinga temperatura dorita si sa fie gata de utilizare intr-un timp foarte scurt (15°C – 65°C, 1 h si 18 min.).

Este dotat cu anod de magneziu, acesta prelungind durata de viata a boilerului.

Boilerul are o capacitate de 70 l, suficienta pentru nevoile de apa menajera ale unui cuplu sau ale unei familii cu un singur copil.

Prezinta un excelent raport calitate – pret.

 

Dezavantaje:

Nu include supapa de siguranta, foarte necesara pentru siguranta in exploatare a oricarui utilizator.

 

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status