Cel mai bun rezervor WC suspendat

Am modificat articolul ultima data pe: 20.09.20

 

Cum aleg cele mai bune rezervoare WC suspendate

 

Ghidul cumparatorului

Daca renovezi camera de baie sau doar trebuie sa faci o schimbare datorita unei defectiuni, achizitionarea unui rezervor de WC poate fi o sarcina dificila, avand in vedere diversitatea ofertei existente pe piata la ora actuala. Aruncand o privire peste descrierile produselor existente in magazinele unde gasesc rezervor WC suspendat la un pret bun mesterii, vei observa faptul ca unele detalii tehnice sunt mentionate in fiecare caracterizare.

In functie de inaltimea de instalare a acestora, rezervoarele pot fi cu montare la inaltime, la semiinaltime sau variante incastrabile. In cazul in care spatiul disponibil este mai restrans, poti opta pentru varianta de rezervor cu montare la inaltime sau incastrat in perete, cum erau cele des intalnite in locuinte pana in anii ‘90.

A doua varianta, desi contribuie la asigurarea unui surplus de spatiu liber in camera de toaleta, poate deveni un inconvenient in cazul aparitiei unei defectiuni, deoarece va necesita spargerea peretelui pentru a putea aborda rezervorul.

Modelele cu montare la semiinaltime, plasate la 60 – 70 cm de sol, pot fi usor de instalat si reparat, dar vor reduce spatiul liber din camera de baie, iar curatarea suprafetelor in jurul acestora poate fi ceva mai dificila.

Volumul de spalare este un parametru ce descrie volumul de apa ce poate fi stocat si eliberat in momentul actionarii mecanismului rezervorului. In cazul dispozitivelor cu mecanism in doua trepte, volumul total de stocare ramane acelasi, dar cel eliberat poate fi extins – intregul volum stocat in rezervor (9-10 litri) sau moderat – cu utilizarea unei cantitati partiale de apa din cea totala disponibila  (3 – 4 litri). Utilizand acest tip de lavaj al vasului de toaleta pot fi realizate economii semnificative in consumul de apa general al casei, contribuind la reducerea costurilor totale de intretinere.

Materialul din care sunt realizate rezervoarele sunt, de regula, ceramica sau ABS-ul (rasina sintetica). Ceramica ofera o rezistenta mai buna fata de agentii chimici de curatare, dar piesa poate fi dificil de manevrat si instalat datorita greutatii mai ridicate. Rasina sintetica, mai usoara si mai putin costisitoare, poate suferi modificari atunci cand este lasata in contact prelungit cu solutiile acide pentru curatare.

Multe pareri despre cele mai bune rezervoare WC suspendate atrag atentia asupra importantei dimensiunii orificiului de evacuare, care trebuie sa fie compatibil cu vasul de toaleta utilizat. Diametrul conventional este de 102 milimetri, compatibil cu un numar mare de modele existente pe piata, dar exista si variante mai reduse, ce pot avea un diametru de 50 mm, compatibile cu vasele de toaleta mai mici.

Daca vei urmari detaliile enumerate mai sus, vei putea alege mai usor cel mai bun rezervor WC suspendat pentru camera ta de toaleta. O gama mai variata de produse vei putea gasi in oferta magazinelor online, unde ai putea gasi si unele preturi mai avantajoase decat in magazinele standard. Mai jos, noi ti-am propus cateva modele care ni s-au parut interesante atat din punctul de vedere al calitatii cat si al pretului.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Wirquin PRO 

 

Wirquin PRO este un rezervor suspendat pentru vasul de toaleta produs de Wirquin, marca recunoscuta pentru calitatea si rezistenta in timp a produselor sale. Este un dispozitiv incastrabil, usor de instalat datorita cadrului metalic preinstalat ce permite o fixare usoara la nivelul zidariei. Structura robusta metalica asigura o buna rezistenta la sarcini de pana la 400 de kilograme.

Mecanismul de comanda este de tip dublu, asigurand un volum de lavaj extins, cuprins intre 4 si 7.5 litri. Valoarea volumului moderat – eliberat prin actionarea clapetei de dimensiuni mai mici, fiind cuprinsa intre 2.4 – 4.5 litri, asigurand o economie insemnata in registrul consumului de apa.

Rezervorul este realizat din material plastic, rezistent la presiune si la depunerile de calcar. Structura sistemului de scurgere permite ajustarea inaltimii vasului de toaleta, pentru a fi pozitionat optim pentru inaltimea utilizatorului (290 – 510 mm de la sol).

 

 

 

 

 

Ideal Standard 

 

Ideal Standard este un rezervor WC suspendat, ce poate fi incadrat in categoria rezervoarelor incastrate sau ingropate. Este recomandata fixarea pe pereti de caramida sau beton, pentru un plus de rezistenta in timp. Suprafata exterioara poate fi placata cu rigips si faianta, pentru a fi integrata in tendinta estetica a camerei de baie.

Cadrul metalic rezistent este realizat din otel bicromat si poate sustine o sarcina maxima de pana la 400 de kilograme, facand posibila instalarea unui vas de toaleta din ceramica. Sistemele de fixare in podea si in perete asigura o buna stabilitate a intregii instalatii.

Volumul total al rezervorului este de 7.5 litri, suficient pentru a asigura un flux crescut in timpul lavajului vasului de toaleta. Este compatibil cu mecanismul de actionare de tip dual-flush, volumul extins ajungand pana la 6 litri, in timp ce volumul moderat de spalare se ridica pana la 3 litri de apa, ideal in cazul in care se doreste o reducere a consumului general de apa.

 

 

 

 

 

Liv Vision 

 

Liv Vision este o varianta ce merita luata in calcul atunci cand vrei sa gasesti un rezervor WC suspendat ieftin si bun. Integrat in categoria de rezervoare cu montare la semi-inaltime, acesta poate fi fixat la nivelul peretelui sau direct prin aplicare pe vasul de toaleta (monoblock), atunci cand acesta este compatibil.

Este realizat din ABS, rasina sintetica tratata cu un stabilizator UV ce previne schimbarea culorii rezervorului datorita actiunii razelor solare sau a solutiilor acide utilizate la curatare. Volumul total al rezervorului este de 9 litri, suficient pentru o spalare riguroasa a vasului de toaleta. Sistemul dublu de tragere a apei permite utilizatorului sa aleaga volumul utilizat pentru lavajul vasului. Cantitatea extinsa ce poate fi eliberata este cuprinsa intre 6 si 9 litri, in timp ce volumul moderat – destinat reducerii consumului general de apa, este cuprins intre 3 si 4.5 litri.

Permite conectarea la sistemul de alimentare cu apa pe partea stanga, dreapta sau din spate, facand acest rezervor unul usor de adaptat in majoritatea camerelor de baie, indiferent de configuratia tevilor de apa. Dispune de un sistem de izolare impotriva condensului, contribuind la intarzierea instalarii proceselor de oxidare datorate umiditatii si la mentinerea unui nivel scazut al acesteia in camera de toaleta. Posibilitatea setarii vitezei de umplere a rezervorului permite personalizarea acestui aspect in functie de preferintele fiecarui utilizator.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status